Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Choperini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 23:44

Bartek(Juventino) pisze:
Brutalo pisze: 3) Każdy ma prawo mówić to, na co ma ochotę. Ja osobiście zgadzam się z Del Piero nawet w tej domniemanej kwestii (nie przez zaślepienie, mówiłem to zanim to powiedział). Co innego własne odczucia, a co innego wyrok sądu. Co z tego, że przebiegł tak, jak inter zagrał ? W papierach mamy 28, w sercach 30. Czy ktoś wątpi w zamiary "słów" Alessandro Del Piero ? Zarówno ja, jak i Alessandro jesteśmy Juventino. Wierzę w oszukanie naszego zespołu przez sędziego, ale "prawomocny" sąd orzekł, co orzekł, i oznajmił że tego nie zmieni. Ja zmieniłem zdjęcie na fejsie, Zespół dodał ładną nakleję na stadionie. Nie potrzebnie roztrząsamy ten temat. Dziennikarz zapytał ADP, On odpowiedział jak uważa. Wszycho :ok:
Ja tam nie wiem jak można mieć w sercu 30 mistrzostw i szanować wyrok sądu. Gdyby ktoś mnie o to zapytał i byłbym takim dyplomatą jakim uważacie, że jest Alex odpowiedziałbym na sto różnych sposób byle nie wymienić liczby 28, spokojnie można można. Zgadzam się, że nie ma co robić z tego powodu wojnę, Moggi powinien może lekko wyluzować, ale ja pije do czegoś innego. Do tego, że wielu Alexa tak wybiela setką argumentów i Moggiego bez zastanowienia oskarża. Pytanie znów. Co gdyby Agnelli powiedział, że w sercu ma 30, ale ze względu na szacunek do wyroku gwiazek bedzie 2?
A co Tobie z tym Agnellim? Dajże Bartek spokój z tym pytaniem już ;)

"Run Hassan. Run! ;)"
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 23:48

szczypek pisze: Skoro taki symbol Juventusu nie chce bronić dobrego imienia Juventusu (przyp. każdy kibic Juventusu jara się 30, nie 28 mistrzostwem), to się trudno dziwić, że Moggi lekko zdenerwował. Od takiego zawodnika i człowieka jak Alex ja wręcz wymagam tego, aby pokazał jaja, a nie wymijająco odpowiadał na niewygodne pytania.
Oooo nareszcie mogę się pod takimi słowami podpisać.
Jeśli legenda i wieloletni kapitan Juventusu odnosi się w taki sposób do kwestii mistrzostw (które sam wygrał) to coś tu jest nie tak i takie słowa po prostu bolą i Alex traci dużo w oczach kibiców.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 23:52

szczypek pisze:
Brutalo pisze: 1) Del Piero na boisku nie miał żadnego pożegnania. Porównując to do chociaż Nedveda, lipa. Z drugiej strony Treze do dziś się nie doczekał...
Maryjo z Józefem, NEDVED KOŃCZYŁ KARIERĘ, DEL PIERO I TREZEGUET JESZCZE CHCĄ GRAĆ. INZAGHI TEŻ JĄ KOŃCZY. Czy to takie trudne?

Słyszę o Del Piero, że on nie zwykł przyjmować jakiś skrajnych stanowisk, zero kontrowersji itp.. Skoro taki symbol Juventusu nie chce bronić dobrego imienia Juventusu (przyp. każdy kibic Juventusu jara się 30, nie 28 mistrzostwem), to się trudno dziwić, że Moggi lekko zdenerwował. Od takiego zawodnika i człowieka jak Alex ja wręcz wymagam tego, aby pokazał jaja, a nie wymijająco odpowiadał na niewygodne pytania.
To nie jest wymijająca odpowiedź, to jest stwierdzenie faktów. Nawet Zlatan twierdzi, że wygrał na boisku tamte Scudetto. Myślisz, że Alex myśli inaczej ? Co innego nasze odczucia, co innego oficjalne tabele. Ich nie zmienisz, do czasu zmiany wyroku.
Alex Del Piero strzelił dla Juventusu najwięcej bramek, zagrał najwięcej spotkań, stał się symbolem Juve. Może jestem zaślepiony uwielbieniem, ale oczekiwałem czegoś więcej. Rozumiałem, gdy wszelkie informacje były zwlekane na koniec Coppa Italia, ale komentarz Agnelliego o chęci udziału w manifestacji na rzecz pozostania Kapitana uważam za bezczelną i śmieszną. Kto jak kto, ale On mógłby to sprawić. Nie zapominam o Scudetto za jego panowania, ale będę pamiętał otoczkę przy odejściu Del Piero.
Heh, cofnąłem się wstecz w temacie, poczytałem linki. Słowa zostały przeinaczone, innego wyjścia nie widzę. Lepszego mówcy w Juve nie pamiętam. Zapamiętam go jako mistrza nie tylko na boisku, ale również poza nim. Co do szanowania i uznawania wyroku, brak zgody. To <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> skomplikowana sprawa. Jestem Juventino, będę Juventino. Jak dla mnie Juventus zdobył 30 mistrzostw, dla Del Piero też. To oficjalne info.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012, 23:59 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 23:56

