Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 11:57

Z innej beczki: Agnelli rzucił, że w przyszłym sezonie celujemy w zdobycie LM i powiedział, że "pora na zakupienie kogoś z prawdziwego topu". Mam nadzieję, że za tydzień nie powie "Boriello gwarantuje nam niezbędną jakość w ataku a zakupienie go za tę cenę było majstersztykiem!"

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Filip

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 12:09

ewerthon pisze:
Filip pisze:IMO:

Ktoś z : Cavani > Suarez > Higuain
Możesz to jakoś dokładniej wyjaśnić? Bo ja bym powiedział, że jest zupełnie na odwrót. A stawianie Suareza wyżej niż Higuaina nie ma w sobie zbyt wiele logiki.
Co nie oznacza, że jestem przeciwko Urugwajczykowi.
Jakoś tak mi wyszło z obserwacji meczy zarówno Realu, Liverpoolu jak i Napoli. Wydaje mi się, że Cavani i Suarez są bardziej dynamiczni i kreatywni niż Igła, oczywiście jemu nic nie ujmując - również bym go witał z otwartymi rękoma gdyby przyszedł.

To tylko prywatna opinia (jak zresztą zaznaczyłem).

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 12:11

W końcu ktoś od nas wypowiedział się o transferach bez owijania w bawełnę, tak jak to robi Marotta.
'Van Persie - ciekawy zawodnik, być może się nic interesujemy' :doh:
Liczę na jakieś konkrety w najbliższym czasie.
Ta afera mnie trochę przeraża i boję się, że to zniechęci zawodników :angry:

Obrazek
Shark

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 12:52

a może jednak będziemy świadkami zrealizowania najmniej chyba prawdopodobnej opcji - czyli zakupu dwóch klasowych snajperów?

pod względem kasy i dotychczas podawanych nazwisk nierealne, ale...

no właśnie, dziś pojawiło się info, że Juventus zarzucił sieci na Klaas- Jana Huntelaara
kozacki napastnik, to nic, że nie wyszło mu w Milanie (patrz Torres - Liverpool, Chelsea), top-scorer i dopychacz jakiego byśmy potrzebowali
a dlaczego taka wersja mogłaby się udać? ma być ponoć bardzo tani, koło kilkunastu mln ojro

w takiej sytuacji najlepiej by było ściągnąć jako drugiego kogoś z dwójki: Higuain Suarez (osobiście wolę Igłę, do Suareza nie pałam sympatią za sytuację z Evrą)

i błagam - mam nadzieję, że zarząd nie będzie na tyle tępy, żeby wydać jakąkolwiek kasę na Borriello - jego to trzeba opchnąć gdziekolwiek, nawet za dopłatą byle nie grał w Juve :D
to, że strzelił jedną zwycięską bramkę i jedną inną nie zmienia niczego - straszne drewno, przewraca się bez powodu, wkurza sędziów, przez co w sytuacji, gdy naprawdę był faulowany nie dostaliśmy karnego - bo sędzia zdążył się poznać, że ma do czynienia z graczem oglądającym za dużo Barcelony

tak samo trzeba opchnąć Elję (w sumie mógłby zostać, akurat w jego przypadku wierzę w talent, jaki posiada, tyle, że Conte nie daje mu w ogóle szans, to bez sensu trzymać go w odwodzie), Krasicia oraz nie wykupywać Estigarribbi'

w sumie również prędzej pożegnałbym Matriego niż Quagliarellę, ale w obliczu gry dwoma napastnikami - jednym dopychaczem i drugim nieco bardziej kreatywnym lepiej zostawić obu - jako zmienników, a pożegnać Borriello

sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 12:57

Agent Huigana wypowiedział tak jak Mou,że zostaje w Madrycie.
Hulkchce do Angli - więc, może bedziemy coś wstanie stamtąd wyrwać na atak.
mateusz6 pisze:O ile Dzeko na prawdę jest na wylocie z klubu to jakoś nie chce mi się wierzyć, że pójdzie do Bayernu by walczyć o skład z Gomezem. Beppe powiniem czym prędzej ganiać po Bośniaka do Manchesteru. Lepszy Dzeko za ok 25 niż Cavani za ok 40 mln.
Tutaj też bym się wstrzymał, z jednej strony ploty o odejściu Dżeko, z drugiej strony jego wywiady,że chce zostać w City.
Nie wiem czy lepszy Dżeko za 25 mln niż Cavani 40 :think: Cavani to pewniak, a nikt nie zagwarantuje,że Dżeko od razu bedzie w stanie sie zaaklimatyzować we włoskiej piłce.

