Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 18:51

@D@$ pisze:
bendzamin pisze:Ciekawe, jak rozwinie sie sytuacja Torresa. Do tej pory uwazalem, ze nie mamy na niego wiekszych szans, ale wlasnie znalazlem taka jego wypowiedz po tym, jak siadl na lawce w finale LM:
"Po sezonie porozmawiamy i zobaczymy, jaka będzie moja przyszłość. Moja rola w drużynie mi nie odpowiada, nie tego się spodziewałem, gdy tu przychodziłem. Nie jestem zadowolony."
To w Turynie też mógłby być niezadowolony. Tyle piszecie o marudzeniu Seby a z tego co widzę, to z Torresem byłby podobny problem, czyli chciałby mieć pewne miejsce a byłby droższy (i za transfer i z pensją). Ogólnie nie podoba mi się ta jego wypowiedź. Każdy normalny piłkarz cieszyłby się ze zwycięstwa w LM a przynamniej "udawałby", że własne ambicje są mniej ważne niż sukces zespołu. A tu koleś wygrywa imprezę (i w zasadzie ma już komplet: ME, MŚ i LM), w sumie przy lekkim farcie, a marudzi że nie grał całego meczu... :roll:
to się nazywa ambicja, Torres nie chce siedzieć na tyłku i patrzeć jak mu inni puchary wygrywają, a on zlicza czy sumy w banku się zgadzają każdego miesiąca. Czego Ty od niego chcesz? sytuacja zupełnie odwrotna niż z Giovinco, ten chce iść do klubu który mu zagwarantuje stałą grę,

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 20:04

francois pisze:Sahin za Asamoaha
Nie widziałem nigdy Sahina w akcji, ale z tego co słyszałem, to jest chyba rozgrywający, a nie b2b. Poprawcie mnie.

pan Zambrotta pisze:to się nazywa ambicja, Torres nie chce siedzieć na tyłku i patrzeć jak mu inni puchary wygrywają, a on zlicza czy sumy w banku się zgadzają każdego miesiąca. Czego Ty od niego chcesz? sytuacja zupełnie odwrotna niż z Giovinco, ten chce iść do klubu który mu zagwarantuje stałą grę,
Wiadomo, Torres chce grać, bo jest ambitny, a Giovinco chce grać, bo jest bezczelny... . Zupełnie odwrotna sytuacja.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 20:07

Sahin to środkowy rozgrywający - coś jak Pirlo, choć w Borussi grał bardziej ofensywnie i raczej nie cofał się głeboko po piłki.

O Giovinco zostawię komentarz dla pana Z. 8)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 20:07

Typowa '9', to nasz cel nr. 1 na przyszły sezon i się z tym zgodzę. Cavani, Higuain, ewentualnie Dżeko byliby super wzmocnieniem. Mi, oprócz takiego 'bramko wpychacza' marzy się piłkarz, który będzie potrafił strzelić, asystować i ładnie zakręcić rywalami, czyli przysłowiowa '10'. Mamy już takiego piłkarza i jest nim Vucinić, ale umówmy się, on musi zagrać 3 słabe/średnie mecze, żeby w jednym zagrać dobrze. Wydaje się, że piłkarzem, który charakteryzuje się wyżej wymienionymi cechami, jest Suarez. Z tego co wiem, to mają oni problem z jednym skrzydłem, na którym gra Downing. Więc może zaproponować im np: Krasicia i dorzucić 15 baniek :think: . Kolejnym takim piłkarzem jest Jovetić, ale jego transfer wydaje się być całkowicie niemożliwy :płaczę:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 20:24

De Rossi pisze:Wiadomo, Torres chce grać, bo jest ambitny, a Giovinco chce grać, bo jest bezczelny... . Zupełnie odwrotna sytuacja.
jesteś taki głupi czy tylko udajesz?
Torres zmienia klub bo chce grać, Giovinco żąda gwarancji występów jeśli ma zmienić klub.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 20:41

stahoo pisze:Sahin to środkowy rozgrywający - coś jak Pirlo, choć w Borussi grał bardziej ofensywnie i raczej nie cofał się głeboko po piłki
Czyli tak jak mi się wydawało, żadna alternatywa dla Asamoaha.

pan Zambrotta pisze:jesteś taki głupi czy tylko udajesz?
Torres zmienia klub bo chce grać, Giovinco żąda gwarancji występów jeśli ma zmienić klub.
Jestem tak głupi. Bezczelny konus i ambitny Hiszpan.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 22:23

Zambrotta, weż tylko pod uwage, że Hiszpan kopie sie poczole i jest słabiutki obecnie, a Seba jest 'na fali'. Taka drobna różnica. Co nie zmienia faktu, że na pierwszy sklad trzeba sobie zapracować, i Seba żadnej taryfy ulgowej nigdzie nie dostanie.

TheDomin07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 01:11

To jest wszystko zależne od systemu jakim chce grac Conte.

Mam nadzieję graniczącą z pewnością że nie będzie to koszmarne 3-5-2 lub jak kto woli 5-3-2.

Pewnie będzie forsował 4-3-3.Choc moim zdaniem byłoby dobrze wrócic do 4-4-2

I tu pewne jest że pozycje lewa obrona,skrzydło czy atak wymagają wzmocnień.
Nie wspominając o uzupełnieniu kadry.Niestety grając na kilku fronatach trzeba miec po dwóch graczy na pozycję.

Musimy sobie zadac pytanie co chcemy zdziałać w LM?
Tym bardziej że będziemy mieli bardzo silnych rywali w grupie . Juve ma słaby "współczynnik" uefa.Bedziemy pewnie w 3 koszyku co może oznaczac że w grupie dostaniemy jakąś barce i man city.

