Mercato (2012-2014)
- Dante93
- Juventino
Oj chłopie co chwila wyskakujesz z jakimś świetnym tekstem, to naprawde nie dziw sie, że nikt Cie poważnie traktować nie będzie.Shark pisze:tylko i wyłącznie to, cała reszta jest nadinterpretacją innych użytkowników
Oj Yanquez znając życie to ja mam u Ciebie chlubne miano 'Element2', czyli jednym slowem, mam przesraneyanquez pisze:Swoją dzisiejszą aktywnością i nieprzeniknionym geniuszem zyskałeś sobie tygodniowy pobyt w mojej stonodze. Od dziś jesteś zwany "Element 1" ( z trójki i tak masz najlepiej)

Hm najrozsądniej będzie chyba na czas Euro zamrozić swoją dzialaność w tym temacie bo obecnie to raczej wiele sie nie wydarzy. Chociaż.. Isla+Asamoah to by było 'wiele'. Ale reszta raczej dopiero po Euro.
- Shark
- Juventino
1. kogo nazwałem "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" odszczekajjohnnybgoode pisze:Tak, tak, tak, my to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z gimnazjum, nie znamy się na piłce, nie mamy źródeł, oddajemy ci cześć. Zero składności w wypowiedzi, interpunkcji, logiki. O napływie takich cudów mówiło się jako potencjalnym skutku wygrania SerieA i - niestety - sprawdziło się.
2. yanquezowi wytknąłem brak szacunku dla innych w związku z jego ryciną
3. takie pisanie to mój wybór, a nie brak znajomości interpunkcji
4. fajnie, a ty niby lepszy nazywając mnie starego kibica sezonowcem?
5. widzę, że niektórzy są tu kulturalni, może zejdźcie ze mnie, co? popełniłem błąd, do którego się przyznałem i tyle, uważam, ze yanquez powinien zmienić podejście i tyle, do nikogo innego nie mam pretensji, tylko muszę się teraz bronić przed atakami, chyba nieuzasadnionymi
widzę, że wasze pisanie naprawdę zachęca wieloletniego kibica Juve, aby wymienił się poglądami, popisał z innymi na forum (od niedawna), które ma być źródłem dyskusji, a nie kłótni i popierania jedynej słusznej linii, wyznawanej przez większość kibiców
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ej nie każdy jest idealny. Trochę szacunku dla zainteresowań innych forumowiczów. Ty masz "miniaturki" z kółeczkami, a ja moje zwierzątko.Shark pisze: powiem ci tyle, jesteś żenujący z tą swoją konstrukcją,
Ale ja nie jestem prawdziwym kibicem. Ja jedynie nie mam braków w wiedzyShark pisze: do prawdziwego kibica ci wiele brakuje, prawdziwy kibic może mieć braki w wiedzy związanej z klubem albo po prostu może mu się coś pomerdać

Mam 12, ale jestem bardzo mądry jak na swój wiek.Shark pisze: nie wiem ile masz lat,
W Tuttosporcie pojawił się wywiad z Verattim. Chłopak zostanie w Pescarze zobaczycie.
Poza tym wielki artykuł na pierwszej stronie o Lewandowskim, który spowodował... znaczny spadek naszych szans na jego pozyskanie według Transfermarkt

Nie ma na to szans. Ty masz po prostu inne zdanie i inne sympatie, ale piszesz sensownie i się nie mądrzysz. Śpij spokojnieDante93 pisze: Oj Yanquez znając życie to ja mam u Ciebie chlubne miano 'Element2', czyli jednym slowem, mam przesrane![]()

Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2012, 16:23 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shark
- Juventino
no może popłynąłem z tymi rozkminami taktycznymi, ale to tylko raptem 4 posty, widzę, że chyba albo pisać zgodnie z tym co oczekują wszyscy albo w ogóle opuścić to forum, jak ma się inne zdanie, bo od razu jesteś obiektem ataku i to personalnego, wypowiedzi niebędące bezpośrednim atakiem, jak Twoja są w tej sytuacji nieliczneDante93 pisze:Oj chłopie co chwila wyskakujesz z jakimś świetnym tekstem, to naprawde nie dziw sie, że nikt Cie poważnie traktować nie będzie.Shark pisze:tylko i wyłącznie to, cała reszta jest nadinterpretacją innych użytkowników
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- johnnybgoode
- Juventino
Shark pisze: 1. kogo nazwałem "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" odszczekaj
Niektórzy, doskonale to ująłeśShark pisze: 5. widzę, że niektórzy są tu kulturalni, może zejdźcie ze mnie, co?

A oni czasem też nie mają na to algorytmu, tak jak whoscored.com? Nie wydaje mi się żeby przez jeden mecz nasze szanse (jeżeli jakiekolwiek zainteresowanie istnieje) tak znacząco zmalałyyanquez pisze:W Tuttosporcie pojawił się wywiad z Verattim. Chłopak zostanie w Pescarze zobaczycie.
Poza tym wielki artykuł na pierwszej stronie o Lewandowskim, który spowodował... znaczny spadek naszych szans na jego pozyskanie według Transfermarkt Question Exclamation

EDIT: tak btw, yanquez, cieszysz się?

- Dante93
- Juventino
Ohoh zaraz wleci Vimes ze swoim wykładem dot. Wolności słowaShark pisze:idzę, że chyba albo pisać zgodnie z tym co oczekują wszyscy albo w ogóle opuścić to forum,

Nie chodzi o to, że ktokolwiek tutaj sie czepia Ciebie czy twoich poglądów. Poprostu stwierdzeniem o Marchisio grającym bliżej prawie, i tekstem z FIFĄ (w jakim kolwiek kontekście) narobiłeś już sobie pierwsze punkty do negatywnego fejma

Uff uratowałeś mi tylek (dosłownie)yanquez pisze:Nie ma na to szans. Ty masz po prostu inne zdanie i inne sympatie, ale piszesz sensownie i się nie mądrzysz. Śpij spokojnie
Żeby nie być tym zuym i żeby nie klepać w każdym poście OT, dodam, że chętnie ujrzalbym w kadrze Juventus Torino na sezon 2012/2013 zestaw:
-Peluso
-Isla
-Asamoah
-Veratti
-Giovinco
-Cavani
-Destro
Dziękuje za możliwość wyrażenia swej opinii, mam nadzieje, że w związku z nią nie będe dyskryminowany na Tym forum, bo jak nie to sobie ide stąd
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Jak dzieci w piaskownicy. - On mi zabrał grabki! - On jest niedobry bo sypnął mnie piaskiem!. :doh:
Porozmawiajmy o transferach:
Cavani = Matri + 40mln ?
Albo kogoś strasznie poniosło, albo Conte/Marotta/Agnelli ma straszne parcie na urugwajczyka. Zdecydowanie bardziej prawdopodobna jest opcja pierwsza. Ta "propozycja" bardziej mi wygląda na żądania Napoli, niż na naszą konkretną ofertę. Z naszej strony nie spodziewam się więcej niż 25mln + Matri + 50% jakiegoś młokosa, ew. cały - tym bardziej jeśli sytuacja Joveticia zaczyna się przechylać na naszą korzyść (tzn. jest na sprzedaż). Mamy alternatywę, Cavani nie jest dla nas aż tak krytyczny, więc cena powinna być niższa o ile oczywiście nie wplączą się jacyś krezusi.
Porozmawiajmy o transferach:
Cavani = Matri + 40mln ?
Albo kogoś strasznie poniosło, albo Conte/Marotta/Agnelli ma straszne parcie na urugwajczyka. Zdecydowanie bardziej prawdopodobna jest opcja pierwsza. Ta "propozycja" bardziej mi wygląda na żądania Napoli, niż na naszą konkretną ofertę. Z naszej strony nie spodziewam się więcej niż 25mln + Matri + 50% jakiegoś młokosa, ew. cały - tym bardziej jeśli sytuacja Joveticia zaczyna się przechylać na naszą korzyść (tzn. jest na sprzedaż). Mamy alternatywę, Cavani nie jest dla nas aż tak krytyczny, więc cena powinna być niższa o ile oczywiście nie wplączą się jacyś krezusi.
- Bartek88
- Juventino
Cavani nie jest wart ok 58 mln. - bez przesady ;/ Cavani jest bardzo dobry ale nie za taką cenę
chociaz biorac pod uwage Marotte i to jak potrafi się klocic o kazdy eurocent to pewnie to plota transferowa.

- zahor
- Juventino
Nikt za niego takiej forsy nie oferuje. No, chyba że wyceniasz gracza, który dał się wygryźć ze składu przez Borriello na 18 baniek.Bartek88 pisze:Cavani nie jest wart ok 58 mln. - bez przesady ;/
Zasadniczo kwestia z Cavanim jest taka. Jeżeli faktycznie Juventus taką ofertę złożył, to znaczy że Conte musi mieć na niego niesamowite parcie. A jeżeli tak jest, to raczej nie wzięło się to znikąd. Jeżeli faktycznie ta waleczność, gra w odbiorze czy jeszcze inne cechy Urugwajczyka są dla naszego trenera tak istotne, to nie ma co się mądrzyć na zasadzie "ja to bym dał max. 35+Matri" albo "to ja wolę RVP i Giovino za tę sumę" bo Conte udowodnił już że wie co robi.
- Piti
- Juventino
Cavani 40 mln + Matri? to ja już wole van Persiego przynajmniej będzie tańszy o te 10 milionów czy 15 i nie trzeba będzie oddawać zawodnika, co nie oznacza że Matriego widziałbym w Juve na sezon 2012/2013..
btw. Peluso..czy już naprawdę nie ma lepszych lewych obrońców? typ ma 28 lat, cała kariera spędzona w ogórkach, zero występów w reprezentacji, wyceniany jest na 1,6 mln € i nikt poza Juventusem się nim interesuje, tak więc co w nim widzimy? ..sorki ale jeśli miałbym wybierać między Peluso a Cegłą to wybrałbym Cegłe bez wahani..tak poza tym TEN Juventus zasługuje na kogoś lepszego niż jakiś podstarzały ogór, bez konkretnych osiągnięć i umiejętności
btw. Peluso..czy już naprawdę nie ma lepszych lewych obrońców? typ ma 28 lat, cała kariera spędzona w ogórkach, zero występów w reprezentacji, wyceniany jest na 1,6 mln € i nikt poza Juventusem się nim interesuje, tak więc co w nim widzimy? ..sorki ale jeśli miałbym wybierać między Peluso a Cegłą to wybrałbym Cegłe bez wahani..tak poza tym TEN Juventus zasługuje na kogoś lepszego niż jakiś podstarzały ogór, bez konkretnych osiągnięć i umiejętności
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2012, 17:43 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Argonessar
- Juventino
Moim skromnym zdaniem to nawet same 40 mln to przesada a gdze tam jeszcze Matri. 

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Post pod kartkę. Zero uzasadnienia.Argonessar pisze:Moim skromnym zdaniem to nawet same 40 mln to przesada a gdze tam jeszcze Matri.
Jeżeli macie pisać posty w stylu 'imho' to naprawdę powinniście zostać tylko czytelnikami tego forum.
Jeżeli macie argumenty przeciwko Cavaniemu, to zaprezentujcie je na forum.
http://www.whoscored.com/Players/24328/ - Edinson
http://www.whoscored.com/Players/4564/ - Robin v.P.
Holender w szczytowej dla Siebie formie imponuje statystykami, Urus natomiast grający w rodzimej Serie A która mimo wszystko jest bardziej defensywna ligą, nie odbiega.Jego defensywne statystyki są także dobre.
Cavani w Juventusie jest w stanie uderzyć z maksymalna formą , i dopiero pokazac na co go stać.
Uważam że to lepszy wybór, aczkolwiek - obu przyjmuje z radością.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2012, 18:49 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Argonessar
- Juventino
Powiedział co wiedział. Napisałem że w mojej opinii nie jest tyle wart i kropka, więc nie fikaj. I jak już to IMO nie IMHO raczej. Każdy może wyrażać swoją opinię na temat zawodników i ich cen i ja również.iltalismano pisze:Post pod kartkę. Zero uzasadnienia.Argonessar pisze:Moim skromnym zdaniem to nawet same 40 mln to przesada a gdze tam jeszcze Matri.
Jeżeli macie pisać posty w stylu 'imho' to naprawdę powinniście zostać tylko czytelnikami tego forum.
A czemu nie Cavani? Moim zdaniem jest dobry ale są lepsi- tyle. On dobrze wykańcza, a my potrzebujemy kogoś kreatywnego i przebojowego, a pozatym napisałem ale powtórzę 40 mln i Matri to powyżej 50 mln, tak? Tak. A lewa obrona? A drugi napastnik(Destro)? W tej cenie możemy kupić Kolarova i VP np. I jeszcze zostanie.
- zahor
- Juventino
Zgadzam się w całej rozciągłości. Ostatnie kilkanaście stron dyskusji to w dużej części posty typu "moim zdaniem nie jest wart więcej niż 30 mln", "ja bym dał 30+Matri a jak się nie zgodzą to kupiłbym RVP", "jak dla mnie Suarez lepszy itp.".iltalismano pisze: Post pod kartkę. Zero uzasadnienia.
Problem jest taki że takie dywagacje można ciągnąć w nieskończoność, bo nie da się podać ani dolnej, ani górnej granicy kwoty, która byłaby "odpowiednia", ani jednoznacznie wykazać że jeden czy drugi jest lepszym piłkarzem.
Conte w tej chwili zdecydowanie najchętniej widziałby w składzie Cavaniego, myślę że sygnały które do nas docierają świadczą o tym jednoznacznie. Jako że uznaję że Antek wie lepiej niż ktokolwiek na tym forum który to napastnik najlepiej pasowałby do jego koncepcji Juventusu, stąd też posty typu "RVP/Higuain/Dżeko lepszy (w domyśle - bo tak)" budzą u mnie politowanie.
Kwestia jest tylko tego, czy Juventus obecnie może sobie pozwolić na jego sprowadzenie. Nie mam tutaj na myśli odpowiedzi na pytanie "czy da się go kupić tanio/w promocji/w niezłej cenie/bez przepłacania/włączając niepotrzebnych graczy", tylko czy w ogóle Juventus jest w stanie finansowo taki transfer podźwignąć, czy ma do dyspozycji kwotę której Napoli żąda. Jeżeli tak, jeżeli Conte chce za wszelką cenę Cavaniego a Marotta ma takie fundusze, że jest w stanie go kupić, to powinien dopiąć transakcję i tyle. Bardzo bym nie chciał żeby w przyszłym sezonie coś tam nie trybiło tylko dlatego, że trzeba było przyoszczędzić "dla zasady".
Z góry uprzedzam że nie wchodzę nawet w polemikę nt. "czy oferta 40 mln + Matri jest prawdziwa" albo "czy mamy tyle w budżecie" bo to dopiero byłaby kwintesencja wróżenia z fusów.
Fajnie. Każdy z zarejestrowanych użytkowników może wejść i podać swoją niczym niepopartą wycenę dowolnego zawodnika z orbity zainteresowania Juventusu, bez podania żadnego uzasadnienia. Mogę zacząćArgonessar pisze: Powiedział co wiedział. Napisałem że w mojej opinii nie jest tyle wart i kropka, więc nie fikaj. I jak już to IMO nie IMHO raczej. Każdy może wyrażać swoją opinię na temat zawodników i ich cen i ja również.
Moim zdaniem Isla nie jest wart więcej jak 10 mln.
Można? Można. Pytanie tylko PO CO?
- deszczowy
- Juventino
Jedynym argumentem "przeciw" Urusowi jest jego dość wysoka cena. Poza tym można założyć, że gdyby grał w Anglii czy Hiszoanii, jego cena byłaby ustawiona na co najmniej 50 baniek. A nie ustępuje Cavaniemu w niczym, poza medialnością i dobrym PR-em.
No i nikogo nie zgwałcił
40 baniek + Matri? Ciao, Alessandro.
No i nikogo nie zgwałcił
40 baniek + Matri? Ciao, Alessandro.