Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 16:48

deszczowy pisze:
mateusz6 pisze:Ban za niepoinformowanie o tym, że się wie o ustawianiu spotkań jest głupi. Takie donosicielstwo kojarzy mi się z komuną. Jakby wyglądał taki Pepe wśród kolegów jakby doniósł o przekrętach? Ale to tylko moje zdanie.
A jakbyś widział, jak ktoś kradnie jakieś rzeczy z domu twojego sąsiada to też byś nie zadzwonił na policję "bo ci się to kojarzy z komuną"? :angry:

Zależy czy lubię tego sąsiada czy nie :)
A tak na poważnie to jakbyś wiedział, że twój znajomy robi jakieś przekręty podatkowe to byś czym prędzej hasał na policję? Nie wydaje mi się.

Zapata lub Astori i środek obrony będzie lux.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 16:59

Jacky pisze:Pepe i Giaccherrini, to fajne zapchajdziury - zostawic
Oo to chyba zmieniłeś zdanie co do Pepe.
francois pisze:IMO kusząca jest zwłaszcza kandydatura De Jonga, ale:
- jego cena po Euro zapewne wzrośnie
E tam, ile on pogra na tym euro. Ale mały sceptycyzm co do graczy z ligi holenderskiej podzielam, może i jest dobry, ale często jest tak, że jak zawodnik strzeli w lepszej lidze połowe tego co w Holandii to już jest dobrze.
Shark pisze:nie wiem, może jestem odosobniony w swoich poglądach, ale chyba wolałbym Huntelaara + Higuaina (Suareza) za łącznie 45 mln (może mniej jak offload szrotu tam - zwłaszcza do Liver - Elję chcieliby, Krasiciem pewnie też by nie pogardzili) niż samego Cavaniego za 40 melonów
mimo, że Hunter jest rzeczywiście gorszy od Cavaniego
Możemy sobie "woleć", ale jak przyjdzie ktoś za powiedzmy 25-30 to wątpie że do tego jeszcze się weźmie rezerwowego za 15-20...
Pytanie czy faktycznie Igła byłby tańszy od Cavaniego :think:
Amarillo pisze:Co do Girouda kwestią - kluczem jest jak w drugim sezonie nie zejdzie. My potrzebujemy napastnika gwarantującego 20+ goli w sezonie, a nie kogoś kto ma papiery i może pyknie.
Jeśli piszesz w kwestii tego że Giroud miałby być głównym wzmocnieniem, to faktycznie można polemizować, ale jeśli chodzi o to, że miałby być za słaby na łąwkę, to radze się obudzić.
deszczowy pisze:Podobno Beppe przygotowuje ofertę za Kolarova. Chce go albo wymienić na Krasicia, albo zapłacić za niego (12-15 mln). Wg mnie - obie opcje są nierealne.
Niech kombnuje, cholera wie z tym MC, może na lewą obronę tez mają nowe pomysły? Z nimi to nigdy nie wiadomo. Więcej niż 12-15 mln na obrońcę nie powinniśmy wydawać a i tak pewnie 10-12 to będzie górna granica ile chcemy wydać.
deszczowy pisze:Jeśli mowa o City - Dzeko został ponoć wyceniony na 24 mln. O ile Bayern go nam nie podkupi (tu też jestem zresztą czarnowidzem), to Dzeko mógłby być bardzo dobrym rozwiązaniem - tańszym od Cavaniego i Igły, a chyba lepszym od Suareza.
24 to już jakoś w miarę realne na politykę Juve, Beppe pewnie będzie zbijał na 20, może coś z tego będzie.
zahor pisze:Druga sprawa - nie wiadomo jak się potoczy sprawa Bonucciego i czy czasem nie okaże się że do listy celów na to lato trzeba będzie dopisać obrońcę.
Póki co nic na niego nie ma.
zahor pisze:Za takie pieniądze brałbym go w ciemno, to mógłby być porównywalny interes do tego, który zrobił Milan kupując w promocji Zlatana po niespecjalnie udanym sezonie. Aczkolwiek dopiąć tę transakcję w tym kształcie będzie bardzo ciężko - Dżeko musiałby chyba faktycznie bardzo chcieć trafić do Włoch.
Ale wpierw Milan dał 8 mln za wypożyczenie i 8 mln pensji, czyli poszło 16 mln za jeden sezon po którym zawodnik nie był ich. No nie aż taka to promocji, choć fakt faktem, przydał im się.
