Mercato (2012-2014)
- zahor
- Juventino
iltalismano pisze: Na forum VS ciekawą 'wizję' przedstawił jeden z użytkowników.
la vendita di elia paga il riscatto di caceres-
[...]
Myslę że dużo tłumaczyć nie trzeba.
Obawiam się że jednak trzeba.iltalismano pisze: Eliero,także nie liczony w zestwieniu ,a chłopak za 4-5 milionów powinnien zostać sprzedany bez problemu.
Wykup Caceresa to 8 milionów, na transfermarkt Elia jest wyceniany na 7.
Komu konkretnie chciałbyś sprzedać połówkę jego karty za 10 baniek? Bo chyba nie Parmie? Dodam że jest to jedynie 2,5 mln mniej niż kwota na jaką transfermarkt wycenia całą jego kartę.iltalismano pisze: Giovinco - 10 milionów to racjonalna cena.
Melo za trzynaście? Kluby podobnież się dogadują, la Juve è ben disposta a cedere il giocatore [...] e l’incontro fra le parti porterà a una leggera limata del prezzo. Czyli jakby Turasy chciałby koniecznie zatrzymać niepokonanego tytana, to nie byłoby negocjacji tylko 13 baniek na stole.
Ja nie twierdzę że tak nie jest - ja tylko uważam że nie dostaniemy ze sprzedaży Brazylijczyka 13 baniek stąd też sielankowe kalkulacje tamtego gościa są warte tyle, co rewelacje agenta Giovinco.bramek pisze:zahor, ale Turcy wiedzą że my się chcemy pozbyć Melo , dlatego śmiało mogą pograć w negocjacje, a może coś się uda
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 14:22 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
Na włoskim Goal.com była godzina czatu z Curvą. Komuś się chce to potłumaczyć i wrzucić?
http://www.goal.com/it/live-update/880/ ... uve?page=5
- pumex
- Juventino
:shock: :shock:alina pisze:Na włoskim Goal.com była godzina czatu z Curvą. Komuś się chce to potłumaczyć i wrzucić?
Niechże ktoś naprawdę dobrze ogarniający Włoski przetłumaczy ten tekst. Wiem, że sporo tego, ale równie dużo moglibyśmy się dowiedzieć o tym, co się dzieje w temacie mercato.
Mrozzi... jedziesz i bez wymówek

- jakku1
- Juventino
Pumi, nie ma tam niczego czego bys juz nie wiedzial ; )
Jest pare slow o Matrim, Cavanim, Torresie, Asamoahu, Doscie, Pogbie... Takze o Verrattim. Nic nowego w tym wywiadzie sie nie pojawilo.
Jest pare slow o Matrim, Cavanim, Torresie, Asamoahu, Doscie, Pogbie... Takze o Verrattim. Nic nowego w tym wywiadzie sie nie pojawilo.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- zahor
- Juventino
To fakt, takie zgrabne podsumowanie naszej wiedzy o mercato. Cavani celem numer jeden, Neymar i RVP raczej mało prawdopodobni, Conte chciałby Giovinco ale Giovinco chce być ważny itp. Natomiast jest jedna rzecz która mnie zaciekawiła, odnośnie tego Dżeko. Wiemy że Marotta swego czasu dość długo negocjował w jego sprawie, ale nie wiedziałem że dalej jest napalony żeby go kupić.jakku1 pisze:Pumi, nie ma tam niczego czego bys juz nie wiedzial ; )
Aha, no i nie słyszałem osobiście o tym że Udinese chce Branescu. Ktoś wrzucał tu jakieś info na ten temat?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 14:35 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
Buuueee, liczyłem na jakąś perełkęjakku1 pisze:Pumi, nie ma tam niczego czego bys juz nie wiedzial ; )
Ja za swojej strony mogę zarzucić newsa z TuttoJuve, w którym DS Pescary mówi, że chcą za Verrattiego 12mln. Natomiast gdzieś indziej przeczytałem o poważnym zainteresowaniu Napoli osobą Pazziniego. Czyżby zastępstwo za... :roll: ...nie ma się co napalać. Traktuję to w formie ciekawostki
Było kiedyś o ofercie 12mln + Branescu + Pazienza przy temacie Asamoahzahor pisze:Aha, no i nie słyszałem osobiście o tym że Udinese chce Branescu. Ktoś wrzucał tu jakieś info na ten temat?

