Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Dante93 ma rację dlatego lepszy ten wieczny przeciętniak Padoin czy Peluso z Atalanty, który pewnego poziomu nigdy nie przeskoczy ale gwarantuje że się nie obsra kiedy przyjdzie jego czas bo grał już kilkadziesiąt meczów w Serie A nieraz o utrzymanie, niż jakiś najzdolniejszy z najzdolniejszych wonderkid ze szkółki Ajaxu, który jeszcze ważnego spotkania w życiu nie rozegrał.
Z tego powodu Milan ściągnął Legro czy Yepesa a Conte Padoina.
Z tego powodu Milan ściągnął Legro czy Yepesa a Conte Padoina.
- pumex
- Juventino
alina pisze:No dobrze, ale co to ma do Ekelsona?

Myślałem, że rozmawiamy o Izco. To o jego ewentualny transfer mi chodziło. Tak to jest, jak się dyskutuje na kilku frontach.
Jak już mówimy o Brazolu, również jestem na nie

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dokładnie. 30 mln za Muniaina - za drogo. 40 baniek za Neymara - za drogo i może się nie sprawdzić. Gracze za 5-10 mln - nie, bo blokujemy im karierę.pumex pisze:Nie. Cieszmy się, że kolejna kasa zostanie wywalona na 30-latka z biednym CV, który będzie skazany na ugniatanie ławy, podczas gdy mamy od tego Padoina, w odwodzie jest Marrone, być może przyjdzie Pogba i od biedy na środku zagra Giaccherinialina pisze:No tak. Słyszą o kolesiu pierwszy raz to na wszelki wypadek trzeba go zjechaćpumex pisze:Wywalania pieniędzy w błoto ciąg dalszy? :doh: Mam nadzieję, że to kaczka. Z tego transferu nie ma prawa wyjść nic dobrego.
W takim tempie to nowego Del Piero, Zambrotte, Pirlo (chodzi mi o profil zawodnika na tą pozycję) doczekamy się koło 2050 roku, bo przecież co sezon będziemy bronić/walczyć o Scudetto i występować w LM

Poza tym chciałbym, żeby Stara Dama potrafiła w końcu na siebie zarabiać podczas mercato. Sorry, ale nie mamy w Turynie Szejkostanu.
Droga do sukcesów wiedzie albo przez wydawanie astronomicznych kokosów, albo ciągłości, której nie będziemy mieli nigdy, wymieniając jednych Padoinów na drugich.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 17:46 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- bendzamin
- Redaktor
Taa. Najpierw potrzebowaliśmy gwiazdy za 40 mln, żeby wejść do LM. Mamy scudetto bez niej. Teraz znów trzeba nam tej gwiazdy, żeby wyjść z grupy LM :roll: Gadasz jak czytelnik "Bravo Sport".jackop pisze:Dokładnie. 30 mln za Muniaina - za drogo. 40 baniek za Neymara - za drogo i może się nie sprawdzić. Gracze za 5-10 mln - nie, bo blokujemy im karierę.pumex pisze:Nie. Cieszmy się, że kolejna kasa zostanie wywalona na 30-latka z biednym CV, który będzie skazany na ugniatanie ławy, podczas gdy mamy od tego Padoina, w odwodzie jest Marrone, być może przyjdzie Pogba i od biedy na środku zagra Giaccherinialina pisze:No tak. Słyszą o kolesiu pierwszy raz to na wszelki wypadek trzeba go zjechać
W takim tempie to nowego Del Piero, Zambrotte, Pirlo (chodzi mi o profil zawodnika na tą pozycję) doczekamy się koło 2050 roku, bo przecież co sezon będziemy bronić/walczyć o Scudetto i występować w LMDlaczego w 99% klubów w Europie (nawet najlepszych) młodzi zawodnicy są i są ogrywani a w Juventusie musimy walczyć o najwyższe cele 30letnimi no-name'ami których doświadczenie z Cataniów, Atalant, Lecców, jest praktycznie takie samo jak i młodziaków.
Poza tym chciałbym, żeby Stara Dama potrafiła w końcu na siebie zarabiać podczas mercato. Sorry, ale nie mamy w Turynie Szejkostanu.
Droga do sukcesów wiedzie albo przez wydawanie astronomicznych kokosów, albo ciągłości, której nie będziemy mieli nigdy, wymieniając jednych Padoinów na drugich.
Poziom drużyny jest stale podnoszony od przybycia Marotty, a niektórym (mimo scudetto) przeszkadza Padoin na ławce/trubunach. Ciekawe czy w Realu płaczą bo mają Altintopa w kadrze, a w MC lament, bo przyszedł Pizarro. Ciekawe, czy kibice Milanu rozpaczali w zeszłym roku jak zdobywali scudetto z Legrottaglie w składzie. W MU grał Scholes nie Pogba. Ale co tam, wszyscy ogrywają młodzików.
