Mercato (2012-2014)
- pan Zambrotta
- Juventino
http://www.facebook.com/pages/Arturo-Vi ... 131?ref=tsalina pisze:Neverending story. A od kiedy niby Vidal ma ofcjalkę na fb?
to nie jest oficjalne konto Vidala na fb ?

Transfery po zbóju, jednak przyjście Isli wywraca nam wszystko do góry nogami. Lichy jako zmiennik Chilijczyka, Caceres jako zmiennik na środek i lewą obronę, średnio mi się to podoba.
15 mln jednak za takich zawodników to jednak transfer genialny, sam Moggi by się chyba nie powstydził. Właśnie dlatego przydają nam się Pogby, czy inne Leali. Za rok, dwa, opchniemy ich wzamian za jakiś sensownych piłkarzy.
- mixery
- Juventino
Chyba trzeba troche podyskutować. Isla na prawe skrzydło ataku jak najbardziej się nadaje. Jest wybiegany, nie odpuszcza, dobry technicznie(ładnie klepał z di Natale), w przeciwieństwie do Pepe potrafi dobrze dośrodkować. No i myślę klucz do wszystkiego - ogarnia w defensywie. Czyli teoretycznie idelany piłkarz dla Conte. No i jak juz ktoś wspomniał uniwersalny.
Jak dla mnie, wyjątkowo w temacie Mercato wszystko się logicznie układa z tą transakcją.
Jak dla mnie, wyjątkowo w temacie Mercato wszystko się logicznie układa z tą transakcją.
- Dolce Vita
- Juventino
Nie przesadzajmy. To dorośli ludzie i grając w jednym klubie nie będą mogli ciągle się na siebie boczyć. Conte im to uzmysłowiOuh_yeah pisze: Z tego akurat bym się tak nie cieszył bo podobno Vidal i Isla niespecjalnie za sobą przepadają, choć pewnie wspólne sukcesy szybko by zmieniły ich wzajemne stosunki 8)
- Dante93
- Juventino
Obawiam sie tylko, czy da rade robić realne zagrożenie na tej prawej stronie, czy nie będzie jedynie taką 'zapchajdziurą' która i tam może zagrać.
Ale jak PZ wspomniał, na takich warunkach to naprawde mega transfery.
Ale jak PZ wspomniał, na takich warunkach to naprawde mega transfery.
- vieira4
- Juventino
Moim zdaniem zbyt sztywno podchodzicie do sprawy wyboru taktyki. Wszystko wskazuje na to że Juventus w najbliższym sezonie tak jak i w tym będzie oscylował pomiędzy 4-3-3 a 3-5-2. Transfer tych dwóch zabezpiecza nam środek pola, a także prawą obronę lub też prawego wysuniętego obrońce. Zauważcie że ani Lichtsteiner ani Caceres przy 3-5-2 furory nie robią, Lichtsteiner jest wręcz przeciętny w grze w tej formacji. Jak dla mnie świetne transfery- tylko że tak jak piszecie ja również zająłbym się dwoma pozostałymi pozycjami w obronie. Co do lewego obrońcy to mówi się, że zostanie sprowadzony zmiennik dla De Ceglie- chodzi tutaj o jakiegoś taniego piłkarza- żadnej gwiazdy- lub też dojdzie do wykupu Estigarribi. Szczerze powiedziawszy ja tam bardziej nastawiałbym się na zakup jakiegoś stopera bo przecież Chiellini też od biedy może na lewej zagrać.
Chyba nawet nie. Wszystkie strony naszych zawodników są dodane w zakładce na oficjalnej stronie Juve- Vidala nie ma.pan Zambrotta pisze: http://www.facebook.com/pages/Arturo-Vi ... 131?ref=ts
to nie jest oficjalne konto Vidala na fb ?czy to tylko fani prowadzą jego konto a'la 'official' ?
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2012, 22:58 przez vieira4, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
aha - rezygnujemy z Giovinco, pozyskujemy Destro - ktoś jeszcze się łudzi, że ogarniemy jakiegoś sensownego napastnika? Destro wyklucza Cavaniego, Isla wyklucza Suareza. Destro i Boriello, to nasze cracki na nowy sezon. Sad but true.
- daroo89
- Juventino
Jeśli potwierdzą się te informacje to mercato zaczyna się dla nas znakomicie! A jak wszyscy wiemy apetyty rosną w miarę jedzenia, więc nie wyobrażam sobie niezakupienia gwiazdy do ataku. Wydaje mi się, że ewentualne przybycie Isli w składzie jest wynikiem chęci posiadania bardzo elastycznego składu gotowego grać w różnych ustawieniach. Prawa strona po transferze Chilijczyka będzie już chyba kompletna i oznacza brak wzmocnienia prawego ataku (do 4-3-3), na które sam po cichu liczyłem . Wydaje mi się, że Conte sprawdzi go zarówno jako właśnie prawoskrzydłowego jak i wingback'a. Asamoah, wiadomo. Będzie (przynajmniej na początku) 4 w kolejności do gry, zawodnik ograny w serie A, który może się jeszcze rozwinąć. Przy obydwu nazwiskach jest mowa o współwłasności. Murzyn pewnie dołączyłby już teraz, a Isla? Może grałby dalej dla Udinese? Chociaż to mało prawdopodobne.
To tłumaczenie newsa curvy, który wrzucałem tu z rana 8)badecki pisze:wg goal.com jesteśmy bliscy sfinalizowania transferu Mattii Destro.
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... tia-destro
Na pewno to Marotta obadał. Pół biedy, jakby grali gdzieś daleko, ale jak Isla ma grać prawego wingbacka, to zagrają obok siebieOuh_yeah pisze:Z tego akurat bym się tak nie cieszył bo podobno Vidal i Isla niespecjalnie za sobą przepadają, choć pewnie wspólne sukcesy szybko by zmieniły ich wzajemne stosunki 8)Dolce Vita pisze:niedługo będziemy mieli w Turynie Chilijską kolonię

