Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2012, 01:07

mixery pisze:Jak tylko zobaczyłem to info w tv przyszedłem tu dowiedzieć się coś więcej :prochno: . Myślę że nie jest to wielkie S-F. Piszczek drugi raz z rzędu w jedenastce sezonu. Realowi takiego gracza brakuje. No i to taki gracz który wszędzie da rade- pracowity, zawsze umotywowany. Wierzę że może to dojść do skutku!
Ja tak sobie właśnie pomyślałem, czytając tego newsa, że najpierw go z automatu uznałem za absurd, bo od kiedy to Real się na poważnie Polakami interesuje. Chwilę później się zreflektowałem, że w końcu to jest zawodnik z jedenastki roku Bundesligi, a nie byle ogór, z tego samego powodu nie bagatelizuję plotek o zainteresowaniu Lewandowskim ze strony Juve. Uważam natomiast, że Piszczek, poza aspektem wizerunkowym i finansowym, zaszkodziłby sobie, bo Ramos to klasa światowa i Łukasz nie wygrałby z nim rywalizacji. W BVB ma silną pozycję i powinien tam moim zdaniem pozostać.
zahor pisze:Jeżeli chodzi o Piszczka to wszystko jest tak jak piszecie - nie ma powodu żeby miał sobie nie dać rady w Madrycie, ale jest jedna rzecz o której nie wspomnieliście. Daniel Carvajal - mistrz świata do lat 19, wychowanek Realu, wielka nadzieja tego klubu, ponoć wielki talent. Oczywiście jeżeli Mourinho się na Piszczka uprze, to go dostanie, ale kibice Realu w Hiszpanii w większości woleliby żeby to młody Carvajal w przyszłym sezonie wywierał presję na Arbeloę albo nawet wygryzł go ze składu. Innych przeciwwskazań nie znalazłem.
Real topi miliony w transferach, zanim ktokolwiek się tam zastanowi, czy to ma sens. To nie Barca, która co sezon co najmniej jednego czy dwóch zdolnych piłkarzy zaprezentuje światu. Ostatnim zawodnikiem z młodzieżówki, który odegrał w tej drużynie ważną rolę, był bodajże Raul.
Dobry Mudżyn pisze:Pamietacie nasze"olabogadajcieszanseImmobileGiovincoMarronePasquatoDaudowi/wpisz dowolnego goscia z primki ktory nie zrobil kariery, lub zrobil, ale nie na miare swojego teoretycznego talentu ktory widzieli kibice-laicy a nie widzieli bźidcy, źli, wredni trenerzy (szczegolnie pije do Giovi, Marrone i Immobile moga sie jeszcze wyrobic)" ? I gdzie oni sa w chwili obecnej?
No właśnie ciekawe, że pijesz akurat do niego, bo w tym sezonie pokazuje, co potrafi. To naprawdę jest lider Parmy i nie chodzi tu wyłącznie o zdobycie 15 bramek, ale o to, że to jest piłkarz, który ciągnie grę tej drużyny, kiedy reszta stoi.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2012, 11:22

Pije do Giovi, nie dlatego, ze nie jest motorem napedowym Parmy w tym roku, bo jak najbardziej nim jest, ale dlatego ze nie sprawdzil sie u nas (ale i tak w sumie dalbym mu szansę ostatnią - ale jako rezerwa dla Vucinicia) a także dlatego, że ile ma już...26 lat? :roll: "młody" talent...

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2012, 11:44

Tak dokładnie to 25 ;) Wiesz, moim zdaniem trudno jednoznacznie stwierdzić, że się nie sprawdził. To nie jest tak, że grał słabo, choć fakt, że naprawdę rozwinął się dopiero w Parmie. Ja jednak zawsze uważałem, że dostawał za mało szans od trenerów. Był młody i grał za mało, po przejściu do Parmy pokazał, co potrafi, jeśli da mu się więcej możliwości do zaprezentowania swoich umiejętności. Z której by strony nie spojrzeć, Gio jest piłkarzem nietuzinkowym i mógłby wnieść dużo dobrego do Juve, a że Conte potrafiłby go odpowiednio wykorzystać, tego jestem pewien.

