Mercato (2012-2014)
- JuveSWD
- Juventino
Oglądałem większość meczów Borusii w ostatnich dwóch sezonach i uważam, że Lewy jest lepszy od wszystkich napastników jakich w tej chwili mamy. Lewandowski czy Cavani to ciężki wybór. Umiejętności i ogranie we Włoszech przemawiają na korzyść Urugwajczyka, ale jeśli mielibyśmy na niego wydać 30-40 mln i w dodatku oddać Matriego to dziękuję. Wolałbym Lewandowskiego za 20 mln i zostawić Matriego. Lewandowski może dać dużo drużynie, szczególnie, że w Juve miałby z kim pograć. Nie można go oceniać po meczach w kadrze, bo tam tak na prawdę ma bardzo mało podań. Niestety obawiam się, że Lewy po prostu do nas nie będzie chciał przyjść, jeśli dostanie ofertę z czołówki Premiership. Plus dla Lewego też taki, że sporo asystuje i potrafi przytrzymać piłkę aż ktoś się pokaże do gry.
Edit: Odnośnie Van Persiego
W to, że jest to piłkarz klasy światowej nikt nie wątpi, ale tak na prawdę tylko ostatni sezon miał wybitny (tak, wiem Lewy też, ale Lewy ma 24 lata, Van Pesie już 29). Jeśli chodzi o Holendra, to nie sugerowałbym się Euro. Kumpel, kibic Arsenalu, stwierdził, że 99% piłkarzy Arsenalu na wielkich turniejach gra piach, bo Wenger ich po prostu zajeżdża w klubie. Widać to nawet po Szczęsnym, który w tej chwili jest słabszy od Tytonia.
Edit: Odnośnie Van Persiego
W to, że jest to piłkarz klasy światowej nikt nie wątpi, ale tak na prawdę tylko ostatni sezon miał wybitny (tak, wiem Lewy też, ale Lewy ma 24 lata, Van Pesie już 29). Jeśli chodzi o Holendra, to nie sugerowałbym się Euro. Kumpel, kibic Arsenalu, stwierdził, że 99% piłkarzy Arsenalu na wielkich turniejach gra piach, bo Wenger ich po prostu zajeżdża w klubie. Widać to nawet po Szczęsnym, który w tej chwili jest słabszy od Tytonia.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2012, 20:19 przez JuveSWD, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mate.G
- Juventino
Może źle mnie zrozumiałeś.Alexis93 pisze:Kolegę wyżej chyba poniosło, Van Persie jest lepszy od Lewego i to bezdyskusyjnie. Samo ogranie międzynarodowe powoduje że Robin jest wyżej od naszego snajpera.
Wolałbym po prostu Lewego dlatego, że jest Polakiem i chciałbym go tutaj bo po prostu się nadaję.
Robin jasne, że jest od niego lepszy, podobnie jak Cavani lecz Robert jakoś go po prostu lubię.
Jakbym miał wybierać w FM kto ma przejść
Cavani>Lewy>Van Persi
Umiejętności
Cavani*>Van Persie*>Lewy
*tu się można kłócić jednak dla mnie Cavani jest lepszy, młodszy, ograny, bardziej wytrzymały, wspomaga obrońców itd
- Vojtimar
- Juventino
Cavani jest również opcją na teraz. Na przyszłość to Immobile raczej. Urugwajczyk nie ma może złotego buta, ale przez 2 sezony w Napoli strzelił dużo goli. Zna Serie A, ba wymiata w niej. Ma 25 lat, gra na w mocnym klubie i w mocnej reprezentacji, nie można o nim powiedzieć że potrzebuje jakiegoś doświadczenia. Van Persie w jego wieku nie miał takiej pozycji jaką ma Cavani.pablo1503 pisze:Naprawdę?Mate.G pisze:Cavani>Lewy>Van Persie![]()
A powiedziałbyś tak miesiąc temu, czy po prostu przez ostatni mecz, Van Persie stracił w twoich oczach?
Opcja na teraz = Van Persie
Opcja na przyszłość = Cavani
Opcja dość ryzykowna, ale być może bardzo korzystna = Lewandowska.
Van Persie jest oczywiście świetny, ale przez najlepszy sezon w karierze jego cena, nawet mimo tego że kontrakt mu się kończy, jest za wysoka. Czy rok temu dalibyście za niego koło 30 mln? Pewnie nie.
Z tej dwójki, dla mnie zdecydowanie Cavani. Młodszy i wcale nie gorszy. Z tym że nie jest wart 40 mln + Matri. 25 + Matri, może 30. Ale nie więcej.
Co do Lewego, zobaczymy..
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2012, 20:22 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juve na dobre i złe!
- StaryDobryNedved
- Juventino
Kołtoń mówił, że jest obeznany w środowisku Borussi i że oni wyśmieją ofertę 18 mln... A jest człowiek dosyć słowny, przynajmniej na takiego wygląda jeśli się patrzy na to jaką ma wielką pasję do piłki nożnej, a i jest to całkiem realne bo rynek transferowy dzisiaj jest zwariowany. Mogą chcieć nawet 25 mln albo i 30 za gościa, który miał 1 tak naprawdę sezon na poziomie. Zakochałem się w grze Roberta, bardzo się cieszę, że gra taki ktoś w kadrze naszego kraju ale nie chcę jego transferu do Juve, przynajmniej nie teraz. On w BvB ma wszystko czego potrzebuję do rozwoju.
- jakku1
- Juventino
Testy Asaboba jutro, Isli w piatek. Wszystko dogadane, kontrakty przygotowane.
Co do Lewandowskiego to bardzo mnie zaskoczyl na plus swoja gra na ME. Gra troche inaczej, niz w Borussi i widac, ze w swojej roli tez sie sprawdza swietnie. No coz, nie sadzilem, ze tak sie to skonczy, ale oficjalnie daje Lewmu zielone swiatlo na transfer do Juve
Co do Lewandowskiego to bardzo mnie zaskoczyl na plus swoja gra na ME. Gra troche inaczej, niz w Borussi i widac, ze w swojej roli tez sie sprawdza swietnie. No coz, nie sadzilem, ze tak sie to skonczy, ale oficjalnie daje Lewmu zielone swiatlo na transfer do Juve

