Kontrakt Del Piero
- Makiavel
- Juventino
Na Orange Sport też była ta informacja, więc chyba jest coś na rzeczy. Swoją drogą, ja na prawdę wolę aby on trafił do Malagi czy innego solidnego klubu europejskiego i zagrał przeciwko Juve niż żeby grał w jakiś ligach bananowych, które są poniżej jego poziomu.Sajan pisze:a jak Alex zagra przeciwko nam w LM to nie będzie chyba mile wyglądało
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
tylko tyle że to onet
- fallweiss
- Juventino
Z prawniczego punktu widzenia wypowiedź Del Piero jest bardzo rozsądna - jest takie przysłowie " dura lex sed lex". Juve zostało pozbawione tytułów prawomocnie przez legalny organ, w demokratycznym państwie prawa. Jeżeli chce się to zmienić, to nie gadaniem, że Inter nas okradł, tylko działaniem na drodze procesu sądowego. To, ze my nie uznajemy tego, jest naszą sprawą, z punktu widzenia prawa mamy 28 tytułów; nawet jeśli wyrok był wadliwy, to można to stwierdzić tylko w odrębnym procesie, tak działa wymiar sprawiedliwości.
W Polsce się nie przyjęło szanować wyroków legalnych instytucji; a prawda jest taka, że w takiej sytuacji przysługuję Ci apelacja, a nie gadka, że "nie szanuję wyroku itd.." Jak Ci się nie podoba orzeczenie to się odwołujesz i wyższa instancja wyrokuje w tym względzie. Kompletnie nie rozumiem do czego niektórzy z was zmierzają. Jeżeli chcemy działać zgodnie z prawem, to odwołujmy się do sądów czy nawet ETPC w Strasburgu, ale póki co wyrok jest wyrokiem.
W Polsce się nie przyjęło szanować wyroków legalnych instytucji; a prawda jest taka, że w takiej sytuacji przysługuję Ci apelacja, a nie gadka, że "nie szanuję wyroku itd.." Jak Ci się nie podoba orzeczenie to się odwołujesz i wyższa instancja wyrokuje w tym względzie. Kompletnie nie rozumiem do czego niektórzy z was zmierzają. Jeżeli chcemy działać zgodnie z prawem, to odwołujmy się do sądów czy nawet ETPC w Strasburgu, ale póki co wyrok jest wyrokiem.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Aha czyli wygraliśmy 28 mistrzostw, a dwa razy oszukaliśmy, bo tak w uproszczeniu mówi wyrok, który trzeba szanować. Alex uzdrowił już dziecko, potrafi też oświecać. Alex nagle dużą część forum oświecił, że przecież wyroki sądu trzeba szanować. Mistrz retoryki.fallweiss pisze:Z prawniczego punktu widzenia wypowiedź Del Piero jest bardzo rozsądna - jest takie przysłowie " dura lex sed lex". Juve zostało pozbawione tytułów prawomocnie przez legalny organ, w demokratycznym państwie prawa. Jeżeli chce się to zmienić, to nie gadaniem, że Inter nas okradł, tylko działaniem na drodze procesu sądowego. To, ze my nie uznajemy tego, jest naszą sprawą, z punktu widzenia prawa mamy 28 tytułów; nawet jeśli wyrok był wadliwy, to można to stwierdzić tylko w odrębnym procesie, tak działa wymiar sprawiedliwości.
Teraz na lekcji łaciny, wszyscy jednym głosem powtarzamy "dura 28 sed 28" Ja tak nie rozumiem jak można mieć w sercu jedno, a szanować zupełnie co innego, dla mnie to po prostu jest błąd semantyczny, a może nawet logiczny, nie jestem mistrzem logiki. W sercu jestem Polakiem, ale szanuje działania zaborców i rozbiór Polski"
- Paulo
- Juventino
Jesteś redaktorem JP a masz problemy z poprawną interpretacją wypowiedzi innychBartek(Juventino) pisze:Aha czyli wygraliśmy 28 mistrzostw, a dwa razy oszukaliśmy, bo tak w uproszczeniu mówi wyrok, który trzeba szanować. Alex uzdrowił już dziecko, potrafi też oświecać. Alex nagle dużą część forum oświecił, że przecież wyroki sądu trzeba szanować. Mistrz retoryki.fallweiss pisze:Z prawniczego punktu widzenia wypowiedź Del Piero jest bardzo rozsądna - jest takie przysłowie " dura lex sed lex". Juve zostało pozbawione tytułów prawomocnie przez legalny organ, w demokratycznym państwie prawa. Jeżeli chce się to zmienić, to nie gadaniem, że Inter nas okradł, tylko działaniem na drodze procesu sądowego. To, ze my nie uznajemy tego, jest naszą sprawą, z punktu widzenia prawa mamy 28 tytułów; nawet jeśli wyrok był wadliwy, to można to stwierdzić tylko w odrębnym procesie, tak działa wymiar sprawiedliwości.