KLIK ==>www
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 13:10

Amarillo pisze:Im szybciej tym lepiej bo Conte pewnie znowu będzie robił problemy graczom, którzy nie przepracowali obozu przygotowawczego.
Tutaj zostaje poruszona istotna kwestia. Dobrze byłoby mieć kompletną kadrę już na początku pierwszego zgrupowania.
jakku1 pisze:Belg z Cagliari to po prostu plan B
Na razie jest w środku MVP i Padoin. Pytam więc: co dalej? Marrone w końcu odejdzie czy zostanie? Pogba będzie czy nie będzie? Co z Verrattim? Bo mnie kilka dni nie było a na rynku nie ma przestojów...
Ouh_yeah pisze:
Paulo pisze:Moje zdanie cały czas pozostaje niezmienne - Cavani na szpicę, na ławkę jakiś dobry napastnik pokroju Nilmara, wzmocnienie skrzydeł to Giovinco i Ramirez, do środka pomocy Asamoah i np. Naigollan, a do obrony Kolarov i jedziemy z tematem ostro.
To chyba jakiś plan trzyletni. 150 milionów euro na wymianę połowy składu, który nie przegrał meczu w poprzednim sezonie.

Dla kontrastu po dzisiejszych plotkach łączących Elie z Schalke zerknąłem na stronę Konigsblauen i znalazłem tam newsa o mega kasie na transfery.
Dobrze byłoby odzyskać pieniądze wydane na Elię, a biorąc pod uwagę ich potencjał finansowy jest to chyba niemożliwe. A myślałem, że Rosjanie nie dadzą im przymierać głodem... :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 13:33

Amarillo pisze:Im szybciej tym lepiej bo Conte pewnie znowu będzie robił problemy graczom, którzy nie przepracowali obozu przygotowawczego.
Co rozumiesz przez "znowu"? Z tego co pamiętam jedynym zawodnikiem, który rzekomo miał nie być wystawiany z powodu zaległości był Elia. Jak się potem okazało, jego niezrozumienie zasad taktycznych skutkujące nieprzydatnością do zespołu nie było winą późnego dołączenia do drużyny.
Oczywiście nie przeczę że im szybciej Conte będzie mieć do dyspozycji cały zespół, tym lepiej, ale nie popadajmy w skrajność - jak przyjdzie naprawdę dobry zawodnik, to wskoczy do składu od razu.

Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 14:09

Tak spojrzałem sobie na statystyki bramek i asyst z ostatnich dwóch sezonów Suareza, Cavaniego i Dżeko. Mecze rozegrane tylko w ligach, pucharach krajowych, LM, LE.

Dżeko:
2010/11
17 goli
6 asyst
w 40 meczach

2011/12
19 goli
9 asyst
w 43 meczach

Suarez:
2010/11
21 goli
16 asyst
w 36 meczach

2011/12
17 goli
11 asyst
w 39 meczach

Cavani:
2010/11
33 gole
11 asyst
w 47 meczach

2011/12
33 gole
7 asyst
w 48 meczach

Skoro potrzebujemy napastnika który gwarantuje solidną liczbę bramek, postawiłbym na Cavaniego. Tym bardziej, że w tym sezonie w 8 meczach LM strzelił 5 bramek.

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 14:21

Co do wspominanego tutaj kilkukrotnie Bas Dost'a:

http://www.eurofutbol.pl/news/518298/

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 15:02

zahor pisze:Oczywiście nie przeczę że im szybciej Conte będzie mieć do dyspozycji cały zespół, tym lepiej, ale nie popadajmy w skrajność - jak przyjdzie naprawdę dobry zawodnik, to wskoczy do składu od razu.
Nawet jeśli nie od razu a szansę dostanie, czy zgra sie na tyle z zespołem, w piątej kolejce to też wielka tragedia się nie stanie, grac czym mamy, ważne by podnosić jakość.
Nie czarujmy się, pełny sklad na pierwszym zgrupowaniu to rzecz nierealna praktycznie. Po pierwsze prawdopodobne znajdzie się jakiś "last minut" w ostatnim tygodniu mercato (oby to było uzupełnienie składu a ważniejsze wzmocnienia pod koniec lipca/początek sierpnia), po drugie jeśli reprezentanci dojdą daleko (czyli de facto Włosi), to też tak od razu się nie pojawią (patrz: np. Melo 2 lata temu).

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 15:03

Dwie informacje. Dobra i zła. Co do Rolnado, to byłby idealnym piłkarzem, zapewniającym stabilizację na środku obrony. Dlatego, Giuseppe powinien w miarę szybko wypracować porozumienie z Porto , oddając np. Eljero. A mówiąc o niej, nie sposób pominąć MC, który ponoć celuje w Ramireza. Dla mnie, młody Urugwajczyk byłby fajnym dodatkiem dla nowego Juve, do którego powinien przejść w ciągu dwóch kolejnych lat. Niestety, w tym okienku jest drogim luksusem.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 15:30

annihilator1988 pisze:Dla mnie, młody Urugwajczyk byłby fajnym dodatkiem dla nowego Juve, do którego powinien przejść w ciągu dwóch kolejnych lat. Niestety, w tym okienku jest drogim luksusem.
Drogim, ale w zasięgu możliwości finansowych Juventusu. Jeżeli dalej będzie robić postępy w takim tempie, to może się okazać z perspektywy czasu że letnie mercato 2012 było ostatnim momentem w którym Juventus miał realne szanse żeby go sprowadzić.
@D@$ pisze: Nie czarujmy się, pełny sklad na pierwszym zgrupowaniu to rzecz nierealna praktycznie. Po pierwsze prawdopodobne znajdzie się jakiś "last minut" w ostatnim tygodniu mercato (oby to było uzupełnienie składu a ważniejsze wzmocnienia pod koniec lipca/początek sierpnia), po drugie jeśli reprezentanci dojdą daleko (czyli de facto Włosi), to też tak od razu się nie pojawią (patrz: np. Melo 2 lata temu).
Zgadza się, ale każdy kij ma dwa końce. Może się okazać też że do sierpnia wszystkie obecnie aktualne możliwości pozyskania klasowego napastnika za rozsądne pieniądze odpadną i staniemy przed alternatywą - wydajemy 50 baniek albo gramy tym co mamy.
Ale zgodzę się - ewentualny pośpiech nie powinien być powodowany chęcią dostarczenia Conte graczy jak najszybciej w komplecie.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 15:48

zahor pisze: Co rozumiesz przez "znowu"? Z tego co pamiętam jedynym zawodnikiem, który rzekomo miał nie być wystawiany z powodu zaległości był Elia. Jak się potem okazało, jego niezrozumienie zasad taktycznych skutkujące nieprzydatnością do zespołu nie było winą późnego dołączenia do drużyny.
Oczywiście nie przeczę że im szybciej Conte będzie mieć do dyspozycji cały zespół, tym lepiej, ale nie popadajmy w skrajność - jak przyjdzie naprawdę dobry zawodnik, to wskoczy do składu od razu.
Faktycznie trochę niefortunnie użyłem tego "znowu", skutki wkuwania na sesję całymi dniami :roll:

Chodziło mi o to, że im szybciej kadra będzie dostępna dla Antosia tym lepiej. Nie łudzę się, że Beppe uda się skompletować wszystkich potrzebnych i przewidywanych przez niego graczy do kadry, ale warto byłoby nie czekać do ostatniego dnia transferowego gdyż najwyraźniej ogarnięcie tego czego wymaga od piłkarzy couch nie dla wszystkich jest takie proste.

