Mercato (2012-2014)
- Pan Mietek
- Juventino
pan Zambrotta pisze:Suarez to optimum z piłkarzy, którzy mogą do nas realnie przejść w stosunku do ich umiejętności i ceny. Cavani jest dobry, ale marne szanse i duża gaża odstraszają

Suarez nie jest target manem. Coś tam z główki ustrzeli i na upartego może na środku grać ale fakt, że Conte uparcie stawiał na Borriello dowodzi tego, że zawodnik, którego będzie chciał ściągnąć musi umieć coś więcej jeśli chodzi o grę siłową i walkę w powietrzu.
I nie wiem czemu tak marnie oceniłeś szanse na Cavaniego. Wiadomo, że Napoli nie będzie chętne go puścić ale w obliczu ich niskiego miejsca różnie mogą się sprawy potoczyć.
Czy Falcao przypadkiem nie mówił, że odejdzie jeśli Atletico nie zakwalifikuje się do CL?
- pan Zambrotta
- Juventino
Ad.2 Cavaniego oceniłem tak marnie, gdyżMietson pisze:pan Zambrotta pisze:Suarez to optimum z piłkarzy, którzy mogą do nas realnie przejść w stosunku do ich umiejętności i ceny. Cavani jest dobry, ale marne szanse i duża gaża odstraszają![]()
Suarez nie jest target manem. Coś tam z główki ustrzeli i na upartego może na środku grać ale fakt, że Conte uparcie stawiał na Borriello dowodzi tego, że zawodnik, którego będzie chciał ściągnąć musi umieć coś więcej jeśli chodzi o grę siłową i walkę w powietrzu.
I nie wiem czemu tak marnie oceniłeś szanse na Cavaniego. Wiadomo, że Napoli nie będzie chętne go puścić ale w obliczu ich niskiego miejsca różnie mogą się sprawy potoczyć.
a) trzeba wyjąć go za 40 mln baniek, a tak drogo nie kupiliśmy piłkarza od czasów łohohoho.
b) trzeba będzie pójść na transakcję wiązaną, a żeby to wyszło, naszych piłkarzy muszą chcieć, oraz oni sami muszą tego chcieć
Ad.1 brałem po uwagę sprowadzenie Suareza i granie Vucinić(ew. Giovinco) - Quagliarella/Matri/Boriello - Suarez (pepe)
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Absolutnie bez żadnych uszczypliwości, na jakiej podstawie oceniłeś szanse na sprowadzenie Van Popiersia na 10%?pan Zambrotta pisze: Szansa sprowadzenia Van Persiego: 10%
Zastanawiam się też, tutaj też nie ma żadnej uszczypliwości czy te wszystkie wyliczenia to nie jest jakiś żart z Twojej strony, tak znając Cię z forum

Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2012, 13:43 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 4 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
Aż 40? :shock: No jeśli tak, to ok. Chociaż z drugiej strony, to wciąż młody piłkarz. To nie jest van Persie, który po wypełnieniu nowego kontraktu odejdzie na rentę. Cavani pogra na poziomie jeszcze przez dobrych kilka lat.pan Zambrotta pisze:Ad.2 Cavaniego oceniłem tak marnie, gdyż
a) trzeba wyjąć go za 40 mln baniek, a tak drogo nie kupiliśmy piłkarza od czasów łohohoho.
b) trzeba będzie pójść na transakcję wiązaną, a żeby to wyszło, naszych piłkarzy muszą chcieć, oraz oni sami muszą tego chcieć
1. Suarez jest prawonożny, jako zawodnik często strzelający na bramkę zdecydowanie nie powinien grać na tej stronie.pan Zambrotta pisze:Ad.1 brałem po uwagę sprowadzenie Suareza i granie Vucinić(ew. Giovinco) - Quagliarella/Matri/Boriello - Suarez (pepe)
2. Borriello jest za słaby na pierwszy skład, Matri i Q w gruncie rzeczy też. Poza tym, czego dowodzą decyzje Conte, oni również nie pasują mu jako wysunięci napastnicy.
Jeśli chodzi o moje typy, to nie wiem jak z szansami na tych zawodników ale preferuję Falcao i Ferdka Llorente. Antkowi też by pasowali