Teraz na lekcji łaciny, wszyscy jednym głosem powtarzamy "dura 28 sed 28"

- Pan Mietek
- Juventino
Rzecz w tym, że nie chodzi o to, żeby udowodnić swoją niewinność. To wina ma być udowodniona przez oskarżyciela. Ok, zaraz ktoś mi wyjedzie, że w wyniku spisku zostaliśmy skazani. Mniejsza z tym, teraz już mnie to mało obchodzi. Ja za to zapytam, bo po włosku nie umiem nic, czy Alex rzeczywiście tak powiedział i jak się ustosunkował do zarzutów Moggiego o ile już to zrobił?Paulo pisze:Jesteś redaktorem JP a masz problemy z poprawną interpretacją wypowiedzi innychw świetle prawa mamy 28 tytułów zdobytych bez żadnych wątpliwości, w wyniku czystej gry sportowej. Dwóch tytułów zostaliśmy pozbawieni ponieważ nie udowodniliśmy ponad wszelką wątpliwość, że jesteśmy niewinni.
- pablo1503
- Juventino
Wypowiedź Buffon.
"Zawsze powtarzałem, że niektóre miały miejsce na boisku, a inne w innych obiektach. Dla mnie liczy się to, co wydarza się na murawie i jeśli ktoś mnie pyta ile zdobyłem mistrzostw, mówię: pięć. Prawdą jest jednak, że według oficjalnych danych mam ich jedynie trzy."
Czyli powiedział to samo, co Alex.
Co o tym sądzisz, Bartek?
Del Piero skończył się kontrakt.
"Zawsze powtarzałem, że niektóre miały miejsce na boisku, a inne w innych obiektach. Dla mnie liczy się to, co wydarza się na murawie i jeśli ktoś mnie pyta ile zdobyłem mistrzostw, mówię: pięć. Prawdą jest jednak, że według oficjalnych danych mam ich jedynie trzy."

- Wojtek
- Juventino
Jak dla mnie to Alex może grać w Malazde, ale musi zastrzec sobie że jeśli będzie mecz w CL Juventus vs Malaga to w nim nie wystąpiMakiavel pisze:Czemu w tym wątku jest dyskusja o gwiazdach i wypowiedzi Del Piero a nie o jego transferze i tegoż transferu kierunkach? Ma ktoś jakieś potwierdzenie albo dementi tego newsa o Maladze?

- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
No to dalej mi nie wytłumaczyłeśPaulo pisze: Jesteś redaktorem JP a masz problemy z poprawną interpretacją wypowiedzi innychw świetle prawa mamy 28 tytułów zdobytych bez żadnych wątpliwości, w wyniku czystej gry sportowej. Dwóch tytułów zostaliśmy pozbawieni ponieważ nie udowodniliśmy ponad wszelką wątpliwość, że jesteśmy niewinni. To że prawo bywa ślepe nie podlega dyskusji i błędne wyroki są poddawane zaskarżeniu które czasami wyrok uchyla jako nieprawidłowy. Czy Ci się to podoba czy nie
A do subiektywnej oceny i komentowania mam takie same prawo, jak Ty i inni, nikogo nie obraziłem, nikogo nie ośmieszam, wytykam to co mi się nie podoba, więc mi tu nie wyjeżdżaj z moim stanowiskiem. Umyślna czy nie, ale wyszła ci dobra manipulacjaPaulo pisze: i co byś nie uważał to tak mówi prawo we Włoszech, w demokratycznym kraju jak napisał fallweiss którego słów nie rozumiesz i próbujesz dennym sarkazmem ośmieszyć. Stanowisko Cie trochę bardziej zobowiązuje niż resztę,
W

za to Twoja retoryka leci na łeb i szyje na samym końcu.Paulo pisze: a obiektywizmu masz tyle co onetowskie i wpowskie pismaki.
