Mercato (2012-2014)
- Wojt
- Juventino
Dowód proszę.yanquez pisze:Kochani moi: nie wydamy w tym roku 40milionów na jednego zawodnika.
Wiem, że to cholernie mało prawdopodobne, ale nie można mówić takich rzeczy z taką pewnością. Rok temu mówili: "Kochani moi: nie wygramy ligi".
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- AdiZ
- Juventino
Bartek88 pisze: Chodzby Inzaghiego, na sprzedawczyku tez dosyc sporo zarobilismy. Sciagnal Del Piero, Cannavaro za pol darmo, to takie nazwiska, ktore mi pierwsze przychodzą na mysl.
Del Piero przyszedł do Juve w 93 roku Moggi w 94. Moggi nie sprzedał Cannavaro bo już nie pracował a tak sprzedano go z zyskiem, podobnie jak Ibre. Najbardziej spektakularna sprzedaż to Zidane. Ale kasa dobrze zainwestowana. Luciano potrafił znaleźć i kupić perełki tanio wykreować ich na gwiazdy. Ale nie sprzedawaliśmy ich bo grali dla nas i można powiedzieć, że "amortyzacja piłkarska" robiła swoje. Ehh to były czasy kiedy piłkarze tacy jak Vieri zastąpiony jest Pippo by ten odchodził bo było za ciasno w składzieBarisz pisze: Z Pippo można się zgodzić, sensowną przebitkę na nim Juventus od ACM akurat dostał. Natomiast Del Piero i Cannavaro to już w ogóle do opisu Luciano jako tego, który "potrafił ściągnąć za grosze a sprzedawać za miliony" nie pasują, bo żadnego z nich nie sprzedał. Za mojej pamięci Moggi miał jeden wybitny deal sprzedażowy, czyli Zizou, inna rzecz, że to akurat nie jest klub, który musiał sprzedawać gwiazdy, żeby funkcjonować. Tym niemniej pisanie "potrafil sciągać 'Zidanów' za grosze a sprzedawać za miliony" jak dla mnie jest jednak naciągane.

- bramek
- Juventino
JA to mam wrażenie że wielu z Was Idealizuje obraz Lucka, a obecny szalono-okiego to krytykuje z marszu. Mamy mistrza, budujemy powoli team. Marotta też już wykonał parę transferów, na których możemy już dzisiaj sporo zarobić. Pierwszy sezon miał słaby, chyba za bardzo wierzył swojemu przyjacielowi z Sampy. Jednak teraz wszystko wygląda w porządku.
btw. skoro pojawiły się te nieszczęsne przypuszczenia na Leosia, to nasz ten nowy stoper musi naprawdę reprezentować poziom, i tanie wyjścia typu Zapata już chyba nie przejdą
btw. skoro pojawiły się te nieszczęsne przypuszczenia na Leosia, to nasz ten nowy stoper musi naprawdę reprezentować poziom, i tanie wyjścia typu Zapata już chyba nie przejdą
- SKAr7
- Juventino
Też tak myślę. Ale jest też opcja 10 + 30 wykup obowiązkowy jak dojdziemy do ćwierćfinału LM.yanquez pisze: Kochani moi: nie wydamy w tym roku 40milionów na jednego zawodnika.
Taka trochę moja radosna twórczość, ale prawdopodobna.
- jakku1
- Juventino
Mam informacje, ktore z pewnoscia uciesza zahora
Plotki mowia, ze jutro mamy zaplanowane spotkanie z przedstawicielami Parmy w sprawie Giovinco. Conte go chce z powrotem w Juve.

Takie super pewne - nie, ale wydaje sie DOSC rzetelne. Zwlaszcza, ze ostatnio podobno przyspieszylismy jesli chodzi o negocjacje.pablo1503 pisze: To jest plotka z tych pewniejszych źródeł?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 20:37 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Montezuma11
- Juventino
Teraz ta afera z Conte, mam nadzieję, że to nie wpłynie jakoś na transfery, że nie będzie trzeba szukac nowego coacha...
FORZA JUVENTUS !!!
- deszczowy
- Juventino
To potwierdzone info?Montezuma11 pisze:Giovinco, jeśli przyjdzie na pewno będzie chciał 10 na koszulce, znając życie...