- SKAr7
- Juventino
Fajnie by było, jakbyś w wolnej chwili założył odrębny temat, albo zedytował tego Twojego posta faqowego pod kątem "obecna sytuacja na mercato". I edytował dalej w razie potrzeby. Oszczędziło by Ci to sporo "powtórzeń", a reszta miała by skondensowaną najbardziej prawdopodobną wiedzę w jednym miejscu. Albo jeszcze lepiej, spróbować się dogadać z modami, żeby Ci dali "autorską" zakładkę na głównej.jakku1 pisze:Pumi, nie ma tam niczego czego bys juz nie wiedzial ; )
Taki luźny, nieprzemyślany zbytnio pomysł.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 14:44 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakku1
- Juventino
Bylo chyba nawet na glownej, ze Udinese widzi Branescu i chce go wlaczyc do negocjacji w sprawie Asamoaha ; ) Co do Dzeko, to jest to tak jak napisales - konik Marotty. Przewija sie to nazwisko caly czas jako ta opcja numer 3, po Torresie i Cavanim.zahor pisze:Natomiast jest jedna rzecz która mnie zaciekawiła, odnośnie tego Dżeko. Wiemy że Marotta swego czasu dość długo negocjował w jego sprawie, ale nie wiedziałem że dalej jest napalony żeby go kupić.
Aha, no i nie słyszałem osobiście o tym że Udinese chce Branescu. Ktoś wrzucał tu jakieś info na ten temat?
@Pumi
Gwarantuje Ci, ze wiesz wszystko, albo prawie wszystko ; ) Co do Pazziniego to wydaje mi sie, ze Inter dalej kombinuje jak tu wyciagnac Lavezziego najmniejszym kosztem, najpierw byl Pandev, teraz Pazzini. Nic z tego nie bedzie, na moje oko ; )
@SKAr7
Pomysl dobry, ale odpowiedzialnosc chyba mnie przerosnie ;p
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
zahor pisze: Givinco =/= 10 milionów
Otrzymaliśmy 2,5 miliona za połowę karty którą odkupimy zapewne w cenie około 5-6, gdyż wątpię żeby Parma przebiła nas i odkupiła naszą połowke za 7.
Daje to okolo 3 mil strat. Przy dobrych negocjacjach można za Sebe 13 milionow zebrać. Nawet jeżeli dołączy się go do Cavaniego to zapewne o taka kwote zbić będzie chciał cene Marotta.
Ad Eliero - racja, aczkolwiek nadal nie mamy tam innych wpływów takich jak chociażby 4 miliony które otrzymamy od Genoi za połowę karty Ciro.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- bendzamin
- Redaktor
Ale inne kluby z kolei wiedza, ze Melo mial swietny sezon w Turcji i cos tam jednak na boisku pokazac potrafi. Nie jest tak, ze musimy go sprzedawac akurat Galacie.bramek pisze:zahor, ale Turcy wiedzą że my się chcemy pozbyć Melo , dlatego śmiało mogą pograć w negocjacje, a może coś się uda
Ciekawe, jak rozwinie sie sytuacja Torresa. Do tej pory uwazalem, ze nie mamy na niego wiekszych szans, ale wlasnie znalazlem taka jego wypowiedz po tym, jak siadl na lawce w finale LM:
"Po sezonie porozmawiamy i zobaczymy, jaka będzie moja przyszłość. Moja rola w drużynie mi nie odpowiada, nie tego się spodziewałem, gdy tu przychodziłem. Nie jestem zadowolony."
