Giovinco Sebastian
- Castiel
- Juventino
Panowie poluźnijcie zwieracze. Lepiej wziąć tego Giovinco bo jak wiemy Agnelli pieniążkami nie sra i nie wydamy astronomicznej kwoty na transfery...chociaż może?
Potrzebujemy napastnika z TOPu, wydaje się to być bardzo drogi Cavani. Vucinic się jeszcze do czegokolwiek nadaje natomiast Matri i Quag są robieni miękkim wackiem i już guzik z nich będzie i powinniśmy się ich pozbyć póki są jeszcze cokolwiek warci. Cavani, Vucinic, Giovinco...fajnie to wygląda. Przydałby się jeszcze jeszcze jeden zawodnik. A co do nr 10...to robicie awanturę, a tak na prawdę nie ma o co.
Potrzebujemy napastnika z TOPu, wydaje się to być bardzo drogi Cavani. Vucinic się jeszcze do czegokolwiek nadaje natomiast Matri i Quag są robieni miękkim wackiem i już guzik z nich będzie i powinniśmy się ich pozbyć póki są jeszcze cokolwiek warci. Cavani, Vucinic, Giovinco...fajnie to wygląda. Przydałby się jeszcze jeszcze jeden zawodnik. A co do nr 10...to robicie awanturę, a tak na prawdę nie ma o co.
- Shark
- Juventino
a w ogóle jak wygląda kwestia kasy?
tyle się mówiło, że jest 80 baniek na transfery plus to co wpadnie za szrot (za samego Melo mamy dostać z 13 baniek ponoć ;D, Elja i Krasić, może Matri - mniej szrot, ale może odejść)
wychodziło wówczas na to, że jest nawet 40 mln na jedną gwiazdę (van Persie 30, Cavani 35, Dzeko 30 mogliby przebijać powiedzmy do tych 40)
miałby dojść Asamoah za jakieś 15
może Ogbonna do obrony za 15 albo ktoś inny i ewentualnie ktoś jeszcze
teraz na każdym kroku mówią o tym, że dadzą max 25-30 mln za jednego zawodnika, co jest z jednej strony rozsądnym podejściem, z drugiej nie, bo co, nie kupią takiego Dzeko, bo City zechce 35?
fakt, inną sprawą są indywidualne kontrakty, gdzie van Persie miał dostać 7,5 mln (inne źródła: 6), co byłoby szczytem naszych możliwości
tyle się mówiło, że jest 80 baniek na transfery plus to co wpadnie za szrot (za samego Melo mamy dostać z 13 baniek ponoć ;D, Elja i Krasić, może Matri - mniej szrot, ale może odejść)
wychodziło wówczas na to, że jest nawet 40 mln na jedną gwiazdę (van Persie 30, Cavani 35, Dzeko 30 mogliby przebijać powiedzmy do tych 40)
miałby dojść Asamoah za jakieś 15
może Ogbonna do obrony za 15 albo ktoś inny i ewentualnie ktoś jeszcze
teraz na każdym kroku mówią o tym, że dadzą max 25-30 mln za jednego zawodnika, co jest z jednej strony rozsądnym podejściem, z drugiej nie, bo co, nie kupią takiego Dzeko, bo City zechce 35?
fakt, inną sprawą są indywidualne kontrakty, gdzie van Persie miał dostać 7,5 mln (inne źródła: 6), co byłoby szczytem naszych możliwości
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Dante93
- Juventino
Tsa 80 baniek, jak będzie 40+kasa z transferów 'out' będzie okej.
Troche niektórych tutaj nie rozumiem.
Nie chcecie Giovinco bo taki siaki chcialby '10' dostać i grać często (czyli reasumując nie chcecie Go bardziej z powodów pozaboiskowych), a gdy mowa o Balotellim(tutaj może jest to tylko nieliczna grupa jego entuzjastów, no ale jednak jest) czy o Ogbonnie to nagle bardzo chętnie bo to super piłkarze. Tsaa o Balotellim już powiedziano chyba wszystko, a Ogbonie warto tylko powiedzieć, że kiedyś tam wspomniał, ze w życiu by nie chcial do Juventusu.