- 15Kowal
- Juventino
- pan Zambrotta
- Juventino
żaden żart, czysta matma. Podałem przecież źródełko, możesz sam pobawić się w różne kombinacje w długie, letnio-jesienne wieczory.Bartek(Juventino) pisze:Zastanawiam się też, tutaj też nie ma żadnej uszczypliwości czy to nie jest jakiś żart z Twojej strony, tak znając Cię z forum
Jeśli chcesz, wrzucę zeskanowanie notatki z obliczeniami

wiedziałem, że zaraz się posypią pytania :czemu tyle procent, czemu nie tyle.Bartek(Juventino) pisze: Absolutnie bez żadnych uszczypliwości, na jakiej podstawie oceniłeś szanse na sprowadzenie Van Popiersia na 10%?
Cóż, racjonalnie można podać tylko cenę transferu, liczba to liczba, choć i tu nie mamy pewności czy Suarez przyjdzie za 30mln, czy za 26/28.
Punktem wyjściowym był Cavani, dwa razy większe szanse daję wyrwanie z LFC Urugwajczyka niż z Napoli. A transfer z Arsenalu to dla mnie zupełna abstrakcja, topowy snajper którego chce absolutnie każda drużyna przejdzie do nas z zarobkami 7-8 mln euro za sezon. Nieznacznie wyżej oceniam szanse wyrwania Higuaina.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To by było coś, w czym Matri i Borriello mogliby się odnaleźć mając po bokach Vucinicia i Suareza.pan Zambrotta pisze:brałem po uwagę sprowadzenie Suareza i granie Vucinić(ew. Giovinco) - Quagliarella/Matri/Boriello - Suarez (pepe)
Ale bardzo mała liczba ploteczek o piłkarzach na prawą stronę ataku raczej sugeruje, że Conte nie chce tak grać.
- francois
- Juventino
Kończy mu się kontrakt, więc będzie do wzięcia za darmo. W takiej sytuacji bardzo chętnie zobaczyłbym go w Juve, mimo jego niechlubnej przeszłościAlessandro - NIEEE! pisze:Astori - też pewnie gdzieś koło 8-10 mln

Zapchajdziur ci u nas nie miara, więc jeśli mamy wydawać jakieś pieniądze to tylko na piłkarzy, którzy podniosą jakość zespołu. De Ceglie miał udaną końcówkę sezonu, ale przyda mu się godny konkurent. Kolarov lub Essou-Ekotto byliby idealni i w naszym zasięgu.Alessandro - NIEEE! pisze:Kolarov - wątpie by City go puściło, a jak puści to z 15 mln więc nie wiem czy jest sens, skoro mamy wychowanka, który jest młody i ostatnio całkiem mu ta gra wychodzi, więc jeżeli lewa obrona to tylko jakaś zapchaj dziura.
W życiu go w akcji nie widziałem, więc również będą go bacznie obserwował. Ale ogólnie rzecz biorąc to jestem sceptyczny do takich eksperymentów.bendzamin pisze:Agent Yarmolenki powiedzial, ze zarowno my, jak i milan interesujemy sie jego klientem, a ewentualny transfer mialby nastapic po Euro. Andrij podobno moglby grac po prawej stronie w 4-3-3, jest zawodnikiem lewonoznym. Z Dynamem obowiazuje go kontrakt do konca 2013, co na pewno ulatwiloby ewentualne negocjacje. Z zaciekawieniem bede go obserwowal podczas Euro.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
pan Zambrotta pisze:żaden żart, czysta matma. Podałem przecież źródełko, możesz sam pobawić się w różne kombinacje w długie, letnio-jesienne wieczory.
Jeśli chcesz, wrzucę zeskanowanie notatki z obliczeniami![]()

Moim zdaniem jeśli już to mimo wszystko większe szanse na przejście ma Van Persie niż Higuain.
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Co do Astori - to jak jest za darmo to bardzo chętniefrancois pisze:Kończy mu się kontrakt, więc będzie do wzięcia za darmo. W takiej sytuacji bardzo chętnie zobaczyłbym go w Juve, mimo jego niechlubnej przeszłościAlessandro - NIEEE! pisze:Astori - też pewnie gdzieś koło 8-10 mln![]()
Zapchajdziur ci u nas nie miara, więc jeśli mamy wydawać jakieś pieniądze to tylko na piłkarzy, którzy podniosą jakość zespołu. De Ceglie miał udaną końcówkę sezonu, ale przyda mu się godny konkurent. Kolarov lub Essou-Ekotto byliby idealni i w naszym zasięgu.Alessandro - NIEEE! pisze:Kolarov - wątpie by City go puściło, a jak puści to z 15 mln więc nie wiem czy jest sens, skoro mamy wychowanka, który jest młody i ostatnio całkiem mu ta gra wychodzi, więc jeżeli lewa obrona to tylko jakaś zapchaj dziura.

