Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 11:30

pablo1503 pisze:
SKAr7 pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=21905

Niech ktoś zaniesie pumexowi chusteczki albo srajtaśmę, bo pewnie biedakowi zaraz się skończą.
15 mln + jeden z tamtej trójki = co najwyżej 18mln, a to troszkę za mało. 15 + Matri/Fabio
Zawsze mnie to dziwi/bawi, jak się na forum wszyscy martwią żeby oferta nie była za niska i by wstydu nie było :) Normalnie że się zaczyna z niskiego pułapu a nie wrzuca się ile można. No ale akurat w tą ofertę z głównej nie wierzę. Esti nawet nie jest nasz, więc trzeba by najpierw go wykupić, trochę to bez sensu i mogłoby się skończyć jak z Mottą (tyle że tam chyba mieliśmy przymus wykupu). Połowa Immobile też dziwny pomysł, bo przeciez mamy tylko połowę, to co, olewamy Ciro zupełnie po takim sezonie i "projekcie" większego stawiania na młodych? Nie wierzę. Jedynie pół Marrone wydaje się realne, ale wcześniejsze głupoty raczej nie dają wiary w tego newsa.
^FAZZI^ pisze:Gdyby tak bardzo miał te barwy w sercu tak jak mówisz, to by nie stawiał tak absurdalnych warunków.
Cholera wie jak z tymi domniemanymi warunkami. On po prostu chce grać, nawet go rozumiem, gwarancji pewnego miejsca co kolejkę nikt mu nie da, chyba nie jest taki głupi żeby w to wierzyć. A że w Juve szans miał mało, podczas gdy w Parmie wybił się i dojrzał to nie dziwota że ma wątpliwości, byle tam nie przesadził. W sumie agenta ma wkurzającego, ale też działa logicznie-chce jak najwięcej ugrać. Barcelona? W ierwszej chwili można się uśmiać, ale nie zdziwię się jeśli jest w tym krztyna prawdy i co najmniej go obserwują. Mały, ruchliwy, szybki, z dobrą techniką, no nie powiecie że nie pasuje tam z charakterystyką, a Barcelona to też nie jakiś zespół kosmitów. Czy Sanchez serio jest taki jedwabisty że jego transfer był logiczny, a pomysł z Sebą wywłuje tylko śmiech? Tyle że Barca nie musi dogadać się tylko z Parmą, ale i z Juve i to może im skomplikować, bo u nas się teraz dwa razy zastanowią.
iltalismano pisze:Coś czuje że Top'em będzie Rossi, gdyż wyciagniemy go za małe pieniadze.
:doh: Powiesz mi jakim cudem? On zdrowy i w jakiejkowliek formie będzie najwcześniej zimą jak nie wiosną. To jest fizycznie niemożliwe żeby tu przyszedł bo żadnych testów nie przejdzie. A nawet jeśli to co nam da patrzenie jak siedzi co najmniej runde na trybunach?
pumex pisze:A doczytaliście do końca, czy luknęliście na sam nagłówek? Agnelli mówił ogólnie o sytuacji na rynku transferowym i finansowym a nie o sytuacji Juve. Mówił, że jego zdaniem wielkie transfery w świecie futbolu z czasem będą się kończyć.
Wiesz poniekąd można to tak rozumieć, że jak ktoś liczy na transfer za 40 mln i 10 mln kontraktu to się może przeliczyć i to nie tylko w Juve, ale ogólnie niedługo w całym futbolu, to tak czytając między wersami :]
deszczowy pisze:Nie czaję. Wpływy z biletów skoczyły, stadion chyba też zaczyna zarabiać na siebie, a ciągle mamy jedną wielką kieszeń.
To nie znaczy że się spłacił.
jakku1 pisze:Jesli chodzi o Verrattiego to pierwszy plan byl taki, aby mu dac pograc jeszcze gdzies z rok, zeby nabral doswiadczenia i dopiero potem wskoczyl do kadry Juve. Jednak to Conte zaczal naciskac na to, aby chlopaka wziac od razu, w calosci, juz teraz i wlaczyc go do pierwszej druzyny Juve. Stad cale zamieszanie jesli chodzi o to czy polowa karty, czy w calosci, etc. Jak to sie skonczy - nie wiem.
Kupić go, niech pojedzie na obóz przygotowawczy, ale niech wróci ogrywać się do Pescary. Tu się tylko będzie dołował na ławce, a lepiej niech teraz zostanie w pescarze niż po roku grzania puścić go do jakiegoś Lecce żeby znowu grzał jak Giandonato.

