Mercato (2012-2014)
- Brutalo
- Juventino
Dodajmy jeszcze bramki w Coppa Italia. Giovinco w 37 meczach (jeden z ławki) zdobył 16 bramek i 11 asyst, Średnio 0,73, rating 7,51. Obecny już u nas Miras w 30 meczach (5 z ławki) zdobył 10 goli i zaliczył 8 asyst. Średnia 0,6, rating 7.24. Połączyć ich siły ? Ekstra myśl, tylko obaj grają na tej samej pozycjipablo1503 pisze:it doesn't matter pisze:Oby to byly jakies malo wiarygodne zrodla![]()
![]()
![]()
Gdyby facet nie nazywał się Giovinco, to połowa forum spuszczałaby się nad nim.
15 goli i 11 asyst, to bardzo dobra statystyka.

- yamakasi
- Juventino
Według tej strony (podkreślam że jest bardzo wiarygodna bo w zeszłym sezonie i jeszcze wcześniejszym podawała transfery w Juve jeszcze nieoficjalne a kwestią czasu pozostawało jedynie ogłoszenie oficjalne władz klubów) Kwadwo Asamoah jest naszym piłkarzem.
http://www.footballzz.com/jogador.php?i ... epoca_id=0
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- Robaku
- Juventino
Bardzo byłoby to miłe gdyby Asamoah był w Juve,
ale wq mnie i tak trzeba się skupić na ofensywnie. Bo tam naprawdę jest cieniutko i czekam na tego Gio bo powienien tutaj wrócić.
No i dobrze byłoby oskupać Villareal jeśli już spadli do Segunda Division to kilku zawodników będzie można wyjąć pewnie za śmieszne pieniądze.
A ostatnio to i tak mi sie wydaje ze zostaniemy z Ballotelim.
ale wq mnie i tak trzeba się skupić na ofensywnie. Bo tam naprawdę jest cieniutko i czekam na tego Gio bo powienien tutaj wrócić.
No i dobrze byłoby oskupać Villareal jeśli już spadli do Segunda Division to kilku zawodników będzie można wyjąć pewnie za śmieszne pieniądze.
A ostatnio to i tak mi sie wydaje ze zostaniemy z Ballotelim.
- naros
- Juventino
Według tej samej strony Pogba, Laursen i Taider też już są naszymy zawodnikami więc nie wiem czy to takie wiarygodne źródło. Najbardziej wiarygodna jest ta strona http://juventus.com/ i to tutaj czekam na informacje o transferach naszego klubu ; )yamakasi pisze:Według tej strony (podkreślam że jest bardzo wiarygodna bo w zeszłym sezonie i jeszcze wcześniejszym podawała transfery w Juve jeszcze nieoficjalne a kwestią czasu pozostawało jedynie ogłoszenie oficjalne władz klubów) Kwadwo Asamoah jest naszym piłkarzem.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- yamakasi
- Juventino
Tu masz potwierdzenie na Taidera aczkolwiek Juve może go gdzieś wypożyczyć
http://www.juvenews.net/news/14-calciom ... -juve.html
http://www.juvenews.net/news/14-calciom ... -juve.html
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- @D@$
- Juventino
? I co jak nie awansujemy to zawodnik wróci do siebie i nie mamy i piłkarza i 10 mln? :doh: Nie wiem co tu prawdopodobnego.SKAr7 pisze:Też tak myślę. Ale jest też opcja 10 + 30 wykup obowiązkowy jak dojdziemy do ćwierćfinału LM.
Taka trochę moja radosna twórczość, ale prawdopodobna.
W sumie prawda i już by było kombinacje czy da sie go wyciągnąć za 30 mln, albo wcisnąć im Pazienze, Elię, Mottę + 15 mlnpablo1503 pisze:Gdyby facet nie nazywał się Giovinco, to połowa forum spuszczałaby się nad nim.
15 goli i 11 asyst, to bardzo dobra statystyka.
Nie wydaje mi się żeby to był jakiś ekspresowy transfer, nawet zakładając że tu przyjdzie. Pewnie końcówka lipca najwcześniej, bo on nie jest jakiejś super promocji, więc podejrzewam, że będę kombinoane jeszcze 2-3 podobne opcje i wybierze się najlepszą. I trochę to potrwa, tak czuję.yamakasi pisze:Według tej strony (podkreślam że jest bardzo wiarygodna bo w zeszłym sezonie i jeszcze wcześniejszym podawała transfery w Juve jeszcze nieoficjalne a kwestią czasu pozostawało jedynie ogłoszenie oficjalne władz klubów) Kwadwo Asamoah jest naszym piłkarzem.
To jakiś żart czy co, bo nie załapałem. Marotta go nie chce, kibice go nie chcą, pewnie Conte też nie. Jedynym za jest chyba Buffon, na szczęście nie on decyduje. Tak czy siak Beppe już powiedział że Mario się nie interesujemy.Robaku pisze:A ostatnio to i tak mi sie wydaje ze zostaniemy z Ballotelim.
Jeśli chodzi o "chwytliwe nazwiska na rynku", to: Rossi, Tevez, Balotelli do nas nie przyjdą, pewne info

- pumex
- Juventino
Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na przeglądanie internetu i wyłapywanie, co piszą wiarygodni informatorzy, ale zarówno wczoraj, jaki i dziś rzuciło mi się w oczy, że ponoć Zeman jest bardzo blisko przejścia do Romy i podobno ze wszystkich sił będzie się starał o sprowadzenie do Rzymu Verrattiego.
Nie wygląda to dobrze, ale tak jak mówię... nie wiem, czy potwierdzają to Curvy i te inne...
Nie wygląda to dobrze, ale tak jak mówię... nie wiem, czy potwierdzają to Curvy i te inne...

- deszczowy
- Juventino
Tutto znowuż pisze, ze zaoferowaliśmy 30 mla + Matriego za Cavaniego. Gdyby to przeszło i udało się jeszcze ogarnąć Gio, to mielibyśmy atak jak malowanie. Ale ta skrobidecha De Laurentis pewnie będzie chciał więcej i to w gotówce.
- vieira4
- Juventino
Według informacji Curv i jakichś innych Matri odrzucił kategorycznie przeprowadzkę do Zenitu. To o tyle ciekawe, że jest on ponoć kluczem do sprowadzenia drugiego top-playera- bez sprzedaży Matriego kupimy tylko snajpera. Jest też tam informacja o tym że Asamoah jest już nasz za 10+Pazienza a także o tym że Internacional proponuje nam Damiao za jedynie 16 milionów.
- SKAr7
- Juventino
Doobra Miśku, a teraz pomyśl chwilę, przypomnij sobie transfer Caceresa... I powiedz mi, czy gdzieś tam w umowie było powiedziane, że jeśli nie zajmiemy miejsca 1-6 to nie możemy go wykupić? :roll:@D@$ pisze:? I co jak nie awansujemy to zawodnik wróci do siebie i nie mamy i piłkarza i 10 mln? :doh: Nie wiem co tu prawdopodobnego.SKAr7 pisze:Też tak myślę. Ale jest też opcja 10 + 30 wykup obowiązkowy jak dojdziemy do ćwierćfinału LM.
Taka trochę moja radosna twórczość, ale prawdopodobna.
Poważnie, o umowie skonstruowanej tak, by w momencie nie osiągnięcia celu sportowego również nie można było skorzystać z wykupu- pierwszy raz słyszę takie cuda :doh: masz wyobraźnię, nie powiem

Edit. Dobra, a rozróżniasz moje "prawdopodobne" od Twojego wciskanego mi w usta "wysoce prawdopodobne"?
Najbezpieczniejszą opcją, żeby sprowadzić top playera jest niestety rozbić bank. 30 mln euro. Których teraz nie mamy. W momencie wywalczenia sobie ćwierćfinału te pieniądze będą- proste? Proste. Jeśli za rok okaże się, że znów Matri nie chce odchodzić, albo tej kasy nie mamy, to po prostu będziemy wiedzieć, że może to nie jest nasz top player i powinniśmy szukać dalej. Nawet kosztem 10 mln euro.
Ronaldo kosztuje na razie Real ponad 25 ml euro za każdy jego sezon gry. Żałują?
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 13:45 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Jest różnica między 2 mln a 10, ale dobra, nawet nie o to chodzi...
Ja mam wyobraźnię? Raczej nie wydamy 40 mln na jednego grajka, wątpie że do 30 dobijemy a Ty wyjeżdzasz z jakimś dziwnym tworem 10+30, no dobra, załóżmy, że możemy go kupić, ale i tak trzeba wydać w sumie 40 mln. Gdzie tu ten sprytny plan? OK, w księgach się zanotuje a spłata fizycznie przełoży się o rok (wiadomo, jeszcze raty), ale i tak trzeba wydać kupe kasy. I to ma być "wysoce pradopodobne"? :doh: Może się myle, ale moim zdaniem polityka Juve jest inna. Z resztą, wtedy trzebaby zaryzykować uznać, że zakupu w mercato 2013 będą nie potrzebne a my będziemy tak genialni, bo większość kasy pójdzie na pokrycie zeszłorocznego transferu. Niby w 2011 było podobnie i została kasa na Vucinicia, Elię czy Vidala i Foresta, ale wtedy było to jednorazowe dofinansowanie od Exoru, teraz tak być nie musi.
Ale co ja się będę produkował, jak jakiś Mediaset podaje takie kwiatki: http://www.solojuve.com/transfery/media ... aniego.php Matri+30 mln, taa, już to widzę.
Ja mam wyobraźnię? Raczej nie wydamy 40 mln na jednego grajka, wątpie że do 30 dobijemy a Ty wyjeżdzasz z jakimś dziwnym tworem 10+30, no dobra, załóżmy, że możemy go kupić, ale i tak trzeba wydać w sumie 40 mln. Gdzie tu ten sprytny plan? OK, w księgach się zanotuje a spłata fizycznie przełoży się o rok (wiadomo, jeszcze raty), ale i tak trzeba wydać kupe kasy. I to ma być "wysoce pradopodobne"? :doh: Może się myle, ale moim zdaniem polityka Juve jest inna. Z resztą, wtedy trzebaby zaryzykować uznać, że zakupu w mercato 2013 będą nie potrzebne a my będziemy tak genialni, bo większość kasy pójdzie na pokrycie zeszłorocznego transferu. Niby w 2011 było podobnie i została kasa na Vucinicia, Elię czy Vidala i Foresta, ale wtedy było to jednorazowe dofinansowanie od Exoru, teraz tak być nie musi.
Ale co ja się będę produkował, jak jakiś Mediaset podaje takie kwiatki: http://www.solojuve.com/transfery/media ... aniego.php Matri+30 mln, taa, już to widzę.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 13:38 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Virgil
- Juventino
Myślę że Cavani/Dzeko + Giovinco by nam zdecydowanie wystarczyło jeżeli chodzi o atak, ale mam nadzieję że Matriego wciśnie się Napoli (które podobno jest też bardzo zainteresowane Joveticem). Do tego Asmoah jakiś obrońca do środka na ławkę i koniecznie Lewy obrońcavieira4 pisze:Według informacji Curv i jakichś innych Matri odrzucił kategorycznie przeprowadzkę do Zenitu. To o tyle ciekawe, że jest on ponoć kluczem do sprowadzenia drugiego top-playera- bez sprzedaży Matriego kupimy tylko snajpera. Jest też tam informacja o tym że Asamoah jest już nasz za 10+Pazienza a także o tym że Internacional proponuje nam Damiao za jedynie 16 milionów.

I tak naprawdę takie transfery + młodzież (co jest z tym Verratim) myślę że właśnie zapewniłyby nam spokój na 2 lata , tzn w następnym okienku musielibyśmy pewnie kupić jedynie naprawdę topowego obrońcę do środka i tyle.
- jakku1
- Juventino
Ta oferta za Cavaniego, o ktorej mozna przeczytac na SJ, to prawda. Z tym, ze chyba kwota sie nie zgadza. Dajemy w chwili obecnej 25m i Matriego, ale De Laurentiis kreci nosem. Glownie dlatego, ze Alessandro nie bardzo interesuje Napoli - jesli juz, to chcieliby jakiegos innego gracza.
Co do Asamoaha, to w chwili obecnej Udinese chce okolo 18m. My jestesmy w stanie dac 10 gotowka i Pazienze plus Giandonato/Pasquato. Wydaje mi sie, ze predzej czy pozniej dobijemy targu. Swoja droga, ciekawostka z twittera asaboba
Tak jak pisalem wczesniej, negocjacje ruszyly z miejsca.

Co do Asamoaha, to w chwili obecnej Udinese chce okolo 18m. My jestesmy w stanie dac 10 gotowka i Pazienze plus Giandonato/Pasquato. Wydaje mi sie, ze predzej czy pozniej dobijemy targu. Swoja droga, ciekawostka z twittera asaboba

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

No przecież Taider jest oficjalnie nasz od stycznia. Helooooł.naros pisze:Według tej samej strony Pogba, Laursen i Taider też już są naszymy zawodnikami więc nie wiem czy to takie wiarygodne źródło.
- Łoles
- Juventino
A ten Laursen o którym ktoś wyżej pisał to kto to? Pomijam już fakt czy jest nasz czy nie.
Asamoah + jakiś Cavani czy inny super strajker i to już będzie naprawdę dobrze.
Asamoah + jakiś Cavani czy inny super strajker i to już będzie naprawdę dobrze.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."