Czyli że co, gdy Giovinco wspomni, że chcialby regularnie grać, to gardzi Juventusem, ale gdy w gre wchodzi jakis pożalsie boże internista, i mlodzian który Juventus ma głeboko w 4 literach, to już wszystko jest w porządku?
A pomysł z daniem 10-tki VP to już w ogóle poroniona sprawa. Weźmy chlopaka który słowa po włosku nie powie i jeszcze może go kapitanem zróbmy
Ludzie litości...
Troche niektórych tutaj nie rozumiem.
Nie chcecie Giovinco bo taki siaki chcialby '10' dostać i grać często (czyli reasumując nie chcecie Go bardziej z powodów pozaboiskowych), a gdy mowa o Balotellim(tutaj może jest to tylko nieliczna grupa jego entuzjastów, no ale jednak jest) czy o Ogbonnie to nagle bardzo chętnie bo to super piłkarze. Tsaa o Balotellim już powiedziano chyba wszystko, a Ogbonie warto tylko powiedzieć, że kiedyś tam wspomniał, ze w życiu by nie chcial do Juventusu.
Czyli że co, gdy Giovinco wspomni, że chcialby regularnie grać, to gardzi Juventusem, ale gdy w gre wchodzi jakis pożalsie boże internista, i mlodzian który Juventus ma głeboko w 4 literach, to już wszystko jest w porządku?
A pomysł z daniem 10-tki VP to już w ogóle poroniona sprawa. Weźmy chlopaka który słowa po włosku nie powie i jeszcze może go kapitanem zróbmy

- rad
- Juventino
W kwestii zatrudnienie lub nie Gio w Juve jestem zwolennikiem pragmatycznego podejścia. Nie będzie mi go szkoda jeżeli dostanie szanse i jej odpowiednio nie wykorzysta. Chętni na niego się znajdą, choćby Parma, gdzie sobie dobrą reklamę zrobił (a przecież tak pozytywnie o niej mówi ;d) Obecnie jest jednym z najlepszych piłkarzy w lidze. Dlaczego w lidze niemieckiej, piłkarzem który prezentuje się przez sezon b.dobrze, interesuje się największy tamtejszy klub w kontekście jego sprowadzenia na następny sezon ? Myślą pragmatycznie i tyle. (Albo chcą wykupić całą konkurencję). Poza tym, mimo wszystko Gio zna Juve i myślę, że by mu zależało, gdyby dostał szansę.
Ergo: jestem na tak (tzn. za jego powrotem do Juve).
Ergo: jestem na tak (tzn. za jego powrotem do Juve).
- Castiel
- Juventino
Niektórzy liczą już sprzedaże, które i tak są mocno optymistyczne + kasę od Jeep'a i własny wkład klubu i pewnie jeszcze jakąś pożyczkę od Johna. Ja powiem tak...na Giovinco warto wydać pieniążki...do tego Cavani, Asamoah + jakiś obrońca w miarę ogarniajacy sytuację i to będzie tyle.
- Mate.G
- Juventino
Było by genialnie.Castiel pisze:Niektórzy liczą już sprzedaże, które i tak są mocno optymistyczne + kasę od Jeep'a i własny wkład klubu i pewnie jeszcze jakąś pożyczkę od Johna. Ja powiem tak...na Giovinco warto wydać pieniążki...do tego Cavani, Asamoah + jakiś obrońca w miarę ogarniajacy sytuację i to będzie tyle.
Gio, Cavani, Asamoah ?
Lepiej się nie da, no chyba, że w FM na kodach

- zahor
- Juventino
Dokonałeś błędnego uproszczenia. Przede wszystkim:Dante93 pisze: Nie chcecie Giovinco bo taki siaki chcialby '10' dostać i grać często (czyli reasumując nie chcecie Go bardziej z powodów pozaboiskowych), a gdy mowa o Balotellim(tutaj może jest to tylko nieliczna grupa jego entuzjastów, no ale jednak jest) czy o Ogbonnie to nagle bardzo chętnie bo to super piłkarze.
- mało jest na tym forum ludzi, którzy Giovinco mówią kategoryczne NIE. Albo inaczej: chyba nikt nie twierdzi że gdyby Conte miał do dyspozycji pewną grupę piłkarzy albo tę samą grupę + Giovinco to ta druga opcja z czysto sportowego punktu widzenia wcale nie byłaby lepsza. Kwestia jest tylko tego co trzeba by obiecać Giovinco żeby zgodził się przyjść (tzn. czy nie więcej, niż powinno mu się obiecać), ew. co się stanie jeżeli Conte się z danych mu obietnic nie wywiąże (tudzież karzeł inaczej je zinterpretuje).
- co do grupy entuzjastów Balotellego - ja takowej nie zauważyłem, chyba nikt tego gościa nie lubi, natomiast jest grupa forumowiczów (w tym ja) którzy doceniają ogromne umiejętności i talent Mario, których zresztą nie da się mu odmówić.
- Ogbonna to inna bajka, bo w odróżnieniu od Balotellego, piłkarz o takiej charakterystyce nie jest Juventusowi obecnie potrzebny, a przynajmniej nie tak pilnie jak napastnik. Ja osobiście bardzo mocno się zdziwię jak gość wyląduje w Juve - dużo większe szanse daję mu na przeprowadzkę do Mediolanu w celu załatania luki po Neście albo Lucio.
Skupię się zatem na porównywaniu Giovinco i Balotellego. Mamy zatem dwóch graczy którzy z pewnych względów (osobowość, wypowiedzi w prasie itp.) podpadli kibicom Juve, oczywiście w różnym stopniu. Są to też dwaj zawodnicy, z których Juventus czysto piłkarsko może mieć pożytek, również niejednakowy z obu. Zaryzykuję stwierdzenie że poziom niechęci do obu panów (przynajmniej mój) jest mniej więcej proporcjonalny do pożytku jaki potencjalnie moglibyśmy z nich mieć. Oczywiście jestem otwarty na polemikę na temat "Dlaczego Giovinco tak, a Balotelli nie" (albo na odwrót), natomiast pisanie "Balotellego nie chcemy, bo jako człowiek jest be, mimo że piłkarsko jest świetny, natomiast Giovinco chcemy bo może nam się przydać, mimo że ma przerost ego" jest pewnym brakiem konsekwencji, nie sądzisz?
Po pierwsze kupczenie '10' i opaską kapitańską wywołuje u mnie pewien niesmak. Po drugie wątpię żeby to miało być to, co Holendra ostatecznie do nas przekona. Jakby tak mu zależało na ww. atrybutach, to by został w Arsenalu.Dante93 pisze: A pomysł z daniem 10-tki VP to już w ogóle poroniona sprawa. Weźmy chlopaka który słowa po włosku nie powie i jeszcze może go kapitanem zróbmyLudzie litości...
Skończmy, panowie, tę niesamowitą rozkminę z Giovinco. Przyjdzie czas, to Gio i Conte sobie siądą razem na rozmowę w 4 oczy i wszystko przedyskutują. Conte zdradzi swoje oczekiwania, Giovinco swoje. Będzie zgoda to Marotta go sprowadzi, nie będzie to się pożegnamy. Nie ma sie co ekscytować, co powiedział Gio, D'Amico, Ghirardi czy Marotta po 10 repostach i tłumaczeniu na polski.
