Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 15:31

Ale ja nic nie zaspoilerowałem - to co napisałem o odcinku jest chociażby w informacji prasowej opublikowanej z miesiąc temu.

A to faktycznie wygadałem, głównie przez wrażenie, że tylko ja i steru jeszcze oglądamy ten serial :oops:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 15:52 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 15:44

Ouh_yeah pisze:Ale ja nic nie zaspoilerowałem - to co napisałem o odcinku jest chociażby w informacji prasowej opublikowanej z miesiąc temu.
Co do dziś nie jestem pewien, bo odwróciłem szybko wzrok :prochno: Ale ostatnio ominęła mnie przyjemność własnego zorientowania się o co chodzi z synem Wilsona. Dość oczywiste to było, ale źle wiedzieć przed oglądaniem.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 16:17

Ja tez oglada(le)m House'a ;)
8x22 pisze:Sceny w tym plonacym budynku ciekawe, powroty dawnych postaci na pewno sentymentalne i niezle wplecione, a dialogi z nimi - czyli z wlasna podswiadomoscia - duzo o Housie powiedzialy. Sama koncowka bardzo zaskakujaca, aczkolwiek ja jestem zdania, ze on wcale nie musial tego przezyc, a jego pojawienie sie moglo byc halucynacja Wilsona.
Coz, jestem bardzo wdzieczny wszystkim osobom zaangazowanym w serial za te 8 sezonow, mam nadzieje, ze jeszcze kiedys do niego powroce. [/quote]

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 09:02

Tak szczerze to żałuje, że oglądałem wczoraj Housea zamiast The Killing. Odcinek wypadł naprawdę blado i był zwyczajnie słaby. Zakończenie jak zakończenie, sami sobie możemy je dopisać, nikt nic nie narzuca. Dobrze, że jednak to już skończyli. Na jesień w miejsce Housea będzie leciała nowość w postaci "The Mob Doctor". Zobaczymy jak to będzie wyglądało.

PS. bezndzamin jesteś w błędzie ze swoją teorią. Wszystkie wątpliwości rozwiał David Shore w wywiadzie po emisji.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:41

Nowa produkcja BBC - The Shadow Line. Oglądał ktoś?

Kolejny po Lutherze kryminalny serial BBC z afroangielskim aktorem w roli głównej :) Jest to zdecydowanie inny typ kryminału ale również niesamowicie wciąga. Fabuła bardzo intrygująca, mi od razu skojarzyła się nieco z klasyczną Tożsamością Bourne'a. Jest trochę uproszczeń a twórcy kilka razy poszli na skróty ale naprawdę warto. Kończę 1 sezon. Polecam!

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 19:50

Dla fanów sc-fiction polecam Battlestar Galactica - pierwszy sezon przepenis ;)

KLIK ==>www
me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 22:52

No właśnie dzisiaj skończyłem finalny odcinek Touch i jak dla mnie całkiem przyjemnie to wyszło. Ładnie połączyli te sceny z bohaterami poprzednich odcinków. Mam nadzieję że na nowy sezon nie trzeba będzie czekać zbyt długo.

Co do końcówki Grimma to nie lubię jak w taki sposób kończy się sezon. Że trzeba będzie na koniec sceny czekać kilka miesięcy. Rozumiem do następnego tygodnia/miesiąca. Ale bez przesady :snooty:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:00

me7a7ron pisze:No właśnie dzisiaj skończyłem finalny odcinek Touch i jak dla mnie całkiem przyjemnie to wyszło. Ładnie połączyli te sceny z bohaterami poprzednich odcinków. Mam nadzieję że na nowy sezon nie trzeba będzie czekać zbyt długo.
Porzuciłem ten serial bodajże po czterech odcinkach. Zmarnował swój potencjał i strasznie przynudzał... Drugi sezon na pewno będzie ostatnim. Przesunięcie na piątki jest początkiem końca tej produkcji, tak myślę.
me7a7ron pisze:Co do końcówki Grimma to nie lubię jak w taki sposób kończy się sezon. Że trzeba będzie na koniec sceny czekać kilka miesięcy. Rozumiem do następnego tygodnia/miesiąca. Ale bez przesady :snooty:
Grimm skończył się dość ciekawym cliffhangerem. Twórcy mogli tak zakończyć serial będąc pewnym przedłużenia na kolejny sezon. Jednakże nie zaskoczyło mnie kim jest tajemnicza kobieta w czerni.