A co do Kolarova... to przydał by się ktoś... ale taki ktoś kto walczył by z De Ceglie o miejsce w 11, a nie wygryść Paulo ze składu na dobre.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
A to dlaczego? Wygryzienie na stałe z pierwszego składu nie oznacza automatycznie, że Kolarov ganiałby po 90 minut w każdym meczu, a przypominam, że gramy na trzech frontach. De Ceglie z ostatniego sezonu byłby bardzo wartościowym zmiennikiem dla Serba. A że Kolarov wszedłby do pierwszej jedenastki od razu... No cóż, to tylko świadczyłoby o różnicy klas pomiędzy nim a DC.Alessandro - NIEEE! pisze:A co do Kolarova... to przydał by się ktoś... ale taki ktoś kto walczył by z De Ceglie o miejsce w 11, a nie wygryść Paulo ze składu na dobre.
- bramek
- Juventino
no tak, po co zwiększać poziom jakościowy drużyny
Po co PDC ma zasuwać i uczyć się od lepszego kolegi
. Prawdopodobnie czeka nas coś koło 60 spotkań. Zarówno jeden i drugi by zdążyli rozegrać odpowiednią ilość meczy w sezonie
Ogólnie trochę lipa liczyłem na LS, a ostatnio na pierwszy plan wraca Van Persie. Hehe trochę to zabawne bo przy każdym z tym transferów powinniśmy płakać jak dzieci ze szczęścia, ale taka już nasz Polska natura

Ogólnie trochę lipa liczyłem na LS, a ostatnio na pierwszy plan wraca Van Persie. Hehe trochę to zabawne bo przy każdym z tym transferów powinniśmy płakać jak dzieci ze szczęścia, ale taka już nasz Polska natura

- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Pewnie masz racje, ja darze DC dużą sympatią i nie chciał bym by robił za żelaznego rezerwowego, gdy przyjdzie ktoś o klase lepszy.B@rt pisze:A to dlaczego? Wygryzienie na stałe z pierwszego składu nie oznacza automatycznie, że Kolarov ganiałby po 90 minut w każdym meczu, a przypominam, że gramy na trzech frontach. De Ceglie z ostatniego sezonu byłby bardzo wartościowym zmiennikiem dla Serba. A że Kolarov wszedłby do pierwszej jedenastki od razu... No cóż, to tylko świadczyłoby o różnicy klas pomiędzy nim a DC.Alessandro - NIEEE! pisze:A co do Kolarova... to przydał by się ktoś... ale taki ktoś kto walczył by z De Ceglie o miejsce w 11, a nie wygryść Paulo ze składu na dobre.
- zahor
- Juventino
Alessandro - NIEEE! pisze: Pewnie masz racje, ja darze DC dużą sympatią i nie chciał bym by robił za żelaznego rezerwowego, gdy przyjdzie ktoś o klase lepszy.

To co sugerujesz? Wrzucić Kolarovowi dziesięciokilowy plecak na plecy? Wlewać mu do gardła połówkę przed meczem? Kazać mu grać w kaloszach żeby tylko De Ceglie miał szans sobie pograć?
Jeżeli Juventus będzie dysponować za dwa lata tak silną ekipą, że PDC w obecnej formie sprzed kontuzji nie będzie się łapać nawet na ławkę, bo zwyczajnie będzie za słaby, to dla mnie to będzie powód do wielkiej radości. A Ty będziesz rozpaczać nad jego losem?
- deszczowy
- Juventino
Eeeee, Kolarova to my nie wyrwiemy. Prędzej Dzeko. A szkoda, w Anglii się z niego zrobił naprawdę kawał grajka.
A w ogóle - jak można przedkładać nad niego DC? :shock:
A w ogóle - jak można przedkładać nad niego DC? :shock: