Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Przed chwila Marotta mial wywiad w radiu ale nie powiedzial nic sensacyjnego. Moze znajdzie sie na necie jakas transkrypcja niedlugo (calciomercato, tuttomercato, etc)?
Co do Giovinco, to teraz mi sie wydaje, ze on wroci i zostanie. Ale to tylko moje subiektywne wrazenie po przeczytaniu tego wywiadu na SJ i wysluchaniu slow Marotty w radiu.
Tez pamietam ten wywiad, ale wtedy myslalem, ze to takie gadanie. Zreszta, nie wiadomo dalej jak sie to skonczy, bo z Destro tez niby wszystko juz bylo pozamiatane, a dalej roznie sie to moze skonczyc@D@$ pisze: 7. Jeśli dobrze pamiętam, to sam kiedyś mówił że nie pójdzie do Juve, ale może go z kimś mylę.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- bendzamin
- Redaktor

Marrotta:
Drogba - nie jest priorytetem.
Mercato - nasza gwiazda moze przyjsc z wloskiego klubu.
Del Piero - obie strony w maju 2011 zgodzily sie, ze to jego ostatni rok w Juve.
Cavani - interesujacy gracz, pasowalby do tego Juve. Jest jednak graczem napoli i De Laurentiis chce go zatrzymac.
Giovinco - wypozyczylismy go, zeby nabral doswiadczenia. Podobalo nam sie to, co pokazywal.
Borriello - zobaczymy (:prochno:)
Verratti - jestesmy zainteresowani. Zostanie waznym graczem. Jesli do nas dolaczy, rozwazymy odeslanie go na wypozyczenie do Pescary.
Destro - obserwujemy go, wiemy ile jest wart. Jesli go nie kupimy to dlatego, ze ktos za niego przeplaci.
- francois
- Juventino
Nie, nie czytałem. Byłbyś na tyle uprzejmy, żeby podesłać?SKAr7 pisze:A artykuł bodajże Leona, sprzed kilku miesięcy na SoloJuve Pan żeś czytał? Bo forma PDC nie wzięła się znikąd. I też nie powinna pójść nigdzie.francois pisze:Jego ostatni sezon nie był najlepszy. Na uzupełnienie byłby OK, ale my na lewej stronie potrzebujemy kogoś do pierwszego składu na wypadek, gdyby forma De Ceglie z końca sezonu byłą tylko przebłyskiem.SKAr7 pisze:
porquais pas?to by było naprawdę porządne uzupełnienie.
2014@D@$ pisze:Kiedy mu się ten kontrakt kończy?
Dziś czytałem na Weszło, że Parma krzyknęła Barcelonie 40 mln euro :shock:@D@$ pisze:Coś tam na solo jest o Giovinco. Niby prezes Parmy twierdzi że nie będą chcieli za niego dużo, ale potem mówi, że rynek dyktuje ceny a Seba jest lepszy od PastoreCiężko po tym wszystkich wnioskować jaka byłaby cena za niego. choć niby są chętni do negocjacji... Może by te układy pociągnąć dalej, zabrać Sebę spowrotem a Parmie dostanie kolejnego do ogrywania? Np. Pogba (jeśli przyjdzie), Giandonato, nie wiem jakie plany ma Conte co do Marrone.
bendzamin pisze:Drogba - nie jest priorytetem.

bendzamin pisze:Giovinco - wypozyczylismy go, zeby nabral doswiadczenia. Podobalo nam sie to, co pokazywal.

:roll:bendzamin pisze:Borriello - zobaczymy (:prochno:)
bendzamin pisze:Verratti - jestesmy zainteresowani. Zostanie waznym graczem. Jesli do nas dolaczy, rozwazymy odeslanie go na wypozyczenie do Pescary.

bendzamin pisze:Destro - obserwujemy go, wiemy ile jest wart. Jesli go nie kupimy to dlatego, ze ktos za niego przeplaci.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- annihilator1988
- Juventino
Że co proszę? To jest chore zawyżanie wartości zawodnika. Przez takie cuda, rynek transferowy został wybity z właściwej orbity. Jestem naprawdę ciekaw, jak poradzi sobie Giuseppe z odzyskaniem wyłącznych praw do Seby. 10 mln to max, a zarazem realna suma pieniędzy jaką powinien otrzymać klub, w którym obecnie przebywa "Mrówa". Na koniec pytanko. Czy po kolejnym sezonie nie powinien mieć miejsce konkurs kopert ws. karty zawodniczej Włocha?francois pisze:Dziś czytałem na Weszło, że Parma krzyknęła Barcelonie 40 mln euro
- Bartek88
- Juventino
Jakim prawem Parma spiewa Barsie 40 mln za zawodnika, ktory do nich w pelni nie nalezy?
Połówki kart obowiązuja chyba we wloszech tylko?
Połówki kart obowiązuja chyba we wloszech tylko?
No Pastore byl wart z 15-18 , Seba jest cos kolo 19-20 :lol: (i to chyba max :? )Coś tam na solo jest o Giovinco. Niby prezes Parmy twierdzi że nie będą chcieli za niego dużo, ale potem mówi, że rynek dyktuje ceny a Seba jest lepszy od Pastore
- stahoo
- Juventino
Czuję, że z Sebą nic nie wypali latem i za rok będą koperty.
Jakby Barca wjechała z 10 mln € dla Parmy i 10 mln € dla Juve (razem 20), zamiast słodko pieprzyć o tym, Dżiowinek już by wygryzał Messiego ze składu. Po prostu nic nie było na rzeczy, a prezesinio parmy, czy tam agent, sobie z nami pogrywa.
Jakby Barca wjechała z 10 mln € dla Parmy i 10 mln € dla Juve (razem 20), zamiast słodko pieprzyć o tym, Dżiowinek już by wygryzał Messiego ze składu. Po prostu nic nie było na rzeczy, a prezesinio parmy, czy tam agent, sobie z nami pogrywa.
- mateusz6
- Juventino
Połówki wydaje mi się, że są wszędzie, ale stosuje się je tylko we Włoszech. Przykładem może być Hulk, którego Porto wykupywało chyba ze 3 razy po 30%. Więc częściowe posiadanie praw do zawodników obowiązuje nie tylko w calcio.
Co do Gio to teraz max wartość połówki to 10 mln, ale nid wiadomo jak to będzie po Euro, bo nie wiadomo czy Sebie nie wyjdzie 5 meczów pod rząd i będzie trudno go do Juve sprowadzić za mniej niż 15.
Co do Gio to teraz max wartość połówki to 10 mln, ale nid wiadomo jak to będzie po Euro, bo nie wiadomo czy Sebie nie wyjdzie 5 meczów pod rząd i będzie trudno go do Juve sprowadzić za mniej niż 15.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Myślę, że te wszystkie sensacje co do Seby są na dzień dzisiejszy rozdmuchane. Giovinco jedzie z kadrą na ME i jeśli pokaże się tak dobrze jak w lidze to zainteresowanie dwukrotnie wzrośnie. Dziwi mnie trochę odpuszczanie Juventusu w jego kwestii, choć kto wie. Conte mówi wyraźnie, że chciałby mieć takiego gracza w swoich szeregach. Na dzisiaj zjada po prostu napastników, którzy są w tym klubie.
- vieira4
- Juventino
Nie nie. Koperty są 30 czerwca 2012.stahoo pisze:Czuję, że z Sebą nic nie wypali latem i za rok będą koperty.
W związku z tym transferem musicie pamiętać też, że ewentualna oferta ze strony klubu z zagranicy musi zostac przyjeta przez dwie strony. A więc nie ma mowy że ktoś nam go "ukradnie". Juve albo go puści, albo i nie.
- SKAr7
- Juventino
Ile razy to już tu przerabialiśmy? :roll: Najpierw Sebuś poszedł na wypożyczenie, rok później Parma odkupiła połówkę jego karty, więc 30.06.12 mija rok od rozpoczęcia 50tek. Koperty na stół potencjalnie dopiero za rok, ale wątpliwe, żeby do tego doszło.vieira4 pisze:
Nie nie. Koperty są 30 czerwca 2012.
- Barisz
- Juventino
Podobno Benfica kupiła holenderskiego lewoskrzydłowego Olę Johna. Wcześniej ponoć interesowali się Elią, czyli sprawa (o ile coś było kiedykolwiek na rzeczy) stała się pewnie nieaktualna. W ogóle były jakieś inne ploteczki odnośnie pchnięcia Eljero z Juve?
"Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
- Marian.
- Juventino
Moim zdaniem pozyskanie Armero = 3-5-2 w nowym sezonie. Armero w systemie 3-4-3/3-5-2 spisuje się świetnie, co udowodnił w Udinese. W 4-3-3 Armero jako lewy obrońca to nie jest najlepszy pomysł.bramek pisze:No to Sky podało informację do fapanio jako że w poniedziałek Asamoah + Armero) O panie to by stanowiło już połowę niezbędnego mercato dla nas
Mimo wszystko jestem na tak. Wydaje mi się, że na ową dwójkę trzeba będzie sypnąć 25-30 milionów, ale myślę, że warto. Dwóch zapierdzielających murzynów od 1 do 90 minuty to jest to :twisted:.
Oby nie brakło dolarów na Cavaniego.

- pablo1503
- Juventino
Mam do was dwa pytania dotyczące dwójki z Udinese, czyli Asamoah i Armero.
1. 90% użytkowników strasznie spuszcza się nad Asamoah i wypisują, że mógłby walczyć o pierwszy skład, a takiego Sahina, to usadziliby na ławce. W czym jest on taki świetny, że jest lepszy od chociażby wymienionego przeze mnie Turka? technika, siła, strzał, szybkość?
2. Czy Armero to typowy wingback czy raczej lewy obrońca?
Edytka:
Wszedłem na whoscored i zobaczyłem coś, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Armero zaliczył w tym sezonie 10 asyst :shock:
1. 90% użytkowników strasznie spuszcza się nad Asamoah i wypisują, że mógłby walczyć o pierwszy skład, a takiego Sahina, to usadziliby na ławce. W czym jest on taki świetny, że jest lepszy od chociażby wymienionego przeze mnie Turka? technika, siła, strzał, szybkość?
2. Czy Armero to typowy wingback czy raczej lewy obrońca?
Edytka:
Wszedłem na whoscored i zobaczyłem coś, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Armero zaliczył w tym sezonie 10 asyst :shock:

To 2 różne pozycje. Ludzie sie podniecają, bo Asamoah fajny i realny. A Sahin to jedna z miliona plot.pablo1503 pisze:Mam do was dwa pytania dotyczące dwójki z Udinese, czyli Asamoah i Armero.