Ogólnie Grimm jest dość przystępny i nieźle się to ogląda. Głównie dzięki Monroe i całej gamie świetnych aktorów w rolach gościnnych. Nick, Juliette i Hank to dla mnie porażka aktorska.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 09:32

Czy jest tu ktoś na bieżąco z The Killing?

Serial masakra. Klimat wręcz wycieka z ekranu. A ostatni odcinek? Cóż powiem tyle, że pewnie już z 10 raz zmieniłem swój typ na tego, który zabił Rosie Larsen :wink: Choć zdarzyło mi się już tą osobę typować na początku.

Warto tu wspomnieć o dwójce aktorów wcielających się w Holdera i Linden. Mireille Enos i Joel Kinnaman odwalają kawał świetnej roboty. Wiele seriali oglądam, ale nie ma na ekranie telewizora drugiej równie genialnej dwójki. Dla mnie osobiście pewniaki do Emmy. Zobaczymy czy zostaną docenieni.

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 11:04

Ja podobnie jak steru jestem zachwycony tym serialem.
Sporo się dzieje, główny wątek łączy się z wieloma pobocznymi historiami. Całość generuje spore napięcie i niepewność. Mnie oprócz świetnej gry duetu który wymieniłeś rozwala pogoda przy jakiej rozgrywa się akcja. Ponura aura, ciągle padający deszcz dodaje serialowi tajemniczego charakteru :ok: . Ogólnie serial moim zdaniem jest super i warto poświęcić mu trochę czasu.

CIAO IL CAPITANO
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 16:10

Deszczowe Seattle prezentuje się świetnie i buduje skutecznie atmosferę całej produkcji.

Kto zabił Rosie?

Na oficjalnej stronie AMC jest ankieta i można śledzić jak rozkładają się głosy fanów, tydzień po tygodniu. Dwa pierwsze miejsca do przewidzenia ;)

http://suspecttracker.amctv.com/breakdown.php

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 19:05

Po ostatnim odcinku stawiam na Jamiego, chociaż z drugiej strony wcześniej wszystko wskazywało na tego murzyna z obozu Adamsa . Naprawdę ciężko jest cokolwiek przewidzieć. Z odcinka na odcinek odpadają kolejne postacie, które wydawały się być głównymi podejrzanymi. Sezon zmierza jednak do końca, więc można zakładać, że nastąpi jeszcze jakiś nagły zwrot w dochodzeniu ( twórcy serialu zdążyli już do tego przyzwyczaić).

CIAO IL CAPITANO
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2012, 14:36

Jak po finale The Killing? Mnie maksymalnie zadowolił, cieszę się że właśnie ta osoba zabiła Rosie. To w jaki sposób do tego doszło naprawdę budzi duże emocje. Linden wreszcie może zjeść i odespać a Holder już jedzie do następnego trupa. Oby był 3 sezon. Świetny serial.

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2012, 19:49

Przyznam szczerze, że totalnie nie spodziewałem się takiego zakńczenia. Dopiero po głębszym zastanowieniu się doszedłem do wniosku, że wątek Terry został porzucony w środku sezonu "zbyt bezmyślnie", w związku z tym można było podejrzewać, że coś się kroi.

Serial zdecydowanie godny polecenia, obstawiam nawet, ze przy oglądaniu w szybszym tempie niż 1 odcinek tygodniowo serial zrobi jeszcze lepsze wrażenie.
Steru podrzuć jakiś ciekawy tytuł na dobrym poziomie z podobnego gatunku.

CIAO IL CAPITANO
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2012, 14:39

Umknął mi ten temat...

Niestety osobiście nie oglądałem nic podobnego do The Killing. Jest masa genialnych seriali ale już w innym stylu. Wszystko pozostaje i tak w kwestii gustu konkretnej osoby :) Ja generalnie seriale uwielbiam oglądać i próbuję po trochu wszystkiego, czy to starego czy nowego.

Być może spróbuj obejrzeć duński pierwowzór "The Killing". Opinie zachęcają jak cholera. Nie widziałem ale zamierzam ;) No bo o "Twin Peaks" to nie mam co wspominać prawda?

ODPOWIEDZ