Pewne jest to że kupując Jovetica i Destro idzie się w ilośc a nie jakośc.

Giovinco miał swoje szanse w Juve i koniec tematu.
Raczej przejdzie do Napoli gdzie zastąpi Lavezziego.

Potrzebni są zawodnicy którzy realnie wzmocnią zespół. O tym nawet Marotta wspominał.

Realną opcją jest Suarez bo L'pool znów nie zagra w LM.
Torres też nie jest głupią opcją, ale on raczej wróci do Atletico.

Co do lewej obrony to dobrym rozwiązaniem byłoby sciągnięcie Armero z Udine. To możliwe bo jak wiemy Pazienza chcą kupic więc jest grunt do zrobienia interesu.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 03:23

pan Zambrotta pisze:
De Rossi pisze:Wiadomo, Torres chce grać, bo jest ambitny, a Giovinco chce grać, bo jest bezczelny... . Zupełnie odwrotna sytuacja.
jesteś taki głupi czy tylko udajesz?
No tak biedny Torres, z mistrza swiata 2010 zrobili rezerwowego poniewaz chcieli mu zrobic na zlosc :lol: A nie, zapomnialem, przeciez to Real wygral te zawody :prochno:

Giovinco przesiedzial tutaj na lawce bardzo duzo czasu, burzyl sie, ze nikt nie chcial mu dac szansy sie pokazac, poszedl do Parmy, dopiął swego i teraz po prostu boi sie skonczyc jak poprzednio i wcale mu sie nie dziwie.
A porównywanie kogos kto strzela bramki i chce grac do kogos kto widzi gandalfa na bramce i chce grac jest po prostu czystą głupotą :doh:

Ciekawi mnie czy Marotta zwietrzy okazje i sprowadzi nam Drogbe do zespolu. Kasy na niego nie trzeba wydawac tylko kontrakt... ile taki Drogba moglby wziac rocznie od Juve?
Pozbyc sie Boriello i Matriego i bedzie dobrym rezerwowym na zrobienie roznicy przy wynikach 0-0.

KLIK ==>www
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 06:16

staszku, gimbaza atakuje. Pomożesz mi? :oops:

Cavani jest dobry, ale bardzo drogi jak na Marottę i Agnelliego.

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 07:12

Mnie cieszy jedna rzecz mam nadzieję że to wróży dobre mercato. Otóż praktycznie od kilku miesięcy jeśli pojawiają się jakiekolwiek plotki to nie ma w nich żadnych "Martinezów" i innych tego typu podobnych wynalazków.

:ok:

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 08:07

Dante93 pisze:Hiszpan kopie sie poczole i jest słabiutki obecnie, a Seba jest 'na fali'. Taka drobna różnica.
Sugerujesz, że Seba był kiedykolwiek lepszy od Torresa?

Moim zdaniem na takich transferach powinniśmy się skupić. Cavani czy Van Persie rozegrali świetne sezony i ich obecna wartość rynkowa jest w maksimum (lokalnym?-wątpię).
Warto zastanowić się nad sprowadzeniem piłkarzy, którzy mieli słabsze sezony, a posiadają olbrzymi potencjał. Torres właśnie do takich należy. Nie przepadam za nim - podałem tę sytuację jako przykład.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 08:12

Ouh_yeah pisze:
iltalismano pisze:Otrzymaliśmy 2,5 miliona za połowę karty którą odkupimy zapewne w cenie około 5-6, gdyż wątpię żeby Parma przebiła nas i odkupiła naszą połowke za 7.
3,5 za połówkę plus 1 mln za wcześniejsze wypożyczenie. Razem 4,5 więc za 5-6 raczej nie odkupimy tej połówki.
A za ile? 6 milionów to cena za jaką wykupimy kartę.

Parma nie wyłoży 7-8 gdyż nie zwróci im się transfer Giovinco jeżeli go opchną za 12-13,a więcej nikt za niego nie zapłaci.

IMHO.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 08:25

yanquez pisze:
Dante93 pisze:Hiszpan kopie sie poczole i jest słabiutki obecnie, a Seba jest 'na fali'. Taka drobna różnica.
LUDZIE CO JEST Z WAMI?!
Aktualnie TAK. Giovinco w tym momencie jest lepszy od Torresa. Zresztą nawet Matri jest od niego lepszy na daną chwilę.. :roll:
pan Zambrotta pisze:staszku, gimbaza atakuje. Pomożesz mi? :oops:
Oho, kapelusz sucharów się skonczył ? :( Zjadles je razem z kilkoma uzytkownikami i rozumem na sniadanie? Skoro tak to nic juz na tym swiecie nie bedzie takie samo :płaczę: Ale jak cos to Moratti ma jeszcze suchą pasze dla koni :prochno:
A co do tego co sie dzieje w gimbazie, nie wiem, ale krążą sluchy, ze zostałeś wybrany ich przewodniczącym, to prawda?

KLIK ==>www
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 08:37

Bartek88 pisze:
yanquez pisze:
LUDZIE CO JEST Z WAMI?!
Aktualnie TAK. Giovinco w tym momencie jest lepszy od Torresa. Zresztą nawet Matri jest od niego lepszy na daną chwilę.. :roll:
Obrazek
Mniej transfermarkt, więcej piłki na żywo. A żeby nie być niemiłym zaznaczam - moim zdaniem Torres jest znacznie lepszy od wymienionej przez Ciebie dwójki.

Nie sztuką jest kupienie za 50 milionów Cavaniego. Sztuką jest kupienie kogoś, kto będzie grał równie dobrze za 20-30. Oczywiście bardzo bardzo bardzo bym chciał Edinsona czy Joveticia, ale po prostu nie stać nas na kupowanie piłkarzy będących w primie.

Zablokowany