Mercato (2012-2014)
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bosz... Z choinki się urwałeś? Graliśmy tak na początku sezonu (4 czy 5 spotkań). Poza tym Conte grał zawsze tym ustawieniem. Nie widzę powodu, dla którego nie mógłby to być jeden z wariantów (np w razie plagi kontuzji w środku pola).deszczowy pisze:Czy Conte choć raz zagrał takim ustawieniem?yanquez pisze: Isla w moim odczuciu będzie prawym w 3-5-2 i 4-4-2 8) (a co sie bede?)
No i oczywiście półprawym w pomocy.
- SKAr7
- Juventino
It's Martinez fap time? Za 15 milionów mamy uzupełnioną pomoc, teraz trza wyciągnąć coś taniego i ciekawego do obrony i walić w atak. Martinez+ Topek + Destro wygląda świetnie.pumex pisze:Ok. Vucinic w pewnym momencie się łamie (tfu, tfu), co wtedy? Zęby w ścianę???jakku1 pisze:Giovinco podobno nie bedzie gral w naszej druzynie w przyszlym sezonie.
- deszczowy
- Juventino
To mi widać coś umknęłoyanquez pisze:Bosz... Z choinki się urwałeś? Graliśmy tak na początku sezonu (4 czy 5 spotkań). Poza tym Conte grał zawsze tym ustawieniem. Nie widzę powodu, dla którego nie mógłby to być jeden z wariantów (np w razie plagi kontuzji w środku pola).deszczowy pisze:Czy Conte choć raz zagrał takim ustawieniem?yanquez pisze: Isla w moim odczuciu będzie prawym w 3-5-2 i 4-4-2 8) (a co sie bede?)

No fakt, może być różnie. Niby w tym sezonie było spoko z kontuzjami, ale kto wie, co będzie przy grze na trzech frontach? Ale teraz to mamy prawdziwy tłum. M-V-P, od bidy Gacek, Marrone, Bouy, Pogba(?) a teraz jeszcze prawdopodobnie Kwadwo i Isla. Ciekawe, czy to nie będzie rodziło fustacji?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I to chyba jest najwazniejsze dla Antosia.Amarillo pisze:Jakby nie patrzeć jego transferem bylibyśmy coraz bliżej osiągnięcia tego do czego Conte dążył przez ten sezon - 2 taktyki do których mamy piłkarzy i którymi możemy wyjść + płynne przejścia z jednej do drugiej jeśli coś by poszło nie tak podczas meczu.yanquez pisze: Na pewno nie.
Isla w moim odczuciu będzie prawym w 3-5-2 i 4-4-2 8) (a co sie bede?)
On chce miec do dyspozycji taka kadre ktora pozwoli mu w trakcie meczu jednym ruchem przejsc do innej taktyki, a nawet ją zmienic na ostatnie 15 minut zmieniając kolejnych 2 zawodników.
To poskutkowało z Napoli i innymi.
Wielkie brawa dla Marotty. (Może to tylko pionek Moggiego?!?

A tak ps:
Jak bardzo byśmy wszyscy fapali gdyby Marotta uraczył nas transferami w postaci:
Asamoah,Isla,Pogba,Leali,Veratti,Cavani,Assou-Ekotto,Suarez,Astori?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jakku1
- Juventino
Tez mnie to dziwi. Ale tutaj chodzi o to, ze Conte sie po prostu na Sebe delikatnie... zdenerwowal. Glownie przez to, ze Giovinco jest niezdecydowany jak cholera i nie potrafi sie okreslic: chce walczyc o miejsce w skladzie Juve czy nie. Dlatego na chwile obecna decyzja jest taka, ze Seby nie wykupujemy. Ale cos czuje, ze to sie moze jeszcze pozmieniac. Moze sie Conte zlituje i da chlopakowi jeszcze szanse na odpokutowanie grzechowpumex pisze:Ok. Vucinic w pewnym momencie się łamie (tfu, tfu), co wtedy? Zęby w ścianę???

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Amarillo
- Juventino
Starczyłoby tego fapania na zapełnienie niejednego banku pewnie 8) Jeśli chociaż połowa z tych graczy pojawi się naszych szeregach w to mercato byłoby mega wyczesane mercato. Beppe - działaj !iltalismano pisze: Jak bardzo byśmy wszyscy fapali gdyby Marotta uraczył nas transferami w postaci:
Asamoah,Isla,Pogba,Leali,Veratti,Cavani,Assou-Ekotto,Suarez?
Sapere Aude!
- Kamex22
- Juventino
http://www.football-italia.net/19641/in ... t-verratti
I znowu dymamy ynter
(tak wiem, że ta wiadomość była wczoraj w nocy
)
Do tego Napoli rzekomo chce Melo za 10M.
Kurczę jak ja chcę official z Asamoah i Islą... 15M w gotówce i połówka karty tego Taidera czy jak mu tam, to trochę drogo. No ale wiadomo, kupując na raty płaci się trochę więcej, ale dzięki temu jest kasa na potrzebnego nam napastnika i LO.
Gdyby się udało wypożyczyć Kolarova... Ale wiem, że to raczej bajeczka
I znowu dymamy ynter

Do tego Napoli rzekomo chce Melo za 10M.
Kurczę jak ja chcę official z Asamoah i Islą... 15M w gotówce i połówka karty tego Taidera czy jak mu tam, to trochę drogo. No ale wiadomo, kupując na raty płaci się trochę więcej, ale dzięki temu jest kasa na potrzebnego nam napastnika i LO.
Gdyby się udało wypożyczyć Kolarova... Ale wiem, że to raczej bajeczka

- Amarillo
- Juventino
I dobrze, powinni się już zacząć przyzwyczajać na przyszłe lata. Niech wiedzą, że przed tłum się nie powinno wychylać kiedy gentlemani rozprawiają o transferach.Kamex22 pisze:http://www.football-italia.net/19641/in ... t-verratti
I znowu dymamy ynter(tak wiem, że ta wiadomość była wczoraj w nocy
)
Skoro Verratti tak bardzo chce zostać w Pescarze na ten sezon, a my nie chcemy wydawać 10-12 mln na takiego młodzika (co nie dziwi bo nie wiadomo czy dalej będzie tak wymiatał) to może dobrym rozwiązaniem byłoby zawarcie porozumienia na umowie, iż mielibyśmy prawo pierwokupu po sezonie za tą umówioną kwotę. Jeśli będzie gość tak wymiatał jak w Serie B to myślę, że zapłacilibyśmy za niego bez żalu w takim układzie te 12 mln, a jak nie zawsze mamy wybór. Zakładam przy tym rozwiązaniu, że nikt nie wpadnie na chory pomysł i nie będzie płacił za gościa z Serie B 12 mln euro, które sobie tamten prezes zaśpiewał
Sapere Aude!
- pumex
- Juventino
Jaki, kurna Martinez? :shock: Albo sobie jaja robisz tylko ja tego nie wyczułem, albo wywiało Cię w tej jesiennej słocieSKAr7 pisze:It's Martinez fap time? Za 15 milionów mamy uzupełnioną pomoc, teraz trza wyciągnąć coś taniego i ciekawego do obrony i walić w atak. Martinez+ Topek + Destro wygląda świetnie.pumex pisze:Ok. Vucinic w pewnym momencie się łamie (tfu, tfu), co wtedy? Zęby w ścianę???jakku1 pisze:Giovinco podobno nie bedzie gral w naszej druzynie w przyszlym sezonie.
Deszczu, jakiś jesteś dziś nieswój. Naprawdę sądzisz, że Bouy będzie w pierwszej kadrze na następny sezon wiedząc, że Primka to poziom SerieC1? Marrone ma przecież być włączony w tę transakcję z Udine a Isla jeśli do nas trafi, będzie prawoskrzydłowym w 3-5-2, więc miejsca na środku nikomu nie będzie blokował.deszczowy pisze:Ale teraz to mamy prawdziwy tłum. M-V-P, od bidy Gacek, Marrone, Bouy, Pogba(?) a teraz jeszcze prawdopodobnie Kwadwo i Isla. Ciekawe, czy to nie będzie rodziło fustacji?
Standardjakku1 pisze:Giovinco jest niezdecydowany
Informacja ta powtarza się już od kilku dobrych dni, więc może faktycznie jest coś na rzeczyKamex22 pisze:Do tego Napoli rzekomo chce Melo za 10M.

Inter po Verrattiego? Mając mało pieniędzy na transfer wydadzą dychę na młodzika? Nie sądzę
Z Vidalem było inaczej, bo Bayer nie chciał oddać go do Bawarczyków za żadne skarby świata. Natomiast wystarczy, że Inter poprawi swoją ofertę i Isla będzie preferował Mediolan... wtedy nici z transferubramek pisze:Vidal, też już był dogadany z wielkim klubem

- D-Rose
- Juventino
Chwała Bogu* 8)badecki pisze:Wg tuttomercatoweb Conte rezygnuje z Giovinco:
http://www.tuttomercatoweb.com/parma/?a ... dC00ODI5Nw
Antonio Conte non ha mai garantito a nessuno il posto da titolare - dziwne, że Atomówka oczekiwał gwarancji gry. Wydawało mi się, że na to trzeba pracować na treningach. Nawet Alex respektował ławkę rezerwowych.
No teraz Brazola dorzucic De Laurentisowi w ofercie za Cavanigo, i sciagac urusa czym predzej, zeby zaczał aklimatyzowac sie w druzynie jak najszybciej. Gwaracja grania?! No chyba sie mu w dyni poprzestawiało i to konkretnie.
*-Nie chodzi mi o aspekt sportowy kurdupla, tylko podejscie tego typa do Juventusu po rozstaniu sie z Turynem. Gwarancja wystepów?! Chyba sie człowieczkowi w dynie poprzestawialo konkretnie. Gwiazdorek sie znalazł.

- Kamex22
- Juventino
pumex pisze:Deszczu, jakiś jesteś dziś nieswój. Naprawdę sądzisz, że Bouy będzie w pierwszej kadrze na następny sezon wiedząc, że Primka to poziom SerieC1? Marrone ma przecież być włączony w tę transakcję z Udine a Isla jeśli do nas trafi, będzie prawoskrzydłowym w 3-5-2, więc miejsca na środku nikomu nie będzie blokował.deszczowy pisze:Ale teraz to mamy prawdziwy tłum. M-V-P, od bidy Gacek, Marrone, Bouy, Pogba(?) a teraz jeszcze prawdopodobnie Kwadwo i Isla. Ciekawe, czy to nie będzie rodziło fustacji?
To w końcu połówka Marrone (o którym Conte mówił, że go chce) czy też połówka tego Saphira Taider'a ? Bouy pewnie pójdzie na wypożyczenie, a Pogba jeśli przyjdzie do nas będzie na rezerwie... W sumie robimy się na taki ManCity lub jak kiedyś Real Madryt... Tylko, że jak oni inwestowali w samych napastników, tak my mamy przeurodzaj (jeśli wszystko dojdzie do skutku) w pomocy

- zahor
- Juventino
badecki pisze: Antonio Conte non ha mai garantito a nessuno il posto da titolare - dziwne, że Atomówka oczekiwał gwarancji gry. Wydawało mi się, że na to trzeba pracować na treningach. Nawet Alex respektował ławkę rezerwowych.
Według mnie sytuacja jest dość prosta - jeżeli np. za miesiąc Giovinco jednak zdecyduje że chce trafić do Juve, nawet mimo braku gwarancji, to nie sądzę żeby Conte poszczuł go psami - co najwyżej może się okazać że zrobiliśmy w międzyczasie jakieś inne transfery i nie ma forsy na Sebę. Natomiast jeżeli karzeł będzie trwać w swoim postanowieniu to jestem przekonany że Conte się nie ugnie. Btw. gdyby faktycznie tak się stało, to czy będę miał już prawo bezkarnie hejtować krasnala, czy dalej jego adwokaci będą go bronić twierdząc że "to normalny że ma obawy, już raz go w Juve zgnoili"jakku1 pisze:Ale cos czuje, ze to sie moze jeszcze pozmieniac. Moze sie Conte zlituje i da chlopakowi jeszcze szanse na odpokutowanie grzechow

- pumex
- Juventino
To chyba do końca jeszcze nie jest pewne, ale praktycznie w każdej informacji przewija się nazwisko Taidera i właśnie Marrone. Czytałem, że prawie na pewno w transakcję (jeśli dojdzie do skutku) zostanie włączony Pazienza. Być może oferta będzie wyglądała tak: 15mln + Pazienza + 1/2Marrone + 1/2 Taider = 1/2 Isla + 1/2 AsamoahKamex22 pisze:To w końcu połówka Marrone (o którym Conte mówił, że go chce) czy też połówka tego Saphira Taider'a ?

Z kolei pojawiają się głosy, że być może zgarniemy całości kart Ghańczyka i Chilijczyka i zapłacimy w dwóch ratach: pierwsza teraz 15mln i drugie tyle w 2013 roku, ale ile w tym prawdy to nie wiem
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2012, 11:25 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.