Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
Przecież to raczej jest sytuacja albo Destro albo Cavani. Ale nie wyklucza to topowego zawodnika do ataku, gdyż np. przychodzi Suarez i Destro pasuje do koncepcji ( zakładając że ktoś z dwójki Quag/Matri odchodzi albo nawet dwójka ich odchodzi).
Myślę że Marotta w sprawie gwiazdy do ataku działa kilkutorowo i prowadzi negocjacje z RVP, Cavanim, Destro, Suarezem itd w tym samym czasie wybierając to co uda się wynegocjować najlepiej.
Myślę że Marotta w sprawie gwiazdy do ataku działa kilkutorowo i prowadzi negocjacje z RVP, Cavanim, Destro, Suarezem itd w tym samym czasie wybierając to co uda się wynegocjować najlepiej.
- Amarillo
- Juventino
Ale tego Destro zaszczyt kopnął, że już wśród takich tuz piłkarskich jest ustawiany8) Generalnie się z Tobą zgadzam. Widać to po ich reakcjach - Van Persie mówi że Juve to wspaniały klub, Suarez podpytuje o Juve Caceresa... Ufam Beppe, wierzę, że zakup Isli i Kwadwo nie zaważy na kupnie obiecanej gwiazdy.Virgil pisze: Myślę że Marotta w sprawie gwiazdy do ataku działa kilkutorowo i prowadzi negocjacje z RVP, Cavanim, Destro, Suarezem itd w tym samym czasie wybierając to co uda się wynegocjować najlepiej.
Nie bądź sadystąArbuzini pisze:Żeby jeszcze podkręcić atmosferę dodam, że niedawno Udinese zapewniło sobie usługi dwóch nowych środkowych pomocników Evil

Sapere Aude!
- Virgil
- Juventino
Nie no to był skrót myślowy, chodziło mi o fakt że jeżeli przyjdzie np. Suarez czy Jovetic, czy ktoś o takiej charakterystyce to sprowadzimy też Destro, jeżeli przyjdzie typowy snajper po prostu Destro sobie odpuścimy.
- vieira4
- Juventino
Ponoć Destro przyjdzie tak czy siak. Według tego co podają włosi na swoich stronach wszystkie wysiłki są kierowane na Cavaniego, następnie w tej hierarchii są Van Persie, Higuainy itp. Ale to raczej tylko plany B. Oprócz tego jednego mówimy też o młodym napastniku- i tutaj wymienia się Destro właśnie.
- Amarillo
- Juventino
Mam nadzieję, że tak to sobie właśnie Beppe pod łysą kopułą poukładał. Kupowanie Destro + Cavani nie ma sensu, ale już Suarez + Destro to co innego. Świadomie pomijam kwestie finansowe bo uważam, że zakup Top Strikera + 2 piłkarzy z Udinese napina nasz budżet do granic wytrzymałości, a kto wie czy nie pęknie gdzieś po drodze zanim sfinalizujemy wszystkie planowane transfery. Wciśnięcie w to Destro może być bardzo kłopotliwe nawet w perspektywie sprzedania kogoś z naszych obecnych napastników.
Sapere Aude!
- Shark
- Juventino
dolicz najpierw Hazarda - to było dopiero wydymanie, Eden był praktycznie na Old Trafford, zmienił zdanie w ostatniej chwiliDolce Vita pisze:
EDIT: Swoją drogą SAF chyba się udławi gumą. Wpierw Pogba (oby), teraz Asamoah (też oby)
za to SAF wziął... Kagawę...
Pogby to się on pozbędzie raczej lekką ręką (podobnie jak Ravela Morrisona)
gość jeszcze nic nie osiągnął, a chciał ponoć zarabiać jak gracz podstawowego składu
ciężej będzie przełknąć tego Asamoah, bo przecież United w tej strefie mają znacznie większe potrzeby niż Juve
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Shark
- Juventino
zdecydowanie, w ogóle nie widzę innej możliwościzoff pisze:Mam nadzieję, że Marotta specjalnie wymyślił tą współwłasność, tylko po to by kupić napastnika za grube pieniądze, napastnika, którego tam bardzo potrzebujemy.
wydaje się, że kluczowe pytanie jest inne - czy któryś z top-graczy (RvP, Cavani, Dzeko, Suarez, Higuain) będzie zdecydowany na transfer do nas
bo w to, że jesteśmy w stanie wyłożyć gotówkę na takiego zawodnika, która byłaby jednocześnie rozsądna i zadowoliła obecny klub (odpada tu Higuain) jakoś cały czas wierzę
sęk w tym, że jak zawodnik powie, że chce iść do nas, to i jest szansa, że klub nie będzie bardzo ostro licytował
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- blackadder
- Juventino
No trzeba przyznać że Asamoah i Isla to bardzo dobrzy zawodnicy. Jeszcze gdyby udało się sprowadzić tanio lewego i środkowego obrońcę oraz odzyskać Gio, to pieniądze na gwiazdę do ataku powinny się znaleźć. Z tak szeroką i wyrównaną kadrą można poważnie myśleć o obronie tytułu.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Priorytetami powinni być środkowy napastnik, skrzydłowy napastnik i lewy obrońca plus środkowy obrońca na rezerwe. Na pozycję środkowego pomocnika wystarczyło by dać szanse albo Marrone czy komuś z Primki (Apelt lub Bouy) lub jeśli przyjdą, Pogbie czy Verrattiemu więc nie widze potrzeby ściągania na gwałt Kwadwo lub Isli, na którego pozycji gra Lichy lub Caceres, a na pozycje prawego napastnika/skrzydłowego się on nie nadaje.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Alexinhio-10 - ostatnie kilkanaście stron tego tematu potwierdza to, co pomyślałem sobie gry przeczytałem twojego posta; mylisz się.
Asamoah i do tego moja 'stara miłość' - Isla. Niech sobie biorą tych wszystkich pazienzów (i tak 99% ludzi pisze jego nazwisko z błędem) i marronów.
Oczywiście możesz mieć rację, ale wolałbym teorię, że transfer Destro oddala od Juventusu Boriello, a Cavaniego (nie|stety) Matriego lub Quagliarellę.
Przy 2 miejscach w 3-5-2 mielibyśmy Cavaniego, Mirko, Destro, Quaga + Islę/Pepe/Giaccheriniego(?) w przypadku 4-3-3.
Asamoah i do tego moja 'stara miłość' - Isla. Niech sobie biorą tych wszystkich pazienzów (i tak 99% ludzi pisze jego nazwisko z błędem) i marronów.
Czy przy tych wyliczeniach skorzystałeś ze swego magicznego algorytmu?pan Zambrotta pisze:Przyjmijmy wersję hiper-optymistyczną : zrzucamy się na te kilkadziesiąt milionów za Cavaniego, dorzucamy połówkę Giovinco, prawa do Marrone, prawa do Immobile, dorzucamy jeszcze nasz stadion w ofercie i roczne karnety na filmy De Laurentisa. Mamy wtedy Cavaniego, Destro, Matriego, Quagliarellę, oraz przymierzanego jeszcze Boriello.alina pisze:Niekoniecznie. Dziś dzień przełomowych wiadomości. Nie wiem czy jakku wspominał, ale niedługo spotkanie De Laurentiisa i agentów Cavaniego, spowodowane presją ze strony Juve... :twisted:
Mały w tym sens.
Każdy news przybliżający Destro oddala nas od Cavaniego, jeśli w ogóle byliśmy blisko jego.
Oczywiście możesz mieć rację, ale wolałbym teorię, że transfer Destro oddala od Juventusu Boriello, a Cavaniego (nie|stety) Matriego lub Quagliarellę.
Przy 2 miejscach w 3-5-2 mielibyśmy Cavaniego, Mirko, Destro, Quaga + Islę/Pepe/Giaccheriniego(?) w przypadku 4-3-3.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- francois
- Juventino
Wcale nie to nie dziwi - przyjdzie Destro, wykupujemy Boriello, zostaną Matri i Quagliarella, a do tego wszystkiego Vucinić - być może tak będzie wyglądał nasz atak na przyszły sezon. Szału nie ma, ale tragedii chyba też nie.pan Zambrotta pisze:aha - rezygnujemy z Giovinco, pozyskujemy Destro - ktoś jeszcze się łudzi, że ogarniemy jakiegoś sensownego napastnika? Destro wyklucza Cavaniego, Isla wyklucza Suareza. Destro i Boriello, to nasze cracki na nowy sezon. Sad but true.
Ale Destro nie powinien mimo wszystko wykluczać Giovinco.
PodbijamSkibil pisze:Dla mnie w ogóle cały ten deal jest mało prawdopodobny. Udine, ot tak, lekką rączą puszcza połówki kart, dwóch najlepszych na ta chwilę zawodników w ich kadrze? Nie wierzę w to.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
15baniek i mamy dwóch świetnych zawodników. Właściwie mamy już rozwiązany problem środka pola i całej prawej strony. Zakładam, że Isla zostaje sprowadzony jako podstawowy prawy - no chyba, że ktoś ma inną teorię?
Mam tylko nadzieję, że pieniążki zostały wiadomo na kogo

- mateusz6
- Juventino
yanquez pisze:15baniek i mamy dwóch świetnych zawodników. Właściwie mamy już rozwiązany problem środka pola i całej prawej strony. Zakładam, że Isla zostaje sprowadzony jako podstawowy prawy - no chyba, że ktoś ma inną teorię?
Według mńie Isla będzie grał na prawej stronie ataku, a Pepe będzie jego zmiennikiem. Na prawej obronie będzie śmigał na Lichtsteiner.
To wszystko układa się w logiczną całość. Conte lubi takich walczaków jak Mauricio, a Beppe nie lubi przepłacać. Zaoszczędzona kasa plus Gio i/lub Matri idzie na Cavaniego. Do tego stoper typu Zapata, Astori lub Bocchetti, a na dodatek lewy obrońca z prawdziwego zdarzenia lub przedłużenie wypożyczenia Estiego.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.