Sądzę, że popełniłem pewien błąd. Za daleko popłynąłem, a więc wrócę do źródła, do tego co napisałem na samym początku. Abstrahując od tego czy wypowiedź Alexa była dobra, czy nie, nie podoba mi się co innego. Mianowicie to, że Alex jest bezkrytycznie usprawiedliwiany przez większość. Pytałem się, co gdyby Agnelli powiedział, że ma w sercu 30 mistrzostw, ale ze względu na szacunek wyroku gwiazdek na koszulkach będzie dwie ja bym czuł rozczarowanie. Agnelli za swoją decyzje jest zjeżdżany od dołu go góry i od góry do dołu, spotykałem się z opiniami, że pozbywa się Alexa, bo boi się jego konkurencji. Brakuje mi czasami szacunku do naszego prezydenta. Następnie Moggi przy każdej lepszej okazji jest ciśnięty i tak samo w tej sytuacji. Większość usprawiedliwia Alexa, ale nikt nie zastanowi się, że choć za ostra wypowiedź Moggiego, to też może się tłumaczyć. Ibra w książce pisze coś w ten desen po wyjściu afery, Moggi płakał, był załamany, nigdy nie widziałem go w takim stanie, było coś że Moggi mówił, że zabito go, zabito jego dusze. Czy starszego człowieka, który całe życie poświęcił sie piłce, który ją tak kochał i któremu to wszystko zabrano w taki sposób, mogą ponieść emocje? Upominam się o więcej szacunku wobec osoby, która też dała nam wiele radości i jest piękną częścią historii naszego klubu. Apeluje jedynie o równiejsze traktowanie. Apeluje o przynajmniej w połowie taką wyrozumiałość jaką cieszy się Alex. Kocham Alexa, ale nienawidzę Alexmani. Nie rozumiem dlaczego zostaje wybrany najlepszym piłkarzem maja. Uważam, że jest wielki, szkoda że odchodzi, ale to nie jest odpowiednie miejsce do "stawiania pomnika", bo obok Alexa biegało przynajmniej kilku innych bohaterów, dzięki którym cieszymy się z 30 mistrzostwa. Słowa Alexa padły jakie padły, Moggiego również i jeden jest całkowicie usprawiedliwiany, drugi zmieszany z błotem. Nie podoba mi się to.pablo1503 pisze:Wypowiedź Buffon.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 14:23 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 4 razy.
- Sajan
- Juventino
mógłby nam strzelić aby zobaczyli działacze kogo straciliWojtek pisze:Jak dla mnie to Alex może grać w Malazde, ale musi zastrzec sobie że jeśli będzie mecz w CL Juventus vs Malaga to w nim nie wystąpiMakiavel pisze:Czemu w tym wątku jest dyskusja o gwiazdach i wypowiedzi Del Piero a nie o jego transferze i tegoż transferu kierunkach? Ma ktoś jakieś potwierdzenie albo dementi tego newsa o Maladze?To można ustalić w kontrakcie, ale oczywiście wszystko zależy od Alexa.

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
To samo?pablo1503 pisze:Wypowiedź Buffon.
(Stwierdzam że) Hitler zabił wielu Żydów.
(Stwierdzam że) Szanuje decyzje Hitlera poprzez która zabito wielu Żydów.
Powiedziałem to samo?
Del Piero nie powiedział tego samego.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Chyba paru z was zapomnialo, ze po pierwsze ten cały legalnie dzialajacy organ sprawiedliwosci, ktorego wyrok mamy szanowac to byla nieprzypadkowa zbieranina ludzi sprzyjajacych Morattiemu a sam przebieg procesu i jego wyroki to wynik ich radosnej interpretacji kodeksu sportowego.
