Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:42

ynter ponoc złozyl Parmie oferte za Giovinco. 10.000.000 plus wypożyczenie Couthino(czy jak sie ten drweniak wabi) :rotfl:
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 12:44 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:44

it doesn't matter pisze:ynter ponoc złozyl Parmie oferte za Giovinco. 10.000.000 plus wypożyczenie Couthino czy jak sie ten drweniak wabi :rotfl:
Nie wiem, co Cię w tym śmieszy, ale oferta jest moim zdaniem kusząca.

Obrazek
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:48

Nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się że tak czy siak jeśli Parma przyjęłaby tą ofertę- to będziemy mieli licytację 30 czerwca z Interem. Jak dla mnie to jak ci złodzieje dadzą 10 milionów także Juventusowi to będzie dobrze i Giovinco może sobie grać u nich.

Curva twierdzi, że za transakcją Baza Dosta do Wolfsburga kryje się tak naprawdę Juventus. Nie wiem co to oznacza, jednak z tego co ten koleś pisze to być może za rok czy dwa będzie on grał w Juve.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:49

francois pisze:1. Raczej nie po to przedłużaliśmy kontrakty, żeby teraz sprzedawać
Różnie bywa :whistle: W końcu przedłużenie kontraktu w jakimś tam stopniu podnosi cenę wykupu zawodnika, to dosyć częsty proceder. Ja akurat, przy całej sympatii do Matriego, widziałbym pewne okoliczności, w których sprzedanie go byłoby dobrym posunięciem.
francois pisze:Jeśli nie wyjdzie z Verrattim i Asamoahem to może warto w końcu dać szansę Szwedowi? Drugą połowę sezonu miał bardziej udaną od Nainggolana...

Ja już dawno straciłem wiarę w Ekdala. Asamoah to zawodnik, który mógłby nawet powalczyć o pierwszy skład, także stanowiłby faktyczną wartość dodaną dla drużyny. Szwed mógłby mieć nawet problemy z załapaniem się do jedenastki na mecze Pucharu Włoch. Coś tam chłopak potrafi, ale wielkim piłkarzem to on raczej nie będzie.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 12:50 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:49

--Maq-- pisze:
it doesn't matter pisze:ynter ponoc złozyl Parmie oferte za Giovinco. 10.000.000 plus wypożyczenie Couthino czy jak sie ten drweniak wabi :rotfl:
Nie wiem, co Cię w tym śmieszy, ale oferta jest moim zdaniem kusząca.
Smieszy mnie naiwnosc ynteru, ze Juventus zgodzi sie na ten transfer. Pozatym nie wydaje mi sie, zeby byl taki glupi zeby isc na ynteru(ponoc lansowany jest na wielkiego juventino przez niektorych tutaj) :roll:
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 12:52 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:50

Łoles pisze:@Virgil imo to on na pozostałą dwójkę patrzy z najwyższego stopnia podium.

Robin prezentuje w tej chwili poziom nieosiągalny w tej chwili dla 99,9% napastników na świecie o naszych "asach" nie ma tu co nawet wspominać.
Natomiast ten 0,1% to piłkarz który albo się jeszcze nie urodził albo sam nie wie jaki ma potencjał.
:shock: RvP najlepszym napastnikiem świata? Trudne do obrony stanowisko.
Cenię Holendra i z przyjemnością bym go u nas przywitał, ale w życiu się z Tobą nie zgodzę. Choćby dlatego, że fenomenalny sezon Robin miał dopiero gdy został solistą w Arsenalu i jest już piłkarzem niemal trzydziestoletnim.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 12:57

francois pisze:5. A przypadkiem kwota wykupu nie byłą ustalona na 5 mln?
6. / 7. / 8. - Będzie ciężko, tym bardziej, że Marotta nie umie sprzedawać piłkarzy :/
Kolejny :lol:

