Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 23:23

Ouh_yeah pisze:Już widzę jak kluby Premier League ostrzą sobie zęby na dzieciaka z Serie B.
Niewykluczone że tam by się szybciej przebił anawet bardziej prawdopodobne, bo tak jednak jest większa moda na młodych.
ewerthon pisze:Najpierw prezydent Parmy powiedział, że Giovinco zagra albo w ich klubie, albo w Juventusie, teraz podobno sam piłkarz to potwierdził. Podejrzewam, że ta opcja jest bardzo mocno rozważana przez Marotte. Wykupienie połowy jego karty będzie tańsze niż sprowadzenie w całości jakiegoś innego zawodnika o takich umiejętnościach.
W sumie to najbardziej logiczne rozwiązania. Nie wiem skąd te pomysły, że miałby zostać spzedany gdzie indziej, przecież ciężko by było skoro jest właśnością dwóch klubów, a więc oferta musiałaby zadowoalić i Parmą i Juve.
Teraz na solo pojawiają się newsu że kupimy akiegoś kolesia z brazylii zeby go od razu wymienić na Ramireza :doh: Czego to ludzie z głodu nie wymyślą.
zahor pisze:Dyskusja na ten temat toczy się w temacie o Giovinco, ja na obecny moment nie widzę możliwości żeby dołączył do nas, bo stawia dwa warunki:
-ma być piłkarzem do pierwszego składu, a nie do rotacji (ani tym bardziej na ławkę)
-ma grać jako seconda punta, a nie jako skrzydłowy pracujący w destrukcji
Ja tam jestem sceptycznie nastawiony do takich rewelacji, czego to Seba nie żąda, myślę, że to jednak wszystko jest mocno przesadzone, na jakiej pozycji ewentualnie będzie występował to już decyzja Conte. Można oczywiście uznać że jest butny z tym że zastąpi Alexa, ale ja bym go nie skreślał. Jak dla mnie nie powienien grać jako trequartista (w Juve, co chce z nim zrobić Prandelli, to już trochę mniejsze zmartwienie, choć oczywiście kciuki za Italię trzymam), ale to w systemie Conte na szczęście mu nie grozi. W zależności od ustawienia skrzydłowy (i tu najbardziej go widzę) bądź cofnięty napastnik.
Mietson pisze:Nie no, Matri od początku miał pod górkę także ciężko powiedzieć, żeby ktoś tutaj był nim autentycznie podjarany. Mnie zdumiewa nadmierny optymizm niektórych użytkowników. Niektórzy to oczekują, że w nadchodzącym sezonie zajmiemy znowu 1 miejsce i dojdziemy do półfinału CL.
Pierwsze miejsce i 1/2 LM? jestem za, nie jest to niewykonalne, powalczyć można :-D Mnie bardziej zdumiewają oczekiwania ile to napastników i za ile musimy kupić, ale to już od kilku sezonów więc można się przyzwyczaić. Zdumiewa mnie też narzekanie ciągle że przyszeł Mirko a nie Rossi, z pierwszym zdobyliśmy majstra, drugi zdążył się dwa razy porządnie połamać, ale co tam... Nie powiem i zdrowy Rossi byłby kuszący, ale temat trzeba odwlec o rok.
Przypominam, ze należy też wykreślić Balotelliego (jeśli ktos go w ogóle tu chciał, swoją drogą dziwi mnie, że Gigi jest nim podajarany i to kolejny raz, ostatnio mówił, że kibice napewno by go dobrze przyjęli :doh: ), pewnie Teveza (jeśli plany Marotty się nie zmieniły od zimy) i Drogbę zgodnie z moimi przewidywaniami (choć ten ostatni może będzie brany pod uwagę, jeśli inne opcje się posypią, tyle, że już pewnie dawno będzie miał wtedy podpisany kontrakt).
Aha @Mietson zgadzam się z tym co piszesz o Giovinco.
zahor pisze:Tak, ale już w lecie byli tacy co pisali że "to zawodnik który gwarantuje minimum 20 goli na sezon", podobnie zresztą jak Quagliarella. Byli i tacy agenci co pisali że ci goście mogą grać obok siebie i każdy z osobna jest gwarancją 20 bramek. Tak ze trzy razy się machnęli w swoich szacunkach.
Już tak nie uogólniaj, może jeden rodzynek się taki znalazł, wiadomo, że tak się tego nie dodaje. Aczkolwiek każdy z nich mógłby strzelić 20 bramek, ale nie kiedy grają w jednym zespolu i występując zamiennie. Matriego można się czepiać, ale konsekwentnie swoje strzela od 3 sezonów (wiem, wiosna 2012 słabsza), ja bym go na ławkę zostawił.
zahor pisze:Zająć pierwsze miejsce może i zajmiemy, ale mnie zdumiewa fakt że niektórzy już wychodzą z założenia że my praktycznie nie będziemy mieli żadnej konkurencji. Milan odpada z walki o tytuł, Inter już odpadł, Napoli się rozsprzeda, w marcu świętujemy scudetto.
Grunt że takie są opinie tylko kibiców i to części, Conte ma na szczęście chłodną głowę. Ja bym popatrzył w drugą stronę, są tacy co pisali, że Milanowi nikt nie ma prawa zagrozić, bo są fantastyczni :smile:
@zahor - weim że ten agent ma innych podopiecznych i o nich nie wygaduje takich rzeczy, ale pozwól, że nie będę dosłownie brał tego co mówią agenci. Z resztą i w Parmie Seba grając jak cofnięty napastnik schodzi często na boki, więc ja nie widzę problemu by grał na skrzydle.
zahor pisze:Natomiast nierozwiązana zostaje sprawa tego kto miałby być podstawowym cofniętym napastnikiem. Sądzisz że Conte z miejsca posadzi na ławce Vucinicia? No bo jeżeli Giovinco ma być considerato un grande giocatore to wypadałoby.
Na stałe Mirko na lawce to może nie, ale choć Conte ma iby swoich ulubieńców to każdego potrafi posadzić, nawet Vucinicia w ostatnich kolejkach. Więc albo rotacja, albo wracamy do 4-3-3 a poderzewam że Seba wcale nie musi grać non stop, ale po prostu nie chce być tu w takiej roli jak wcześniej.
zahor pisze:Od razu się przyznam, nieco przejaskrawiłem, nie twierdzę że Seba zupełnie nic nie daje w obronie, ale też udziela się tak, jak tego wymaga Conte od skrzydłowych.
Ale też nie przesadzajmy tak z tym bronieniem skrzydłowych z 4-3-3. Mam wrażeni że po przejściu z 4-4-2 na 4-3-3 taki Pepe dostał dużo więcej swobody w ofensywie.
Zbyniu pisze:Wiecie tak sobie trochę przeglądałem wyniki dzisiejszych meczy towarzyskich.
A propos, Hamsik chyba faktycznie obcioł się po wygraniu pucharu. :think:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 23:44

@D@$ pisze:Już tak nie uogólniaj, może jeden rodzynek się taki znalazł, wiadomo, że tak się tego nie dodaje. Aczkolwiek każdy z nich mógłby strzelić 20 bramek, ale nie kiedy grają w jednym zespolu i występując zamiennie.
No właśnie nie. Pamiętam że rok temu tłumaczyłem jak krowie na rowie że Quagliarella i Matri nie będą grać razem, analizowałem gole które Fabio strzelił w Juve, liczyłem ile miał asyst, przy ilu bramkach miał udział - wychodziło jednoznacznie że w Juventusie grał jako typowa '9', stąd też albo on, albo Matri w składzie.
Nie docierało. Quagliarella cofnięty, Matri wysunięty, każdy po 20 goli.
@D@$ pisze: Na stałe Mirko na lawce to może nie, ale choć Conte ma iby swoich ulubieńców to każdego potrafi posadzić, nawet Vucinicia w ostatnich kolejkach.
Wydaje mi się że wyglądałoby to tak, że Vucinić dostałby miejsce w pierwszym składzie, które dopiero potem ewentualnie mógłby stracić przez słabsze występy i wysoką formę Giovinco na treningach. Pytanie tylko czy krasnal czekałby cierpliwie na swój moment czy pobiegł do dziennikarzy poskarżyć się że znowu robią mu to samo.
@D@$ pisze:Ale też nie przesadzajmy tak z tym bronieniem skrzydłowych z 4-3-3. Mam wrażeni że po przejściu z 4-4-2 na 4-3-3 taki Pepe dostał dużo więcej swobody w ofensywie.
Z drugiej strony to jednak nie jest chyba przypadkiem że Elia w kolejce do grania jest gdzieś między Estigarribią a klubowym ogrodnikiem. To że jak dostawał szanse to kopał się w czoło (wyjazd do Novary :angry: :angry:), ale po części wynika to na pewno z tego że nie pasuje do taktyki bo nie ogarnia zadań defensywnych.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 23:52

Najśmieszniejsze by było jakby Marotta nie sprowadził ani Cavaniego, ani RvP, ani Suareza itd, a w ostatni dzień mercato ściągnął Pato, który nie doznaje ani jednej kontuzji i strzela 25 goli w lidze. Moźe mądrze prowadzony Alexandre nie łapałby tylu kontuzji.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 23:58

Wypożyczenie Pato nie byłoby złą opcją. Przypomina mi się tutaj trochę transfer Gilardino do Fiorentiny.
Jednak przyjście Brazylijczyka to czysta abstrakcja, zapewne zobaczymy go latem w PSG. Już Ancelotti się o to postara.

