Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
Mnie dobija takie myślenie jak Twoje , co z tego że Krasic miał dobrą rundę, tak jak Quag, a Matri trochę nastrzelał. Pytam się co nam to dało ?Dianabol pisze:Nie odzywałem się na forum już baardzo długo ale takie posty mnie dobijają po prostu. Wyobrażasz sobie poprzedni sezon bez Krasicia? Rundę jesienną bez Qaga a wiosenną bez Matriego? Bilibyśmy sie o utrzymanieVirgil pisze:To czy potrafi sprzedawać czy nie to inna sprawa. Faktem jest, że nakupił szrotu i teraz nie wie co z nim zrobić - Krasic, Motta, Martinez, Elja, Matri/Quag to wszystko jego transfery ktore kosztowaly nas 65mln łącznie.![]()
Potrzebowaliśmy jakąś zapchajdziurę typu Motta. Nad Elią pół forum fapowało ale tutaj nie rozumiem co się stało. Ktoś na forum wypowiadał się że niby nie dawał z siebie 100% na treningach i Conte go skreślił. Zrozumiem rozgoryczenie Martinezem ale tak to nie wiem do czego można mieć pretensje. Pzdr
Bo z tego co pamiętam to nic nam to nie dało i bylibyśmy w takiej samej sytuacji bez tych piłkarzy ale z kilkunastoma milionami na koncie więcej.
+ radzę sprawdzić swoje fakty
- Motta nie był żadną zapchajdziurą tylko został sprowadzony jako PODSTAWOWY zawodnik.
- akurat duża część forum (zdecydowanie większa niż połowa) była krytycznie nastawiona do Elji bo po prostu w Hamburgu grzał ławę i od roku miał fatalne występy. A Marotta lekką ręką wydał 9mln na ogrzewacza ławki z Budeskopanki , który ostatni dobry mecz rozegrał ponad rok temu.
Niestety wszystkie te transfery to mniej lub więcej przepalonych pieniędzy o czym świadczy że są w Turynie raczej za bardzo niechciani (no może oprócz Quaga i Matriego, którzy jak coś będą solidnymi rezerwowymi). Jak dla mnie sytuacja w której kupuje się zawodnika za nie małe pieniądze a po 1-1,5 roku się go za wszelką cenę sprzedaje to 100% nieudany transfer.
- Dolce Vita
- Juventino
W Anglii wolni będą David Hoilett, Salomon Kalou, Mohamed Diamé (francuz, rocznik 87, całkiem perspektywiczny środkowy pomocnik z Wigan, strzelił 3 bramki w 26 meczach ligowych). Może któregoś z nich należałoby ściągnąć? Zaraz ktoś powie, że ten ostatni to szrot z dołu tabeli Premier League, ale i tak wolałbym jego + klasowego napadziora niż półśrodek w ataku + Nainggolan za 18 mln :roll:
- rh
- Juventino
Alessandro - NIEEE! pisze:
Pomysł francoiso nie jest taki głupi... napisałNP. nie on, może to być jakiś inny, byle by był tani zamiast tracić 20 mln na pomocnika... nie głupi pomysł by był z Ekdalem - takie moje skromne zdaniefrancois pisze:np. Tymoszczuka
Wasze marzenia
Cavani - 50 mln
Asamoah - 20 mln
Kolarov - 15 mln
Huntelaar - 25 mln
= 110 mln + jeszcze kogoś byście sobie wymażyli... to nawet nie starczy te 80 mln, który jakiś pisamk sobie wymarzył. Musiało by być to wymyślone 80 mln i jeszcze musieli byśmy sprzedać to pruchno za 65 mln jak to ktoś wczesniej napisałnie ten świat ludzie...
no bez przesady. Albo walczymy o zwyciestwa albo cieszymy sie walko o kw. lm w przyszlym sezonie. Gdzie Ekdalowie do Juve w tej chwili? Juz nie robmy z siebie sredniakow.
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
A co byś wolał? Ekdal + Cavani/Igła/Suarez/RVP czy Asamoah + Pazzani/Maxi Lopez czy jakiś inny mocny średniak ?rh pisze:no bez przesady. Albo walczymy o zwyciestwa albo cieszymy sie walko o kw. lm w przyszlym sezonie. Gdzie Ekdalowie do Juve w tej chwili? Juz nie robmy z siebie sredniakow.
- Amarillo
- Juventino
Nie wiem czy kolega jest zorientowany- walczymy na 3 frontach w tym w elitarnej Lidze Mistrzów (gdzie połowa forum pewnie liczy na ćwierćfinał po cichu), potrzebujemy zawodników gwarantujących nam jakość co najmniej niewiele gorszą od naszego MVP, a z całym szacunkiem ani Ekdal, ani Tymo nie są w stanie nam tego zagwarantować. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy zestawem Asamoah(18 mln) + Suarez (30 mln), a Cavanim(45-50 mln jak nic) i jakimś kiepskim zamiennikiem dla Vidala (bo w takiej roli jest tutaj Asamoah rozpatrywany) to mój wybór byłby prosty i na pewno nie byłby to wariant 2Alessandro - NIEEE! pisze: Pomysł francoiso nie jest taki głupi... napisałNP. nie on, może to być jakiś inny, byle by był tani zamiast tracić 20 mln na pomocnika... nie głupi pomysł by był z Ekdalem - takie moje skromne zdaniefrancois pisze:np. Tymoszczuka
Sapere Aude!
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Wole wariant pierwszy... ale większość by chciało wariant pierwszy + CavaniAmarillo pisze:Nie wiem czy kolega jest zorientowany- walczymy na 3 frontach w tym w elitarnej Lidze Mistrzów (gdzie połowa forum pewnie liczy na ćwierćfinał po cichu), potrzebujemy zawodników gwarantujących nam jakość co najmniej niewiele gorszą od naszego MVP, a z całym szacunkiem ani Ekdal, ani Tymo nie są w stanie nam tego zagwarantować. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy zestawem Asamoah(18 mln) + Suarez (30 mln), a Cavanim(45-50 mln jak nic) i jakimś kiepskim zamiennikiem dla Vidala (bo w takiej roli jest tutaj Asamoah rozpatrywany) to mój wybór byłby prosty i na pewno nie byłby to wariant 2Alessandro - NIEEE! pisze: Pomysł francoiso nie jest taki głupi... napisałNP. nie on, może to być jakiś inny, byle by był tani zamiast tracić 20 mln na pomocnika... nie głupi pomysł by był z Ekdalem - takie moje skromne zdaniefrancois pisze:np. Tymoszczuka

- mateusz6
- Juventino
Myślę, że jeśli Conte uparł się, żeby Marrone został to pewnie on będzie zmiennikiem Pirlo. Do tego według pismaków Pogba na 90% w Turynie. Verrattiego w tym okienku odpuszczamy, bo są inne priorytety. Szkoda, że nic nie słychać o Lassie, ponieważ pewnie by kosztował ok 8 mln, a klasowy to on jest niepodważalnie. IMO Wolałbym Francuza od Ghańczyka. Tylko, że Diarra pewnie by chciał ok 4 mln pensji.
Pomoc w postaci MVP plus Diarra, Pogba i Marrone wygląda bardzo fajnie. Byłoby więcej funduszy na zakupy w ofensywie niż w przypadku kupna Asamoaha.
Pomoc w postaci MVP plus Diarra, Pogba i Marrone wygląda bardzo fajnie. Byłoby więcej funduszy na zakupy w ofensywie niż w przypadku kupna Asamoaha.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Amarillo
- Juventino
To co chcemy, a co dostaniemy to 2 różne kwestie. No wiesz zawsze jest możliwość, że ktoś się nie sprawdzi. Chociaż wcale nie jest powiedziane, że sprawdzi się Cavani - patrz Amauri. Ograny w Serie A, naprawdę dobra marka. Przychodzi, pierwsze pół roku ma wyśmienite, potem trochę gorzej, a jak się to wszystko zakończyło nie zamierzam komentować. Przy Antku jestem jakoś dziwnie spokojny, że te transfery zdecydowanie wypaląAlessandro - NIEEE! pisze: Wole wariant pierwszy... ale większość by chciało wariant pierwszy + Cavanii będzie smutno jak się okaże że Suarez będzie grał błoto i będzie siedział sezon jak Elia.

Sapere Aude!
- Virgil
- Juventino
Wyolbrzymianie każdego przykładu prowadzi do idiotyzmów w każdym przypadku.alina pisze:Virgil, wracaj do wyliczeń nt mercato, bo nieźle pierniczysz.
W ogóle nikogo mogliśmy nie kupować, mielibyśmy wtedy furę kasy, nieco tylko zmniejszoną przez grę w Serie B.
Jeżeli uważasz, że kupowanie zawodnika za 10-15mln w jednym okienku a sprzedawanie go po 1-2 latach za 1/3 ceny czy wręcz za pół darmo( i to nie z powodu np. kontuzji, która jest zdarzeniem losowym) nie jestem fatalnym transferem to Ci bardzo gratuluję. Ale pod względem sportowym jak i finansowym to były po prostu złe transfery.
Myślę że powinieneś wrócić do swoich statystyk z jakichkolwiek stronek je ciągniesz, gdyż ewidentnie już analiza jakichkolwiek źródeł idzie Ci słabo.
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Amarillo pisze:To co chcemy, a co dostaniemy to 2 różne kwestie. No wiesz zawsze jest możliwość, że ktoś się nie sprawdzi. Chociaż wcale nie jest powiedziane, że sprawdzi się Cavani - patrz Amauri. Ograny w Serie A, naprawdę dobra marka. Przychodzi, pierwsze pół roku ma wyśmienite, potem trochę gorzej, a jak się to wszystko zakończyło nie zamierzam komentować. Przy Antku jestem jakoś dziwnie spokojny, że te transfery zdecydowanie wypaląAlessandro - NIEEE! pisze: Wole wariant pierwszy... ale większość by chciało wariant pierwszy + Cavanii będzie smutno jak się okaże że Suarez będzie grał błoto i będzie siedział sezon jak Elia.
Obyś miał racje, nie będę się kłócił czy Suarez czy Cavani jest lepszy ... jeden i drugi spowodował by skok jakościowy w ataku i o to chodzi.
- Arbuzini
- Juventino
Na Serie A rzucili news, że całkiem prawdopodobne jest, że Inter lub Napoli są blisko pozyskania Joveticia. Viola podobno żąda kwoty 30-35 mln E, część zapłaty może być w żywym towarze
. Jeśli to prawda to nie wiem na co czekamy. Wprawdzie Czarnogórzec nie jest wymarzonym typem snajpera, ale chyba każdy widzi, że lipa gęsto rośnie na tym poletku.

Podobno za pieniądze ze sprzedaży Lavezziego.zahor pisze:A skąd Napoli weźmie na niego forsę? Czyżby już zaksięgowali kasę ze sprzedaży Lavezziego albo ... Cavaniego![]()
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 23:07 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Jeżeli ktoś uważa transfer Matriego/Quagliarelli/Krasicia za udane posunięcie, to siłą rzeczy MUSI pozytywnie ocenić sprowadzenie Iaquinty. Co prawda miał dość wysoki kontrakt (a na dobrą sprawę dalej ma te trzy bańki), ale kosztował raptem 11 mln euro (zresztą w części zapłacone kartą zawodniczą niejakiego Michele Paolucciego), przez pierwsze dwa sezony strzelił we wszystkich rozgrywkach jakieś 27 goli, do tego czasami wystawiany był na skrzydle i grał tam z powodzeniem. Nie można chwalić Marotty za sprowadzenie Krasicia i jednocześnie krytykować Secco za Iaquintę. Potwierdzone info.Virgil pisze: Jeżeli uważasz, że kupowanie zawodnika za 10-15mln w jednym okienku a sprzedawanie go po 1-2 latach za 1/3 ceny czy wręcz za pół darmo( i to nie z powodu np. kontuzji, która jest zdarzeniem losowym) nie jestem fatalnym transferem to Ci bardzo gratuluję. Ale pod względem sportowym jak i finansowym to były po prostu złe transfery.
Swoją drogą to chyba ostatnio przedłużyliśmy z oboma naszymi snajperami kontrakty do jakiegoś odległego roku, w którym na 99% nie będziemy z nich już mieć pożytku. Nic nie sugeruję żeby nie wykrakać.
A skąd Napoli weźmie na niego forsę? Czyżby już zaksięgowali kasę ze sprzedaży Lavezziego albo ... CavaniegoArbuzini pisze:Na Serie A rzucili news, że całkiem prawdopodobne jest, że Inter lub Napoli są blisko pozyskania Joveticia. Viola podobno żąda kwoty 30-35 mln E, część zapłaty może być w żywym towarze. Jeśli to prawda to nie wiem na co czekamy. Wprawdzie Czarnogórzec nie jest wymarzonym typem snajpera, ale chyba każdy widzi, że lipa gęsto rośnie na tym poletku.

Z taką kwotą to akurat nie mamy nawet co startować ani po niego, ani chyba po żadnego innego klasowego napastnikaBazyliszek pisze:Jovetic jest dobry, ale Viola z tą ceną to nieźle wyparowała.. max 20 mln € bym za niego dał nie więcej.
Nie chcę być zbytnio stanowczy w swoich sądach, bo widziałem ze dwa mecze na krzyż z jego udziałem, ale dla mnie mógłby więcej używać mózgu na boisku. Fajnie tam sobie dryblował, ale naprawdę raz czy drugi prosiło się żeby podjąć inną decyzję. Na jego korzyść przemawia wiek, na niekorzyść - brak paszportu unijnego, chociaż być może zimą już będziemy wiedzieli że możemy to jedno miejsce wykorzystać na niego.Bazyliszek pisze: Panowie a co myślicie o Dzagoevie z CSKA? nie chodzi mi tu o kupienie go, tylko że jemu kończy się kontrakt 31.12.2012 a więc byłby do wzięcia za darmo w zimie..o ile nie podpisze nowego kontraktu do zimy.
Ale podstawowa sprawa - jest szansa że nie przedłuży kontraktu i trafi do nas, czy tak o rzuciłeś jego nazwisko?
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 22:31 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- squinter
- Juventino
Albo... zwykla ściemazahor pisze:A skąd Napoli weźmie na niego forsę? Czyżby już zaksięgowali kasę ze sprzedaży Lavezziego albo ... CavaniegoArbuzini pisze:Na Serie A rzucili news, że całkiem prawdopodobne jest, że Inter lub Napoli są blisko pozyskania Joveticia. Viola podobno żąda kwoty 30-35 mln E, część zapłaty może być w żywym towarze. Jeśli to prawda to nie wiem na co czekamy. Wprawdzie Czarnogórzec nie jest wymarzonym typem snajpera, ale chyba każdy widzi, że lipa gęsto rośnie na tym poletku.

- Piti
- Juventino
Jovetic jest dobry, ale Viola z tą ceną to nieźle wyparowała.. max 20 mln € bym za niego dał nie więcej.
Panowie a co myślicie o Dzagoevie z CSKA? nie chodzi mi tu o kupienie go, tylko że jemu kończy się kontrakt 31.12.2012 a więc byłby do wzięcia za darmo w zimie..o ile nie podpisze nowego kontraktu do zimy.
Panowie a co myślicie o Dzagoevie z CSKA? nie chodzi mi tu o kupienie go, tylko że jemu kończy się kontrakt 31.12.2012 a więc byłby do wzięcia za darmo w zimie..o ile nie podpisze nowego kontraktu do zimy.