Mercato (2012-2014)
- @D@$
- Juventino
Jeśli masz rację to nie bardzo rozumiem, po co brać połówki obu, skoro trio Marchisio-Pirlo-Vidal jest raczej nie do ruszenia a więc jeden z dwójki Asamoah/Isla byłby już do totalnych ogonów. Niby pozostaje jeszcze pozycja prawego w 3-5-2, ale tu z kolei mamy Caceresa i Lichtsteinera.pumex pisze:Zupełnie nie wiem, skąd wzięło się przekonanie, że Isla będzie grał w 4-3-3 na pozycji Pepe? :shock: To jest jakieś straszne przekłamanie, ale co tu się dziwić, skoro niejeden tutaj ustawiał na prawym ataku Caceresa (broń Boże nie piję tutaj do Zambro). Ludzie, owszem, Isla jest wszechstronny, ale nie aż tak! Jeśli faktycznie przyjdzie, to będzie pełnił taką funkcję, jak Padoin, dodatkowo będzie mógł grać na prawej obronie. Mauricio jest idealny jako skrzydłowy do 3-5-2 oraz jako b2b.
Parma, Siena, potem pól meczu z Bolognią (czerwona Vucinicia). A później już Conte próbował takie dziwne 4-1-4-1 z Elią i Krasiciem (w zasadzie Pepe i Krasiciem, bo Elia po połówce z Catanią poszedł w niełaskę). Tyle że to 4-4-2 było z Giaccherinim, który jak wiadomo lubi cisnąć do środka, ale w sumie to Isla by dał radę w tej roli.yanquez pisze:Bosz... Z choinki się urwałeś? Graliśmy tak na początku sezonu (4 czy 5 spotkań). Poza tym Conte grał zawsze tym ustawieniem. Nie widzę powodu, dla którego nie mógłby to być jeden z wariantów (np w razie plagi kontuzji w środku pola).Czy Conte choć raz zagrał takim ustawieniem?
Albo powtarzany jest ciągle ten sam news przez różnych dziennikarzypumex pisze:Informacja ta powtarza się już od kilku dobrych dni, więc może faktycznie jest coś na rzeczyKamex22 pisze:Do tego Napoli rzekomo chce Melo za 10M.

1. To już kombnowanie i lipnie wygląda dla Juve. Pazienza 3-5 jest wart i jeszcze połówkidwoch młodzików? Aż tak sie Marotta nie napalił chyba.pumex pisze:Być może oferta będzie wyglądała tak: 15mln + Pazienza + 1/2Marrone + 1/2 Taider = 1/2 Isla + 1/2 Asamoah
Z kolei pojawiają się głosy, że być może zgarniemy całości kart Ghańczyka i Chilijczyka i zapłacimy w dwóch ratach: pierwsza teraz 15mln i drugie tyle w 2013 roku, ale ile w tym prawdy to nie wiem
10 mln + Pazienza i pół Taiderego to już lepiej, ale ja sobie mogę chcieć.
2. Nie no, to już bzdura, transfery przeważnie są w ratach i to dużo korzystniej rozłożone
Kto tyle da mając tylko pół zawodnika (swoją drogą ciekawe gdzie by grał wtedy - Parma czy nowy klub?)annihilator1988 pisze:Mam nadzieje, że Giuseppe już poinformował kogo trzeba, iż jest skłonny odsprzedać prawa do Giovinco, ale nie mniej niż za 20 mln euro. Juve na pewno nie będzie stratne. Pieniądze ze sprzedaży 50% karty zawodniczej Włocha, posłużą na sprowadzenie RVP i Destro (?)
Leo jak już to w środku a Barzagli jako pół prawy (swoją drogą to nasze 3-5-2 mówi: "jak młody stoper coś popieprzy to starsi koledzy uratją sytuację" i fakt, z Milan np. tak było).Dobry Mudżyn pisze: Bonucci/Caceres, Barzagli, Chiellini
jedynie brak tutaj przynajmniej jednego rezerwowego srodkowego obroncy. Na wszelkie inne przypadlosci, jestesmy zabezpieczeni no bo tak:
Co do rezerwowego to może faktycznie ten Bocchetti w 3-5-2? W sumie znam go głównie z opowiadań, ale jak zastępca Chielliniego powienie pasować a zamiast leo zawsze może być Barzagli na samym środku lub 4-3-3).
Sam widzisz, że Seba jest najrozsądniejszym rozwiązaniem tak patrząc jakość/cena (nie wiem co na to wyliczenia pana Z., ale kij z tym, na oko widać), połówka Seby za 7-8 no nawet 10 to dużo lpeszy myk niż jovetic za to ile sobie zarząda Viola.jakku1 pisze:Moim zdaniem, jesli porzucilismy pomysl z Giovinco jako konurentem Vucinicia, to naturalne jest, ze musimy skoncentrowac sie na jakims innym celu. Pytanie brzmi, czy da sie wyciagnac Joveticia, a jesli tak to za jaka cene?
Co do Vucinicia, nie mówię że powinien mieć "abonament na grę", ale ci co skazują go na dłuższe ławkowanie moim zdaniem moga się zdziwić, bo sądzę że swoją rolę odegra (tak, wiem, bywa chaotyczny), w ogóle jego mocny atut to doświadczenie w LM, niewiele takich mamy: Gigi, Pirlo, któs jeszcze? Może Marchisio, ale to były jego początki, Chiellini? No niech będzie, nie wiem jak z Caceresem.
Możliwe jest, tyle że niewiel potem zostanie na reszte mercato. Tak sobie myślę, że jeżeli faktycznie będzie taki myk to z Islą i Asamoah, to może być podobnie jak w mercato 2010-2011. Czyli że w 2013 będzie więcej kasy by m. in. dwójkę z Udine wykupić.pumex pisze:Najlepsze jest to, że obecnie bardzo głośno jest o dwójce z Udine, o Destro, o tapmadl i właśnie o Zapacie. Dużo tego i na pewno nie wszystko jest prawdą, po prostu nie ma takiej możliwości.
Nie sądzę by MVP (no i podchwyciłem ten wasz skrót: Marchisio-Pirlo-Vidal - bo ktoś tam pytał) było do ruszenia na stałe, może Isla się wciśnie do 3-5-2, zobaczymy.bramek pisze:jeżeli sprowadzamy zawodników o niewątpliwej jakości, to raczej nikt nie będzie miał tutaj wyrzutów, że w nowym sezonie w pierwszej jedenastce będzie biegać 3-4 nowych grajków
U nas był taki co 2 lata (póltora?) ściągał Diego po czym rok później przyszedł Marotta i sprzedał Brazylijczyka o dychę mniejsquinter pisze:Brawo Branca! <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> spec od transferów w Interze! Interesujemy się Islą od dwóch lat i nie potrafi pajac jednego Isli ściągnąć, który sam mówił, że jak będzie oferta z Interu, to ją przyjmie bez wahania. Ale przychodzi sobie Juventus i załatwia grajka w kilka dni za marne grosze. Tylko pozazdrościć Juventusowi zarządu.
Kocham takie chwile!

Kochasz takie chwile? Ja tam wolę jak wygrywamy an boisku, nie przgrywamy cały sezon, niż jak jakiegos grajka podbierzemy...
Coś źle robisz.stahoo pisze:obrazek Teraz mi to mówisz? :roll:
Mnie bardziej dziwi skąd się wzięło, że Mirko marudzi jak siedzi na ławce. Da mnie gość jest ok, a miałby o co narzekać: przyszedł gdy większość chciała Aguero i zdaje się nie został dobrze przyjęty, po drugie: po tygodniu w Turynie zapieprzyli mu zegarek...Zawidowianin pisze:Skąd Wy macie te informacje o nielubieniu Vidala? Że wypowiedział się w prasie, że skoro Arturo i reszta przegięli z tym alkoholem na zgrupowaniu to zawieszenie jest słuszne?
A Vidal i Isla najwyżej dadzą sobie po strzale na treningu, oj tam wielkie mecyje.
A ja nie, bo ten "deal" bedzie kosztował 15 mln, a to 15 mln w mercatowym budżecie.Szaq pisze:Jeżeli ten deal dojdzie do skutku to uwierzę , że Beppe jest w stanie sprowadzić Cavaniego.
Równie dobrze może to być drugi Taiwo. A właśnie, gdzie jest funclub Taiwo?Dolce Vita pisze:Trochę może tak, ale uważam, że cały Lyon przeżywa spory regres od jakiegoś czasu. Wcale bym się nie zdziwił gdyby Aly odzyskał formę i znów był łakomym kąskiem dla silnych klubów po sezonie w Napoli.

Nawaliliście tyle stron, to za kare długi wpis.
- kosciu88
- Juventino
Jesli to prawda z Isla, Asamoahem i Pogba, a wszystko wskazuje na to ze tak, to robi nam sie maly tlok w srodku pola. Nie wiadomo jeszcze co z Verrattim. W takiej sytuacji nalezalo by wypozyczyc Marrone i zastanowic sie co zrobic z Padoinem bo duzo okazji do gry chyba nie bedzie mial.
Jeszcze Cavani/Persi/Dzeko + Giovinco + Kolarov/Armero (chyba niemozliwe po przejsciu Isli + Asamoaha)
i bedzie git 
Jeszcze Cavani/Persi/Dzeko + Giovinco + Kolarov/Armero (chyba niemozliwe po przejsciu Isli + Asamoaha)

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- rh
- Juventino
squinter pisze:I jedną sprawę mamy zamkniętą.Bazyliszek pisze:BREAKING NEWS:Juventus confirm that Paul Pogba has signed for them from Manchester United on a 4 year contract.
z tego co widze to Juve wcale nie potwierdza tych wiadomosci.
- annihilator1988
- Juventino
PSG albo co bardziej realne Malaga, która poszukuje kreatywnego napastnika. Co do Twojego pytania, to mam nadzieje, że odpowie na nie osoba, która zna reguły ustanawiające prawo współwłasności. Ja nie wiem, więc się nie wypowiadam@D@$ pisze:Kto tyle da mając tylko pół zawodnika (swoją drogą ciekawe gdzie by grał wtedy - Parma czy nowy klub?)annihilator1988 pisze:Mam nadzieje, że Giuseppe już poinformował kogo trzeba, iż jest skłonny odsprzedać prawa do Giovinco, ale nie mniej niż za 20 mln euro. Juve na pewno nie będzie stratne. Pieniądze ze sprzedaży 50% karty zawodniczej Włocha, posłużą na sprowadzenie RVP i Destro (?)

Edit
vieira4- dzięki za wytłumaczenie :-D
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2012, 23:35 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shark
- Juventino
Na oficjałce nic nie marh pisze:squinter pisze:I jedną sprawę mamy zamkniętą.Bazyliszek pisze:BREAKING NEWS:Juventus confirm that Paul Pogba has signed for them from Manchester United on a 4 year contract.
z tego co widze to Juve wcale nie potwierdza tych wiadomosci.
info o dobitym targu jest na fb profilu Juventus storia di un grande amore, ale chyba jeszcze trzeba poczekać na potwierdzenie z klubu
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- vieira4
- Juventino
W FM nigdy nie graliście?annihilator1988 pisze: PSG albo co bardziej realne Malaga, która poszukuje kreatywnego napastnika. Co do Twojego pytania, to mam nadzieje, że odpowie na nie osoba, która zna reguły ustanawiające prawo współwłasności. Ja nie wiem, więc się nie wypowiadam

Ależ ja od razu wiedziałem, o co Ci chodzi. I odpowiedziałem, że na Tutto piszą, że z ustaloną ceną wykupu.Marian. pisze:pumex i alina. Z tą współwłasnością chodziło mi o to, żeby Marotta nie tylko ugrał prawo pierwokupu za nieokreśloną cenę po sezonie, tylko o to, żeby wziął ich (Isle, Asamoaha) na współwłasność, dodatkowo ustalił prawo pierwokupu z ustaloną kwotą wykupu. Wiem, pomieszałem, ale myślę, że się połapiecie :-D
Z resztą polecam oba transfery traktować jako pełne, tylko z dłuugo odłożoną spłatą. W tym wypadku te połówki to są tylko dla księgowych.
- tronkito
- Juventino
Co do dyskusji na temat ewentualnej pozycji Isli w taktyce Conte, to nie zapominajce o tym, że Caceres, którego mianujecie na zastępstwo Lichsteinera- nominalnie jest środkowym obrońcą. A jako, że gramy w przyszłym sezonie ,,na wielu frontach'' Caceres będzie potrzebny na środku, a Isla będzie dublerem Szwajcara w roli wysuniętego prawego obrońcy. Według mnie zamykałoby to dyskusje na temat kupna nowego stopera i (oby) pozwoliłoby skupić się na sprowadzeniu lewego obrońcy (jak większośc was po cichu liczę na Kolarova). A co do transferu Asamoaha- byłbym zadowolony, gdyby grał z nami od przyszłego sezonu.
- Azazel
- Juventino
Jeżeli zostanie potwierdzony transfer dwójki z Udinese (na co się zapowiada) może zabraknąć pieniędzy na Kolarov + napastnik. Sądzę, że nie łatwo tego pierwszego będzie wyciągnąć, a wiadomo, że włodarze Manchesteru City łasi na kasę raczej nie są. Dlatego skupiłbym się na sprowadzeniu napastnika, a lewą obronę pozostawił samą sobie. De Ceglie, Esti, ewentualnie Caceres lub Chiellini - moim zdaniem - to wystarczy. Do ataku zaś najchętniej Higuain, ale podobno nie jest na sprzedaż, więc Cavani lub Van Persi. Jakoś Suarez mnie nie przekonuje, ale zanim przemawia atut nie bardzo wygórowanej ceny. Do tego Destro lub Burak z Turcji i będzie fajnie.
- wloski
- Juventino
Kto Ci powiedział że kasy zabraknie? Jak budujesz dom to czasem masz zachciankę na dodatkowy garaż, bierzesz pożyczkę i robisz dobudówkę. Dodatkowo możesz sprzedać starą działkę albo mieszkanie i zdobyć kasę bez pożyczania pieniędzy z banku. Nie martwiłbym się o kolejne transfery. Poprzednie sezony były specyficzne. Wymiana graczy na lepszych niż są w kadrze, nie zawsze się to udawało dodatkowo, kadra miała mieć po 2 graczy na pozycje to się udało, ale wyników nie było. Poprzedni sezon i transfery też nie były jakieś mega żeby twierdzić, że mamy kadrę na mistrza. A więc teraz mając wyniki czyli mistrza kraju i finał PW można stwierdzić, że jak będzie chciał zarząd rzucić hajsem to zrobi. Ani Milan, ani Udinese czy Napoli nie będzie stać na tyle drogich transferów co my. Może jedynie Inter odwalić coś drogiego.K.M. pisze:Jeżeli zostanie potwierdzony transfer dwójki z Udinese (na co się zapowiada) może zabraknąć pieniędzy na Kolarov + napastnik.
- rh
- Juventino
true story. jestesmy ostanimi osobami, ktore powinny sie martwic o pieniadze. Marotta dziala wg wczesniej okreslonego planu i jesli zamierza kupic dwojke z Udine to trzeba mu życzyc powodzenia!wloski pisze:Kto Ci powiedział że kasy zabraknie? Jak budujesz dom to czasem masz zachciankę na dodatkowy garaż, bierzesz pożyczkę i robisz dobudówkę. Dodatkowo możesz sprzedać starą działkę albo mieszkanie i zdobyć kasę bez pożyczania pieniędzy z banku. Nie martwiłbym się o kolejne transfery. Poprzednie sezony były specyficzne. Wymiana graczy na lepszych niż są w kadrze, nie zawsze się to udawało dodatkowo, kadra miała mieć po 2 graczy na pozycje to się udało, ale wyników nie było. Poprzedni sezon i transfery też nie były jakieś mega żeby twierdzić, że mamy kadrę na mistrza. A więc teraz mając wyniki czyli mistrza kraju i finał PW można stwierdzić, że jak będzie chciał zarząd rzucić hajsem to zrobi. Ani Milan, ani Udinese czy Napoli nie będzie stać na tyle drogich transferów co my. Może jedynie Inter odwalić coś drogiego.K.M. pisze:Jeżeli zostanie potwierdzony transfer dwójki z Udinese (na co się zapowiada) może zabraknąć pieniędzy na Kolarov + napastnik.

TAK dla Lewandowskiego!! chce polaka w Juve.