- Castiel
- Juventino
To akurat większe prawdopodobieństwo niż Van Persie. Nie liczę na jakiegoś napastnika z Premier Legue bo po prostu do tamtych klubów nie mamy co startować przede wszystkim pod względem kontraktu indywidualnego. Na krajowym podówrku prędzej zrobimy jakiś dobry deal, damy $ dorzucimy jakiegoś niechcianego zawodnika...z drużynami z innych lig w taki sposób nie załatwimy niczego.Mate.G pisze: Lepiej się nie da, no chyba, że w FM na kodach
- Shark
- Juventino
ja tam nigdzie nie pisałem, że chcę Ogbonnę - tych trzech piłkarzy to nie była moja lista życzeń, a powtórzone jedne z najbardziej prawdopodobnych plotek transferowych
Balotelliego osobiście nie widzę w ogóle w Juve, Ogbonny również, Giovinco już nie tak drastycznie, ale musiałby swoją postawą udowodnić że zasługuje na grę u nas
a co do 10 z RvP - ja bym wolał, żeby ten numer był zastrzeżony, ale sam Alex nalegał, żeby tego nie robić i nic nie wskazuje, żeby Agnelli miał to zrobić
skoro Marchisio ma 8 i raczej nie będzie chciał zmieniać, nie widzę u nas innego kandydata do tej koszulki, lepiej, żeby tego numeru nikt nie brał
ale jeśli już ma ktoś dostać 10 niech to będzie zawodnik, który zapewne pogra u nas do końca kariery - van Persie prędzej to zrobiłby niż Cavani
ale najlepiej niech ten numer poczeka na jakiegoś wychowanka lub prawie wychowanka (może kiedyś Verratti?)
Balotelliego osobiście nie widzę w ogóle w Juve, Ogbonny również, Giovinco już nie tak drastycznie, ale musiałby swoją postawą udowodnić że zasługuje na grę u nas
a co do 10 z RvP - ja bym wolał, żeby ten numer był zastrzeżony, ale sam Alex nalegał, żeby tego nie robić i nic nie wskazuje, żeby Agnelli miał to zrobić
skoro Marchisio ma 8 i raczej nie będzie chciał zmieniać, nie widzę u nas innego kandydata do tej koszulki, lepiej, żeby tego numeru nikt nie brał
ale jeśli już ma ktoś dostać 10 niech to będzie zawodnik, który zapewne pogra u nas do końca kariery - van Persie prędzej to zrobiłby niż Cavani
ale najlepiej niech ten numer poczeka na jakiegoś wychowanka lub prawie wychowanka (może kiedyś Verratti?)
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Dante93
- Juventino
Ależ ja zupełnie nie neguje faktu, że Sebastianowi gruszek na wierzbie obiecywać nie można, bo to klub jest dla niego a nie on dla klubu.zahor pisze: Kwestia jest tylko tego co trzeba by obiecać Giovinco żeby zgodził się przyjść (tzn. czy nie więcej, niż powinno mu się obiecać)
W jego kontekście mówiłem jedynie o swoistej spirali niechęci jaka ostatnimi czasy sie nakręca wokół niego.Uważam, że jest ona troszke sztucznie nadmuchana.
Jakoś chwile przed pisaniem mojeg up posta wpadły mi gdzieś w oczy wyjątkowo przychylne mu posty. Ale jak mówie, pewnie na palcach można by policzyć ludzi którzy są jego zwolennikami (tutaj na tym forum).zahor pisze:co do grupy entuzjastów Balotellego - ja takowej nie zauważyłem,
Teraz mam wrażenie, że troszke Ty uprościłeś zagadnieniezahor pisze:"Balotellego nie chcemy, bo jako człowiek jest be, mimo że piłkarsko jest świetny, natomiast Giovinco chcemy bo może nam się przydać, mimo że ma przerost ego" jest pewnym brakiem konsekwencji, nie sądzisz?
Jednak porównywanie Mario z Gio w kontekście czysto poza piłkarskim mija sie z celem. Bo porównywać bysmy musieli nie dość, ze interniste z Juventinim to i człowieka, jakby to ująć, 'niestabilnego psychicznie', z człowiekiem u którego być może wybujałe ego odzywa sie zbyt głośno
Ale tak ogólem to najlepszy komentarz do tego wszystkiego dał alina:
Podpisuje sie pod tymSkończmy, panowie, tę niesamowitą rozkminę z Giovinco. Przyjdzie czas, to Gio i Conte sobie siądą razem na rozmowę w 4 oczy i wszystko przedyskutują. Conte zdradzi swoje oczekiwania, Giovinco swoje. Będzie zgoda to Marotta go sprowadzi, nie będzie to się pożegnamy. Nie ma sie co ekscytować, co powiedział Gio, D'Amico, Ghirardi czy Marotta po 10 repostach i tłumaczeniu na polski.

Jak to mówią...Que sera, sera.
- Netiux
- Juventino
Niektórzy dalej chyba trwają w śnie że wzmocnimy się za ogromną kasę. Zupełnie nie rozumiem polemiki na temat Seby. Chłopak ma talent, nikt mu tego nie odmówi. Niektórzy mówią że jest za słaby, nie te warunki itp. Przecież w Parmie dawał sobie radę a o ile mi wiadomo to Parma również gra w Serie A. Dziwne, prawda?
Uważam że Gio powinien się u nas znaleźć i to koniecznie. Nie ważne czy do walki z Vuciniciem o pierwszy skład czy też jako prawo skrzydłowy. Po prostu musi. Możemy się tanio wzmocnić przed LM, i to porządnie więc nie rozumiem. Gio jest Juventino. To że poprzedni zarząd kopał go po dupie to oczywiste że może mieć żal. Ale Conte stwierdzał że jest fanem talentu Gio i na pewno dostawałby swoje należyte szanse.
A co do "dziewiątki" to chyba najlepszą, i najbardziej realną opcją jest Dzeko. W wywiadzie na Solo wyczytałem że Cavani dobrze się czuję w Neapolu a pogłoski o jego przeprowadzce do Turynu są tylko pogłoskami. A Dzeko do nas chciał i pewnie dalej chce. Zwłaszcza iż do składu wrócił Tevez a pewnie City jeszcze kogoś zgarnie do siebie. Tak więc brać Dzeko, Giovinco, Asamoha i przy jakimś farcie lewego obrońcę i będzie dobrze.

Uważam że Gio powinien się u nas znaleźć i to koniecznie. Nie ważne czy do walki z Vuciniciem o pierwszy skład czy też jako prawo skrzydłowy. Po prostu musi. Możemy się tanio wzmocnić przed LM, i to porządnie więc nie rozumiem. Gio jest Juventino. To że poprzedni zarząd kopał go po dupie to oczywiste że może mieć żal. Ale Conte stwierdzał że jest fanem talentu Gio i na pewno dostawałby swoje należyte szanse.
A co do "dziewiątki" to chyba najlepszą, i najbardziej realną opcją jest Dzeko. W wywiadzie na Solo wyczytałem że Cavani dobrze się czuję w Neapolu a pogłoski o jego przeprowadzce do Turynu są tylko pogłoskami. A Dzeko do nas chciał i pewnie dalej chce. Zwłaszcza iż do składu wrócił Tevez a pewnie City jeszcze kogoś zgarnie do siebie. Tak więc brać Dzeko, Giovinco, Asamoha i przy jakimś farcie lewego obrońcę i będzie dobrze.

- Shark
- Juventino
tyle, że Dzeko chciałby też wrócić do Bundesligi, ponoć Bayern by go chciał (pytanie, czy Dzeko zaryzykuje transfer tam, gdzie jest już Mario Gomez, a nie wyobrażam sobie duetu Dzeko-Gomez (dwie klasyczne 9))