O kurde, natłukłem 2000 postów, z czego najwyżej kilka mądrych.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 01:31

Ale elaboraty natłukliscie :)
mateusz6 pisze:Najśmieszniejsze by było jakby Marotta nie sprowadził ani Cavaniego, ani RvP, ani Suareza itd, a w ostatni dzień mercato ściągnął Pato, który nie doznaje ani jednej kontuzji i strzela 25 goli w lidze. Moźe mądrze prowadzony Alexandre nie łapałby tylu kontuzji.
Ale o ile dobrze pamietam to Gialliani twarto wypowiadal sie, ze Pato i Silva zostają i nie ma o czym mowic.

To że jak dostawał szanse to kopał się w czoło (wyjazd do Novary ), ale po części wynika to na pewno z tego że nie pasuje do taktyki bo nie ogarnia zadań defensywnych.
NIE. Wynika to z tego,ze nie chcialo mu sie za pilką latac tylko czekal jak sep na podanie, ktore jak dostal to samolubnie je marnowal, dlatego nie pasuje do taktyki.

KLIK ==>www
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 01:58

zahor pisze: Z drugiej strony to jednak nie jest chyba przypadkiem że Elia w kolejce do grania jest gdzieś między Estigarribią a klubowym ogrodnikiem. To że jak dostawał szanse to kopał się w czoło (wyjazd do Novary :angry: :angry:), ale po części wynika to na pewno z tego że nie pasuje do taktyki bo nie ogarnia zadań defensywnych.
O Elii czytałem już z kilku źródeł, że opierdzielał się na treningach i często się na nie spóźniał, więc uznania Antka zdobyc raczej nie mógł.

onliforpipul
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 08:49

Dla mnie Gio jest praktycznie pewniakiem. pewniakiem do przyjscia ale nie do konca do grania w pierwszym skladzie. Tak czy inaczej super alternatywa dla Mirka. Lepszej nie moge sobie wyobrazic.
Mam takie wrazenie ze badamy po omacku checi szturmowcow i mozliwosci ich sprowadzenia a co do czego na sam koniec przyjdzie Damiao. Jego cena zostala ustalona na 30 mln - czyli stac nas. Z jego pensja tez sobie poradzimy. Raz na jakis czas jego agent czy dyrektor klubu wypowiada sie ze jest kontakt z Juve i cos sie dzieje. wieszcze wam oto jest nasz napastnik. Damiao... i wspomnicie moje slowa! :)

ostatnio pisalo sie ze przyjdzie Pogba i od razu pojdzie na wypozyczenie do Udine a w druga strone Asamoah. coz za swietne rozwiazanie! :bravo: :bravo: Zdrowy mlody murzyn gotowy do grania u nas i jeszcze mlodszy murzyn ogrywajacy sie w najlepszej kuzni talentow w lidze i jednej z lepszych w europie. Tylko ciekawe czy mlody rozpieszczony "gwiazdor" z mu by na to poszedl :)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 09:50

zahor pisze:Ło matko, a Ty znowu o tym Pato. To co, zostawiamy atak w obecnym kształcie?
Nie no, mówię tylko o tych przedsezonowych proroctwach. Szansa na to, że Pato strzeli tylko jedną bramkę była chyba jeszcze mniejsza niż na to, że Matri i Quag walną po 20 :D Równie dobrze można się było ponabijać z tych, którzy we wrześniu czuli, że będzie scudetto.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 10:06

Czytając o zainteresowaniu Ramirezem sądzę, że niekoniecznie musi grać jako prawoskrzydłowy w 433 tylko jako ofensywny pomocnik w 4312. Ofensywne trio z Gastonem, Mirko i jakimś crackiem na szpicy straszyłoby w lidze potencjałem.

Zastanawiam się po co były te przedłużenia kontraktów z Fabio i Matrim. Obaj mają za sobą słaby sezon i co najmniej jeden z nich odejdzie.

Asamoah do Juve za gotówkę plus Pazienza plus połowa Marrone plus wypożyczenie Pogby to świetny deal. Pewnie musielibyśmy dopłacić z 8 baniek. Mnie by to satysfakcjonowało.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 11:21

zahor pisze:Za "trochę złą reklamę" można by uznać palnięcie o tym że chce go Barcelona.
Aha, bym zapomniał. Akurat w to jestem w stanie uwierzyć. Może nie tyle, że Barca się napaliła i koniecznie musi go mieć, ale ogólenie że go monitorują i wykazują zainteresewanie? Nie byłoby to takie dziwne jak dla mnie. Chcieli Rossiego, wzięli Sancheza, no nie powiecie mi że Seba nie wpasuje się w taką charakterytę. Pytanie tylko gdzie by go upchali, nie wykluczone że jakby go jakimś cudem kupili to skończyłby jak Affelay...
alina pisze:Huh, równo rok temu Szwajcaria grała z Anglią i Barnetta bodaj miał 2 gole. Widać gra najlepiej po sezonie :D Fajny gracz, nie pogardziłbym nim w Juve.
Kiedyś Dania była mistzrem meczów o nic. Rozgromili zespół Janasa, czy Anglików w meczach towarzyskich, ale w eliminacjach grywali wtedy kiepsko, może teraz Szwajcaria jest w takiej roli, która szybko przegrała eliminacje i nawet niezły finish im nie pomógł.
zahor pisze:No właśnie nie. Pamiętam że rok temu tłumaczyłem jak krowie na rowie że Quagliarella i Matri nie będą grać razem, analizowałem gole które Fabio strzelił w Juve, liczyłem ile miał asyst, przy ilu bramkach miał udział - wychodziło jednoznacznie że w Juventusie grał jako typowa '9', stąd też albo on, albo Matri w składzie.
Wiesz, Toni to też typowa "9" jakby się zastanowić a grywał u Del Neriego obok Matriego. A że mieliśmy forsować 4-4-2 (4-2-4) to nie byłoby takie dziwne żeby grali czasem razem, zwłaszcza że tak jeszcze w sparingach Conte próbował. Nawet byłem trochę zdziwiony w środku sezonu, że skoro czasem wystawiany był Borriello z Quagliarellą, to czemu nie próbowano Matriego zamiast Marco (chyba tylko raz czy dwa przez kilkanąscie minut był taki układ, końcówka z Roma w puchraze i Palermo bodajże, też w końcówce)...
Tyle że masz rację, to dalej nie rozwiązuje problemu, że jak grają rzem to i tak możliwości strzeleckie się tak po prostu nie dodają, bo raz się gra na jednego raz na drugiego...
zahor pisze:Z drugiej strony to jednak nie jest chyba przypadkiem że Elia w kolejce do grania jest gdzieś między Estigarribią a klubowym ogrodnikiem. To że jak dostawał szanse to kopał się w czoło (wyjazd do Novary :angry: :angry:), ale po części wynika to na pewno z tego że nie pasuje do taktyki bo nie ogarnia zadań defensywnych.
To jednak uproszczenie. Był taki mecz że Elia wszedł na ostatnie 20 minut (jak Conte pauzował :) ) i był jak dziecko we mgle. Defensywa defensywą, może i nie było najgorzej (przynajmniej porównując do Pepe), ale Elia kompletnie nie kumał taktyki, nie wiedział jak się ustawić itp. (dobra wiem że nie był ograny). Poza tym Conte potrzebuje skrzydłowcyh albo zapieprzającyhc po całej długości i angażujących się w defensywę (3-5-2 ew. 4-4-2), albo z zadania głównie ofensywnymi (czy też może lepiej powiedzieć mniej udzielających się w defensywie niż w 3-5-2), ale za to nie biegających przy lini tylko schodzących do środka, zmieniających pozycję (np. z drugim skrzydłowym, czy też zastępując środkowego napastnika który zszedł na skrzydło - np. kontra z pierwszego meczu z Lazio, Matri podaje do Pepe). I tu Elia nie pasuje nie tylko do pierwzej wersji ale też do drugiej, podobnie jest z Krasiciem, dlatego m.in. obaj nie grają. Za to z Sebą jest inna historia, on warunki do 4-3-3 spełnia.
ewerthon pisze:Wypożyczenie Pato nie byłoby złą opcją.
Jeszcze uwierzę, że by nam go sprzedali, ale wypożyczyć-nie sądzę. Stosunki się trochę zaogniły a w Milanie już mają nauczkę po Pirlo.
Bartek88 pisze:Ale o ile dobrze pamietam to Gialliani twarto wypowiadal sie, ze Pato i Silva zostają i nie ma o czym mowic.
Ja słyszałem o Ibrze i Silvie, ale może był i w tym Pato.
Pokpili sobie sprawę, zimą dostaliby pewnie konkretniejszą kasę, teraz mają problem, no aletakie już ryzyko z kontuzjami. W sumie to i podobnie można powiedzieć o Villarreal i Rossim, ale kto by to przewidział.
mateusz6 pisze:Czytając o zainteresowaniu Ramirezem sądzę, że niekoniecznie musi grać jako prawoskrzydłowy w 433 tylko jako ofensywny pomocnik w 4312. Ofensywne trio z Gastonem, Mirko i jakimś crackiem na szpicy straszyłoby w lidze potencjałem.
Tyle że my nie gramy 4-3-1-2, za napastnikami są Vidal i Marchisio więc nie ma tam aż tyle miejsca (przynajmniej są wysoko w wyjściowym składzie, potem często Marchisio asekuruje) a za rozgrywanie bierze się Pirlo, nie widzę miejsca na typowego ofensywnego pomocnika, no chyba że takowy miałby wchodzić za Vidala, ale to byłby jakiś kosmos. Albo skrzydłowy albo (jak wy to mówicie) box to box, więc jak już to Ramireza upchać na cofniętego napastnika bądź właśnie skrzydło.
mateusz6 pisze:Zastanawiam się po co były te przedłużenia kontraktów z Fabio i Matrim. Obaj mają za sobą słaby sezon i co najmniej jeden z nich odejdzie.

Asamoah do Juve za gotówkę plus Pazienza plus połowa Marrone plus wypożyczenie Pogby to świetny deal. Pewnie musielibyśmy dopłacić z 8 baniek. Mnie by to satysfakcjonowało.
Ja by powiedział bezpieczniej: jeden z dwójki Matri-Fabio zostanie, zobaczymy czy nie obaj. Ogólnie przedłużenie ich kontraktów to zagranie typu: obaj są ważni i przydadza się w przyszłym sezonie, ale jak ktoś godziwie zapłaci to się obejdziemy.
Z tym Asamoah to się jeszcze bym zgodził, ale bez połówki za Marrone, jakoś mam uraz do takich akcji, choć niewykluczone, że tak się to skńczy, ze pójdzie na ogranie gdzieś, za pół karty. Zbaczymy jak z Pogbą, ale wątpie że by się przebił od razu w Juve, więc wypożyczenie to dobry ruch. Tylko że podejrzanie zamieszana taoferta za tego Asamoah, wątpie w aż takie kombinacje. No Pazienze pewnie Udine wykupi.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 11:34

No nie wiem czy Pazienza pójdzie do Udine po tym co odwalił pod koniec sezonu. :D Uciekł ze stadionu by pojechać do Turynu i świętować scudetto w które 'też' miał wkład i uznaje je za swoje. ;d

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 12:49

StaryDobryNedved pisze:No nie wiem czy Pazienza pójdzie do Udine po tym co odwalił pod koniec sezonu. :D Uciekł ze stadionu by pojechać do Turynu i świętować scudetto w które 'też' miał wkład i uznaje je za swoje. ;d
Wcale mu się nie dziwie, że tak zrobił ;)

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 13:36

Żeby nie było nudno :wink:

Do karuzeli transferowej dochodzi znowu do nas nazwisko Maxi Lopeza i z tego co wynika szukamy napadziora, który zastąpi Borriello. Zaczyna się robić ciekawie.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 13:43

squinter pisze:
StaryDobryNedved pisze:No nie wiem czy Pazienza pójdzie do Udine po tym co odwalił pod koniec sezonu. :D Uciekł ze stadionu by pojechać do Turynu i świętować scudetto w które 'też' miał wkład i uznaje je za swoje. ;d
Wcale mu się nie dziwie, że tak zrobił ;)
A ja mu się dziwie, został wyeliminowany przez trenera z mistrzowskiego składu w trakcie sezonu, a przyjeżdża świętować jak po swoje. Oczywiście, że medal dostanie i to mistrzostwo zostanie w jego statystykach ale mi osobiście by godność nie pozwala przyjeżdżać i się cieszyć jak mnie przecież wcześniej trener odesłał do innego klubu. To jest coś jak przychodzenie na urodziny na które się nie ma zaproszenia i słabo się zna solenizanta.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 13:54

Pazienza poszedł do Udine na wypożyczenie bo sam chciał. Conte go nie wyrzucił. Po prostu uważał, że łatwiej będzie się przebić grając w Udine niż siedząc w Turynie. Nie wiem jak potoczą się jego losy. Pirlo, Marchisio, Vidal, Marrone, Asamoah, Pazienza, Veratti. Dużo tego. Chyba zostanie wykorzystany do jakiegoś transferu.

Obrazek
Zablokowany