Amarillo pisze:Zdaje sobie z tego sprawę dlatego to dla mnie tak kuriozalne marzenia. 30 mln to nie jest kwota, na którą działacze Realu raczyli by nawet spojrzeć więc możemy to sobie wcisnąć między bajki. Pipita kosztowałby krocie niestety, a szkoda bo napastnik z niego wyśmienity.
Robben czy Sneijder kosztowali po 15-20 mln każdy, więc ja tam nie wiem czy by nie spojrzeli, warunek jeden, niech kupią Neymara czy Cavaniego, wtedy Igła będzie im zbędny (z resztą i tak 30 to będzie maks co możemy dać, jeśli w ogóle taka oferta poszła). A że Higuain to dobry gracz, to się zgadzam, ale zaczynam wątpić czy jest na niego szansa.
Amarillo pisze:Wychodzi na to, że kupowanie piłkarzy z Serie A jest kompletnie nieopłacalne, najpierw wydajesz krocie, a potem okazuje się, że koleś jest zamieszany w aferę i szukasz kolejnego zawodnika bo tamten musi odpokutować. Apel do Beppe - wzmocnienia spoza Włoch !
No aż tak wiel zawodników nie ma (chyba), sam się z resztą zastanawiam czy we Włoszech jest aż tak źle (porównując do innych lig), czy po prostu tylko tam się za to wzięli.
Ci do "apelu", mamy 8 obcokrajowców, z czego:
- 1 to trzeci bramkarz, który odchodzi
- dwóch przyszło z serie a
- co najmniej dwóch (z pozostałych) jest na wylocie
Efekt jest taki że mamy mistrzostwo, więc ja bym na Serie A nie kręcił nosem, myślałem że po tym sezonie skończy się awersja do Włochów...
deszczowy pisze:Pepe miał się nie zgodzić na udział w działaniach korupcyjnych. Ale tak czy inaczej - może dostać rok bana za niepoinformowanie o sprawie, tak?
To już jest śmieszne, rozumiem, ze nalezy udawać, że nic się nie dzieje, ale kara za to, ze nie kablował kolegów? :doh: Powinno się skończyć na pouczeniu.
annihilator1988 pisze: As ju łisz. Brakuje "jedynie" 4 mln euro do porozumienia, ale co tam. Rolando, to przecież piłkarz jakich pełno, lepiej wydać te 4 mln na Boriello :happy:
No i zaczyna się pierdzielenie jak przy Aguero. On nie kosztuje 5 a 15 mln, dawać tyle gdy podstawowych obrońców już mamy? No nie wiem czy sens, chyba że Leo faktycznie za coś beknie.
deszczowy pisze:A jakbyś widział, jak ktoś kradnie jakieś rzeczy z domu twojego sąsiada to też byś nie zadzwonił na policję "bo ci się to kojarzy z komuną"? :angry:
Paulo pisze:A jakbyś był świadkiem potrącenia kogoś na przejściu dla pieszych i widział numer rejestracyjny auta to też byłoby Ci wstyd przez kolegami donieść ?
No dobra, są pewne granice, ale niby jak się miał zachować, lecieć na policję i uprzejmie poinformować? Pewnie wiedział że coś jest nie tak, ale się nie wgłębiał, może miałby ich jeszcze ponagrywać? Jak mówię, niech tam jakąś karę, ale symboliczną, grzywnę czy coś lub kare w zawieszeniu (ale nie zawieszenie :) ).

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 17:27

@D@$ pisze:Robben czy Sneijder kosztowali po 15-20 mln każdy, więc ja tam nie wiem czy by nie spojrzeli, warunek jeden, niech kupią Neymara czy Cavaniego, wtedy Igła będzie im zbędny (z resztą i tak 30 to będzie maks co możemy dać, jeśli w ogóle taka oferta poszła). A że Higuain to dobry gracz, to się zgadzam, ale zaczynam wątpić czy jest na niego szansa.
Robben kosztował 25 mln, odeszli bo byli niepotrzebni i zarząd chciał się ich pozbyć za wszelką cenę. Za Pipitą stoi murem Mourinho i obstawiam, że nawet jeśli dojdzie 3 napastnik (mówi się o Osvaldo) to będzie chciał zatrzymać tak klasowego napadziora. W kontekście Realu dużo częściej wymienia się ostatnio nazwisko Lucasa, a nie Neymara ze względu na fakt iż niemal na pewno odejdzie Kaka. Jeśli cokolwiek miało skłonić ich do oddania Higuaina to musiałaby być to swoista oferta nie do odrzucenia.

