Mercato (2012-2014)
- Skibil
- Redaktor
A Caseres?SKAr7 pisze: Nie zanosi się też, żebyśmy wykorzystali oba te miejsca.

Edit: no tak, skoro już w zeszłym sezonie zajmował miejsce non-UE to byłoby bez sensu, gdyby teraz znów to robił. Masz rację - mój błąd.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2012, 23:11 przez Skibil, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Nie jestem na 100% pewien, ale dałbym głowę, że CaCeres jest traktowany, jakby u nas już był. I zabrał jedynie miejsce z zeszłego sezonu, blokując zresztą transfer Guarina.Skibil pisze:A Caseres?SKAr7 pisze: Nie zanosi się też, żebyśmy wykorzystali oba te miejsca.
Natomiast już dam głowę, że miejsca zerują się po zakończeniu sezonu, a nie roku kalendarzowego, jeśli do tego pijesz.
- Qrczak
- Juventino
Czyli już przywrócili 2 miejsca graczy spoza UE ?SKAr7 pisze: Nie zanosi się też, żebyśmy wykorzystali oba te miejsca.
Bo kiedś czytałem informację ,że przywrócą ,ale później żadnej oficjalnej informacji nie było, a przynajmniej jej nie czytałem .
- Kucharius1
- Juventino
Tak już przywrócili prawo pozyskania dwóch graczy spoza UE. W zeszłym sezonie był to Vidal i Caseres. Wypożyczenie wlicza się w ten limit.
W tym sezonie chyba nie wykorzystamy tych miejsc. Jedynie Kolarov, Zapata, Rusek i Dzeko to gracze którzy ewentualnie wyczerpywali ten limit. Serb wydaje się jednak mało realny (choc chętnie bym go u nas powitał), Zapata to chyba opcja drugiego wyboru (Conte woli młodych włochów) podobnie jak Dzeko (Cavani , RvP <3), a o rosjaninie pojawiła się jedna plotka i do tego bardzo dawno. Może szef naszego wywiadu pokusi się o jakiś talent z Ameryki (Wellington Nem - to według plotek nasz cel).
W tym sezonie chyba nie wykorzystamy tych miejsc. Jedynie Kolarov, Zapata, Rusek i Dzeko to gracze którzy ewentualnie wyczerpywali ten limit. Serb wydaje się jednak mało realny (choc chętnie bym go u nas powitał), Zapata to chyba opcja drugiego wyboru (Conte woli młodych włochów) podobnie jak Dzeko (Cavani , RvP <3), a o rosjaninie pojawiła się jedna plotka i do tego bardzo dawno. Może szef naszego wywiadu pokusi się o jakiś talent z Ameryki (Wellington Nem - to według plotek nasz cel).
- pumex
- Juventino
Całował będę gdzieś w grudniu, jeśli po teoretycznie dobrze przepracowanym lipcu i sierpniu okaże się, że Ci, nad którymi fapaliśmy i których chcieliśmy u nas się sprawdzą. Wiesz, mi daleko do kogoś, kto idąc w zaparte trwa przy swoim i jawnie robi z siebie idiotę (a są tu tacyewerthon pisze:Po transferach Isli i Asamoaha czekam aż Pumex będzie całował Marotte po stopach 8) . Nad tym drugim przecież fapię od paru miesięcy, a pierwszy to równie duże wzmocnienie.

Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 11:03 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Sorrey ale w Marco Motte przestałem wierzyć tuż przed pamiętnym meczem z Fiorentiną tak więc nie wiem do kogo teraz pijeszpumex pisze:mi daleko do kogoś, kto idąc w zaparte trwa przy swoim i jawnie robi z siebie idiotę (a są tu tacy)

Agent Isli ku uciesze fanów Interu stwierdził, że w dogadaniu transferu zadecydowały bardzo dobre stosunki między Udine i Juventusem tak więc zasilimy ich konto kasą, której część pójdzie na kolejne talenty a po te największe znów zgłosi się Marotta 8)
Ponoć Chelsea oferuje 25 mln za Joveticia

- deszczowy
- Juventino
Podobno Rosjanie ze Spartaka chcą Melo. Konkretów brak ale brzmi interesująco.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 11:08 przez deszczowy, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
Dodał jeszcze, że to tylko jego prywatna opinia, nie faktOuh_yeah pisze:Agent Isli ku uciesze fanów Interu stwierdził, że w dogadaniu transferu zadecydowały bardzo dobre stosunki między Udine i Juventusem
Hazard, Mata, Torres, pewnie Hulk... Stevan'ie, to nie jest dobry kierunek!Ouh_yeah pisze:Ponoć Chelsea oferuje 25 mln za Joveticiaale to wygląda na jakiś kit.
Poza tym jeśli chodzi o plotki to mam coś lepszego: wujek Mou daje 50mln za Cavaniego (KLIK!)
Z Melo jest o tyle fajna sytuacja, że jeśli Galata poleci w kluki, to chętnych nie zabraknie, nawet, jeśli plotki o Ruskich są nieprawdziwedeszczowy pisze:Podobno Rosjanie ze Spartaka chcą Melo. Konkretów brak ale brzmi interesująco.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 11:13 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Peja
- Juventino
Daniele De Rossi od najmłodszych lat był szykowany do gry jako ofensywny skrzydłowy. Potem grał w środku pola, a w ubiegłym sezonie awaryjnie ściągnięty na środek obrony grał wyśmienicie (vide mecz z nami). Podobnie w meczu Włoch z Hiszpanią również świetnie dawał sobie radę. Nie twierdzę, że z tego powodu Lichtsteiner poradzi sobie jeszcze lepiej, ale teoretycznie powinno mu to przyjść jeszcze łatwiej niż DDRzahor pisze:To wszystko co piszesz to prawda, ma świetne odbiory, daje radę w powietrzu, ciężko go przejść w pojedynku jeden na jeden. To wszystko może jednak nie wystarczyć jeżeli okaże się że Lichtsteiner nie potrafi się ustawiać i czytać gry jako środkowy obrońca - na tym polu akurat między bocznym i środkowym defensorem istnieją największe różnice. Jeżeli Szwajcar przez ileś lat miał wpajane żeby w takiej i takiej sytuacji pobiec tu, ustawić się tam itp. to nie jest powiedziane że nagle ot tak uda mu się zmienić przyzwyczajenia. I to jest chyba moja największa obawa w temacie "Lichtsteiner na środku obrony".Dante93 pisze:W Juve ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, ale Szwajcar raczej do tego predyspozycje ma- dobrze broni, fizycznie chuchrem też nie jest i raczej w defensywie sobie radzi.

- furiaceca11
- Juventino
Mam prośbę do kogoś kto lepiej zna włoski niż google tłumacz.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=98461
http://www.tuttosport.com/calcio/euro_2 ... a+Giovinco
Czy są tu jakieś konkrety czy znowu gadanie że " seba pasuje conte"

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=98461
http://www.tuttosport.com/calcio/euro_2 ... a+Giovinco
Czy są tu jakieś konkrety czy znowu gadanie że " seba pasuje conte"

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Panowie i panie, dobra wiadomość 8)
Sky podaje, że właśnie Asamoah, przechodzi testy medyczne.
Tak więc możemy odetchnąć z ulgą, bo wszystko się sprawdza tak jak powinno (czyt. dziś Asamoah, jutro Isla).
Zaczynamy mercato z grubej rury... Warto dodać, że dziś może się wyjaśnić przyszłość Giovinco, dziś jest głośno, że Conte się zdecydował na Giovinco.
Sky podaje, że właśnie Asamoah, przechodzi testy medyczne.
Tak więc możemy odetchnąć z ulgą, bo wszystko się sprawdza tak jak powinno (czyt. dziś Asamoah, jutro Isla).
Zaczynamy mercato z grubej rury... Warto dodać, że dziś może się wyjaśnić przyszłość Giovinco, dziś jest głośno, że Conte się zdecydował na Giovinco.
- Dolce Vita
- Juventino
15 mln za połówkę jego karty to trochę przydużo... Może lepiej spróbować z tym konkursem kopert? Parma i tak groszem nie śmierdzi więc ich spokojnie przelicytujemy wówczas.Mati1990 pisze:Warto dodać, że dziś może się wyjaśnić przyszłość Giovinco, dziś jest głośno, że Conte się zdecydował na Giovinco.
- zahor
- Juventino
Wiesz co, przy odrobinie wysiłku byłbym w stanie znaleźć kilku kolejnych graczy którzy "awaryjnie" przesunięci do środka obrony odnaleźli się tam bez problemu (jak chociażby Mascherano) i kolejnych paru którzy za nic w świecie nie byli w stanie przystosować się do gry na tej pozycji. Nie ma reguły, ciężko w tej chwili powiedzieć jakie są szanse na to że Lichtsteiner na środku wypali.Peja pisze: Daniele De Rossi od najmłodszych lat był szykowany do gry jako ofensywny skrzydłowy. Potem grał w środku pola, a w ubiegłym sezonie awaryjnie ściągnięty na środek obrony grał wyśmienicie (vide mecz z nami). Podobnie w meczu Włoch z Hiszpanią również świetnie dawał sobie radę. Nie twierdzę, że z tego powodu Lichtsteiner poradzi sobie jeszcze lepiej, ale teoretycznie powinno mu to przyjść jeszcze łatwiej niż DDR. Ja osobiście ściągnąłbym z powrotem Sorensena.
Powiem tak - przeczytałem trzy czwarte pierwszego artykułu ... i odpuściłem, bo to wygląda na stek bzdur. Piszą że Conte znalazł miejsce dla Giovinco na boisku - krasnal ma grać jako seconda punta, za plecami snajpera który przyjdzie jako gwiazda. Tylko że autor nie był łaskaw podzielić się z nami swoimi hipotezami co do tego gdzie wówczas grać będzie Vucinić - no bo rywalizacja z Giovinco chyba nie wchodzi w grę.furiaceca11 pisze: Czy są tu jakieś konkrety czy znowu gadanie że " seba pasuje conte"![]()
- ewerthon
- Juventino
Parma wycenia całego Giovinco na 30 mln. Z jakiej paki się to wzięło? Chyba tylko przez szejków, którzy dają za leszczy grube miliony. Rozumiem, że Giovinco strzelił sporo goli, miał asysty, ale jego doświadczenie w grze choćby w LM jest niewielkie, a juniorem już nie jest. Dwa lata starszy i niewątpliwie lepszy Lavezzi, trafi prawdopodobnie do PSG za mniejszą sumę.