- francois
- Juventino
To lubięDante93 pisze: --Vucnić(Giaccherini)---Cavani(Matri)---Giovinco(Pepe)
-----Marchisio(Asamoah)------------------Vidal(Padoin)
----------------------------Pirlo(Veratti)
Ekotto/Armero?(De Ceglie)------------------Lichtsteiner(Caceres)
---------------Chiellini(Bonucci)-------Barzagli(?)
----------------------------Buffon(storari)
What do you think?

Verthongen w miejsce znaku zapytania, Sahin za Asamoaha, z dwójki na LO zdecydowanie Kameruńczyk.
No i może tego Verrattiego wypożyczyć na jeden sezon. Gdyby wystarczyło gotóweczki to można kupić Joveticia, a Giaccherini w swojej elastyczności łatałby ewentualne dziury na środku pomocy.
Mając taką kadrę z łatwością moglibyśmy przejść w każdej chwili na 4-2-4 lub 3-5-2.
Verthongen za Skrtela, Cavani za Suareza, Jovetić, Sahin za Asamoaha + Assou-Ekotto jako LO 8) No i jeszcze gdyby zgarnąć z powrotem Giovinco. Verrattiego wykupić, a później wypożyczyć do zespołu Serie A, gdzie będzie grał regularnie - niech Mikołaj ma wyzwanie :lol: Jeśli spełni się chociaż 80% tej listy to będę zadowolony.bramek pisze:Skrtel, Suarez, Jovetic, Asamoah, + LoKurcze brzmi jak życzenia które się kiedyś pisało do Św. Mikołaja
![]()
Za te 3 miliony straty możemy mieć solidnego piłkarza pierwszego składu mogącego grać na obydwu skrzydłach i jako cofnięty napastnik. Oddać go - to byłaby czysta głupota.iltalismano pisze:zahor pisze: Givinco =/= 10 milionów
Otrzymaliśmy 2,5 miliona za połowę karty którą odkupimy zapewne w cenie około 5-6, gdyż wątpię żeby Parma przebiła nas i odkupiła naszą połowke za 7.
Daje to okolo 3 mil strat. Przy dobrych negocjacjach można za Sebe 13 milionow zebrać. Nawet jeżeli dołączy się go do Cavaniego to zapewne o taka kwote zbić będzie chciał cene Marotta.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
3,5 za połówkę plus 1 mln za wcześniejsze wypożyczenie. Razem 4,5 więc za 5-6 raczej nie odkupimy tej połówki.iltalismano pisze:Otrzymaliśmy 2,5 miliona za połowę karty którą odkupimy zapewne w cenie około 5-6, gdyż wątpię żeby Parma przebiła nas i odkupiła naszą połowke za 7.
- @D@$
- Juventino
To w Turynie też mógłby być niezadowolony. Tyle piszecie o marudzeniu Seby a z tego co widzę, to z Torresem byłby podobny problem, czyli chciałby mieć pewne miejsce a byłby droższy (i za transfer i z pensją). Ogólnie nie podoba mi się ta jego wypowiedź. Każdy normalny piłkarz cieszyłby się ze zwycięstwa w LM a przynamniej "udawałby", że własne ambicje są mniej ważne niż sukces zespołu. A tu koleś wygrywa imprezę (i w zasadzie ma już komplet: ME, MŚ i LM), w sumie przy lekkim farcie, a marudzi że nie grał całego meczu... :roll:bendzamin pisze:Ciekawe, jak rozwinie sie sytuacja Torresa. Do tej pory uwazalem, ze nie mamy na niego wiekszych szans, ale wlasnie znalazlem taka jego wypowiedz po tym, jak siadl na lawce w finale LM:
"Po sezonie porozmawiamy i zobaczymy, jaka będzie moja przyszłość. Moja rola w drużynie mi nie odpowiada, nie tego się spodziewałem, gdy tu przychodziłem. Nie jestem zadowolony."
No z tym 4-2-4 to już tak gorzej, bo Mirko i Seba jak już na skrzydła to do 4-3-3.francois pisze:Mając taką kadrę z łatwością moglibyśmy przejść w każdej chwili na 4-2-4 lub 3-5-2.