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiZ
- Juventino
Zgadza się i tu jest problem. Prawi pozytywnie o Lewym a nie mogę się z nim zgodzićewerthon pisze:No przecież to Twój guru transferowy :-DAdiZ pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=98396
Zwątpiłem...
Moggi gada o Lewandowskim, a nawet nie wie z którego rocznika jest.

Lewy co najwyżej jest obiecującym napastnikiem. Świetnym będzie jak utrzyma poziom przez 2-3 sezony. Matri też był dla niektórych genialny a Robert to taka młodsza i bardziej wszechstronna wersja Matriego.rh pisze: czemu? Lewy jest swietnym napastnikiem. Bardzo sie wyrobil w Borussi i teraz to pokazuje na boisku. Co najwazniejsze jest bardzo mlody. Trudno teraz o rownie dobrego napastnika w jego wieku w europie. Wg. mnie jego kariera rozwija sie podobnie do Cavaniego. w hejtowaniu polacy sa najlepsi. kapitalnie potrafimy zrzedzic i wytykac palcami kogos, kto cos potrafi i jest w czyms fachowcem.
Fapie na mysl w RVP ale po cichu licze ze naszym fajterem bedzie wlasnie Robert Lewandowski. Slowa Lucka tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu ze moje przemuslunki nie sa kiepske:P
- blackadder
- Juventino
Ciekawa informacja na football-italia.net
http://football-italia.net/19940/isla-d ... tract-juve
W kontekście transferu do Juve, jako drugiego obok Isli wymienia się tu Armero, a o Asamoahu ani słowa. Wie ktoś coś na ten temat? Czy może to zwykła pomyłka?
W kontekście transferu do Juve, jako drugiego obok Isli wymienia się tu Armero, a o Asamoahu ani słowa. Wie ktoś coś na ten temat? Czy może to zwykła pomyłka?

- Brutalo
- Juventino
Trzymam za słowojakku1 pisze:Testy Asaboba jutro, Isli w piatek. Wszystko dogadane, kontrakty przygotowane.

Teraz jeszcze napadzior i dwóch obrońców. Zaczynam ufać Marottcie, oby mnie nie zawiódł.
- daroo89
- Juventino
Tłumaczenie pojawiło się na SJ. Ciekawa sprawa, bo ostatnimi czasy nie było na tyle pogłosek, według których poważnie interesujemy się Armero. Ja bym go w Juve widział ale taki pakiet 3 graczy z Udine zakrawałby już chyba o bezczelną pazerność ze strony Juve.blackadder pisze:Ciekawa informacja na football-italia.net
- annihilator1988
- Juventino
Oj tam, od razu pazerność. Juventus i Udinese chcą sobie wzajemnie pomóc. Cieszy mnie też perspektywa dobrych/b. dobrych relacji z Udine, zawsze przyda się partner, który dostarczy piłkarzy na najwyższym poziomie. Z tych fajniejszych wiadomości nie sposób pominąć faktu, że Spartak Moskwa ma oferować 11,5 mln euro za Melodaroo89 pisze:Tłumaczenie pojawiło się na SJ. Ciekawa sprawa, bo ostatnimi czasy nie było na tyle pogłosek, według których poważnie interesujemy się Armero. Ja bym go w Juve widział ale taki pakiet 3 graczy z Udine zakrawałby już chyba o bezczelną pazerność ze strony Juve.blackadder pisze:Ciekawa informacja na football-italia.net

- SKAr7
- Juventino
Nawet jeśli chłopaki nie mają paszportu UE, to ta zasada nie dotyczy zawodników przemieszczanych wewnątrz Serie A. Żadnego miejsca nie zabiorą.km9 pisze:a jak te transfery mają sie do tych wymagan graczy spoza UE? orientujecie sie?
Edit. Tak, nie wiem, czy zauważyłeś, ale Cavani również gra już w Serie A

Nie zanosi się też, żebyśmy wykorzystali oba te miejsca.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2012, 22:47 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.
- AmericanPsycho
- Juventino
Van Persie wraca do domu. Może znajdzie chwile, żeby z nami porozmawiać... Choć oczywiście tak jak i wy, (słusznie zresztą) stawiam Cavaniego na 1 miejscu. Gigant! A dalej. Chcę powrotu Giovinco. Nie ważne te wszystkie żale. Jest dobry - ma grać. Jeśli się nie sprawdzi, rozstańmy się na dobre ale póki co... Vucinic - Cavani - Giovinco.
Asamoah to prawdziwy 'koń' i będzie to duży przywilej, mieć go w kadrze.
Asamoah to prawdziwy 'koń' i będzie to duży przywilej, mieć go w kadrze.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2012, 23:02 przez AmericanPsycho, łącznie zmieniany 2 razy.
Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.