Bartek(Juventino) pisze: Ja tam nie wiem jak można mieć w sercu 30 mistrzostw i szanować wyrok sądu. Gdyby ktoś mnie o to zapytał i byłbym takim dyplomatą jakim uważacie, że jest Alex odpowiedziałbym na sto różnych sposób byle nie wymienić liczby 28, spokojnie można można. Zgadzam się, że nie ma co robić z tego powodu wojnę, Moggi powinien może lekko wyluzować, ale ja pije do czegoś innego. Do tego, że wielu Alexa tak wybiela setką argumentów i Moggiego bez zastanowienia oskarża. Pytanie znów. Co gdyby Agnelli powiedział, że w sercu ma 30, ale ze względu na szacunek do wyroku gwiazek bedzie 2?
Po pierwsze, Alex nigdy nie powiedział że szanuje wyrok sądu. Po drugie, nie powiedział też że gwiazdki powinny być dwie. Po trzecie, jeżeli mamy mieć trzy gwiazdki na koszulkach, to proponuję do tego celu dążyć inaczej niż przez przekrzykiwanie się i licytowanie za pośrednictwem mediów z Morattim.
Trzeba będzie zaakceptować reguły odnośnie przyznawania gwiazdek - pod tym mogę się podpisać obiema rękoma. Nie ma sensu kopać się z koniem i ryzykować kary za umieszczanie na koszulkach wzorów których federacja nie akceptuje. Należy pójść inną drogą - prawną. Nie istnieje w tym momencie żaden przepis który by ściśle regulował zasady umieszczania gwiazdek nad herbem w ten sposób, że zabraniałby Juventusowi umieszczenia ich tam w liczbie trzech. I jeżeli już gadamy o Agnellim i jego podejściu do kwestii gwiazdek - skuteczne działanie na tym polu i jego wymierne efekty w postaci takiej, żeby FIGC nie był w stanie zabronić nam doszycia sobie trzeciej gwiazdki stawiam znacznie wyżej niż powtarzanie regularnie w wywiadach "mamy trzy gwiazdki, będziemy grać z trzema gwiazdkami" - to nic nie da, a może wręcz pogorszyć sprawę. Jak we wrześniu Juventus wybiegnie na boisko z trzema gwiazdkami a FIGC nie będzie miała żadnych narzędzi żeby temu zapobiec - będzie plus na konto Agnellego. Jak całe lato będzie powtarzać jak mantrę że gwiazdki będą, a potem będzie zmuszony z nich zrezygnować - będzie minus.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012, 23:59 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 23:57

Brutalo pisze:
szczypek pisze:
Brutalo pisze: 1) Del Piero na boisku nie miał żadnego pożegnania. Porównując to do chociaż Nedveda, lipa. Z drugiej strony Treze do dziś się nie doczekał...
Maryjo z Józefem, NEDVED KOŃCZYŁ KARIERĘ, DEL PIERO I TREZEGUET JESZCZE CHCĄ GRAĆ. INZAGHI TEŻ JĄ KOŃCZY. Czy to takie trudne?

Słyszę o Del Piero, że on nie zwykł przyjmować jakiś skrajnych stanowisk, zero kontrowersji itp.. Skoro taki symbol Juventusu nie chce bronić dobrego imienia Juventusu (przyp. każdy kibic Juventusu jara się 30, nie 28 mistrzostwem), to się trudno dziwić, że Moggi lekko zdenerwował. Od takiego zawodnika i człowieka jak Alex ja wręcz wymagam tego, aby pokazał jaja, a nie wymijająco odpowiadał na niewygodne pytania.
To nie jest wymijająca odpowiedź, to jest stwierdzenie faktów. Nawet Zlatan twierdzi, że wygrał na boisku tamte Scudetto. Myślisz, że Alex myśli inaczej ? Co innego nasze odczucia, co innego oficjalne tabele. Ich nie zmienisz, do czasu zmiany wyroku.
Alex Del Piero strzelił dla Juventusu najwięcej bramek, zagrał najwięcej spotkań, stał się symbolem Juve. Może jestem zaślepiony uwielbieniem, ale oczekiwałem czegoś więcej. Rozumiałem, gdy wszelkie informacje były zwlekane na koniec Coppa Italia, ale komentarz Agnelliego o chęci udziału w manifestacji na rzecz pozostania Kapitana uważam za bezczelną i śmieszną. Kto jak kto, ale On mógłby to sprawić. Nie zapominam o Scudetto za jego panowania, ale będę pamiętał otoczkę przy odejściu Del Piero.
Przepraszam Cię, ale skoro masz na dole link do akcji pajacyk to kliknąłem na niego, żeby Twój komentarz miał jakikolwiek sens.
zahor pisze: Po pierwsze, Alex nigdy nie powiedział że szanuje wyrok sądu.
To przepraszam, po prostu źle przeczytałem to zdanie

"W sercu mam 30 tytułów, ale musimy szanować decyzje mówiące o 28". -taką wypowiedź podaje kilka osób we wcześniejszych postach, nie chce mi się szukać źródła.
Brutalo pisze: Edytowałem poprzedniego posta. Mówiąc krótko, coś musiało zostać przeinaczone w wypowiedzi Kapitana. Zarówno ja, jak i On bez wątpienia nosimy w sercu 30 mistrzostw. Nie ma jednak sensu polemiki z wyrokiem sądu, który wyrokiem innego sąd (?) nie może zostać zmieniony. To tak, jakby jutro rano zabrała mnie policja, stwierdziła że cztery minuty po północy zgwałciłem staruszkę na starówce, a ja parę kilometrów stamtąd piszę posta. Wiem, że nie zrobiłem nic złego, ale ojciec mojej byłem jest prokuratorem i ląduję na dołek, w TV Toruń gadają o gwałcicielu staruszek, a co ja mogę zrobić ? Moi znajomi mi wierzą, ale reszta uważa mnie za frika. Wiem, dziwny i uproszczony przykład. Nie wiem jak inaczej napisać to , co myślę, ale mam nadzieję, że zostanę zrozumiany. Pozdrawiam :)
I jak się czujesz gdy Twój przyjaciel mówi, że trzeba szanować wyrok sadu? Bo ja bym się wkurzył. Mam wrażenie, że sprowadziłeś mnie do swojego poziomu. Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 00:17 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 3 razy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 00:05

booyak pisze:
alina pisze:
booyak pisze:I ciekawe o które czasy chodzi bo odkąd pamiętam Del Piero zawsze coś dawał Juve.
Chodzi o czasy, kiedy miał kontuzję. Tak trudno na to wpaść?
Oj tak mistrzu bardzo trudno.
Chcesz sobie szukać drugiego dna to sobie szukaj.
booyak pisze:EDIT: Alina jakiś szturm na moją osobę :prochno: ? Pewnie znów w podtekście chodzi o Marchisio :smile:
Często reaguję jak ktoś pisze głupoty, a Ty to ostatnio często robisz. Tyle.

Zwięźle co to Caceresa - 3 osoby Ci już tłumaczyły, dlaczego mogła powstać taka klauzula. Poza tym:

1. Sevilla dzięki sprzedaży w lecie będzie mieć wyższy zysk księgowy.
2. Juventus wyraźnie napisał, że efekty ekonomiczne będą wliczane w budżet sezonu 12/13.

Nie znasz się, a czepiasz się.
booyak pisze:No a przyrównywanie zasług Motty do Del Piero pozostawię bez komentarza, zresztą cytowanie słów wyrwanych z kontekstu jest na marnym poziomie kolego.
Odniesienie Twoich argumentów do Motty je zwyczajnie ośmiesza.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 00:08

Bartek(Juventino) pisze:
Brutalo pisze:
szczypek pisze: Maryjo z Józefem, NEDVED KOŃCZYŁ KARIERĘ, DEL PIERO I TREZEGUET JESZCZE CHCĄ GRAĆ. INZAGHI TEŻ JĄ KOŃCZY. Czy to takie trudne?

Przepraszam Cię, ale skoro masz na dole link do akcji pajacyk to kliknąłem na niego, żeby Twój komentarz miał jakikolwiek sens.
Edytowałem poprzedniego posta. Mówiąc krótko, coś musiało zostać przeinaczone w wypowiedzi Kapitana. Zarówno ja, jak i On bez wątpienia nosimy w sercu 30 mistrzostw. Nie ma jednak sensu polemiki z wyrokiem sądu, który wyrokiem innego sąd (?) nie może zostać zmieniony. To tak, jakby jutro rano zabrała mnie policja, stwierdziła że cztery minuty po północy zgwałciłem staruszkę na starówce, a ja parę kilometrów stamtąd piszę posta. Wiem, że nie zrobiłem nic złego, ale ojciec mojej byłem jest prokuratorem i ląduję na dołek, w TV Toruń gadają o gwałcicielu staruszek, a co ja mogę zrobić ? Moi znajomi mi wierzą, ale reszta uważa mnie za frika. Wiem, dziwny i uproszczony przykład. Nie wiem jak inaczej napisać to , co myślę, ale mam nadzieję, że zostanę zrozumiany. Pozdrawiam :)
PS. Dodaj też link do pajacyka. Chętnie kliknąłbym na coś "wnoszącego" w Twoim poście ;)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 00:09 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 00:08

Brutalo pisze:To nie jest wymijająca odpowiedź, to jest stwierdzenie faktów. Nawet Zlatan twierdzi, że wygrał na boisku tamte Scudetto. Myślisz, że Alex myśli inaczej ? Co innego nasze odczucia, co innego oficjalne tabele. Ich nie zmienisz, do czasu zmiany wyroku.
Nie wiem co Alex myśli, wiem, co Alex mówi w wypowiedziach. Alex mówi, że MUSIMY SZANOWAĆ decyzje mówiące o 28 mistrzostwach*. My (Juventus) musimy walczyć o zmianę wyroku, a nie szanować te decyzje, bo szanowanie tych decyzji oznacza dwie gwiazdki na koszulkach w przyszłym sezonie i na oficjalnej stronie też by się przydała mała aktualizacja. Nie można być po środku w tej sprawie, albo uważasz, że mamy 30 mistrzostw, albo 28 i tu trzeba mieć swoje zdanie, dla jednego faktem jest wyrok, dla drugiego - pot wylany na boisku. Tym bardziej dziwi mnie postawa Del Piero.

* sugeruje się SoloJuve.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 00:17

cała sprawa ma 2 aspekty, pierwszy to rzekoma wypowiedź Alexa, drugi to odpowiedź Moggiego.
jeśli Alex rzeczywiście tak powiedział ( znając media wszystko jest możliwe, może ktoś dodał coś od siebie albo przekręcił by zwiększyć zainteresowanie)to ,przy mojej całej miłości do niego, sprawił mi ogromną przykrość. jako kapitan powinien uważać na słowa, a jeśli ktoś coś przekręcił to powinien zażądać sprostowania. i jego nie konfliktowa natura nie ma tu nic do rzeczy, albo mówi o 30 tytułach i broni ich w każdym momencie albo zaprzecza sam sobie.
co do wypowiedzi Moggiego to rozumiem jego wzburzenie. miał prawo skrytykować taką wypowiedź, ale tekst o kontuzji jest mocno poniżej dopuszczalnego poziomu. niezależnie od wszystkiego powinien za nia przeprosić.
zdobyliśmy scudetto, powinniśmy się cieszyć i nadal świętować, my tymczasem obserwujemy obrzucanie się błotem i konflikty, także na tym forum

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 00:47

alina pisze:Zwięźle co to Caceresa - 3 osoby Ci już tłumaczyły, dlaczego mogła powstać taka klauzula. Poza tym:

2. Juventus wyraźnie napisał, że efekty ekonomiczne będą wliczane w budżet sezonu 12/13.

A gdzie ja się tam czepiałem? Napisanie że nie rozumiem celu tej klauzuli to czepianie się? Czepiać się będę teraz bo jeśli mamy odbudować wielki Juventus to trzeba zacząć być pewnym swoich decyzji i wybierać piłkarzy mądrze. A te wypożyczenia z opcjami pierwokupu w większości kończą się stratą 1,5 mln Euro. I nic więcej nie wnoszą. Tylko Juventus obrał taką politykę że ściąga się pół zawodników poprzez półtransfery. Fakt mamy Scudetto więc niezręcznie psioczyć na ten system. Ale myślę że w pewnych kwestiach, a przede wszystkim w kwestiach wspomnianych wyżej transferów dużo brakuje nam do 'starego' Juve.

alina pisze:Odniesienie Twoich argumentów do Motty je zwyczajnie ośmiesza.
Napisałem po prostu to co przyszło mi na myśl w danej chwili bez zbytniego poszerzania myśli. Może gdybym pół nocy wymieniał zasługi Del Piero wliczając w to ponad 700 spotkań w naszych barwach, prawie 300 goli, korony króla strzelców i pozostanie w klubie mimo degradacji lepiej zrozumiałbyś sens mojej wypowiedzi.

★ ★ ★
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 01:00

Kubba pisze:
szczypek pisze: Skoro taki symbol Juventusu nie chce bronić dobrego imienia Juventusu (przyp. każdy kibic Juventusu jara się 30, nie 28 mistrzostwem), to się trudno dziwić, że Moggi lekko zdenerwował. Od takiego zawodnika i człowieka jak Alex ja wręcz wymagam tego, aby pokazał jaja, a nie wymijająco odpowiadał na niewygodne pytania.
Oooo nareszcie mogę się pod takimi słowami podpisać.
Jeśli legenda i wieloletni kapitan Juventusu odnosi się w taki sposób do kwestii mistrzostw (które sam wygrał) to coś tu jest nie tak i takie słowa po prostu bolą i Alex traci dużo w oczach kibiców.
Też się zgadzam. Olek przyzwyczaił nas do takich 'dyplomatycznych' wypowiedzi.

Dla mnie, Olek dał plamy jak nigdy. Wiem, że już go nic z Juve nie wiąże, ale jak takie mają być słowa 'mistrza' to na prawdę ... inni piłkarze 'mniej zasłużeni' wypowiadali się na ten temat i wychodziło to z gracją i (widocznym) przywiązaniem do klubu.

Sorry Del Piero nie kupiłem przez Ciebie Juventusu, będę w stanie Cię krytykować jak powiesz głupstwa.

lordjuve wtrąci słowo odnośnie poszanowania tradycji czy teraz zamilczy ?

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 08:44

Wypowiedź Alexa była jakiś czas temu i była dostępna na SJ. Wtedy jakoś nikt nawet nie pierdnął. Teraz żeście się obudzili? :rotfl:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 10:14

Del Piero biega z tarczą "30" , a szanuje wyrok mowiacy o 28?

To teraz czas niech zrobi to Agnelli. Jestem ciekaw ile zajęło by wam ukrzyżowanie naszego Prezesa.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 11:34

booyak pisze:
alina pisze:Zwięźle co to Caceresa - 3 osoby Ci już tłumaczyły, dlaczego mogła powstać taka klauzula. Poza tym:

A gdzie ja się tam czepiałem? Napisanie że nie rozumiem celu tej klauzuli to czepianie się? Czepiać się będę teraz bo jeśli mamy odbudować wielki Juventus to trzeba zacząć być pewnym swoich decyzji i wybierać piłkarzy mądrze. A te wypożyczenia z opcjami pierwokupu w większości kończą się stratą 1,5 mln Euro. I nic więcej nie wnoszą. Tylko Juventus obrał taką politykę że ściąga się pół zawodników poprzez półtransfery. Fakt mamy Scudetto więc niezręcznie psioczyć na ten system. Ale myślę że w pewnych kwestiach, a przede wszystkim w kwestiach wspomnianych wyżej transferów dużo brakuje nam do 'starego' Juve.
Skąd Ci się niby wzięła ta strata? Przecież nie sprzedaliby nam Caceresa za 8 w styczniu.

Inter wypożyczył Guarina, Poliego, Palombo, Zarate, Milan Ibrę, Aquę, Maxiego, Napoli Cavaniego, Pandeva, Roma Kjaera, Gago, Marquinho, Fiora Cassaniego, Parma Giovinco, Floccariego, Biabany'ego, Jonathana, Valdesa, Santacroce (...) , Galata Melo, Fener Zieglera. Nie pieprz, ze tylko my. Ten system został opisany w PN jako 'nowoczesny sposób dokonywania transferów'. 'Trzeba być pewnym swoich decyzji' :roll: Cytując klasyka - pieprzysz jak potłuczony.

Już mi się nie chce tłumaczyć. Uparty jesteś, nie znasz się. EOT.

Wg mnie DP będzie grał w USA.

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2012, 11:59

a jak Alex zagra przeciwko nam w LM to nie będzie chyba mile wyglądało

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

tylko tyle że to onet

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Zablokowany