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2012, 12:06

Jak to się nie sprawdził? Przecież w porównaniu do tego całego szrotu, to on praktycznie nie grał. Głównie dostawał kilka minut na koniec dla świętego spokoju. Za Ferrary był moment, że niby w kółko miał jakieś problemy zdrowotne, choć nigdzie głośno nie szło o tym przeczytać. Już 25? No, co jak co, ale Juventus mocno go zmarnował, czy przyhamował. Jedyny mocno efektowny wynik Ferrary miał miejsce z Sebą w składzie. Pamiętam też moment za bodajże Zaccha, końcówka tragicznego sezonu, kolejny drewniany mecz, wszedł Seba i jakby się przełączyło na inne spotkanie, a kibice zaczęli skandować jego nazwisko. Skoro woleliśmy grać Amaurim i innymi Iaquintami, to trzeba było go już dawno wypuścić do jakiejś Parmy, a nie zabierać mu najlepsze lata na wystrzelenie z umiejętnościami, którymi tym podobnych Amaurich zjada.
Gdybyśmy mieli lepszych zawodników - okej, siedział, płakał, trudno. No, ale nie mieliśmy... wtf?

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2012, 17:02

B@rt pisze: Real topi miliony w transferach, zanim ktokolwiek się tam zastanowi, czy to ma sens. To nie Barca, która co sezon co najmniej jednego czy dwóch zdolnych piłkarzy zaprezentuje światu. Ostatnim zawodnikiem z młodzieżówki, który odegrał w tej drużynie ważną rolę, był bodajże Raul.
Jest jeszcze Iker, który ma się całkiem nieźle.

Co do Piszczka - Dudek nudził się na ławce / trybunach, to może teraz Łukasz sobie pogra? W sumie jest to zawsze pewne ryzyko, Real nie jedną gwiazdę już zmarnował (subiektywne wrażenie).

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2012, 17:35

W Arsenalu kroi się serio rewolucja, Podolski teraz M'Vila. Ciekawe czy to wszystko skłoni VP do podpisania nowego kontraktu.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 09:06

Niemiecki dziennik "Kicker" informuje, że Zorc stanowczo wypowiedział się na temat zainteresowania Realu Madryt polskim obrońcą na antenie stacji Sky Sports HD. - Piszczek z całą pewnością w następnym sezonie będzie grał w Dortmundzie - oświadczył dyrektor sportowy BVB.

- Nie ma żadnej oficjalnej oferty, ani z Realu, ani z REWE - zażartował jeszcze Zorc, odnosząc się do nazwy popularnej w Niemczech sieci supermarketów.

Ale beka :smile: :smile: :smile:

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 19:53

Newcastle kontynuuje francuski zaciąg. Ciężko mi powiedzieć czy dobrze, bo pierwszy raz słyszę o tym zawodniku, ale z pewnością może okazać się to dobrym posunięciem, a na pewno tanim. Trochę mi brakuje w Juventusie filtracji niższych lig w poszukiwaniu pojedynczych perełek, ale mistrzostwo jest :smile:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 20:14

Arbuzini mógłby Ci co nieco opowiedzieć o jego bracie, nad którym fapał w zeszłym roku w temacie o transferach ;)
Młodszego brata nie znam, ale jeśli ma taki talent jak Morgan, to Newcastle będzie miało z niego wiele pożytku.
Sroki w ostatnim czasie robią rewelacyjne transfery. A pamiętam jak parę lat temu cała Premier League się z nich śmiała, że wyrzucają pieniądze w błoto, a potem lądują w dolnych rejonach tabeli.

daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 20:51

K.M. pisze:Newcastle kontynuuje francuski zaciąg. Ciężko mi powiedzieć czy dobrze, bo pierwszy raz słyszę o tym zawodniku, ale z pewnością może okazać się to dobrym posunięciem, a na pewno tanim. Trochę mi brakuje w Juventusie filtracji niższych lig w poszukiwaniu pojedynczych perełek, ale mistrzostwo jest :smile:
Ciekawa sprawa, taki przeskok z Ligue 2 do czołowej drużyny Premier League. Chłopak musiał być dogłębnie obserwowany jeśli zdecydowali się mu zaufać. Swoją drogą, wolny transfer, więc Sroki niewiele ryzykują.

ewerthon pisze:Sroki w ostatnim czasie robią rewelacyjne transfery. A pamiętam jak parę lat temu cała Premier League się z nich śmiała, że wyrzucają pieniądze w błoto, a potem lądują w dolnych rejonach tabeli.
Rzeczywiście postawa Newcastle na rynku transferowym godna pochwał. Senegalskiego ataku powinna obawiać się każda obrona nie tylko w Anglii ale i w Europie. Do tego grający na miarę swojego talentu Ben Arfa i menadżer roku Pardew. Szkoda, że nie zakwalifikowali się do LM kosztem Arsenalu :/

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 21:56

Hazard w Chelsea!!! No to zaczyna się prawdziwe transferowe lato. Wiadomo już było, że przeniesie się do Anglii. Wybrał zwycięzcę Ligi Mistrzów, trudno mu się dziwić, bo sukcesy są, a i na kasę na pewno narzekać nie będzie. Ciekawe tylko, czy Chelsea coś zgarnie w przyszłym sezonie :smile: ?

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 22:13

Pytanie w takim razie co z Hulkiem? Mówiło się że trafi on do Chelsea ale skoro ściągnęli Hazarda... Chociaż kto wie. Dobrze by jednak było by Brazylijczyk poszedł do jakiejś topowej ligi i zaczął czarować w topowym klubie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 22:20

Dtmiu pisze:Pytanie w takim razie co z Hulkiem? Mówiło się że trafi on do Chelsea ale skoro ściągnęli Hazarda... Chociaż kto wie. Dobrze by jednak było by Brazylijczyk poszedł do jakiejś topowej ligi i zaczął czarować w topowym klubie.

Na przykład.... u nas :prochno:

Mimo wszystko, poczekałbym jeszcze na potwierdzenie. Kagawa też "niby" napisał na twitku, że już jest w MU, a jakoś jeszcze prezentacji żem nie widział... :C

Espaneta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 22:41

Wszyscy do Anglii lecą jak mucha do gó...,szczerze mówiąc to zazdroszczę im w cholerę kasy i medialności (skoro sami na boisku nie potrafili nigdy udowodnić swojej wielkości :prochno: ) szkoda tylko że ściągają wszystko co się da, oby tylko Hulk do nich nie poszedł bo znowu zostanie zwykłą maszyną od zapierniczania od bramki do bramki, walki o górne piłki i ciągłe przepychanie się, w Porto czaruje, drybluje, ośmiesza rywali, bawi się piłką, sądzę że w Anglii jednak tak fajnie nie będzie i to nie tyczy się tylko jego.

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 22:47

K.M. pisze:Hazard w Chelsea!!! No to zaczyna się prawdziwe transferowe lato. Wiadomo już było, że przeniesie się do Anglii. Wybrał zwycięzcę Ligi Mistrzów, trudno mu się dziwić, bo sukcesy są, a i na kasę na pewno narzekać nie będzie. Ciekawe tylko, czy Chelsea coś zgarnie w przyszłym sezonie :smile: ?
Po takim sukcesie pół składu odchodzi - WTF. Zaczną tam od nowa z nim i Matą z przodu. Wszystko zależy od kolejnych transferów.

Hulk? U nas zrobiłby robotę. Nie stać nas.

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
ODPOWIEDZ