Sapere Aude!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 17:31

@D@$ pisze:
annihilator1988 pisze: As ju łisz. Brakuje "jedynie" 4 mln euro do porozumienia, ale co tam. Rolando, to przecież piłkarz jakich pełno, lepiej wydać te 4 mln na Boriello :happy:
No i zaczyna się pierdzielenie jak przy Aguero. On nie kosztuje 5 a 15 mln, dawać tyle gdy podstawowych obrońców już mamy? No nie wiem czy sens, chyba że Leo faktycznie za coś beknie.
Sranie, nie pierdzielenie :prochno: Te 4 mln euro można dodać do pierwotnej oferty za Rolando, bądź oddać je Romie, w zamian za mocno słabego Boriello. Rozważamy te dwie opcje, jaka z nich jest bardziej racjonalna? Hmmm? :think: Patrząc w ten sposób, uważam, że Juve wydałoby na środkowego defensora 11 mln,a nie 15.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 18:23

SKAr7 pisze:
Jacky pisze: Jestem tez za tym, zeby sprowadzic z powrotem Zieglera - nie wiem co Contemu w nim nie pasi :think:
W którym z równoległych wszechświatów się znajdowałeś, kiedy forum przez 10 stron robiło wielkie ":shock:" nad rewelacjami jakku1 odnośnie Zieglera?
Nadal nie wiem co konkretnie nie pasi w nim Contemu. Ten sam typ zawodnika co Cegła.
@D@$ pisze:
Jacky pisze:Pepe i Giaccherrini, to fajne zapchajdziury - zostawic
Oo to chyba zmieniłeś zdanie co do Pepe.
Nie. Ja go zawsze uwazalem za niemal idealnego REZERWOWEGO.

Btw. "Luuk De Jong: Marzę o Bayernie"

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 18:51

SKAr7 o Peluso pisze:Jeśli z Armero nie wypali, Atalanta zrobi małą promocję, a Conte Peluso odpowiada pod względem psychicznym (tzn. smerf pracuś) to jestem za.
Ciekawe jak to z tym Peluso. Jedne źródła podają, że ma koniec kontraktu, inne że jeszcze 2 lata :think:

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... he-players
pablo1503 pisze:W końcu ktoś od nas wypowiedział się o transferach bez owijania w bawełnę, tak jak to robi Marotta.
'Van Persie - ciekawy zawodnik, być może się nic interesujemy' :doh:
Widzisz a nie grzmisz. Masz Ojca Chrzestnego w avatarze i takie rzeczy piszesz? :doh:

annihilator1988 pisze:
@D@$ pisze:
Sranie, nie pierdzielenie :prochno: Te 4 mln euro można dodać do pierwotnej oferty za Rolando, bądź oddać je Romie, w zamian za mocno słabego Boriello. Rozważamy te dwie opcje, jaka z nich jest bardziej racjonalna? Hmmm? :think: Patrząc w ten sposób, uważam, że Juve wydałoby na środkowego defensora 11 mln,a nie 15.
A już naiwnie myślałem, że czasy 'nie kupujmy średniaka, dołóżmy tę kasę do gwiazdora' się skończyły.