Po drugie proba weryfikacji tego ustawienia rozgrywek (bo tak trzeba nazwac proces, ktory szanuja Buffon i Del Piero) w niezawislym sądzie spotkala sie z grozba wykluczenia Wloch z rozgrywek miedzynarodowych.
Znajac wszystkie szczegoly na temat Calciopoli, ktore ujrzaly swiatlo dzienne przez ostatnie lata ikony takie jak Buffon czy Del Piero powinny wypowiadac sie w zupelnie inny sposob. Powinny wywierac presje na opinii publicznej, wladzach klubu i wymiarze sprawiedliwosci zeby szanowac prawde a nie wyrok tego "sądu".
Bardzo zawidodlem sie na naszych bohaterach. Nad dobro klubu przekladaja wlasny wizerunek marketingowy, maja miekkie jajka czy po prostu uwazaja sie za pracownikow klubu i nie maja zamiaru wychylac sie z jego powodu i narazac na kontrowersje i wrogosc czesci srodowiska.
Oczywiscie w oczach kibica, z zewnatrz, wyglada to inaczej niz z punktu widzenia pilkarza ale chyba wiekszosc z nas marzy o zawodniku na tyle przywiazanym do klubu, ktory nad swiety spokoj i usciski z zawodnikami Interu przekladalby walke o sprawiedliwosc i dobre imie klubu.
Po drugie proba weryfikacji tego ustawienia rozgrywek (bo tak trzeba nazwac proces, ktory szanuja Buffon i Del Piero) w niezawislym sądzie spotkala sie z grozba wykluczenia Wloch z rozgrywek miedzynarodowych.
Znajac wszystkie szczegoly na temat Calciopoli, ktore ujrzaly swiatlo dzienne przez ostatnie lata ikony takie jak Buffon czy Del Piero powinny wypowiadac sie w zupelnie inny sposob. Powinny wywierac presje na opinii publicznej, wladzach klubu i wymiarze sprawiedliwosci zeby szanowac prawde a nie wyrok tego "sądu".
Bardzo zawidodlem sie na naszych bohaterach. Nad dobro klubu przekladaja wlasny wizerunek marketingowy, maja miekkie jajka czy po prostu uwazaja sie za pracownikow klubu i nie maja zamiaru wychylac sie z jego powodu i narazac na kontrowersje i wrogosc czesci srodowiska.
Oczywiscie w oczach kibica, z zewnatrz, wyglada to inaczej niz z punktu widzenia pilkarza ale chyba wiekszosc z nas marzy o zawodniku na tyle przywiazanym do klubu, ktory nad swiety spokoj i usciski z zawodnikami Interu przekladalby walke o sprawiedliwosc i dobre imie klubu.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 15:59 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.
- fallweiss
- Juventino
O czym my tu rozmawiamy? O XVIII Rzeczpospolitej, III Rzeszy, czy współczesnej Korei Północnej?. Pomijając fakt, że rozbiory Polski były sprzeczne z prawem międzynarodowym, to nie masz żadnych podstaw by w ten sposób podważać legalność decyzji włoskiego trybunału w 2006 roku. Włochy są członkiem UE, NATO, sygnatariuszem Konwencji Praw Człowieka i wielu elementarnych paktów praw człowieka - co pozwala je uznać za demokratyczne państwo prawa. I to czy Tobie, czy mnie ten wyrok się podoba, nie ma nic do gadania. Państwo prawa rządzi się pewnymi zasadami, naczelną jest szacunek dla samego prawa. Jeżeli wyrok Ci się nie podoba - masz legalne i demokratyczne instytucje by walczyć o swoje; łącznie z Radą Europy itd. Wyrok sądu możesz nie szanować np w Korei Północnej, bo one są z założenia nieobiektywne, ale twierdzić, że nie należy szanować wyroków legalnej instancji w państwie włoskim, które jest demokratyczne jest bardzo poważnym nadużyciem.Aha czyli wygraliśmy 28 mistrzostw, a dwa razy oszukaliśmy, bo tak w uproszczeniu mówi wyrok, który trzeba szanować. Alex uzdrowił już dziecko, potrafi też oświecać. Alex nagle dużą część forum oświecił, że przecież wyroki sądu trzeba szanować. Mistrz retoryki.