Co do Elii trochę mi go szkoda, podobnie jak Milosa. No ale Conte niestety wymaga czegoś więcej niż pójścia do przodu jak harpagan i narobienia szumu dryblingiem. Najwyraźniej nasi skrzydłowi mają z defensywą tyle wspólnego co LordJuve z konformizmem.

Sapere Aude!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 21:14

Pepe i Giaccherrini, to fajne zapchajdziury - zostawic.

Jestem tez za tym, zeby sprowadzic z powrotem Zieglera - nie wiem co Contemu w nim nie pasi :think:

Estigałagołababa poza jedna bramka naprawde bardzo kopie sie po nosie i nie czaje zachwytow niektorych juserów nad jego osoba. Heloł! Bedzie Liga Mistrzow, a nie bitka o awans z Serie B...

Matri'ego czy tez FaQu wplatalbym we wszelaki deal z Fiorką, zeby wyrwac od nich JoJo, ale niestety ten chyba faktycznie chce tam zostac.

Suarez - info o tyle fajne, ze chyba moglby grac (z powodzeniem) na prawym ataku w 4-3-3, ale jesli jakims cudem by do nas przyszedl, to na reszcie pozycji do wzmocnienia... nie byloby wzmocnien.

Silnie sugerowalbym rowniez powrot Giovinco, pod warunkiem, ze ktos przeprowadzi z nim meska rozmowe i mu te "oczekuje miejsca w pierwszej 11" wybije z glowy. Wtedy moze i Mirko "NieCheMiSie" Vucinicowi bardziej by sie chcialo.

Super by bylo przejac Asamoaha czy jakiegos tam wymienianego tu juz setki razy Murzynka z Ligue1. No a jesli sie nie uda, to ten Pazienza az takim dziamdziakiem tez nie jest.
Ale tak po prawdzie nie wiemy, co siedzi w glowie Conte i jakim systemem zamierza grac, wiec te rozne nazwiska przewijajace sie tu na forum nie musza byc w orbicie jego zainteresowan.
deszczowy o transferze Matri'ego do AC pisze:I jest realne jak dziewica w gimnazjum.
:płaczę: zepsules mi marzenia :płaczę:
SKAr7 pisze:IMO najlepszą opcją jest opchnięcie Matriego, wypożyczenie za ładną kaskę Fabio, by się odbudował na wypożyczeniu i ściągnięcie pupilka Conte- Borriello. Albo jakąś czwartą opcję z solidnymi korzeniami, która będzie odpowiadała naszemu treneiro.
Dzięki temu możemy mieć trochę kaski z Alessandro, dostać grosz za Quagliarellę, i za rok jest opcja, że będziemy mieć klasowego (30-letniego bo 30-letniego) gracza nie buląc nic.
OMG, ale rozkmina. To juz wole sie bic o płatnego Dzeko albo zaryzykowac i sprowadzic Basa Dosta (dopiero teraz przeczytalem, ze kupili go Wilcy) czy Luuka de Jonga...
SKAr7 pisze:Jeśli z Armero nie wypali, Atalanta zrobi małą promocję, a Conte Peluso odpowiada pod względem psychicznym (tzn. smerf pracuś) to jestem za.
Hm, czyli on (Peluso) faktycznie przedluzyl. Co za... Jego jedynym atutem bylo to, ze jest darmo, teraz nie wiem kto go bedzie chcial.
Sharko Hunterze pisze:ma być ponoć bardzo tani, koło kilkunastu mln ojro
Tani, to jest ktos do 10mln. albo Ronaldo za 15. Hunter obok Cavaniego wyglada jak woz z weglem (jak mawial klasyk).

PS.
Italia - Rosja na Polsat SportExtra.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 21:25

Jacky pisze: Jestem tez za tym, zeby sprowadzic z powrotem Zieglera - nie wiem co Contemu w nim nie pasi :think:
W którym z równoległych wszechświatów się znajdowałeś, kiedy forum przez 10 stron robiło wielkie ":shock:" nad rewelacjami jakku1 odnośnie Zieglera?

Zablokowany