Oficjalne konta na FB mają tylko ci piłkarze, których oficjalka Juve ma w ulubionych.pan Zambrotta pisze:http://www.facebook.com/pages/Arturo-Vi ... 131?ref=tsalina pisze:Neverending story. A od kiedy niby Vidal ma ofcjalkę na fb?
to nie jest oficjalne konto Vidala na fb ?czy to tylko fani prowadzą jego konto a'la 'official' ?
Pogrubiam to, bo wspominam o tym 10 raz, nie płacz
BTW, najlepsze było, ze to fake konto Pogby pisało po włosku. Czaicie? A pismaki się i tak nabrały :doh:
- mixery
- Juventino
Apetyty rosną, ale budżet chyba nie.A jak wszyscy wiemy apetyty rosną w miarę jedzenia
Bez sensu rozwiązanie. Mamy nie kompletny skład a będziemy tracić kase na takie coś? Poza tym Udinese na tym nie zyskuje nic. No i właśnie, dziwi mnie że po takiej taniości puszczają jedne ze swoich większych gwiazd. Bardziej Isla niż Asamoah, bo jego całkiem sprawnie Pazienza zastępował.a Isla? Może grałby dalej dla Udinese?
Edit: Skibil mnie poniekąd uprzedził z podobnymi przemyśleniami

Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2012, 23:06 przez mixery, łącznie zmieniany 1 raz.
- vieira4
- Juventino
Jeśli Isla potrafi dobrze grać na prawym skrzydle to możemy być pewni jak piszesz że skrzydłowy nie przyjdzie. Ewentualnie jako zastępca Mirka. A co do Isli to jak dla mnie wygląda na to, że Udinese chciało więcej niż mogliśmy dać- damy więc narazie za 50% 15 milionów a potem się zobaczy. Na pewno obydwaj będą grali w Juve jeśli dojdzie to do skutku.daroo89 pisze:Może grałby dalej dla Udinese? Chociaż to mało prawdopodobne.
Było po francusku właśnie.BTW, najlepsze było, ze to fake konto Pogby pisało po włosku. Czaicie? A pismaki się i tak nabrały :doh:
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2012, 23:06 przez vieira4, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zawidowianin
- Juventino
Za konkretną kasę + połówkę Taidera i coś jeszcze. Zły biznes? Od kiedy to Udinese dąży za wszelką cenę do zatrzymania swych gwiazd?
onliforpipul
Niekoniecznie. Dziś dzień przełomowych wiadomości. Nie wiem czy jakku wspominał, ale niedługo spotkanie De Laurentiisa i agentów Cavaniego, spowodowane presją ze strony Juve... :twisted:pan Zambrotta pisze:aha - rezygnujemy z Giovinco, pozyskujemy Destro - ktoś jeszcze się łudzi, że ogarniemy jakiegoś sensownego napastnika? Destro wyklucza Cavaniego, Isla wyklucza Suareza. Destro i Boriello, to nasze cracki na nowy sezon. Sad but true.
E:
Po francusku było inne konto. To od newsów było po włosku, widziałem na własne oczy. Zresztą jest ich milion. 3/4 z dopiskiem 'official'vieira4 pisze:Było po francusku właśnie.BTW, najlepsze było, ze to fake konto Pogby pisało po włosku. Czaicie? A pismaki się i tak nabrały :doh:

Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2012, 23:15 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- Marian.
- Juventino
Transfery Isli oraz Asamoaha bardzo by mnie ucieszyły. Mówi się o 15 bańkach za połówki obu kart. Moim zdaniem to odpowiednia kwota. Ale, jeśli chcemy iść z Udinese na współwłasność i pierwokup to Marotta musi ustalić kwotę ewentualnego wykupu obu piłkarzy, bo tylko wtedy ma to sens.
Jeśli weźmiemy za 15m tych grajków na współwłasność i nie ustalimy kwoty wykupu przed sezonem, a oboje zaliczą świetny sezon, to będziemy w pupie, lekko mówiąc, bo wtedy Udine za drugie połówki kart zażyczy sobie wielkich pieniędzy i stworzy się niemały problem.
Więc tak jak mówię. 15m za współwłasność obu grajków to dobra kwota, ale Marotta musi zrobić to co wyżej napisałem.
Jeśli weźmiemy za 15m tych grajków na współwłasność i nie ustalimy kwoty wykupu przed sezonem, a oboje zaliczą świetny sezon, to będziemy w pupie, lekko mówiąc, bo wtedy Udine za drugie połówki kart zażyczy sobie wielkich pieniędzy i stworzy się niemały problem.
Więc tak jak mówię. 15m za współwłasność obu grajków to dobra kwota, ale Marotta musi zrobić to co wyżej napisałem.