Mercato (2012-2014)
- koki90
- Juventino
Inter? ten Inter, który oferował Udinese 8 mln za Isle, a przy każdej możliwej okazji próbuje do transakcji dołączać niepotrzebnych piłkarzy ? Powątpiewam w możliwości finansowe tego klubu. W wielkie ambicje, by przewietrzyć kadrę i sprowadzić porządnych piłkarzy nie wątpię, ale czy to wystarczy ?wloski pisze:Może jedynie Inter odwalić coś drogiego.
- Argonessar
- Juventino
koki90 tak spojrzałem na Twój awatar i coś mi się skojarzyło:
Sytuacja z Epoki Lodowcowej: Sid (ten leniwiec) patrzy na glebę widzi rosnący mlecz i mówi: "Mlecuś... Ostatni w sezonie..." I nagle mamut rozdeptuje mleczyk. (Było coś takiego w filmie)
Sytuacja z Interu: Moratti (ten typ z Interu) ogląda mecz Udine, widzi Islę i mówi: "Isla... Kupimy go w tym sezonie..." I nagle przychodzi Juve i zabiera mu Islę sprzed nosa.
Oczywiście bez obrazy dla Sida bo to fajny/pozytywny/wesoły bohater o czym w przypadku tego drugiego nie da się powiedzieć.
A jeśli to prawda że pozyskaliśmy Pogbę to taki miły akcent na początek mercato.
Sytuacja z Epoki Lodowcowej: Sid (ten leniwiec) patrzy na glebę widzi rosnący mlecz i mówi: "Mlecuś... Ostatni w sezonie..." I nagle mamut rozdeptuje mleczyk. (Było coś takiego w filmie)
Sytuacja z Interu: Moratti (ten typ z Interu) ogląda mecz Udine, widzi Islę i mówi: "Isla... Kupimy go w tym sezonie..." I nagle przychodzi Juve i zabiera mu Islę sprzed nosa.