Teraz na lekcji łaciny, wszyscy jednym głosem powtarzamy "dura 28 sed 28" Ja tak nie rozumiem jak można mieć w sercu jedno, a szanować zupełnie co innego, dla mnie to po prostu jest błąd semantyczny, a może nawet logiczny, nie jestem mistrzem logiki. W sercu jestem Polakiem, ale szanuje działania zaborców i rozbiór Polski"
W żadnym wypadku nie wciągajcie do tej dyskusji przypadków III Rzeszy, ZSRR itd, bowiem to jest kompletnie nieadekwatne; działania tamtych systemów (pomijając, że były sprzeczne z prawem narodów, które stoi nadrzędnie nad prawem krajowym) są oparte w zupełnie innej rzeczywistości. Dziś istnieją pewne poziomy ochrony praw człowieka, stworzone przez ONZ, UE itd; jeżeli masz jakieś wątpliwości do co obiektywnego przedstawienia tych danych; to proszę weź sobie raport Amnesty International czy Human Rights Watch i spójrz jakie państwa nie są oparte na modelu demokratycznego państwa prawa, m.in przez brak obiektywnego sądownictwa. Nie ma żadnych podstaw by podważać w ten sposób kompetencje sądów włoskich czy trybunałów- póki co nasza niewinność nie została udowodniana, ale po to żeby to dowieść jest sąd i legalna droga.
To samo w RP jeżeli sąd wydaję orzeczenie robi to w imieniu państwa polskiego, które ma zapisane w konstytucji poszanowanie dla rządów prawa i demokracji; co wyraża zdanie ogółu polskich obywateli. Nie masz prawa w ten sposób podważać jego kompetencji; jeżeli sąd się myli, masz do tego instytucję. A to czy szanujesz czy nie, jest zupełnie inną sprawą i nie ma znaczenia
I dlatego mówię twardo - tak, względem prawa mamy 28 tytułów.
Panie moderatorze, więcej ogólnego spojrzenia. To nie jest XIX i XX wiek, to są inne standardy i inne poziomy rozwoju państw i społeczeństw. Nie mamy podstaw by podważać w jakikolwiek sposób legitymizacje sądów włoskich oraz to, że są bezstronne i niezawisłe. Prawo nie jest nie omylne (jeżeli ale jest, to po to jest apelacja, kasacja, Strasburg) dlatego państwo, które gwarantuje taką kontrole jest państwem prawa i Włochy bez wątpienia takim są. Jeżeli Juventus uważa, że tak nie jest, to proszę bardzo skarga do Trybunału Praw Człowieka Rady Europy (ciekawe jaki byłby tu przepis konwencji naruszony

Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 16:06 przez fallweiss, łącznie zmieniany 1 raz.
- fallweiss
- Juventino
Masz na to jakiś dowód ?? Od sprawy minęło 6 lat, nie wiem jak wyglądało wyrokowanie względem Juve, na jakich przepisach (postępowań administracyjnych czy cywilnych). Jeżeli uważasz, ze sąd był niezawisły, w polskim prawie jest to poważne uchybienie przepisów proceduralnych, to jest podstawą apelacji i kasacji to Sądu Najwyższego. Sąd został przekupiony? Jeśli to wykażesz, to masz prawo do wznowienia postępowania, gdy udowodnisz, że wyrok został wydany w wyniku przestępstwa. Masz dowody ? Proszę, masz legalne instytucję i procedury. Nie masz ? To nie mamy o czym rozmawiać. Jeżeli coś mówimy, to udowodnijmy, wszystkie nasze rozmowy to czyste dywagację, bez żadnej wartości dowodowej. A stwiedzenie, że włoski wymiar sprawiedliwości to zbieranina Morattiego może być równie dobrze traktowane jako zniesławienie.Pluto pisze:Chyba paru z was zapomnialo, ze po pierwsze ten cały legalnie dzialajacy organ sprawiedliwosci, ktorego wyrok mamy szanowac to byla nieprzypadkowa zbieranina ludzi sprzyjajacych Morattiemu a sam przebieg procesu i jego wyroki to wynik ich radosnej interpretacji kodeksu sportowego.