Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 20:37

jakku1 pisze:
Ale generalnie, dwa BARDZO dobre transfery. Czekamy na oficjalke.
I to z niecierpliwością.

A na lewe skrzydło w roli zmiennika Gio? On zawsze mówił, że chce grać i rola zmiennika może mu się nie podobać, ale kto go tam wie.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 20:39

Mietson pisze: Opady w tropikalnych lasach równikowych też jakiś wpływ mogą mieć. A jak zaczniemy tu dyskutować o wszystkim to się zrobi bałagan.
Ciekaw jestem jaki mogą mieć wpływ :P strasznie czepialski jesteś. Wiadomo, że nie pisałbym o tym transferze Napoli ot tak, po prostu nie tak dawno podobno się nim interesowaliśmy więc o tym wspomniałem. Ok, koniec tematu bo spowoduje niewyobrażalny bałagan na forum :snooty:

Swoją drogą zaczyna mi być żal interowców :D miał być Isla - przyjdzie Gago. Miał być klasowy stoper też...niedługo się jeszcze dowiemy, że Glika ściągają :prochno: . Ciekawe po transferze duetu z Udinese ile jeszcze wzmocnień nas czeka. W tego Joveticia + Cavaniego, o których tam Antek marzy to już nie uwierzę.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 20:46

Mietson pisze:
annihilator1988 pisze:W tej całej układance brakuje jeszcze tylko lewoskrzydłowego. Moim faworytem jest Vargas. Gość jest tani i ograny. Dać Violi 5-6 mln euro i niech się cieszą.
Ale po co lewy? Mamy Mirka, całkiem prawdopodobny jest Gio. A Vargas Antkowi nie pasował rok temu to teraz pewnie tym bardziej nie przejdzie.
Chodzi mi o lewoskrzydłowego, na pozycję "fałszywego obrońcy". Przydałby się gość, który stylem gry przypomina Islę, tj. ma naturalny ciąg na bramkę. Nie musi być koniecznie Vargas. Chciałbym, aby lewa strona boiska była zabezpieczona, gdy przyjdzie Juventusowi grać w LM.
Edit
Argonessar-i tu mnie masz byku :P
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2012, 22:58 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 20:57

annihilator1988 pisze: Chodzi mi o lewoskrzydłowego, na pozycję "fałszywego obrońcy". Przydałby się gość, który stylem gry przypomina Islę, tj. ma naturalny ciąg na bramkę. Nie musi być koniecznie Vargas. Chciałbym, aby lewa strona boiska była zabezpieczona, gdy przyjdzie Juventusowi grać w LM.
Kolarova by się chciało, przyznaj się :C A właśnie co z nim. Słyszałem o opcji wypożyczenia. To by było coś.

Swoją drogą te wypożyczenia i połówki kart to już charakterystyczna strategia Marotty, ale trzeba przyznać- sprawdza się często i są rezultaty pozytywne.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:07

Kurde Marotta jak ubije ten interes z Udine, to można się spodziewać, że i Kolarova nam skołuje PRZYNAJMNIEJ na wypożyczenie z opcją pierwokupu. :-D

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:10

Ja Wam chłopaki powiem tak: byłem dzisiaj na otwartym treningu Holendrów w Krakowie i muszę przyznać, że swoją uwagę skierowałem przede wszystkim na Van Persim. Muszę Wam powiedzieć, że jest to takie drewno, że dramat. Na treningu nie strzelił nawet bramki. Nie ma sensu w niego inwestować. Na miejscu Marotty nawet 100.00 euro bym za niego nie dał...:prochno:

A tak na poważnie: Będzie na prawdę bardzo fajnie jak dołączą do nas Isla i Asamoah. Mam nadzieję, że wyjaśnią sobie z Vidalem to i owo i będzie fajnie.

pumex i alina. Z tą współwłasnością chodziło mi o to, żeby Marotta nie tylko ugrał prawo pierwokupu za nieokreśloną cenę po sezonie, tylko o to, żeby wziął ich (Isle, Asamoaha) na współwłasność, dodatkowo ustalił prawo pierwokupu z ustaloną kwotą wykupu. Wiem, pomieszałem, ale myślę, że się połapiecie :-D