Pisałem o tym na poprzedniej stronie - co to znaczy umieć sprzedawać piłkarzy? Sądzisz, że on nabierze kogoś na to, że Iaquinta jest znakomitym, doświadczonym napastnikiem, który wcale nie jest podatny na kontuzje i niewiele zarabia? Powiedz, chciałbyś mieć takiego piłkarza jak Iaquinta? Bo ja nie. A co dopiero za niego płacić! Sprzedawanie takich piłkarzy za pieniądze to pozostałości po starych FIFACH bo w 12 już takich badziewnych piłkarzy nie sprzedasz

Ewentualną ofertę interu za Giovinco bym odrzucił - dla zasady. Tak nawiasem, ciekawie by było jakby Parma połówkę sprzedała interowi a My mielibyśmy drugą :D

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:05

Juras_Senat pisze:
Łoles pisze:@Virgil imo to on na pozostałą dwójkę patrzy z najwyższego stopnia podium.

Robin prezentuje w tej chwili poziom nieosiągalny w tej chwili dla 99,9% napastników na świecie o naszych "asach" nie ma tu co nawet wspominać.
Natomiast ten 0,1% to piłkarz który albo się jeszcze nie urodził albo sam nie wie jaki ma potencjał.
:shock: RvP najlepszym napastnikiem świata? Trudne do obrony stanowisko.
Cenię Holendra i z przyjemnością bym go u nas przywitał, ale w życiu się z Tobą nie zgodzę. Choćby dlatego, że fenomenalny sezon Robin miał dopiero gdy został solistą w Arsenalu i jest już piłkarzem niemal trzydziestoletnim.
Zasadniczo to moje zdanie i nie mam zamiaru nic nikomu udowadniać ale właśnie poniekąd to o czym napisałeś sprawia że imo jest numero uno.
Zakładam że gdyby wcześniej dostał szanse regularnej gry na szpicy "eksplodował" by formą dużo wcześniej.
A to że jest prawie 30latkiem to imo żaden argument przeciw, Nedved przychodził do nas w podobnym wieku (o ile nie był nawet ciut starszy).
Mietson pisze:Ewentualną ofertę interu za Giovinco bym odrzucił - dla zasady. Tak nawiasem, ciekawie by było jakby Parma połówkę sprzedała interowi a My mielibyśmy drugą :D
Wówczas nasz uber zdolny wychowanek grałby w interze chcąc zemścić sie na juve za złamanie kariery i nie dopuszczenie do całkowitej eksplozji jego talentu w Barcelonie :prochno:
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 13:07 przez Łoles, łącznie zmieniany 2 razy.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:05

To czy potrafi sprzedawać czy nie to inna sprawa. Faktem jest, że nakupił szrotu i teraz nie wie co z nim zrobić - Krasic, Motta, Martinez, Elja, Matri/Quag to wszystko jego transfery ktore kosztowaly nas 65mln łącznie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:06

vieira4 pisze:Nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się że tak czy siak jeśli Parma przyjęłaby tą ofertę- to będziemy mieli licytację 30 czerwca z Interem.
Nie można kupić połówki piłkarza, który jest współwłasnością dwóch innych klubów. A licytacji tak czy siak nie będzie bo dopiero mija 1 rok współwłasności i Parma po prostu przedłuży na kolejny sezon zachowując za darmo kluczowego piłkarza.
Przekonać ją może jedynie dobra oferta Juventusu.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:09

