Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 17:30

Ja murem stoje za 4:3:3.
jaqb pisze:Czy ja wiem? I tu i tu potrzebny jest obrońca, z tym że do 4-3-3 przydałby się lewy, a do 3-5-2 stoper.
Weż pod uwage, że przy 3:5:2 mocno kuleje prawa strona obrony (swoją drogą lewa też pupy nie urywa).
W 4:3:3 za to prawą mamy idealnie obsadzoną (Lichy, Caceres) a na lewą wystarczyłoby kupic kogoś do podstawowej '11' bo alternatywami byłby De Ceglie i w razie potrzeby- Chiellini. Środek w tym wypadku jest dobrze obstawiony (Bonucci,Barzagli,Chiellini,Caceres) i nie wymaga praktycznie żadnych wzmocnień.
alina pisze:. Wczoraj aż się prosiło o zmianę na 4-3-3.
Mam wrażenie, że niedlugo po 1. straconej bramce przeszliśmy na coś w podobie 4-3-3. I były to najlepsze minuty w wykonaniu Juve. Co prawda Vucinić cieniował, ale dużo ofensywniej ustawiony aniżeli Lichtsteiner był Pepe, który zrobil sporo szumu.
Hmmm:
--Vucnić(Giaccherini)---Cavani(Matri)---Giovinco(Pepe)

-----Marchisio(Asamoah)------------------Vidal(Padoin)
----------------------------Pirlo(Veratti)
Ekotto/Armero?(De Ceglie)------------------Lichtsteiner(Caceres)
---------------Chiellini(Bonucci)-------Barzagli(?)
----------------------------Buffon(storari)

What do you think?
:prochno:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 17:31

pumex pisze: Wracając troszkę do taktyki na przyszły sezon, niezależnie od niej widziałbym to tak: Cavani/Higuain, Giovinco, Asamoah + młodzi Pogba i Verratti. Reszta w zależności od preferowanego ustawienia
Niezależnie od niej to potrzebujemy też lewego obrońcy. Nie wiemy co Conte planuje zrobić z Estim, a De Ceglie na ligę się nadaje, ale na nic więcej. Przydałby się Armero albo chociaż Kolarov.
Wydaje mi się, że Juve będzie po raz kolejny wyszukiwało i kupowało nowych graczy bazując na włoskim rynku.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 17:35

Paulo pisze:Marzeniem jest oczywiście Eden Hazard
Dlatego napisałem że, jest jw. :) co nie zmienia faktu że podziwiam Go za to wszystko co napisałem.

Co do Giroud to myślę, że i tak byłby lepszy niż nasi prawie jak napastnicy.

A atrakcyjność Ligue 1...no wiesz Pumex, w Serie A też czasem są takie mecze że człowiek prosi niebiosa, aby się skończył po pierwszej połowie, a najlepiej gdyby nigdy się nie zaczynał. W każdej lidze chyba tak jest. Ja tam czasem lubię popatrzeć na francuską, gdy nie ma nic ciekawego, albo leci w TV Viola - Lecce ;)

Co do transferów to popieram, też bym chciał zobaczyć tych Panów wymienionych przez Ciebie od sierpnia w Juve.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 17:38

Castiel pisze:Niezależnie od niej to potrzebujemy też lewego obrońcy. (...) Przydałby się Armero albo chociaż Kolarov.
Zgoda, potrzebujemy lewego obrońcy, ale w zależności od taktyki. Do 3-5-2 powinni nas interesować piłkarze o charakterystyce Bale'a czy Armero. Według mnie Kolarov dużo bardziej nadaje się do 4-3-3.
Tak czy inaczej absolutnym priorytetem jest dwójka atakujących (w tym jeden z topu) oraz 4-ty bardzo dobry środkowy pomocnik.
Paulo pisze:A atrakcyjność Ligue 1...no wiesz Pumex, w Serie A też czasem są takie mecze że człowiek prosi niebiosa, aby się skończył po pierwszej połowie, a najlepiej gdyby nigdy się nie zaczynał. W każdej lidze chyba tak jest.
Tak jak piszesz, w każdej lidze zdarzają się nudne mecze. Jednak ja oglądając mniej więcej 2 spotkania Ligue1 tygodniowo od początku rundy rewanżowej trafiłem na taką ilość naprawdę dobrych potyczek, że można je policzyć na palcach... jeden dłoni (?). Tam nawet jak jest wynik 2:2 lub 3:3 to jakoś nie podchodzi mi sposób ich gry.

EDIT:
alina pisze:Marotta nie zasypuje gruszek w popiele. Juventus będzie miał nowego szefa skautów - Javiera Ribaltę.
Rozumiem, że to stanowisko o półkę niżej niż Paratici? Żeby zaraz nie wyszło, że to zastępca Fabio P :o
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 17:47 przez pumex, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 17:40

Marotta nie zasypuje gruszek w popiele. Juventus będzie miał nowego szefa skautów - Javiera Ribaltę.

Facet ma 32 lata i współpracował z Benitezem w L'poolu.

http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... genti-ecco

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:06

Paulo pisze:Marzeniem jest oczywiście Eden Hazard (jak mówią na Canale Plus "Edę Azar"), potrafi chyba wszystko - strzela gole, świetnie asystuje, potrafi wyprowadzić kontrę, technicznie nienaganny, kilka razy znakomicie wykorzystany jako trailer w akcji. Niestety pewnie nie na nasze możliwości.
Bo po francusku tak to właśnie sie wymawia. Tylko po co polscy komentatorzy wymawiaja jego nazwisko w tym języku? =/

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:17

kamilu_87 pisze:
Paulo pisze:Marzeniem jest oczywiście Eden Hazard (jak mówią na Canale Plus "Edę Azar"), potrafi chyba wszystko - strzela gole, świetnie asystuje, potrafi wyprowadzić kontrę, technicznie nienaganny, kilka razy znakomicie wykorzystany jako trailer w akcji. Niestety pewnie nie na nasze możliwości.
Bo po francusku tak to właśnie sie wymawia. Tylko po co polscy komentatorzy wymawiaja jego nazwisko w tym języku? =/
Może dlatego że jest Belgiem z francuskojęzycznej części tego kraju i to jego język ojczysty? :think:

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:19

kamilu_87 pisze:
Spokojnie, ja to wiem, ze tak się wymawia :) po prostu zabawnie to brzmi zawsze, szczególnie jak Stefan tam bełkocze po francusku i zaczyna listę piłkarzy wymieniać, to człowiek czuje sie jakby oglądał na francuskim Canale Plus. Wolę tak niż slyszeć co Szpaku by zmontował z personaliów tego piłkarza...jak zwał, tak zwał, chciałbym Go u boku Cavaniego w Juve :)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:21

kamilu_87 pisze:
Poprawne wymówienie nazwiska piłkarza, daje im +50 do bycia fajnym

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:27

na Transfery.info juz o Neymarze pisza ze niby Juventus jest nim powaznie zainteresowany

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:30

Niech mi ktos powie czy my (a tak naprawdę Marotta i spółka) planujemy zakup Top napastnika, czy top napastnika i kogoś alla Robben? Bo jeśli się nim interesowaliśmy to chyba nie kosztem napadziora? Wiem, że on już odpadł z listy potencjalnych celi na letnie mercato ale może ktoś "podobny".
I jeszcze jedno pytanie: czy Nani grał kiedyś na lewej stronie? Lub nadal gra bo ligi angielskiej nie oglądam zbyt często?
krystiank pisze:na Transfery.info juz o Neymarze pisza ze niby Juventus jest nim powaznie zainteresowany
Dobry Neymar nie jest zły, ale raczej bardzo drogi. I pytanie czy będzi chciał zmieniac klub bo rok temu został mimo zainteresowania Barcy i Realu.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 18:33 przez Argonessar, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:30

krystiank pisze:na Transfery.info juz o Neymarze pisza ze niby Juventus jest nim powaznie zainteresowany
Również prezydent Santosu (rzekomo) potwierdził, że Juve interesuje się młodym Brazolem :whistle:
Argonessar pisze:Niech mi ktos powie czy my (a tak naprawdę Marotta i spółka) planujemy zakup Top napastnika
'Njusy' o tym, że Maratta i Paratici polecieli do Hiszpanii, aby porozmawiać z agentami Suarez i Higuaina, czy też informacje od Jakku, że niby naszym celem nr. 1 jest Cavani - Tak, topowy napastnik jest naszym głównym celem transferowym
Argonessar pisze:I pytanie czy będzi chciał zmieniac klub bo rok temu został mimo zainteresowania Barcy i Realu
'Chętnie założę koszulkę Juventusu. Co prawda w Interze grał Ronaldo, mój wielki idol, lecz ja i tak pierwszeństwo daję Juve' - słowa Neymara wg. Wikipedii.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 18:46

zahor pisze:
kamilu_87 pisze:
Może dlatego że jest Belgiem z francuskojęzycznej części tego kraju i to jego język ojczysty? :think:
Tutaj nalezaloby sie zastanowic, z ktorej czesci francuskojezycznej Belgii Edę pochodzi i czy tam faktycznie tak się wymawia to nazwisko. Śmiem twierdzić, że nawet jeśli faktycznie posługuje się językiem francuskim, to z pewnoscią z naleciałościami typowo belgijskimi charakterystycznymi dla rejonu Walonii, gdzie się chłopak wychował. Nie jest także wykluczone, że mówi w jakimś specyficznym dialekcie - np. szampańskim. Bardzo możliwe więc, że wymowa Edę Azar jest w rzeczywistości jednak błędna, gdyż po wzięciu pod uwagę tych okoliczności nakreślonych wyżej, należy - w przypadku nazwiska - przeciągnąc nieco litere "z", zaś ostatnie "a" przechodzi w "o".

:prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 20:14

pablo1503 pisze:
Również prezydent Santosu (rzekomo) potwierdził, że Juve interesuje się młodym Brazolem :whistle:
Chłopak ma przeogromny potencjał, ale połknąłby cały budżet transferowy. Jeśli rozbijemy bank lub Elkann zdecyduje się zrobić kibicom drobny prezent w postaci Neymara obok nowego bombardiera - ok. Ale jeśli to ma być nasz crack w ataku gwarantujący 20-30 bramek w sezonie to ja tego nie widzę. Zakładając czysto hipotetycznie że go sprowadzamy :D

Sapere Aude!
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 20:29

Co do Neymara to chłopak jest na prawdę dobry, ale powiedzmy sobie szczerze, to co wyprawia w swojej lidze nie powtórzy w Europie. Mamy kilka pozycji, które wymagają wzmocnień. Najlepiej byłoby je załatać w jednym okienku by mieć kompletny zespół i kadrę nie mającą dziur i słabych punktów. Na prawe skrzydło przydałby się ten Ramirez z Bologni, na lewą obronę Armero/Kolarov, do ataku np Cavani, przynajmniej jeden dobry stoper i porządny 4 środkowy pomocnik - Asamoah. Gdyby to podliczyć to już robi się niezła sumka - Ramirez - 15mln, Armero/Kolarov - 15 mln, Cavani (30-40mln), Asamoah - 15 mln. To są takie średnie kwoty, które najpewniej ulegną zmianie, niekoniecznie na naszą korzyść. Optymistycznie można liczyć 70 mln na to co mamy. Trzeba jeszcze wykupić Caceresa i mieć nadzieje, że te odpady które mamy znajdą sobie nowe kluby które chętnie za nich zapłaca jakiekolwiek pieniądze.

Zablokowany