Mam pomysł, kupmy dobrego napastnika, np. tego Cawaniego z Neapolu!
- zahor
- Juventino
A cieszy, cieszy, bo tak jak do tej pory opieraliśmy się na spekulacjach typu "agent powiedział że Giovinco nie będzie grać na prawym skrzydle, chociaż Conte pewnie by tam go widział, bo na trequartiście prędzej by wystawiał Vucinicia, ale to w sumie nic pewnego bo....", a przy dobrym wietrze jutro panowie sobie pogadają i możemy mieć wszystko jasno i klarownie wyłożone - albo krasnal zgadza się na wizję Conte i zgadza się pełnić taką rolę, jaką trener dla niego przewidzi, albo na spotkanie przychodzi z rozrysowanymi na kartce pozycjami na których życzy sobie grać i panowie rozchodzą się każdy w swoją stronę.jakku1 pisze:Mam informacje, ktore z pewnoscia uciesza zahoraPlotki mowia, ze jutro mamy zaplanowane spotkanie z przedstawicielami Parmy w sprawie Giovinco. Conte go chce z powrotem w Juve.
Oczywiście jakaś tam opcja z wariantami pośrednimi wchodzi w grę, ale sądzę że i tak dużo się w tej sprawie wyjaśni.
No fajnie by było ale boję się że go nam zgarnie Barcelona albo Chelsea sprzed nosa. Chyba że byśmy jego połówkę wymienili na Dżeko, ale nie wiem czy to jest klasowy napastnik jakiego potrzebujemy.Robaku pisze:nie tylko zahor chce Gio. JA tez.
Uważam, żr to byłoby najmocniejsze wzmocnienie Juve. Bo styl serie A zna i sie odnajduje i bierzmy go, zeby pod koniec sierpnia na rynku nie zostaly ogóry typu Borini jesli nawet Dzeko zebrac się nie uda.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 20:33 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.
- Robaku
- Juventino
nie tylko zahor chce Gio. JA tez.
Uważam, żr to byłoby najmocniejsze wzmocnienie Juve. Bo styl serie A zna i sie odnajduje i bierzmy go, zeby pod koniec sierpnia na rynku nie zostaly ogóry typu Borini jesli nawet Dzeko zebrac się nie uda.
- pablo1503
- Juventino
Kurde! Ty to masz łeb!deszczowy pisze:Mam pomysł, kupmy dobrego napastnika, np. tego Cawaniego z Neapolu!
To jest plotka z tych pewniejszych źródeł?jakku1 pisze:Plotki mowia, ze jutro mamy zaplanowane spotkanie z przedstawicielami Parmy w sprawie Giovinco. Conte go chce z powrotem w Juve.

- deszczowy
- Juventino
Dlaczego? Jeśli idzie o względy czysto sportowe, to ja bym Małego też jak najbardziej u nas chciał. Gole strzelać umie, ba, całkiem nieźle mu to wychodzi. Ale są też inne... okoliczności, które każą mi się mocno zastanowić nad sensownością powrotu Mrówki do Turynu.it doesn't matter pisze:Oby to byly jakies malo wiarygodne zrodlapablo1503 pisze: To jest plotka z tych pewniejszych źródeł?
- jakku1
- Juventino
Wyedytowalem tamtego posta, ale chyba nikt nie przecztal
Zrodlo jest niezle, ale nie jakies super - wiarygodne. Dodam jeszcze, ze caly czas rozmawiamy z Udinese w sprawie Asamoaha i jeszcze niedawno bylo blisko osiagniecia porozumienia. Innych szczegolow nie znam. Aha, info o Kwadwo pochodzi od Curvy ; )

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113