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 11:36

jakku1 pisze:Na 75% Giovinco jednak wroci do Juventusu, mamy bardzo dobre relacje z Parma, wykupienie drugiej polowy karty to nie bedzie jakis problem. Problemem bedzie to co z nim zrobic dalej, bo na chwile obecna nie za bardzo wiemy i najbadziej prawdopodobna opcja jest jego wykupienie, a potem... sprzedaz.
Naprawdę Conte jest tak zajarany Vuciniciem, że nie widzi potrzeby posiadania w drużynie jakiegokolwiek sensownego zastępcy/konkurenta dla Czarnogórca? Przecież z tym będzie jeszcze gorzej niż w mijającym sezonie, kiedy był chociaż Alex. No chyba że mamy full kasy i oprócz dziewiątki przyjdzie też Jovetić czy ktoś tam.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 11:48

iltalismano pisze:Na forum VS ciekawą 'wizję' przedstawił jeden z użytkowników.
la vendita di elia paga il riscatto di caceres-
via melo (13) e krasic (10) per circa 23 milioni.
20 milioni + matri per cavani.
10 milioni della vendita di giovinco + pazienza per asamoah.
3 milioni dalla vendita di ziegler + 3 che ti avanzavano + la metà di un giovane per verratti.
praticamente ti rimane tutto il budget di 40 milioni.
con 30 prendi suarez.
con 10 prendi il difensore.
a me sembra fattibile.
Tylko, że jest to wyłącznie widzimisię forumowicza VS. Czysta rozkmina bez pokrycia w faktach
@D@$ pisze:
pumex pisze:A doczytaliście do końca, czy luknęliście na sam nagłówek? Agnelli mówił ogólnie o sytuacji na rynku transferowym i finansowym a nie o sytuacji Juve. Mówił, że jego zdaniem wielkie transfery w świecie futbolu z czasem będą się kończyć.
Wiesz poniekąd można to tak rozumieć, że jak ktoś liczy na transfer za 40 mln i 10 mln kontraktu to się może przeliczyć i to nie tylko w Juve, ale ogólnie niedługo w całym futbolu, to tak czytając między wersami :]
Kibice Juve, Ci ogarnięci, nawet bez tej wypowiedzi Agnelliego wiedzieli, że nie ma co liczyć na wydatek 40mln+kosmiczna pensja na jedną personę :wink:

BTW: czyżby temat pewnego odejścia Dzeko z Manchesteru był już nieaktualny?. Sky - źródło dosyć pewne, news sprzed kilku dni

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 11:49

Powiesz mi jakim cudem? On zdrowy i w jakiejkowliek formie będzie najwcześniej zimą jak nie wiosną. To jest fizycznie niemożliwe żeby tu przyszedł bo żadnych testów nie przejdzie. A nawet jeśli to co nam da patrzenie jak siedzi co najmniej runde na trybunach?
Na przykład podczas transferu podpisujemy klauzule mówiącą o stanie zdrowia Rossiego. Nasi lekarze badają go,a my świadomi jego kontuzji i rekonwalescencji podpisujemy stosowne dokumenty.

Żadnego problemu nie widzę. Kwestia ustaleń między klubami.

Co nam da? Ehm. Za małą kwotę wyciągniemy zawodnika który rok temu był top 10 wśród dostępnych piłkarzy (czyt. z mniejszych klubów). Ba, teraz Łódź zatonęła i siedzi w SD, co napewno nie jest szczytem ambicji Giuseppe.
Uważam że pół roku to nie dużo jak na jego klase. JuveLab działa imponująco, dlatego uważam że odplacił by sie nam z nawiązką. Taki tam transfer "zimowy" zrobiony w Lato. Ala Mutu za czasów Lucka. (Tylko bez konieczności malowania linii na boisku po kazdym meczu z udziałem tego zawodnika. :D)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 11:51

jaqb pisze: Naprawdę Conte jest tak zajarany Vuciniciem, że nie widzi potrzeby posiadania w drużynie jakiegokolwiek sensownego zastępcy/konkurenta dla Czarnogórca? Przecież z tym będzie jeszcze gorzej niż w mijającym sezonie, kiedy był chociaż Alex. No chyba że mamy full kasy i oprócz dziewiątki przyjdzie też Jovetić czy ktoś tam.
Z tego, co wiem to Conte chcialby Giovinco w Juventusie. Problemem jest jednak postawa samego Seby a konretnie to, ze nie chce on walczyc o miejsce w pierwszej 11, tylko chce miec zapewnione miejsce z gory. Gdyby nie to, byloby pewne, ze chlopaka wykupimy i zatrzymamy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 12:06

Ja tam powtarzam od dawna - gwiazdor Giovinco nam nie potrzebny.
Zawodnik Giovinco by się przydał jednakże więcej w jego postawie z gwiazdora aniżeli z piłkarza.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 12:38

Łoles pisze:Ja tam powtarzam od dawna - gwiazdor Giovinco nam nie potrzebny.
Zawodnik Giovinco by się przydał jednakże więcej w jego postawie z gwiazdora aniżeli z piłkarza.
Mam podobne zdanie, jednak wydaje mi się, że to całe "gwiazdorzenie" to bardziej wina agenta Seby,który sypie głupawymi wywiadami na prawo i lewo.
Jeżeli Giovinco chce pierwszy skład, to musi zostać w Parmie. Tak, czy inaczej tańszego zawodnika na tym poziomie nie znajdziemy.

PS. Czy zauważyliście jak bardzo Agnelli z De Laurentiisem się lubią? Wzajemne komplementy, uprzejmości, przesiadują w jednym aucie... Na finale CI Andrea kilka rzędów zszedł, żeby się pomiziać z bossem Napoli...
Może jagnięcinka coś kombinuje? :doh:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 12:46

yanquez pisze: PS. Czy zauważyliście jak bardzo Agnelli z De Laurentiisem się lubią? Wzajemne komplementy, uprzejmości, przesiadują w jednym aucie... Na finale CI Andrea kilka rzędów zszedł, żeby się pomiziać z bossem Napoli...
Slyszalem teorie spiskowa, ze przerżnelismy final z Napoli (faktycznie, gralismy tak slabo jakbysmy nie chcieli wygrac :whistle: ) zeby Napoli sobie moglo cos wygrac, a w zamian zebysmy dostali Cavaniego, lub chociaz znizke na niego. Mielismy przegrac ten final rowniez w ramach oddania Neapolowi co ich - w zamian za 2 zwyciestwa w lidze, w tym jedno okazale, kiedy bylo nam najbardziej potrzebne - 3:0. Nie wiem, ale ze pilka nozna to w tych czasach jeden wielki biznes, bylbym w stanie to uwierzyc. (chociaz nie mowie ze tak bylo, i ze w to wierze)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 12:50

yanquez pisze:Mam podobne zdanie, jednak wydaje mi się, że to całe "gwiazdorzenie" to bardziej wina agenta Seby,który sypie głupawymi wywiadami na prawo i lewo.
Być może to wina tylko i wyłącznie agenta, jednak ten sam człowiek jest przedstawicielem Iaquinty, Abate, Maxi Lopeza, Gattuso, Criscito, Antoniniego, czyli w miarę znanych zawodników i przy ich temacie raczej nie ma festiwalu głupot. Sebek wypowiadając się samemu niekiedy dowalał do pieca, więc wydaje mi się, że jednak wypowiedzi agenta wyrażają w jakiś sposób opinię Giovinco i nie są tylko radosnym wyrzucaniem prywatnej opinii D`Amico
yanquez pisze:Czy zauważyliście jak bardzo Agnelli z De Laurentiisem się lubią? Wzajemne komplementy, uprzejmości, przesiadują w jednym aucie... Na finale CI Andrea kilka rzędów zszedł, żeby się pomiziać z bossem Napoli...
A jak prędko De Laurentiis zmienił swoje zdanie o miejscu rozgrywania finału CI, zaraz po wypowiedzi Agnelliego, któremu przyznał rację :-D Robią wzajemne podchody...

Jeśli chodzi o plotki, to od kilku dni pojawiają się te mówiące, że komplikuje się transfer Asamoah :/ Ponoć blisko opuszczenia Udine są Isla i Benatia, więc Pozzo z dnia na dzień jest coraz mniej chętny do sprzedaży Ghańczyka. Ile w tym prawdy? nie wiem
Dobry Mudżyn pisze:Slyszalem teorie spiskowa, ze przerżnelismy final z Napoli (faktycznie, gralismy tak slabo jakbysmy nie chcieli wygrac :whistle: ) zeby Napoli sobie moglo cos wygrac, a w zamian zebysmy dostali Cavaniego, lub chociaz znizke na niego. Mielismy przegrac ten final rowniez w ramach oddania Neapolowi co ich - w zamian za 2 zwyciestwa w lidze, w tym jedno okazale
To coś im nie wyszło, bo w pierwszym meczu był remis 3:3
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 12:52 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 12:51

Dobry Mudżyn pisze:
yanquez pisze: PS. Czy zauważyliście jak bardzo Agnelli z De Laurentiisem się lubią? Wzajemne komplementy, uprzejmości, przesiadują w jednym aucie... Na finale CI Andrea kilka rzędów zszedł, żeby się pomiziać z bossem Napoli...
Slyszalem teorie spiskowa, ze przerżnelismy final z Napoli (faktycznie, gralismy tak slabo jakbysmy nie chcieli wygrac :whistle: ) zeby Napoli sobie moglo cos wygrac, a w zamian zebysmy dostali Cavaniego, lub chociaz znizke na niego. Mielismy przegrac ten final rowniez w ramach oddania Neapolowi co ich - w zamian za 2 zwyciestwa w lidze, w tym jedno okazale, kiedy bylo nam najbardziej potrzebne - 3:0. Nie wiem, ale ze pilka nozna to w tych czasach jeden wielki biznes, bylbym w stanie to uwierzyc. (chociaz nie mowie ze tak bylo, i ze w to wierze)
Mam nadzieję, że to bzdura. Zwykły humbug i grubymi nićmi szyta kaczka po neapolitańsku. Lubię Cavaniego, ale nie sądzę, by Conte i Agnelli uciekali się do TAKICH metod. Obaj mają w pamieci demony sprzed sześciu lat przecież.

PS. "Jagniecinka"? 0_o

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 13:07

deszczowy pisze:
Dobry Mudżyn pisze:
Mam nadzieję, że to bzdura. Zwykły humbug i grubymi nićmi szyta kaczka po neapolitańsku. Lubię Cavaniego, ale nie sądzę, by Conte i Agnelli uciekali się do TAKICH metod. Obaj mają w pamieci demony sprzed sześciu lat przecież.

PS. "Jagniecinka"? 0_o
Ciekawe, że jak Castiel wyjechał z czymś takim po Romie, to został wydymany śmiechem na lewo, prawo i wspak. A tutaj ludzie dopuszczają taką samą możliwość :smile:

Podejrzewam, że Jagnięcinka to zrobiona z brakiem stylu porównywalnym do mojego Kwadrata Asamoah fonetyczna przemiana nazwiska Agnelli :)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 13:10

pumex pisze:Być może to wina tylko i wyłącznie agenta, jednak ten sam człowiek jest przedstawicielem Iaquinty, Abate, Maxi Lopeza, Gattuso, Criscito, Antoniniego, czyli w miarę znanych zawodników i przy ich temacie raczej nie ma festiwalu głupot. Sebek wypowiadając się samemu niekiedy dowalał do pieca, więc wydaje mi się, że jednak wypowiedzi agenta wyrażają w jakiś sposób opinię Giovinco i nie są tylko radosnym wyrzucaniem prywatnej opinii D`Amico
Dla mnie ten gość naprawdę jest fenomenem. Można przyjąć, że nie zna się na swojej robocie bo zamiast nakręcać zainteresowanie zawodnikiem kompromituje go w oczach wszystkich. Ale z drugiej strony trzeba sobie postawić pytanie:
- dlaczego np. nie ponagla Milanu żeby rzucał na stół kasę na Maxi Lopeza, bo w kolejce po niego stoją już Man Utd, Real i Chelsea?
- dlaczego Giovinco nie podziękuje mu za współpracę albo przynajmniej nie zasugeruje, żeby zakończył tę żałosną szopkę? Nawet jeżeli sam Giovinco sobie z tego nie zdaje sprawy, to chyba są w jego otoczeniu ludzie którzy to widzą i mogą mu podpowiedzieć że agent wykonuje krecią robotę.