- pumex
- Juventino
Akurat kibice ManU nagminnie płakali, że to Scholes a nie Pogba dostawał tyle szansalina pisze:W MU grał Scholes nie Pogba. Ale co tam, wszyscy ogrywają młodzików.

- jakku1
- Juventino
Dziwne, ze jeszcze nikt tego nie skomentowal, bo generalnie wszystkie wypowiedzi Cavaniego troche brzmia jak szukanie pretekstu do sprzeczki z klubem.bendzamin pisze:http://football-italia.net/18927/cavani ... E2%80%A6[i]
“If Napoli don’t allow that then I will firstly return to Italy, cause unimaginable trouble and then I’ll go to London anyway.”[/i]
Wow, dosc mocne slowaCiekawe, jak zareaguje na to De Laurentiis, ktory chlodnej glowy przeciez nie ma.
Czy Cavani nie chce juz grac dla Napoli, czy to jednak zbyt daleko idacy wniosek?
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- strong return
- Juventino
Dokładnie-zgadzam się zresztą z całością tego przydługiego wywodu i też, jak pare innych osób mam dość tego zamienia na kijek, tego "przesiewania mąki", tego obracania się w kółko, na którym zawsze będziemy stratni "jakieś grosze", a potem ciągłe pytanie-komu to coś wcisnąć?jakop pisze: Droga do sukcesów wiedzie albo przez wydawanie astronomicznych kokosów, albo ciągłości, której nie będziemy mieli nigdy, wymieniając jednych Padoinów na drugich.
I tak-lepszy nasz kupiony młody niż Estigarribia z Le Mans(ten to był przeświadczony, przynajmniej w klubie na maxa), jakiś Padoim i inni, którzy oprócz " większego doświadczenia" są ino starsi niż młodzi-i to niby główny atut. Verratti do boju!
Jak już mamy kogoś posyłać na pożyczki to przestańmy z kupowaniem tych doświadczonych przez życie marzycieli i zacznijmy płacić, tym klubom, do których idą młodzi na wypożyczenie, żeby chociaż grali.
Co do United-to wcale nie byli ogrywani młodzi Scholes i Beckham. Wcale.
Teraz-może mniej, ale Juventus nie robi tego(prawie) wcale. A to w dzisiejszych czasach szejków-błąd w systemie.
15 lat temu :doh: A u nas byli ogrywani PDC, Marchisio. I cały czas na forum płacz, że ciency są i za słabi na Juve - sprzedać!strong return pisze:Co do United-to wcale nie byli ogrywani młodzi Scholes i Beckham. Wcale.
Pomijam juz fakt, ze we Włoszech nie ma zespołu rezerw, co wymusza wypożyczanie młodzieży.
2/3 każdego rocznika kończy w drugiej-trzeciej lidze i to jest całkowicie normalne, a ludzie z tej młodzieży robią bogów.pumex pisze:Akurat kibice ManU nagminnie płakali, że to Scholes a nie Pogba dostawał tyle szansalina pisze:W MU grał Scholes nie Pogba. Ale co tam, wszyscy ogrywają młodzików.Ale jestem z Tobą jeśli chodzi o nadmierne fapanie nad młodzieżą. Do pewnego stopnia dawanie szansy młodym jest ok, ale nie tak, jak piszą tu niektórzy (że zastępstwem dla MVP ma być Gabriel, Bouy, Pogba i Verratti)
Tu jest skład Hiszpanii - vicemistrza Europy U18 ad 2001. Zrobił ktoś karierę?
Kod: Zaznacz cały
Víctor; Zubiaurre, Rubén, Paredes, Galindo; Bordas, Parri, Roberto (Oscar 55'), Jacinto; Nano (Riera 55'), Perona (Elías 73').
- strong return
- Juventino
Ważny jest model ,a nie to kiedy. W Bayernie stawia się na młodych i źle na tym nie wychodzą-generalnie. Tak jest-wolę, żeby młody się czegoś nauczył niż przesiwać piasek, jeśli nie ma ligi rezerw. Podejście we Włoszech do młodych jest takie, że prawdopodobieństwo zgubienia jest znacznie wyższe niż w Niemczech.alina pisze: 15 lat temu A u nas byli ogrywani PDC, Marchisio. I cały czas na forum płacz, że ciency są i za słabi na Juve - sprzedać!
PS. Wszystko zależy z kim De Ceglie miał i ma konkurować.
- francois
- Juventino
O ile wiadomo mojej Wikipedii to zajęli oni dopiero 4. miejsce :doh: Ewidentnie nie były to czasy hiszpańskiej piłkarskiej prosperity :lol:alina pisze:Tu jest skład Hiszpanii - vicemistrza Europy U18 ad 2001. Zrobił ktoś karierę?
Kod: Zaznacz cały
Víctor; Zubiaurre, Rubén, Paredes, Galindo; Bordas, Parri, Roberto (Oscar 55'), Jacinto; Nano (Riera 55'), Perona (Elías 73').
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Don't give me that crap... jak chcesz gadać na swoim poziomie (Bravo Sport) to znajdź sobie kogoś innego.alina pisze:Taa. Najpierw potrzebowaliśmy gwiazdy za 40 mln, żeby wejść do LM. Mamy scudetto bez niej. Teraz znów trzeba nam tej gwiazdy, żeby wyjść z grupy LM :roll: Gadasz jak czytelnik "Bravo Sport".
Ja piszę o CIĄGŁOŚCI, o próbie znalezienia perełki na miarę Alexa i innych mistrzów, których Juventus ukształtował praktycznie od podstaw i znakomicie na tym wyszedł. Gdybyś urodził się parę lat wcześniej to pewnie stanowczo bojkotowałbyś przyjście Del Piero, bo za młody i nieograny, bez doświadczenia. :doh:
Druga sprawa, nie wiem czy zauważyłeś, ale teraz młodzież dorasta do wielkiej piłki szybciej. 20parolatkowie mają po +50 w seniorskiej kadrze. Piłka się zmienia - deal with it!
Ja nie chcę mieć na ławce Padoina, Boriello czy innego leszcza, tylko przyszłego Juventino, gościa, za którego MC będzie chciało wybulić 50 mln a on odpowie, że w Turynie się wychował, ten klub pomógł mu w karierze i ma zamiar zostać na dobre i na złe.
Widzisz na to jakiś inny sposób niż próbę, powtarzam próbę, wprowadzenia młodzieży do wielkiej piłki - nawet od zaplecza (CI, ogórki z SERIE A).
Real Verane, MC Hart, Milan Szary, MU Welbeck, Chelsea Sturrige itd. itd. O takim Altintopie, Pizarro czy Padoinie wszyscy zapomną za 2-3 lata, odejdą za grosze do gorszych klubów i nie będzie z nich żadnego zysku. Przeczytasz o nich co najwyżej w temacie 'Jak radzą sobie byli Juventini'/....
Młody talent, który dostanie szanse w przeciągu paru lat będzie mógł mierzyć w reprezentację i Złotą Piłkę, a jego wartość będzie 10-50 krotnie wyższa.
I MU miało z nich pożytek przez te 15 lat, bo chyba nie powiesz mi, że skończyli jak zaczęli, czyli od bycia no-name'ami. Co do Juve i ich wychowanków, to właśnie teraz wychodzi słabość naszego systemu szkolenia (taktyka, styl, pracowitość, profesjonalizm, mentalność itp. młodzi mają się tego uczyć od najlepszych fachowców) i braku ciągłości (wypożyczani, wypołówkowani zawodnicy są siłą Serie B i ogórków Serie A - przykładów jest sporo). Moim zdaniem to dobry czas by zmienić to na lepsze.alina pisze:15 lat temu :doh: A u nas byli ogrywani PDC, Marchisio. I cały czas na forum płacz, że ciency są i za słabi na Juve - sprzedać!strong return pisze:Co do United-to wcale nie byli ogrywani młodzi Scholes i Beckham. Wcale.
Polecam patrzenie na młodzież w trochę szerszym kontekście, niż najbliższy sezon. Przy twoim punkcie widzenia, taki Aguero mógłby być dzisiaj nikim.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- daroo89
- Juventino
Rozważając zasadność posiadania w składzie dużej ilości młodych zawodników, zastanawiam się czy nie byłoby dobrym rozwiązaniem dla włoskiej piłki, gdyby na wzór angielski odbywały się rozgrywki rezerw. Jak wiadomo Włosi są bardzo powściągliwi we wprowadzaniu młodych zawodników do swoich składów. A weźmy np. Bouya, chłopak w tygodniu trenuje u boku Pirlo stale podnosząc swoje umiejętności. Jeśli nie łapie się do meczowego składu gra mecz ligowy w drużynie rezerw, będąc niemal cały czas w meczowym rytmie. Jeśli Conte go potrzebuje, nie martwi się, że chłopak "nie czuje murawy". Moim zdaniem taki pomysł (wiem, że nieco abstrakcyjny) byłby bardzo dobrym rozwiązaniem dla calcio.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Jeśli Asamoah zacząłby szybko ogarniać pomysły Conte, to uważam, że Marchisio mógłby mieć problemy z regularną grą. Vidal nie da wygryźć się tak łatwo.pumex pisze:Asamoah'owi mówię tak, podobnie jak Ty, bo na walkę z Marchisio/Vidalem jakieś szanse ma. Innym leszczom zbliżającym się do końca swojej niejakiej kariery mówię nie
Taki ruch może zablokować transfer jakiegoś ogarniętego lewego obrońcy, więc nie wiem czym tu się cieszyć.Dante93 pisze:O, taki ruch chyba by każdy zaakceptowałbendzamin pisze:Wedlug SJ planujemy przedluzyc o rok wypozyczenie Estigarrrrrrribii.
Po to, żeby Płaskonosy nie został w klubie. Peluso przynajmniej jest nominalnym lewym obrońcą, a nie ni to pomocnikiem, ni to bramkarzem.Dante93 pisze:Peluso? Po co?