Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 20:24

Ouh_yeah pisze:Ach, Watzke w programie Sport-Informations-Dienst na temat transferu Lewandowskiego.
"Cała ta dyskusja sprawia, że robi mi się niedobrze. Szczerze mówiąc, to mam w d... to, o czym się spekuluje w polskich mediach. To, że wpłynie do nas oferta, czy też nie, jest kompletnie bez znaczenia. Po mistrzostwach Europy Lewandowski wróci do nas na treningi."
Polskie media? Ja sądziłem, że to tuttosport bardziej pompuje balonik.

Watzke drugi raz (po zdementowaniu transferu Piszczka) mocno uderza :) Ale nie pojmuje jednej prostej rzeczy - Kucharski to twardy negocjator a Robercik ma tylko 2 lata do końca umowy. Także albo spasuje i puści go do innego klubu albo da mu te 5 mln rocznie, w co wątpię.

Prawdę mówiąc, jeśli Antkowi pasuje Lewy to będę bardzo szczęśliwy jeśli zostanie on piłkarzem Juve. Ale raczej nie sądzę, żeby ten transfer doszedł do skutku.

Giovinco w interze? Nie chciałbym, żeby do tego dopuścili :stop: Nie możemy nad nim ciągle sprawować kontroli ale wolałbym, żeby nie grał dla odwiecznego rywala.

Chociaż to byłoby zabawne - najpierw wyśmiewany przez interistów Ranieri, potem również wyśmiewany przez nich dawniej Giovinco dostają robotę w interze :) Z tym, że na zyskaniu Gio mogliby sporo zyskać.....

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 20:44

@Łoles
Przypadek Dzagoeva od Elii dzieli dużo. Po pierwsze Rusek gra już od co najmniej 3 sezonów w podstawowym składzie CSKA, a ma dopiero 22 lata. Po drugie Alan gra w podstawie swojej reprezentacji, a nie w ogonach. Po trzecie Dzagoev zaliczył już 16 meczów w CL. Po czwarte cena wyniesie max 10 mln, a szejki? W City nie ma miejsca, PSG i Malaga są dużo słabsze od Juve. Anzhi też. Nie jest oczywiste, że Dzagoev gdy dostanie ofertę 2,5 mln od Juve i 4 mln od Malagi wybierze tych drugich. Następnie na kogo mamy wykorzystać te miejsca non EU? O tego zawodnika można powalczyć.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 20:50

mateusz6 pisze: Po czwarte cena wyniesie max 10 mln
Rozumiem że rozmawiałeś z CSKA i na tyle go wycenili?

mateusz6 pisze: W City nie ma miejsca
Skoro jest taki kul jak piszesz to miejsce się znajdzie o to się nie bój ;)
mateusz6 pisze: PSG Malaga są dużo słabsze od Juve. Anzhi też.
Słąbsze pod jakim względem? Oba grają w LM a kase dadzą napewno większą.
mateusz6 pisze: Nie jest oczywiste, że Dzagoev gdy dostanie ofertę 2,5 mln od Juve i 4 mln od Malagi wybierze tych drugich. Następnie na kogo mamy wykorzystać te miejsca non EU? O tego zawodnika można powalczyć.
Dla mnie to dosyć oczywiste że weźmie większą kasę. Bo umówmy się ale nazwa Juve nie działa na piłkarzy mocniej niż kasa.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 21:03

Łoles pisze:
mateusz6 pisze: Po czwarte cena wyniesie max 10 mln
Rozumiem że rozmawiałeś z CSKA i na tyle go wycenili?

mateusz6 pisze: W City nie ma miejsca
Skoro jest taki kul jak piszesz to miejsce się znajdzie o to się nie bój ;)
mateusz6 pisze: PSG Malaga są dużo słabsze od Juve. Anzhi też.
Słąbsze pod jakim względem? Oba grają w LM a kase dadzą napewno większą.
mateusz6 pisze: Nie jest oczywiste, że Dzagoev gdy dostanie ofertę 2,5 mln od Juve i 4 mln od Malagi wybierze tych drugich. Następnie na kogo mamy wykorzystać te miejsca non EU? O tego zawodnika można powalczyć.

Dla mnie to dosyć oczywiste że weźmie większą kasę. Bo umówmy się ale nazwa Juve nie działa na piłkarzy mocniej niż kasa.
było wiele przypadków, że nazwa Juventus bardziej działa niż kasa i to nawet w ostatnich "słabszych" latach. Szczególnie Juventus jest atrakcyjne dla zawodników z Ameryki Płd. z tego co kojarzę;x

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 21:17

@Łoles

1. Ile może kosztować zawodnik, któremu kończy się kontrakt za pół roku? Affelay poszedł za 3 mln, Rakitić w tej samej sytuacji też.
2. Juventus jest lepszy od tych klubów pod względem sportowym.
3. Większości mlodych zawodników na tym etapie kariery chodzi bardziej o rozwój niż kasę. Przecież zawsze może się wypromować i potem zarabiać w City 10 mln rocznie.

Dzagoev jest w tym lepszy imo od Gio, że może grać z powodzeniem na prawym skrzydle, a przy 433 tą pozycję mamy najsłabszą.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 21:25

@mateusz6

Niby masz racje z tym Rakiticem itd ale żaden z nich nie grał w kraju ropą płynącym - tam jak wiesz kasy nei brakuje. Nie będę się upierał na siłę ale wydaje mi się że taka cena, szczególnie w świetle jego dobrych występów, nie przejdzie a samo CSKA stanie na głowie aby kontrakt przedłużyć nawet tylko po to aby wziąć za niego lepsze pieniądze.

Gio a sprawa Dżagojewa? Dla mnie każdy kto potrafi prosto kopnąć piłkę jest lepszy od Gio bo tego konusa po prostu nie lubię :prochno: także w kwestii Dżagojew > Giovinco z mojej strony jak najbardziej :ok: :ok: :ok: :prochno:

Eric6666 pisze:było wiele przypadków, że nazwa Juventus bardziej działa niż kasa i to nawet w ostatnich "słabszych" latach. Szczególnie Juventus jest atrakcyjne dla zawodników z Ameryki Płd. z tego co kojarzę;x
A ja myślałem że Dżagojew jest rosjaninem i nie pochodzi z ameryki południowej :wink:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 21:30

mateusz6 pisze:1. Ile może kosztować zawodnik, któremu kończy się kontrakt za pół roku? Affelay poszedł za 3 mln, Rakitić w tej samej sytuacji też.
Mit obalony strone wcześniej.
matuesz6 pisze:2. Juventus jest lepszy od tych klubów pod względem sportowym.
Ale i pieniądze nie te.
mateusz6 pisze:3. Większości mlodych zawodników na tym etapie kariery chodzi bardziej o rozwój niż kasę. Przecież zawsze może się wypromować i potem zarabiać w City 10 mln rocznie.
Tsa w Juventusie to ma takie warunki do rozwoju, że hej. Ale pieprzysz głupoty.
matuesz6 pisze:Dzagoev jest w tym lepszy imo od Gio, że może grać z powodzeniem na prawym skrzydle, a przy 433 tą pozycję mamy najsłabszą.
1) Jeżeli przyjdzie duet Asamoah+Isla to na 90% 433 grać nie będziemy.
2)Kiedy widziałeś Dzagojewa na prawej stronie ataku? :think:

I takie pytanie bonusowe: ile razy widzialeś chłopaka w akcji? Bo mam wrażenie, że... raz.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 21:55

@Dante93
1. Chyba nie zaprzeczysz, że Marchisio, Giach, PDC i Vidal się rozwinęli pod skrzydłami Conte.
2. Mi jednak wydaje się, że Conte widzi, że Lichtsteiner męczy się w 352, a także Caceres jest prawym obrońcą, a nie cofniętym skrzydłowym. 3 zawodników na jedno miejsce? Nie zdziwię się gdy często będziemy grać 433 z Lichtem i Islą.
3. Ałana widziałem chyba ze 4 razy i często schodził na skrzydło.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 22:04

Up@
1.Tylko jak sie to ma do Dzagojewa? Nie gramy ustawieniem w którym jest potrzebny zawodnik jego typu. Byłby rezerwowym i nawet ciężko sobie wyobrazić że wywalczył by miejsce, bo gdzie? Za kogo? Za Vidala albo Marchisio może? :smile: Przecież nie zmienimy dla niego całego systemu.
2.No i wlasnie na prawą strone ma iść Isla. Bynajmniej w innym wypadku jego kupno nie miałoby sensu.
3.Co nie znaczy, że jest skrzydłowym.