Oczywiście bez obrazy dla Sida bo to fajny/pozytywny/wesoły bohater o czym w przypadku tego drugiego nie da się powiedzieć.
A jeśli to prawda że pozyskaliśmy Pogbę to taki miły akcent na początek mercato.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wiesz, trudno powiedzieć że nominalnie jest środkowym obrońcą. Barca go kupiła jako środkowego i chyba zagrał u nich ze trzy razy na środku ale od tamtej pory w reprze i kolejnych klubach gra raczej po bokach.tronkito pisze:nie zapominajce o tym, że Caceres, którego mianujecie na zastępstwo Lichsteinera- nominalnie jest środkowym obrońcą
Mercato się rozkręca. Dajemy 5 milionów za Peluso 8)
- annihilator1988
- Juventino
Jestem bardzo ciekaw Peluso , który wydaje się rozwiązaniem najbardziej optymalnym. Zobaczymy co będzie prezentował w barwach "Starej Damy"
Edit
Virgil- jednak Kolarov jest zbyt drogi, a Włoch, jak sam zauważyłeś, może dać gwarancje, że lewa strona, przynajmniej w defensywie, będzie wystarczająco silna.
elpueblo- Isla to skrzydłowy, choć ponoć grywa też na środku pomocy
Edit
Virgil- jednak Kolarov jest zbyt drogi, a Włoch, jak sam zauważyłeś, może dać gwarancje, że lewa strona, przynajmniej w defensywie, będzie wystarczająco silna.
elpueblo- Isla to skrzydłowy, choć ponoć grywa też na środku pomocy
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2012, 12:03 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Virgil
- Juventino
Optymalny to może być Koralov a nie Peluso, który jest co najwyżej solidnym zawodnikiemannihilator1988 pisze:Jestem bardzo ciekaw Peluso , który wydaje się rozwiązaniem najbardziej optymalnym. Zobaczymy co będzie prezentował w barwach "Starej Damy"
- Kucharius1
- Juventino
Chyba wszystko wskazuje na to że 3-5-2 będzie naszym wiodącym ustawieniem w nadchodzącym sezonie.
Powodów takiego rozumowania jest wiele. W tym ustawieniu De Ceglie spisywał się lepiej niż nasz Szwajcar i Urus razem wzięci, więc na lewą flankę szykowany jest jedynie zastępca Peluso ( który podobno jest już prawie nasz ). Na prawą stronę przyjdzie prawdopodobnie Isla, który zdegraduje starszego od siebie zawodnika na pierwszego ławkowego. Caseres na stałe przesunięty zostanie na środek, co da nam czterech zawodników do obsadzenia trzech pozycji, to nie dużo. Tu przyjdzie pewnie jakiś zawodnik za którego obecny klub nie krzyknie więcej jak 5-8 mln euro. Marzeniem Antosia jest podobno Żaba z Interu, ale on na pewno byłby droższy. Zostaje Astori, Mudżyn z Torino, Zapata. Pojawił się news na Tuttojuve że kontaktowaliśmy się z agentem Khalida "Kanibala" Boulahrouza (czy każdy Khalid musi byc kanibalem :-/ ?? ). Ciekawa opcja , tylko czy ktoś wie co u niego Wim tylko że m kończący się kontrakt.
Środek pomocy dostanie posiłki z Ghany i młodego Francuza. Następny sezon "nowy Pirlo" i tak spędzi w Pescarze, więc dogadanie się z nimi to sprawa nie tak nagląca i formę tej transakcji, jak dla mnie , możemy dogadać pod koniec okienka.
Seba oddala się od Juve i jego pozyskanie jest jak dla mnie bardzo wątpliwe. JoJo i Edinson to byłby atak marzeń, ale sprowadzenie ich graniczy z cudem. Jakby to kasy podokładac karty Melo, Gio, Matriego , Fabio Q to... nadal mało prawdopodobne :-/
Za marzenia nie każą więc nasz optymalny atak na przyszły rok to Cavani, Destro, JoJo, Mirko i Pepe ( A CO NIE WOLNO!!!).
Bardziej jednak realna opcja to pozyskanie jednego klasowego napastnika, i nie będę was przekonywał kto jest najlepszym wyborem ( HOLENDER
) , bo nie o to powinno chodzić w tym wątku, tylko o to by przewidzieć kogo naprawdę pozyskamy i ocenić czy to dobry ruch.
Btw. Ten Wellington Nem to ciekawe chlopak.
Powodów takiego rozumowania jest wiele. W tym ustawieniu De Ceglie spisywał się lepiej niż nasz Szwajcar i Urus razem wzięci, więc na lewą flankę szykowany jest jedynie zastępca Peluso ( który podobno jest już prawie nasz ). Na prawą stronę przyjdzie prawdopodobnie Isla, który zdegraduje starszego od siebie zawodnika na pierwszego ławkowego. Caseres na stałe przesunięty zostanie na środek, co da nam czterech zawodników do obsadzenia trzech pozycji, to nie dużo. Tu przyjdzie pewnie jakiś zawodnik za którego obecny klub nie krzyknie więcej jak 5-8 mln euro. Marzeniem Antosia jest podobno Żaba z Interu, ale on na pewno byłby droższy. Zostaje Astori, Mudżyn z Torino, Zapata. Pojawił się news na Tuttojuve że kontaktowaliśmy się z agentem Khalida "Kanibala" Boulahrouza (czy każdy Khalid musi byc kanibalem :-/ ?? ). Ciekawa opcja , tylko czy ktoś wie co u niego Wim tylko że m kończący się kontrakt.
Środek pomocy dostanie posiłki z Ghany i młodego Francuza. Następny sezon "nowy Pirlo" i tak spędzi w Pescarze, więc dogadanie się z nimi to sprawa nie tak nagląca i formę tej transakcji, jak dla mnie , możemy dogadać pod koniec okienka.
Seba oddala się od Juve i jego pozyskanie jest jak dla mnie bardzo wątpliwe. JoJo i Edinson to byłby atak marzeń, ale sprowadzenie ich graniczy z cudem. Jakby to kasy podokładac karty Melo, Gio, Matriego , Fabio Q to... nadal mało prawdopodobne :-/
Za marzenia nie każą więc nasz optymalny atak na przyszły rok to Cavani, Destro, JoJo, Mirko i Pepe ( A CO NIE WOLNO!!!).
Bardziej jednak realna opcja to pozyskanie jednego klasowego napastnika, i nie będę was przekonywał kto jest najlepszym wyborem ( HOLENDER

