Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 09:06

Przeszukali dom Conte, nie przedstawili mu żadnych zarzutów. Niepotrzebna i przedwczesna panika.

Criscito i Mauri zatrzymani.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 12:50

Nie panika a bardziej troska. Skoro przeszukali mu dom to jest coś na rzeczy, i to raczej coś grubszego niż zeznania jednego piłkarza, z którymi nikt inny się nie zgadza.

Czego szukali? Nie wiem, może "Drogi pamiętniczku, dziś znów ustawiliśmy mecz..." :lol:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 14:00

Criscito oficjalnie zegna sie z wyjazdem na Euro 2012.

E: Prandelli obcial sklad do 25 osob. Wylecieli Viviano, Criscito, Astori, Bocchetti, Cigarini, Schelotto.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 16:34 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 15:53

Prandelli zrezygnował z Criscito, Astori, Bocchetti, Schelotto, Cigarini, Verratti, Viviano.

Zostało 25 graczy, oficjalna lista z 23 graczami zostanie przekazana jutro o 12.

Portieri: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain).
Difensori: Ignazio Abate (Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Angelo Obinze Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Inter).
Centrocampisti: Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Antonio Nocerino (Milan), Andrea Pirlo (Juventus);
Attaccanti: Mario Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (Roma), Antonio Cassano (Milan), Mattia Destro (Siena), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).

Póki co, tak przedstawia się skład. Jutro o 20:45 sparing z Luksemburgiem. Szkoda, że Italia nie grała nic wcześniej. Skoro odpadł Verratti i Cigarini, to wydaje się, że w razie czego za Pirlo zagra Motta, albo wariant bardziej defensywny z De Rossim czyszczącym przedpole, ale i potrafiącym rozrzucać świetne piłki.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 16:04

Pierwszy raz od chyba bardzo dawna, w kadrze Włoch na turniej międzynarodowy nie ma żadnego napastnika z Juve. Jeśli mnie pamięć nie myli to w latach 1998-2010 zawsze był chociaż jeden. To tylko pokazuję beznadziejność naszego ataku.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 16:16

Tak sobie kalkuje i wychodzi mi na to, że inter na ME będzie reprezentowany jedynie przez Sneijdera i Ranocchie :prochno: Marność nad marnościami i tylko marność

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 16:32

annihilator1988 pisze:Tak sobie kalkuje i wychodzi mi na to, że inter na ME będzie reprezentowany jedynie przez Sneijdera i Ranocchie :prochno: Marność nad marnościami i tylko marność
Z tym że z tym Ranocchią to też nic pewnego. W tej '25' jest pięciu środkowych obrońców, wydaje mi się że o jednego za dużo. Nie wyleci na pewno ani Chiellini, ani Barzagli, wątpliwe żeby miał odpalić Bonucciego, a więc 50% szans daję Ogbonnie i nowemu Neście.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:36

No dokładnie, z środkowych obrońców odpanie ktoś z dwójki Ogbonna/Ranocchia. Zwisa mi który to będzie.
Fajnie że Giac jednak pojedzie, bardzo lubie tego chłopa.

Skoro wyleciał Criscito to czy nie warto powołać De Ceglie w jego miejsce?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:40

zahor pisze:
annihilator1988 pisze:Tak sobie kalkuje i wychodzi mi na to, że inter na ME będzie reprezentowany jedynie przez Sneijdera i Ranocchie :prochno: Marność nad marnościami i tylko marność
Z tym że z tym Ranocchią to też nic pewnego. W tej '25' jest pięciu środkowych obrońców, wydaje mi się że o jednego za dużo. Nie wyleci na pewno ani Chiellini, ani Barzagli, wątpliwe żeby miał odpalić Bonucciego, a więc 50% szans daję Ogbonnie i nowemu Neście.
Może nawet więcej, bo Ogbonna może również zagrać na lewej stronie obrony.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:28

Giaccherini jest chyba najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi. Największe zaskoczenie in plus w SerieA! Bravo Giac!

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:30

Skoro Criscito poleciał to nie powinien pojechać De Ceglie? Tak naprawdę to tylko Balzaretti został z lewych obrońców.

Forza Juve!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:36

De Ceglie jest już zdrowy, że tak go wymieniacie w kontekście Euro?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:06

szczypek pisze:De Ceglie jest już zdrowy, że tak go wymieniacie w kontekście Euro?
No właśnie...
ZawszeWierny pisze:Skoro Criscito poleciał to nie powinien pojechać De Ceglie? Tak naprawdę to tylko Balzaretti został z lewych obrońców.
Myślę, że będzie podobnie jak w 2008 i pojedzie 7 defensorów, choć wtedy nie do końca to był dobry pomysł, bo za słabego (wtedy) Barzagliego trzeba było Panucciego przenieść na środek.
Teraz myślę, że Chiellini będzie alternatywą jednocześnie na środek jak i lewą stronę.

No solo sugerują że odpadnie Destro i Ogbonna/Ranocchia. O ile to że jeden ze stoperów wyleci wydaje mi się logiczne, o tyle nie zdziwiłbym się jeśli Destro by został a Prandelliego pozbyłby się Giaccheriniego lub Diamantiego...
Jak ktoś czytał moje wcześniejsze posty to chyba komu ja bym dal bilet powrotny, ale dobra, pominę to nazwisko, nie będę się już czepiał Balotelliego.
Eee, skąd wiecie, że Giacch na bank pojedzie? :think:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:10

bendzamin pisze:Criscito oficjalnie zegna sie z wyjazdem na Euro 2012.

E: Prandelli obcial sklad do 25 osob. Wylecieli Viviano, Criscito, Astori, Bocchetti, Cigarini, Schelotto.
No ludzie, przecież to było tak oczywiste, jak odstrzelenie Kucharczyka i Jodłowca.

Naprawdę myśleliście, że Schelotto pojedzie na Euro? Za co? Za to, że kiedyś pewien starszy łysy jegomość ostro go promował? Noł szit!

ciekawi mnie co będzie z Criscito? Koleś pięknie obsrał sobie życiorys. I pomyślcie, co by było, gdyby był u nas. Już widzę te nagłówki: "Dwaj piłkarze i trener Juventusu zamieszani w korupcję!"b

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 22:02

deszczowy pisze: Naprawdę myśleliście, że Schelotto pojedzie na Euro? Za co? Za to, że kiedyś pewien starszy łysy jegomość ostro go promował? Noł szit!
Bez przesady, co prawda Moggi wypowiedział się, że Schelotto zapowiada się na mistrza, ale wypowiedział się w ten sposób raczej tylko raz.
deszczowy pisze: ciekawi mnie co będzie z Criscito? Koleś pięknie obsrał sobie życiorys. I pomyślcie, co by było, gdyby był u nas. Już widzę te nagłówki: "Dwaj piłkarze i trener Juventusu zamieszani w korupcję!"b
Jeszcze sobie nie obsrał, wyrok nie zapadł, nie było uzasadnienia, spokojnie z tymi wyrokami. Czyżbyśmy sami nie doświadczali wyroków "opinii publicznej"? także więcej wyrozumiałości, ostatecznie jego akurat nie aresztowali na razie. :)

Raczej nie zobaczymy De Ceglie w Polsce. Sądzę, że i tak Criscito miał zostać odwalony po pierwszej selekcji.

ODPOWIEDZ