Obrazek
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:14

Bazyliszek pisze:Kurde Marotta jak ubije ten interes z Udine, to można się spodziewać, że i Kolarova nam skołuje PRZYNAJMNIEJ na wypożyczenie z opcją pierwokupu. :-D
Nie liczyłbym na to.Negocjacje większości graczy pewnie staną w miejscu na czas euro.Na Kolarova nie mamy większych szans.Niemniej ta dwójka plus ktoś extra do przodu i mercato mistrzowskie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:14

Marian. pisze:Ja Wam chłopaki powiem tak: byłem dzisiaj na otwartym treningu Holendrów w Krakowie i muszę przyznać, że swoją uwagę skierowałem przede wszystkim na Van Persim. Muszę Wam powiedzieć, że jest to takie drewno, że dramat. Na treningu nie strzelił nawet bramki. Nie ma sensu w niego inwestować. Na miejscu Marotty nawet 100.00 euro bym za niego nie dał...:prochno:
Ty tak na serio? Czy to jakaś ironia, której nie rozumiem :doh:

I tak skończymy z Destro :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:15

Marian. pisze:Ja Wam chłopaki powiem tak: byłem dzisiaj na otwartym treningu Holendrów w Krakowie i muszę przyznać, że swoją uwagę skierowałem przede wszystkim na Van Persim. Muszę Wam powiedzieć, że jest to takie drewno, że dramat. Na treningu nie strzelił nawet bramki. Nie ma sensu w niego inwestować. Na miejscu Marotty nawet 100.00 euro bym za niego nie dał...:prochno:
szczerze mówiąc ja tam wole żeby strzelał na meczach niż na treningach, ale o gustach się nie dyskutuje :-D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:19

Transfery dwóch zawodników Udinese coraz bliżej.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=97525

Asamoah zamieścił na Tweeterze wpis, którym niejako żegna się z kibicami podkreślając, że klub z Udine zawsze będzie miał szczególne miejsce w jego sercu. Sam twierdzi, że póki co nie wie, gdzie będzie grał (wspomina o innym klubie we Włoszech i Anglii - jak dla mnie chodzi o Juve i ManU), ale wszystko ma być jasne w przeciągu tygodnia.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują jednak na to, że jego nowym klubem będzie właśnie Juventus.

http://fcjuventustorino.blogspot.com/20 ... tto-e.html

Tutaj wywiad z agentem Isli. Lakoniczne odpowiedzi na zadawane pytania - między innymi przyznaje, że nasz klub to półka światowa, a sam gracz chce walczyć o najwyższe cele - wygranie mistrzostwa i LM.

Negocjacjom na pewno sprzyja fakt, że utrzymujemy bardzo dobre relacje z Udinese, co podkreśla się na każdym kroku. Do tej pory spotykaliśmy się na transferowym rynku stosunkowo często, do tego w zeszłym roku Udinese samo wyszło z inicjatywą i zaproponowało nam Sancheza, ale ten ostatecznie wolał przenosiny do Katalonii.

Włosi śmieją się, że raz kolejny "bijemy" inter. Klub robił wszystko, by pozyskać Islę, ale proponował wymianę zawodników (Bianconeri chcieli w zamian Coutinho, ale tego nie chciał z kolei oddać nowy trener mediolańczyków). Ponadto inter chciał pozyskać Verrattiego, ale w ostatnim momencie wtrącił się Juventus i niejako zablokował tę transakcję (nie od dziś wiadomo, że sam piłkarz preferuje przenosiny do Turynu).

Jeśli rzeczywiście pozyskamy dwójkę z Udinese, to chapeau Marotta. :bravo: To znakomici zawodnicy, którzy znacząco podniosą jakość naszej, i tak już przecież bardzo dobrej pomocy. Zdaniem wielu dziennikarzy formacja ta, po wzmocnieniu wymienionymi zawodnikami stałaby się jedną z najlepszych na świecie.