Luuudzie to nie FM.

SpectatorJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2012, 08:34

Dżagojew??

Możemy tylko pomarzyć. To jest największy rosyjski talent. A wy chcecie go kupić za 7 mln?
Myślicie, że taki klub jak CSKA tak po prostu zostawiła go na 1/2 roku odbierając sobie mozliwość zarobku?

On pojdzie to jakies o wiele lepszego klubo niż Juve (w tym momencie oczywiście:D)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2012, 10:15

I to by było na tyle jeśli chodzi o temat: "Sprzedaż Matriego". Mam nadzieje, że w tym przypadku jest też i wola Conte, by stawiać na Alessandro.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2012, 10:27

annihilator1988 pisze:I to by było na tyle jeśli chodzi o temat: "Sprzedaż Matriego". Mam nadzieje, że w tym przypadku jest też i wola Conte, by stawiać na Alessandro.
Jeśli Laurentis by sobie zażyczył Matriego i np. 30 mln i to Matri by ten transfer zablokował to już przyszłości by w Juve nie miał. W klubie by został, ale rola w drużynie niewielka by była.

Choć wydaje mi się, że Matri ten wywiad udzielał na szybko i tylko walnął, że zostaje w Juve, żeby dziennikarzyna się od niego odczepił.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2012, 11:05

SpectatorJuve pisze:Dżagojew??

Możemy tylko pomarzyć. To jest największy rosyjski talent. A wy chcecie go kupić za 7 mln?
Myślicie, że taki klub jak CSKA tak po prostu zostawiła go na 1/2 roku odbierając sobie mozliwość zarobku?

On pojdzie to jakies o wiele lepszego klubo niż Juve (w tym momencie oczywiście:D)
Zgadzam się w całej rozciągłości. Jak ktoś widzi Dzagojewa w Juve, to powinien założyć inny temat ( no chyba, że taki o FM -ie już jest, nie orientuję się za bardzo). Przyznam, że przeglądając neta, ani razu nie natknąłem się na niusa mówiącego o potencjalnym transferze Rosjanina do Juve, co nie oznacza, że taki rzeczywiście gdzieś był, ale nie wydaje mi się by Conte i Marotta brali go pod uwagę. Jak już zaklepiemy Islę i Asamoaha, to skupimy się pewnie na TOP PLAYERZE i może jeszcze jakimś obrońcy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2012, 11:25

mateusz6 pisze:Jeśli Laurentis by sobie zażyczył Matriego i np. 30 mln i to Matri by ten transfer zablokował to już przyszłości by w Juve nie miał. W klubie by został, ale rola w drużynie niewielka by była.
Dlaczego? Karaliby go za to, że w środku sezonu zaoferowali mu nowy kontrakt a potem chcieli odesłać gdzie indziej? Daj spokój. Rola Matriego w drużynie będzie taka na jaką pozwoli jego dyspozycja.

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2012, 11:51

http://www.football-italia.net/19862/juve-look-kolarov

Czyżby Conte naciskał na Kolarova? Cena to 12 mln €. Marotta może kombinować z opcjami wypożyczenia i dalej prawem pierwokupu, ale City odda Serba bez żalu tylko w przypadku kiedy na biurku znajdą się pieniądze w całości i zainteresowany kupnem nie będzie próbował zbijać ceny (która już w tej chwili wydaje się być ceną promocyjną).

Kwestia gdzie chce grać sam Kolarov? Moratti wysyła Brance do City na pogadanki z szejkami, więc temat pewnie będzie szybki, tym bardziej, że cena jest sztywna i włodarzom Manchesteru nic do tego, z czyjego sejfu te pieniądze będą.

Zablokowany