Tak. Nie kupujmy Borriello za 4, dołóżmy do Rolando. Conte nie będzie miał zmiennika na atak, to się weźmie kredyt i kupi Maxiego za 8.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 21:26

deszczowy pisze:
mateusz6 pisze:Ban za niepoinformowanie o tym, że się wie o ustawianiu spotkań jest głupi. Takie donosicielstwo kojarzy mi się z komuną. Jakby wyglądał taki Pepe wśród kolegów jakby doniósł o przekrętach? Ale to tylko moje zdanie.
A jakbyś widział, jak ktoś kradnie jakieś rzeczy z domu twojego sąsiada to też byś nie zadzwonił na policję "bo ci się to kojarzy z komuną"? :angry:
Paulo pisze:A jakbyś był świadkiem potrącenia kogoś na przejściu dla pieszych i widział numer rejestracyjny auta to też byłoby Ci wstyd przez kolegami donieść ?
boże, ale przykłady dajecie jako argumenty. Na większe wyciskacze łez was nie stać? różnica polega na tym, że jeśli ktoś potrąci drugą osobę, czy okradnie, to na tym cierpią niewinni ludzie i trzeba wspomóc sprawiedliwość owym "donosem", chociaż to już nie jest donos, a zgłoszenie wypadku/kradzieży.
Pepe nie jest frajerem, tak jak i 95% piłkarzy, którzy pewnie otrzymali kiedykolwiek propozycję ustawienia meczu, ale "grzecznie odmówili". Wy oczywiście zadzwonilibyście na policję i wsypali kolegów? a co jeśli za x lat mogliby się spotkać w klubie(jak Pepe i Bonucci), lub reprezentacji?
deszczowy pewnie pierwszy by dzwonił na psiarnię konfidencić, znany jest ze swoich skrzywionych poglądów, ogólnie żal mi jest tego człowieka.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 21:34

Ci co dzwonili by zaraz na policję chyba nigdy nie grali w żadnym klubie A,B klasy, Okręgówki :whistle:
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2012, 21:36 przez stahoo, łącznie zmieniany 3 razy.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 21:35

Ciężkie czasy nastały dla deszczowego :C

Do tych co najeżdżają na Pepe, powiem tyle, że doskonale byście się odnaleźli w czasach komuny. Pepe nie powinien mieć sobie niczego do zarzucenia, owszem, lojalność ma swoje granice ale na pewno nie w tym przypadku.

Tak nawiasem, interesuje mnie jedna rzecz:
Nie czytam włoskiej prasy i ogólnie tak pobieżnie się sprawą interesuję bo sesja ale czy oskarżenie konkretnie Pepeusza opiera się jedynie na zeznaniach Masiello?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 22:01

Amarillo pisze: Jeśli cokolwiek miało skłonić ich do oddania Higuaina to musiałaby być to swoista oferta nie do odrzucenia.
Taka, za którą mogliby sobie sprowadzić gracza wcale nie gorszego. Musiałaby w takim razie wpłynąć od klubu, którego trener wymyśliłby sobie że jest mu potrzebny akurat Higuain, nikt inny, koniec kropka. Nijak to się ma do Juventusu, dla którego Argentyńczyk jest którąś tam opcją w kolejce, po Cavanim, Torresie i diabli wiedzą kim jeszcze.
Mietson pisze: Nie czytam włoskiej prasy i ogólnie tak pobieżnie się sprawą interesuję bo sesja ale czy oskarżenie konkretnie Pepeusza opiera się jedynie na zeznaniach Masiello?
Mi coś świta że już kilka miesięcy temu wypłynęła jakaś historia tego typu, więc nie tylko. Wydaje mi się że teraz Masiello zeznał to, o czym od pewnego czasu się mówiło. Ale na te dyskusje jest osobny temat.
@D@$ pisze:Ale wpierw Milan dał 8 mln za wypożyczenie i 8 mln pensji, czyli poszło 16 mln za jeden sezon po którym zawodnik nie był ich. No nie aż taka to promocji, choć fakt faktem, przydał im się.
Z tego co pamiętam to 5, nie 8, czyli tyle ile Juventus za wypożyczenie Quagliarelli. A pensja to inna para kaloszy. Będę obstawał przy tym że to jednak duża promocja, bo rok wcześniej Barcelona kupiła go za równowartość +/-65 baniek.
Dlatego też uważam że kupowanie zawodników, których umiejętności nie podlegają dyskusji po jednym słabszym sezonie (jak Suarez czy Dżeko) to dobra opcja. Zwłaszcza jeżeli nie mamy nie wiadomo jakiej forsy do wydania.
Jacky pisze:Nadal nie wiem co konkretnie nie pasi w nim Contemu. Ten sam typ zawodnika co Cegła.
Ja widzę dwie opcje - albo Ziegler broni tak tragicznie, że nie nadaje się nawet do 3-5-2 (5-3-2), albo Antek jednak przewiduje grą czwórką w obronie w przyszłym roku.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 22:18

tak sobie myślę o transferach na atak i naszła mnie myśl..może Seydou Doumbia? w lidze rosyjskiej strzelił 28 goli, asystował 12 razy więc jest to dobry napastnik, dodam że ma 24 lata co o nim myślicie?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 22:20

alina pisze:
annihilator1988 pisze:
@D@$ pisze: No i zaczyna się pierdzielenie jak przy Aguero. On nie kosztuje 5 a 15 mln, dawać tyle gdy podstawowych obrońców już mamy? No nie wiem czy sens, chyba że Leo faktycznie za coś beknie.
A już naiwnie myślałem, że czasy 'nie kupujmy średniaka, dołóżmy tę kasę do gwiazdora' się skończyły.

Tak. Nie kupujmy Borriello za 4, dołóżmy do Rolando. Conte nie będzie miał zmiennika na atak, to się weźmie kredyt i kupi Maxiego za 8.

A co to za zmiennik, który niczego nie oferuje? Przy właściwej polityce transferowej, "Starej Damie", grającej w wariancie 3-5-2 czy 4-3-3, wystarczyłoby czterech napastników, gdzie brak tego piątego "asa", rekompensowałby jakiś fajny ofensywny piłkarz, nabyty na zasadzie wypożyczenia. Tutaj, moim faworytami są Affelay i Valencia. Tak więc, w mojej ocenie, są inne sposoby rozwiązania wskazanego przez Ciebie problemu. Ze swojej strony, zapytam się: Dlaczego uważasz Rolando za gościa, o średniawych umiejętnościach? Jednocześnie zastrzegam, że słabszy sezon w wykonaniu Portugalczyka, nie powinien być wyznacznikiem jego potencjału. Upieram się przy zdaniu, że ewentualny wykup Boriello niczego nie daje.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2012, 22:25 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 22:21

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... oah-report

Ktos na forum ostro prosil o Isle, i czyzby sie doprosil? 18 mln € za dwojke Asamoah - Isla to bylaby znakomita cena. Martwia mnie jednak dwie rzeczy. Po pierwsze, gdzie on by u nas mial grac? Jedyny wakat, jaki dla niego widze, to prawe skrzydlo w 4-3-3, ale czy potrafilby tam dac jakosc, jakiej wszyscy oczekuja? Po drugie - podobno niezbyt sie lubia z Vidalem.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 22:24

bendzamin pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... oah-report

Ktos na forum ostro prosil o Isle, i czyzby sie doprosil? 18 mln € za dwojke
Za dwójkę 18 baniek? :shock:

Alina
Idiota ze mnie, zapomniałem o tym. :doh:

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 22:27

bendzamin pisze: Ktos na forum ostro prosil o Isle, i czyzby sie doprosil? 18 mln € za dwojke Asamoah - Isla to bylaby znakomita cena. Martwia mnie jednak dwie rzeczy. Po pierwsze, gdzie on by u nas mial grac? Jedyny wakat, jaki dla niego widze, to prawe skrzydlo w 4-3-3, ale czy potrafilby tam dac jakosc, jakiej wszyscy oczekuja? Po drugie - podobno niezbyt sie lubia z Vidalem.
Najsampierw wypadałoby napisać że kwota transferu jest z sufitu, biorąc pod uwagę że Udinese odrzuciło ostatnio ofertę 12 milionów za Asamoah, w dodatku zza granicy. Nie widzę opcji żeby w obecnych okolicznościach Udinese miało sprzedać tego gracza do zespołu grającego w Serie A za mniej niż 15 baniek.
Bazyliszek pisze:tak sobie myślę o transferach na atak i naszła mnie myśl..może Seydou Doumbia? w lidze rosyjskiej strzelił 28 goli, asystował 12 razy więc jest to dobry napastnik, dodam że ma 24 lata co o nim myślicie?
Ale w jakiej roli? Zmienników, z tego co mi wiadomo, nie szukamy, a chyba nie sugerujesz że to miałaby być nasza gwiazda do ataku.
Poza tym PNA co dwa lata w okresie, w którym miewamy spadki formy. Czarno to widzę :prochno:

Zablokowany