Oprócz 15 mln mamy przekazać Udinese kartę Pazienzy oraz połówkę Taidera.
francois pisze: I tak skończymy z Destro :whistle:
Destro nie wyklucza przybycia klasowego napastnika i nie daj sobie wmówić, że tak jest...

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:24

jeśli chodzi o Taidera to super info..to kolejny krok w zbieraniu doświadczenia najpierw Bolonia, teraz drużyna, która będzie walczyć w Europie, kto wie być może po odejściu Asamoaha będzie walczył nawet o podstawową 11? :)

furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:25

Typowa wypowiedź w stylu "na youtube widziałem pare kompilacji , nie zachwyca" Van Persie to klasa sama w sobie, to że jeden lub dwa pierwsze treningi przed Euro traktuje jak rozgrzewki to przecież nic nie mówi :whistle:

Co co samego transferu(ewentualnego :P ) to na niekorzyść przemawia wiek i cena... Jak widać na niektórych zdjęciach no jest on już siwy troszke, i nie wiadomo ile jeszcze sezonów może pohulać na wysokim poziome. Łamliwy także jest, jak 3/4 holendrów.

Shark

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:25

Dolce Vita pisze:Ciekawe po transferze duetu z Udinese ile jeszcze wzmocnień nas czeka. W tego Joveticia + Cavaniego, o których tam Antek marzy to już nie uwierzę.
wiara czyni cuda :)

a tak poza tym, wiemy, że te 80 melonów na transfery, co sobie prasa wymyśliła to raczej nie jest prawdziwa kwota, ale bądźcie świadomi, że nie jest to także 40 milionów ;)

najprawdopodobniej nasz budżet na transfery oscyluje wokół 60 milionów, Juventus jest w dobrej sytuacji finansowej, stąd nieco wyższy budżet transferowy

a jak jeszcze się uda opchnąć Melo, jak co niektórzy z Was piszą, może Krasicia (on bardzo się nadaje do Anglii, SAF go chciał, jak nawet na trybunach u nas siedział, wydaje mi się, że ktoś z Angoli mógłby go wziąć) oraz Elji (mimo wszystko dobry gracz, dlatego niewykluczone), a może jeszcze Matri/Quagliarella to ta suma jeszcze rośnie (nie będę się bawił w wyliczenia ile)

więc, zakładając wydatek 15 mln za Asamoah i Islę, zostaje ok 45 mln na resztę, teoretycznie 30 odłożono na napastnika, teoretycznie, bo jestem pewien, że jak się uprą to i ok 35 zapłacą

teoretycznie Cavani + Jovetic to byłby wydatek rzędu 60 mln euro, więc na oko nas nie stać, ale tylko teoretycznie :D, jeśli zaangażować w deal zawodników wymienionych nieco wyżej, ten wydatek się jeszcze zmniejsza

także pożyjemy, zobaczymy

swoją drogą dziś czytałem na tuttojuve, że jakiś sponsor chce wykupić za 25 baniek na 5 sezonów prawa do nazwy stadionu -> 25 mln być może dodatkowo na transfery (jako finansista dodam, że rozliczane jako RMP, ale przypływ pieniężny już teraz)

sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:32

francois pisze: Ty tak na serio? Czy to jakaś ironia, której nie rozumiem :doh:
Bazyliszek pisze: szczerze mówiąc ja tam wole żeby strzelał na meczach niż na treningach, ale o gustach się nie dyskutuje :-D
furiaceca11 pisze: Typowa wypowiedź w stylu "na youtube widziałem pare kompilacji , nie zachwyca" Van Persie to klasa sama w sobie, to że jeden lub dwa pierwsze treningi przed Euro traktuje jak rozgrzewki to przecież nic nie mówi :whistle:
Ja prdl :doh:...przecież ja sobie jaja robiłem. Ironia - znacie to pojęcie?

Top Playera musimy kupić - to obowiązek.

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 21:38

Do kasacji :)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Zablokowany