Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:40

badecki pisze:kierujesz do serwisu:
Ojoj to zwracam honor :wink: Poprostu twój cytat wziąłem z cytatu innego użytkownika, ze strony wcześniej, do Twojego posta nie doszedłem, tak więc wzmianki o Calciomercato nie widziałem :prochno: My mistake :płaczę:

Co nie zmienia faktu, że ta wyliczanka jest wyjątkowo 'hura-optymistyczna' :wink:

Dianabol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 14:26

Virgil pisze:To czy potrafi sprzedawać czy nie to inna sprawa. Faktem jest, że nakupił szrotu i teraz nie wie co z nim zrobić - Krasic, Motta, Martinez, Elja, Matri/Quag to wszystko jego transfery ktore kosztowaly nas 65mln łącznie.
Nie odzywałem się na forum już baardzo długo ale takie posty mnie dobijają po prostu. Wyobrażasz sobie poprzedni sezon bez Krasicia? Rundę jesienną bez Qaga a wiosenną bez Matriego? Bilibyśmy sie o utrzymanie :prochno:
Potrzebowaliśmy jakąś zapchajdziurę typu Motta. Nad Elią pół forum fapowało ale tutaj nie rozumiem co się stało. Ktoś na forum wypowiadał się że niby nie dawał z siebie 100% na treningach i Conte go skreślił. Zrozumiem rozgoryczenie Martinezem ale tak to nie wiem do czego można mieć pretensje. Pzdr

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 17:31

badecki pisze:
1. Matri bądź Quagliarella = 15 mln EUR
2. Krasic = 10 mln EUR
3. Elia = 8 mln EUR
4. Felipe Melo = 8 mln EUR
5. Ziegler = 3 mln EUR (tutaj decyzja Fenerbahce już zapadła)
6. Motta = 3 mln EUR
7. Martinez - 6.5 mln EUR (kierunek: Ameryka Południowa)
8. Iaquinta - 3 mln EUR
1. Gdybyśmy chcieli ich spieniężyć to realnie można dostać za każdego dyszkę (10).
2. Jak pójdzie za 7 to będzie nadzwyczajnie.
3. Jak pójdzie za 5 to będzie super.
4. Tutaj zgoda.
5. Tutaj zgoda.
6. Prawdopodobnie nic, może włączy się go do jakiegoś transferu.
7. Prawdopodobnie nic, jak ktoś da za niego 1 melona to będzie cud.
8. Dobrze byłoby gdybyśmy nie musieli dopłacać do jego transferu (pokrywać połowy kontraktu itp.).

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 17:33

Ciekawe ile jeszcze wycen naszego szrotu się pojawi w tym temacie :lol:
Żebyśmy chociaż połowy z nich się pozbyli to byłby sukces.

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 17:41

--Maq-- pisze:Ciekawe ile jeszcze wycen naszego szrotu się pojawi w tym temacie :lol:
Żebyśmy chociaż połowy z nich się pozbyli to byłby sukces.
Dokładnie niektórych zawodników nie ma sensu wyceniać, ponieważ nikt ich nie chce a wtedy ich wartość wynosi 0
(albo mniej, niż 0 bo przecież trzeba jeszcze płacić kontrakt, musi dostać koszulkę do ćwiczenia, buty do grania itd. :prochno:).

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 18:19

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ign-hazard

Tacy to maja dobrze...

Hulk już jedną nogą, potwierdzają Hazard'a... Masakra.

Oby nam chociaz jedno wielkie nazwisko wypaliło, bo inaczej ciężko to widzę.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 18:35

Po ostatnich rewelacjach, mam ochotę coś rozpindorzyć. Władze Cagilari mówią, że Astori zostanie u nich na kolejny sezon, a Radja Nainggolan odejdzie z klubu, tylko wtedy gdy ktoś wyłoży 18 mln euro :shock: Za taką sumę można spokojnie kupić jednego z mudżynów Udine
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 18:51 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 18:46

annihilator1988 pisze:Po ostatnich rewelacjach, mam ochotę coś rozpindorzyć. Władze Cagilari mówią, że Astori zostanie u nich na kolejny sezon, a Radja Nainggolan odejdzie z klubu, tylko wtedy gdy ktoś wyłoży 18 mln euro :shock: Za taką sumę można spokojnie kupić jednego z mudżynów Udine.
Widzicie - kupno zawodnika to nie taka prosta sprawa, kluby sobie żądają ceny z kosmosu i weź tu kup dobrego pomocnika, napastnika światowej klasy, najlepiej jeszcze rezerwe dla niego, plus lewego i środkowego obrońce...

Za Nainggolana chcą 18 ;o to Cavani pewnie z 130 mln kosztuje ;o

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 18:53

annihilator1988 pisze:Po ostatnich rewelacjach, mam ochotę coś rozpindorzyć. Władze Cagilari mówią, że Astori zostanie u nich na kolejny sezon, a Radja Nainggolan odejdzie z klubu, tylko wtedy gdy ktoś wyłoży 18 mln euro :shock: Za taką sumę można spokojnie kupić jednego z mudżynów Udine.
Kocham standardy cenowe na współczesnym rynku transferowym...