Btw. Ten Wellington Nem to ciekawe chlopak.
- Argonessar
- Juventino
Podobno Marotta poluje na niejakiego Manolo Gabbiadiniego. Taki młodziak z Atalanty. Opcja mocno przyszłościowa, ale każdy jakoś musi zacząć.
- elpueblo
- Juventino
ktoś wspominał ze Isla i Vidal grają na tej samej pozycji, i robi się to dla mnie trochę zastanawiające gdyż nie mamy całego worka kasiory, i w pomocy robi się niezły tłok, Conte wspominał ze chce mieć 7 pomocników, ale jak dla mnie taki zestaw jest za mocny i nie zdziwiłbym jeśli naszemu DS przyszedł taki pomysł do głowy VIdal za 30mln do realu np a do nas 2 z udine:/
kasa zostaje na TAP MADL
kasa zostaje na TAP MADL
- daroo89
- Juventino
Isla jeśli przyjdzie to raczej będzie grać jako skrzydłowy. A jeśli miałby zagrać na pozycji Vidala to tylko z konieczności. No i nie wydaje mi się, że rok po dołączeniu do Juve pozbywamy się Artura. Sam zawodnik mówił, że gra dla wspaniłego klubu i chce w Turynie zdobywać trofea. Szanse na odejście Vidala są bardzo znikome.elpueblo pisze:ktoś wspominał ze Isla i Vidal grają na tej samej pozycji, i robi się to dla mnie trochę zastanawiające gdyż nie mamy całego worka kasiory, i w pomocy robi się niezły tłok, Conte wspominał ze chce mieć 7 pomocników, ale jak dla mnie taki zestaw jest za mocny i nie zdziwiłbym jeśli naszemu DS przyszedł taki pomysł do głowy VIdal za 30mln do realu np a do nas 2 z udine:/
kasa zostaje na TAP MADL
- kosciu88
- Juventino
Gdzie macie jakas informacje o Peluso? I druge pytanie czy widzial go ktos w akcji i moze cos o nim powiedziec?
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- PlanetJuve
- Juventino
Żaden Peluso tylko walczyć o Kolarova. Trafiła mi się przed chwilą ciekawostka, że Burak Yilmaz ma zapisana klauzule w kontrakcie w wysokosci 5 mln euro! Tyle ile chca wywalic na Peluso.. Wiem, ze to inna pozycja i wgl ale chlop strzelil 38 w 48 meczach tego sezonu...
O ile przed sezonem można się bylo zastanawiać kto lepszy - Destro czy Gabbadini, to teraz wybór jest prosty. Będę zawiedziony, jeżeli ktoś nam sprzątnie Destro sprzed nosa i skończymy z Manolo.Argonessar pisze:Podobno Marotta poluje na niejakiego Manolo Gabbiadiniego. Taki młodziak z Atalanty. Opcja mocno przyszłościowa, ale każdy jakoś musi zacząć.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Tak się właśnie zastanawiam ciągle po co nam ten Isla?daroo89 pisze:Isla jeśli przyjdzie to raczej będzie grać jako skrzydłowy. A jeśli miałby zagrać na pozycji Vidala to tylko z konieczności. No i nie wydaje mi się, że rok po dołączeniu do Juve pozbywamy się Artura. Sam zawodnik mówił, że gra dla wspaniłego klubu i chce w Turynie zdobywać trofea. Szanse na odejście Vidala są bardzo znikome.elpueblo pisze:ktoś wspominał ze Isla i Vidal grają na tej samej pozycji, i robi się to dla mnie trochę zastanawiające gdyż nie mamy całego worka kasiory, i w pomocy robi się niezły tłok, Conte wspominał ze chce mieć 7 pomocników, ale jak dla mnie taki zestaw jest za mocny i nie zdziwiłbym jeśli naszemu DS przyszedł taki pomysł do głowy VIdal za 30mln do realu np a do nas 2 z udine:/
kasa zostaje na TAP MADL

- pumex
- Juventino
Isla przeszedł na środek z biegiem sezonu 11/12, bo na prawej nieźle spisywał się Basta a sam Chilijczyk równie dobrze co na prawej wypadał na środku. Natomiast w poprzednich sezonach Isla regularnie grywał jako prawy winger i szło mu to wyśmienicie. Boże.. ile może to tłumaczyć?Bartek(Juventino) pisze:Tak się właśnie zastanawiam ciągle po co nam ten Isla?Isla w Udine najczęściej grywał jako środkowy pomocnik, raczej rzadko jako typowy skrajny skrzydłowy, a więc?

Dokładniealina pisze:O ile przed sezonem można się bylo zastanawiać kto lepszy - Destro czy Gabbadini, to teraz wybór jest prosty. Będę zawiedziony, jeżeli ktoś nam sprzątnie Destro sprzed nosa i skończymy z Manolo.Argonessar pisze:Podobno Marotta poluje na niejakiego Manolo Gabbiadiniego. Taki młodziak z Atalanty. Opcja mocno przyszłościowa, ale każdy jakoś musi zacząć.

- Arbuzini
- Juventino
Bartek(Juventino) pisze:Tak się właśnie zastanawiam ciągle po co nam ten Isla?![]()
Sam sobie odpowiedziałeś. Isla to szalenie uniwersalny zawodnik. Pewnie będzie pełnił podobną rolę co Padoin. Tylko oczywiście posiada większe umiejętności i bliżej mu będzie prawej strony, a nie lewej. Dla mnie to bardzo dobry transfer w obliczu taktycznej żonglerki Conte (szczególnie 352 oraz 433).Bartek(Juventino) pisze:Myślę, że Isla będzie po prostu pełnił obie te role na boisku, właśnie jego wszechstronność jest dużym walorem i może także przyczyną sprowadzenia go.
Kadra Juventusu na sezon 2012/2013?
Bramka: Buffon, Storari, Manninger(?)
Obrona: Lichtsteiner, Caceres, Barzagli, Bonucci, Chiellini, De Ceglie, Kolarov
Pomoc: Pepe, Giaccherini, Isla, Pirlo, Vidal, Marchisio, Asamoah, Padoin
Atak: Vucinic, Giovinco, jeszcze 2 napastników*
* - nie wiem, czy ktoś z obecnej kadry, czy będą czystki
22 zawodników. Dosyć wyrównany skład, nie ma raczej zbyt dużego ścisku, kilku zawodników raczej z łatką solidnych rezerwowych, a nie zawodników pierwszego składu (Pepe, Giaccherini, Padoin, DC, Storari, Manninger). Jak dla mnie tak by to mogło wyglądać w przyszłym sezonie, choć trochę mało zawodników