badecki pisze:1. Matri bądź Quagliarella = 15 mln EUR
2. Krasic = 10 mln EUR
3. Elia = 8 mln EUR
4. Felipe Melo = 8 mln EUR
5. Ziegler = 3 mln EUR (tutaj decyzja Fenerbahce już zapadła)
6. Motta = 3 mln EUR
7. Martinez - 6.5 mln EUR (kierunek: Ameryka Południowa)
8. Iaquinta - 3 mln EUR
Kooocham te wyliczenia :smile:
To po kolei:
1. Matri- kupiliśmy go za 15 mln sezon temu, po roku Matri stał sie jedynie rok starszy, a z poziomem troszke spadł. Dlaczego więc ktoś by miał za niego dawać 15 mln? Jak już to 10-12 będzie realniejsze.
Quagliarella- kupiliśmy za 10 mln, a po slabiutkim sezonie ktoś miałby 15 dać? :whistle: W temacie tej dwójki panów to najrozsądniejsze byłoby kóregoś z nich gdzieś w wymianie upchnąć (Quag-Asamoah, Matri-Cavani?).
2. Za zawodnika który zagrał pare spotkań w sezonie nikt nie da 10 mln. 6-8 i by było gites.
3.Kupiliśmy za 9 mln, okazal sie kompletną klapą, i ktoś miałby teraz dać za niego 8? :rotfl: Jakby taka Benfica 5 rzuciła to by było super, chociaż i to ciężkie do zrealizowania.
4.Tutaj sie zgodze, pewnie Galata będzie starala sie zjechać z ceny, a my raczej wyjścia nie mamy, będzie trzeba sie targować.
5.No ok uczciwa cena. Może nawet ciut za niska.
6.Hmm wątpie. Ale jakieś drobne pewnie wyrwiemy.
7.Że co? Te Twoje zdanie to taki rodzynek, że mimo że bezsensowne to aż sie chce skomentować- nie, za Martineza nikt nie da nawet 2 mln, co dopiero prawie 7.
8.--||--

Oj macie wyobraźnie co niektórzy.

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:22

[*]
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2012, 10:18 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:25

Dante93 pisze:Oj macie wyobraźnie co niektórzy.
Gość wyraźnie napisał dwa razy
badecki pisze:Calciomercato w swojej wyliczance pokalkulował sobie, że:
@Dante93 naucz się czytać ze zrozumieniem.

Lista życzeń:
Kolarov/Armero, tani ŚO z Villareal, Asamoah, Veratti i RvP/Cavani/Dżeko/Suarez Beppe działaj :D

Co do Melo to kierunek hiszpański (jakaś Malaga), francuski (PSG), albo rosyjski.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 13:27 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:26

Dante93 pisze:Kooocham te wyliczenia :smile:
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, chyba że zwrot:
Dante93 pisze:Oj macie wyobraźnie co niektórzy.
kierujesz do serwisu:
badecki pisze:Calciomercato w swojej wyliczance pokalkulował sobie, że:
jeśli jest inaczej to nie mam argumentów :?

Dzięki jackop - uprzedziłeś mnie :ok:
Dante93 pisze:
badecki pisze:kierujesz do serwisu:
Ojoj to zwracam honor :wink:
Przyjmuje i rozgrzeszam :-D
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 13:44 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 13:36

francois pisze:Jeśli nie wyjdzie z Verrattim i Asamoahem to może warto w końcu dać szansę Szwedowi?
Stary, to tak, jakbyś napisał: nie wyjdzie z top playerem to dajmy szansę Matriemu. Gdzie Asamoah a gdzie Ekdal...
Ouh_yeah pisze:Nie można kupić połówki piłkarza, który jest współwłasnością dwóch innych klubów. A licytacji tak czy siak nie będzie bo dopiero mija 1 rok współwłasności i Parma po prostu przedłuży na kolejny sezon zachowując za darmo kluczowego piłkarza.
Przekonać ją może jedynie dobra oferta Juventusu.
I wbijcie sobie to do głowy! Tyle razy już to było wałkowane. Są dwie opcje: albo Gio zostanie w Parmie, albo Juventus wykupi jego drugą połówkę i sprzeda gdzieś indziej. Natomiast bylibyśmy ostatnimi kretynami, jeśli puścilibyśmy piłkarza strzelającego nam co rusz bramki do Interu. Nawet ja - sceptyk Giovinco zrozumiałem, że tańszego piłkarza tego typu nie znajdziemy. Jeśli zaś nie potrzebujemy kogoś takiego, to sprzedajmy, ale nie do Interu i mam nadzieję, że podobnie myśli Conte&Marotta&Paratici

Obrazek
Zablokowany