Zaraz pewnie usłyszę że hejtuję karła, ale naprawdę ciężko mi uwierzyć w taką wersję że Giovinco chce tyrać za trzech żeby wywalczyć sobie miejsce w składzie Juventusu a zły agent robi z niego idiotę i żąda dla niego gwarancji wyjściowej jedenastki.
iltalismano pisze: Na forum VS ciekawą 'wizję' przedstawił jeden z użytkowników.
la vendita di elia paga il riscatto di caceres-
via melo (13) e krasic (10) per circa 23 milioni.
20 milioni + matri per cavani.
10 milioni della vendita di giovinco + pazienza per asamoah.
3 milioni dalla vendita di ziegler + 3 che ti avanzavano + la metà di un giovane per verratti.
praticamente ti rimane tutto il budget di 40 milioni.
con 30 prendi suarez.
con 10 prendi il difensore.
a me sembra fattibile.
Myslę że dużo tłumaczyć nie trzeba.

Takie to nawet 'logiczne'. Nawet.
Przypomnij mi kiedy ostatnio było takie mercato, że sprzedaliśmy wszystkich piłkarzy których nie potrzebowaliśmy po cenach z transfermarkt albo wyższych?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 13:14 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 13:13

Giovinco poprzewracało się trochę w dupie.
Myśli że jak zagrał niezły sezon w średniej parmie to od razu wszystkie dni będa stały dla niego otworem i tutaj zachowanie agenta w sumie nei dużo zmienia bo obaj są siebie warci imo.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 13:27

zahor pisze: Przypomnij mi kiedy ostatnio było takie mercato, że sprzedaliśmy wszystkich piłkarzy których nie potrzebowaliśmy po cenach z transfermarkt albo wyższych?
O które ceny ci chodzi? Krasic - wg. TM warty 16 milionow - tu liczony po 10. Jak dla mnie 10-16 = -6 czyli stosunkowo 6 w plecy z wartością.

Melo? Klauzula umowy Juve - Gala. Mysle ze Turków stać i mogą wyłożyć taką kaskę. Może w ratach - ale wydaje mi się że wysupłają euraski. LM przed nimi więc potrzebują Felipe, ich MVP sezonu. Jego wartość wg. TM - 16 milionów.

Eliero,także nie liczony w zestwieniu ,a chłopak za 4-5 milionów powinnien zostać sprzedany bez problemu.

Giovinco - 10 milionów to racjonalna cena. Ziegler? 3 to aż 4,7 mil mniej niż jego wartość wg. TM.

Mało tego, nie licza 'ciasteczek' w stylu Motty, Martineza czy Vicka bo ich wartość sprzedażowa jest pewnie równa zero lub max 1 miliona w całości.

Obliczenia te są zaniżone więc nie wiem czemu zadałeś tak nonsensowne pytanie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 13:34

SKAr7 pisze: (..) brakiem stylu porównywalnym do mojego Kwadrata Asamoah fonetyczna przemiana nazwiska
Jesz kupę - to jest brak stylu. :prochno:

@zahor
spoko jeszcze będziesz bronił Sebę, jak przejdzie do Milanu ;)

Napisałem, że to może być głównie gadka agenta, bo najzwyczajniej wszędzie natrafiam tylko na jego wypowiedzi. Po prostu dopuszczam taką możliwość.

@iltalismano
z tymi "racjonalnymi" cenami to jest trochę tak, że można za 16 baniek sprzedać Cavaniego, a można za 25 Amauriego... Potrzebny jest skill, fart i wykorzystywanie okazji tudzież znalezienie łosia...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 13:40 przez yanquez, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany