Coppa Italia (FINAŁ): JUVENTUS 0-2 Napoli [DPL na meczu!!!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:28

Tak mnie naszło jeszcze... a jakby Conte [strateg] przegrał ten mecz specjalnie?? Zeby wymusić transfery na Klubie? He.? Pomyslal ktos o tym w ten sposob?:)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:29

szczypek pisze:
LordJuve pisze:Nie krzycz...bo śmierdzi. :doh: Przypomnij mi jak wypowiadał się o nadchodzącym mercato Marotta? Możesz? Zejdź na ziemię, nie wierzę już tym ludziom, jak zobaczę to uwierzę.
Zrealizowali plan na ten sezon (LM) w 100%, a jeszcze dodali do tego mistrzostwo i to w jakim stylu. Czego Ty jeszcze chcesz?

Przegrali jeden mecz na koniec, a Ty pieprzysz trzy po trzy jak potłuczony, że to nie jest zespół, który stać na sukces.
Hm a czy ty czytasz to co ja piszę czy a priori odpisujesz na moje posty? To jest zespół, który stać na sukces, co pokazali w tym sezonie, ale mecz o puchar Włoch zagrali kiepski. Pytanie, dlaczego skoro to jest zespół, który stać na wygrywanie bo pokazali to w tym sezonie w lidzie. Jak ci mam to wytłumaczyć? Bardziej łopatologicznie się nie da... :roll:

Czepiam się owej koncepcji "zimnego kubła", bo nie bardzo wierzę, że ta porażka da jakieś wymierne, długoterminowe efekty...a szkoda, bo kilka porządnych zakupów trzeba w tym mercato zrobić.

Srry, ale nauczony kolejnymi sezonami po farsopoli nie wierzę, że w tym klubie znów zacznie się wydawać kasę na wielkie nazwiska, które są potrzebne do bycia w TOP 10 Europy. Podpieram swoje zdanie, m.in., na wcześniejszych wypowiedziach Marotty, który już ostudzał zapał naiwnych kibiców, którzy liczyli na spore i bogate zakupy.

Rozumiesz już :?:
cerb pisze:Tak mnie naszło jeszcze... a jakby Conte [strateg] przegrał ten mecz specjalnie?? Zeby wymusić transfery na Klubie? He.? Pomyslal ktos o tym w ten sposob?:)
Sugerujesz, że mamy aż tak kiepskich włodarzy, że trzeba ich na spisek brać? :prochno:
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 23:32 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No i zabobony zabobonami ale wiecej moglismy Sobie przyszywać gwiazdke na projektach koszulek bo nie przegralismy meczu w lidze to juz puchar jest nasz no brawo brawo szkoda ten sezon mial nalezec do ADP miał dzis podniesc drugi puchar ale zagralismy fatalnie

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ciekawe. To Licht był tragiczny, a jedziecie po Estim. Fajnie macie. Boriello taki jak zawsze - beznadziejny, ale to Vucinić wchodząc z ławki napędzał kontry... Napoli. Chłopulki jakby przechlane, a i tak byłaby dogrywka gdyby nie śmiechowy gol po aucie. To było takie... jak za najlepszych czasów Delneriego.

Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:32

pablo1503 pisze:; Marchisio widziałem tylko podczas jednego strzału i jak miał problemu z barkiem - ninja;
Ninja znaczy - pojawiam się w nieprawdopodobny sposób w polu karnym przeciwnika i zadaję ostateczny cios w pięknym stylu.

Mecz słaby z naszej strony do straty pierwszej bramki. Szkoda pucharu, ale żal mniejszy, bo ciągle unoszą się w powietrzu opary szczęścia po zdobyciu 30! ;p

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:34

Lichy po raz kolejny udowodnił, że jako skrzydłowy w 3-5-2 kompletnie się nie nadaje. Dziś był bezproduktywny. Czy Conte tego nie widzi?

Trochę szkoda pucharu.

EDIT:
Bartek88 pisze: No tak, zaliczyl dwa slabe mecze, LICHY OUT (razem z Conte :!: )
W każdym spotkaniu w którym graliśmy ze Szwajcarem w pomocy przy 3-5-2, Stefan grał o wiele słabiej niż na obronie.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 23:38 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie potrafimy wygrac z przecietnym Napoli a chcemy wygrywac w LM, Conte OUT

Teraz wracajac do meczu, czy mi sie wydaje, czy przy 2 golu blad poplenil Bonucci zostawiajac niekrytego Hamsika i podbiegajac do zawodnika Napoli,ktorym zajmowal sie Barzagli ?

Pirlo juz po 20 min powinien zejsc, komplentnie NIC ale to NIC mu nie wychodzilo, niedokladnie podania, straty pilek, szkoda, ze nie mamy na lawce kogos, kto by go zastąpil w razie czego - i moze tutaj akurat Verratti sie przyda, jak go nie odeslemy na ogrywanie.
Lichy to samo, gupie faule, gupie straty, niedokladnosc, Pepe powinien wejsc duzo wczesniej.
Lichy po raz kolejny udowodnił, że jako skrzydłowy w 3-5-2 kompletnie się nie nadaje. Dziś był bezproduktywny. Czy Conte tego nie widzi?
No tak, zaliczyl dwa slabe mecze, LICHY OUT (razem z Conte :!: )
Nie wiem tylko czy bardziej mi szkoda tej gwiazdki czy tych czystych bez porazki statystyk :(
Alina skomentowal co ktos napisal pisze:Przegraliśmy, to teraz 'śmieszny puchar'

:prochno: Ale jak by nie patrzec Juventus od zawsze jakos nie przywiazywal wagi do tego pucharu, w tym roku tylko cos sie zmienilo, chyba dlatego bo Conte chcial wygrac wszystko albo jakos sobie i kibicom zrekompensowac brak gry w LM.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 00:35 przez Bartek88, łącznie zmieniany 4 razy.

KLIK ==>www
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Izi pisze:
pablo1503 pisze:; Marchisio widziałem tylko podczas jednego strzału i jak miał problemu z barkiem - ninja;
Ninja znaczy - pojawiam się w nieprawdopodobny sposób w polu karnym przeciwnika i zadaję ostateczny cios w pięknym stylu.
Wiem od czego wziął się jego pseudonim.
Ale myślę, że Ninja oznacza też cichego, niewidocznego, a to określenie dziś do niego pasuje.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:36

Cóż, szkoda tego finału. Szkoda, że nie udało się tego wspaniałego sezonu dokończyć zwycięstwem w Coppa Italia. Trzeba jednak przyznać, że dzisiaj zespół z południa Włoch prezentował się lepiej od Juventusu i to im należało się zwycięstwo. Moim zdaniem zaważył brak Chielliniego - co jak co, ale Giorgio w takich meczach z reguły prezentuje się wybornie. Widać też, że brakuje nam cracka do ataku. Mam nadzieję, że to był ostatni mecz Cavaniego w barwach Napoli i że Urugwajczyk dołączy do nas tego lata.

Ale szczerzę mówiąc najbardziej mi szkoda Del Piero. Szkoda, że w swoim ostatnim meczu w barwach Juventusu nie uniósł tego pucharu. Ale cóż - taki jest sport - nie zawsze wszystko wychodzi tak jakby się tego chciało.

Jestem mimo wszystko DUMNY z całej drużyny za to co zrobili w tym sezonie. Wykonali kawał dobrej roboty i chwała im za to. Mam nadzieję, że w lecie solidnie się wzmocnimy i ruszymy z powodzeniem na podbój nie tylko Włoch, ale i Europy.

FORZA GRANDE JUVE! GRAZIE RAGAZZI! GRAZIE ALEX!

Obrazek
jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:36

Wielka szkoda tego pucharu. W przyszłym sezonie (i miejmy nadzieję, że w następnych) ze względu na LM nie będzie tak łatwo dojść do finału. Szkoda, że Del Piero nie zakończył tej pięknej przygody w najlepszy możliwy sposób. Szkoda, że niektórzy nadal kwestionują wybory Conte, dzięki któremu po kilku latach mordęgi mamy rewelacyjny sezon (finał CI i Scudetto) - oczywiście mógł zagrać m.in. Buffon, ale czy to zmieniłoby coś?
Napoli było dziś od nas lepsze i trzeba pogratulować im wygranej.

Ten mecz pokazał dobitnie jakich wzmocnień potrzebujemy. Atak jest praktycznie cały do przebudowy. Vucinic też potrzebuje godnego rywala to walki o pierwszy skład (Giovinco :pray: ). Środkowy pomocnik na poziomie MVP, zawodnik, który w takim meczu jak dziś wszedłby i byłby w stanie odmienić losy meczu. Lewy obrońca na poziomie Lichtsteinera. 4 topowych zawodników to minimum.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:38

alina pisze: 1. Juventus = MVP. Dziś MVP grało słabiutko. A na ławce nie było solidnych zmienników. Mercato :pray:
2. Esti ładnie wrzucał, annihilator. Ba, ogólnie był jednym z lepszych u nas.
3. Lichtsteiner jako wingback :angry:
Potwierdzam :prochno: Co do meczu to jestem rozdrażniony i rozżalony postawą drużyny. Podopieczni Conte grali "na stojąco" i ogólnie mieli #### na ten puchar. Oryginalne podeście, które wywołać mogło jedynie negatywne odczucia.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 23:39 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:38

pablo1503 pisze:Mam nadzieję, że Alina wytłumaczy wszystkim, że to nie wina 3-5-2.
Nie umiem zdecydować, czy ironizujesz, czy nie.

Musiało być 3-5-2, żeby ADP mógł godnie zakończyć karierę.

Zirytowało mnie to - Napoli wychodzi pierwszym składem, a my jak na 1/8 CI.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:39

Grały dziś na boisku dwie drużyny: nasycona i głodna sukcesu...

johnnybgoode pisze:zawalił Conte wystawiając rezerwowy skład (w jakim celu i kogo on chciał oszczędzać?!)
Przecież rezerwowy był tylko bramkarz i był to wynik lojalności - Storari bronił Puchar od początku. No i DP - ale on był podstawowym grajkiem na Puchar, poza tym - to dla niego jednak wyjatkowy mecz.
mateelv pisze:Hipokryci mówiący, że nie szkoda im CI.
Mi nie szkoda, wygrali lepsi.
Barisz pisze:
Dante93 pisze:Btw za co Quag dostał czerwo bo nie ogladałem do końca?
Trzasnął Aronicę z łokcia, bo go tamten szarpał.
dusił
jackop pisze:Sędzia = żenada
błędy w obie strony

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:40

Oj ludzie spokojnie. Teraz jedziecie po prawie każdym, że był tragiczny. Jeszcze tydzień, dwa tygodnie temu. Bonucci super i reszta. Dziś przegraliśmy i teraz nagle każdy najgorszy. Ogarnijta się! Szkoda tego meczu i zaprzepaszczonej szansy na to trofeum. Jednak trudno takie jest życie. Conte też trochę podszedł nonszalancko i nasi piłkarze mentalnie też. Myśleli, że mecz się wygra sam, bez większej walki tylko dlatego, że jesteśmy Mistrzem Włoch i każdy przed nami uklęknie. Niestety tak nie jest! Jeszcze od groma pracy przed nami, latem transfery, solidne zgrupowanie przed sezonem. W sumie kiedyś po takiej serii bez porażki musieliśmy przegrać. Lepiej czasem na kilka miechów przegrać, żeby wiedzieć, że trzeba cały czas pracować. Bo bez porażki myślisz, że jesteś och ach i nikt Ci nie podskoczy. Lepiej teraz przegrać niż w LM, bo wtedy będzie gorzej. Tam są jeszcze gorsi rywale niż w Serie A i teraz mieliśmy namiastkę tego, jak bolesne jest olanie meczu w pucharze. Napoli widać, że im się chciało i wygrali niestety zasłużenie.

Co do meczu dodam kilka epizodów:
:puck: sędzia naprawdę fatalnie sędziował, był karny na Marchisio jak nic w 1 połowie
:puck: wygwizdanie Del Piero, fani napoli to są dla mnie prostaki jakich mało, mogliby chociaż jak schodził zamknąć mordę
:puck: siłą rzeczy pożegnanie Del Piero nie było takie jak sobie tego oczekiwaliśmu

PS.: Liczę, że nasi wezmą tą porażkę, wyciągną z niej wniosku i w sierpniu o Superpuchar damy im łupnia za dziś :wink:

FORZA JUVE: Dziękuję Wszystkim za i tak wspaniały sezon i niezapomniane chwile, znowu wiem jak smakuje sukces. Del Piero powodzenia dalej, będzie mi Ciebie brakowało, ale z czasem jakoś się pogodzimy, niektórym od nas życzę powodzenia na Euro 2012-szczególnie Włochom! Zdobądźcie jakiś medal i wróćcie do nas w sierpniu w pełni sił i wigoru, żebyśmy nowy sezon jeszcze lepiej wspominali jak poprzedni i zapisali jeszcze lepiej nasze karty historii. GRAZIE!!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 maja 2012, 23:42

LordJuve pisze:Czepiam się owej koncepcji "zimnego kubła", bo nie bardzo wierzę, że ta porażka da jakieś wymierne, długoterminowe efekty...a szkoda, bo kilka porządnych zakupów trzeba w tym mercato zrobić.
No to przecież mówię, że nie rozumiem czym jest ten Twój brak wiary podyktowany?

Przecież to ogólnie jest pieprzenie. Gdyby wygrali to byłoby, że się podniecą wygraną i nie kupią nikogo, bo uznają, że mamy już super skład. To nie są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, od momentu przyjścia Conte zespół jest budowany od podstaw i ta budowa nie została zakończona, nie trzeba czytać wywiadów, wystarczy pomyśleć. Conte nie jest aż tak głupi, aby nie widzieć, że potrzeba zmian.
LordJuve pisze:Srry, ale nauczony kolejnymi sezonami po farsopoli nie wierzę, że w tym klubie znów zacznie się wydawać kasę na wielkie nazwiska, które są potrzebne do bycia w TOP 10 Europy. Podpieram swoje zdanie, m.in., na wcześniejszych wypowiedziach Marotty, który już ostudzał zapał naiwnych kibiców, którzy liczyli na spore i bogate zakupy.
Ostatnie sezony to gra w Lidze Europy i pałętanie się po odległych miejscach w lidze. Naprawdę nie rozumiesz, że teraz jesteśmy zupełnie innym zespołem z innymi celami na przyszłość niż to, żeby się zakwalifikować do przyszłej edycji LM? W przyszłym sezonie od początku będziemy się liczyć w walce o Scudetto, a i w Lidzę Mistrzów myślę możemy dłużej pograć.

Zablokowany