Olać ich i tyle. Trzeba mieć głowę na karku, Belg nie jest piłkarzem, o którego należałoby nie wiadomo jak zabiegać. Jeśli można łatwo, szybko i bezboleśnie - niech przyjdzie. Jeśli nie, to takich jak on nie brakuje, a nie zabiorą tyle czasu. Tak jak mówisz, jest Asamoah.

Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 19:16

w piątek początek Euro ;) Ciekawe czy zarząd Juve będzie oglądał Lewandowskiego ;)

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 19:56

Alessandro - NIEEE! pisze:w piątek początek Euro ;) Ciekawe czy zarząd Juve będzie oglądał Lewandowskiego ;)
Mam nadzieję, że Conte&Beppe nie napalą się na jakąś gwiazdkę Euro. Nie raz zawodnikowi wyjdzie 5 meczów, a potem gaśnie.
Tak na prawdę to byłbym zadowolony jakby Gio grał piach totalny i skończyłoby się gadanie o 40 mln za Sebe.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 20:12

mateusz6 pisze:Tak na prawdę to byłbym zadowolony jakby Gio grał piach totalny i skończyłoby się gadanie o 40 mln za Sebe.
Wtedy zaczęłoby się gadanie - 'sprzedajmy go byle gdzie, nawet do Interu, bo słaby jest...'
:wink:

Tak mi przyszło do głowy - nasz budżet nie jest nieograniczony, więc może odpuśćmy tymczasowo teraz tego rezerwowego środkowego pomocnika, jeśli nie wyjdzie z Verrattim. Prawie 20 mln za Asamoaha lub Nainggolana to dużo. Ściągnijmy na tą pozycję np. Tymoszczuka za darmo, a zaoszczędzone pieniądze dołóżmy do napastnika.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 20:28

doszły mnie słuchy, że Marotta jest zainteresowany wypożyczeniem Kolarova z opcją pierwokupu, wiadomo wam coś o tym?

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 20:29

francois pisze: Tak mi przyszło do głowy - nasz budżet nie jest nieograniczony, więc może odpuśćmy tymczasowo teraz tego rezerwowego środkowego pomocnika, jeśli nie wyjdzie z Verrattim. Prawie 20 mln za Asamoaha lub Nainggolana to dużo. Ściągnijmy na tą pozycję np. Tymoszczuka za darmo, a zaoszczędzone pieniądze dołóżmy do napastnika.
Tymo ? Ten 33 letni emeryt, którego Bayern stara się pozbyć ? Dziękuję, ale nie :stop: Bóg wie jakiej sumy i tak w napadziora nie zainwestujemy (na pewno nie rozbijemy banku jak tu się niektórym wydaje), Asamoah będzie niezbędny do walki na 3 frontach. To już wolałbym, żeby więcej po boisku pobiegał Marrone, bo z niego coś jeszcze może być, a nie wypalony Ukrainiec chcący dorobić sobie do emeryturki.

Sapere Aude!
Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 20:49

Amarillo pisze:
francois pisze: Tak mi przyszło do głowy - nasz budżet nie jest nieograniczony, więc może odpuśćmy tymczasowo teraz tego rezerwowego środkowego pomocnika, jeśli nie wyjdzie z Verrattim. Prawie 20 mln za Asamoaha lub Nainggolana to dużo. Ściągnijmy na tą pozycję np. Tymoszczuka za darmo, a zaoszczędzone pieniądze dołóżmy do napastnika.
Tymo ? Ten 33 letni emeryt, którego Bayern stara się pozbyć ? Dziękuję, ale nie :stop: Bóg wie jakiej sumy i tak w napadziora nie zainwestujemy (na pewno nie rozbijemy banku jak tu się niektórym wydaje), Asamoah będzie niezbędny do walki na 3 frontach. To już wolałbym, żeby więcej po boisku pobiegał Marrone, bo z niego coś jeszcze może być, a nie wypalony Ukrainiec chcący dorobić sobie do emeryturki.
Pomysł francoiso nie jest taki głupi... napisał
francois pisze:np. Tymoszczuka
NP. nie on, może to być jakiś inny, byle by był tani zamiast tracić 20 mln na pomocnika... nie głupi pomysł by był z Ekdalem - takie moje skromne zdanie

Wasze marzenia
Cavani - 50 mln
Asamoah - 20 mln
Kolarov - 15 mln
Huntelaar - 25 mln
= 110 mln + jeszcze kogoś byście sobie wymażyli... to nawet nie starczy te 80 mln, który jakiś pisamk sobie wymarzył. Musiało by być to wymyślone 80 mln i jeszcze musieli byśmy sprzedać to pruchno za 65 mln jak to ktoś wczesniej napisał :) nie ten świat ludzie...
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 20:57 przez Alessandro - NIEEE!, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany