Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 13:39

SKAr7 pisze:Czy wciąż szukamy jakiegoś słodziaka na ławę do ataku, czy wylecieliśmy kompletnie z gry o takiego Destro np.? I jest cokolwiek łączącego nas z pescarowym Insigną, czy chłopakom na górze on się po prostu nie podoba?
Jesli chodzi o Destro to chyba wylecielismy z gry. Nie interesuje sie za badzo sytuacja w Interze, ale podobno oni zgarneli 50% karty tego gracza. Niemniej wydaje mi sie, ze dalej bedziemy szukac kogos utalentowanego na lawke do ataku, ale plotek na ten temat zadnych nie widzialem ostatnio. Na pewno wczesniej interesowalismy sie Destro - jako tym mlodym, utalentowanym graczem, ktory ma byc przyszloscia klubu. Teraz jak wyglada sytuacja i czy mamy na oku kogos innego, niestety ciezko powiedziec.
Castiel pisze:Różnie może być. On we Fiorentinie zarabia coś ponad 3 mln bodajże, a transfer do większego klubu oznacza podwyżkę. W Juve Pirlo tyle dostaje, a Montolivo pewnie byłby na starcie rezerwowym, ale komu jak komu, ale rezerwowemu płacić ponad 3 mln to w Juve nie zamierzano (mam nadzieję).
3m ale brutto?; ) Netto ma cos okolo 1,5m. Chyba, ze gazzeta cos pomieszala:

http://www.gazzetta.it/Calcio/07-09-201 ... sello.html

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 13:43

SKAr7 pisze:Pełna zgoda Jakku

Czy wciąż szukamy jakiegoś słodziaka na ławę do ataku, czy wylecieliśmy kompletnie z gry o takiego Destro np.? I jest cokolwiek łączącego nas z pescarowym Insigną, czy chłopakom na górze on się po prostu nie podoba?

Tylko tak się zastanawiam, czy ten Asamoah naprawdę jest potrzebny. Rozumiem potrzebę gracza który u nas dołączy do topu, ale mamy tylu utalentowanych pomocników(zakładając, że Pogba i Marco dołączą), że aż głowa mała :doh: Nie wierzę, żeby żaden z nich nie wypalił i nie był w stanie w 12/13 zagrać na europejskim poziomie jako uzupełnienie. Pamiętam jak Immobile wyszedł na końcówkę z Realem i mijał królewskich jak tyczki, prawie gola strzelił.
No chyba, że chcemy stworzyć małe pomocnikowe Imperium i rozsyłać naszych agentów, żeby podbierali punkty Milanowi i Interowi w lidze :C

Dokładnie, rozmawiałem o tym w robocie z kolegą (kibic Juve , a jak), w obliczu transferu Pogdy i Verrattiego (dodając do tego Bouy'a i tego braziliano, Gabriela bodajże) nie koniecznie musimy miec parcie na kolejnego pomocnika.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 13:55

Łoles pisze:Dokładnie, rozmawiałem o tym w robocie z kolegą (kibic Juve , a jak), w obliczu transferu Pogdy i Verrattiego (dodając do tego Bouy'a i tego braziliano, Gabriela bodajże) nie koniecznie musimy miec parcie na kolejnego pomocnika.
Nie wiem czy to nie będzie zbyt duże ryzyko, aby wprowadzić do składu tak niedoświadczonych piłkarzy. Dobrze byłoby, gdyby za rok te młokosy rozgrywały się w CI, a za dwa lata były pełnoprawnymi członkami naszej drużyny.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 13:55

Łoles pisze:Dokładnie, rozmawiałem o tym w robocie z kolegą (kibic Juve , a jak), w obliczu transferu Pogdy i Verrattiego (dodając do tego Bouy'a i tego braziliano, Gabriela bodajże) nie koniecznie musimy miec parcie na kolejnego pomocnika.
Panowie, litości. Ja wiem, że jest teraz moda na młodych, że talent i takie tam, ale chyba nie chcecie, by rolę rywalizującego z Marchisio/Vidalem (dodajmy, ważną rolę, bo przez grę na 3-ch frontach okazji do występów będzie sporo) pełnili Pogba, Bouy, nie mówiąc już o Gabrielu!??
Bartek88 pisze:Oho, a jak znegowalem pomysl przeprowadzki Montolivo do Juve, ze wcale nie jest taki dobry to zostalem przez wszystkich zjechany.
Nie przez wszystkich, przynajmniej nie przeze mnie.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 13:57 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 13:56

pumex pisze:
ewerthon pisze:
deszczowy pisze:Btw: ponoć Milan klepnął Montolivo i jakiegoś Traore z Nancy. Ciekawe czy to prawda i co pokaże Riccardo w Mediolanie. Będziemy żałować, że na niego nie postawiliśmy, czy nie?
Moim zdaniem nie. Facet nie jest jakimś wybitnym zawodnikiem, a ma już 27 lat. Znacząco się nie rozwinie, a na pewno oczekiwał wyższego kontraktu niż Asamoah z Udinese, za którego sprowadzeniem jestem.
Popieram w pełnej rozciągłości :ok:
Oho, a jak znegowalem pomysl przeprowadzki Montolivo do Juve, ze wcale nie jest taki dobry to zostalem przez wszystkich zjechany. Hipokryci.

Trener interu zaczal w mediach marzyc o Lavezzim i Lucasie.
O Lavezzim wspomnial, ze ma klauzulę wykupu na 31 mln euro i kontrakt do 2015 a o tym drugim tylko o kontrakcie, ile tam Lucas ma? 50 mln? :prochno:
Wiec pewnie jeden z nich za 31 mln przyjdzie do interu, bo Moratti juz chyba nie ma innego wyjscia by uchronic sie przed gniewem kibicow... Swoją drogą cos czuje, ze to będzie klub, ktory najwiecej wyda w to Mercato.

http://www.solojuve.com/transfery/giovi ... z_juve.php
Tam napisali, ze o Giovinco pytalo tez M.City oraz nie rozumiem jeszcze dlaczego przyrownali Gio do Sancheza i Pastore :? Do Pastore to sie zgodze, bo tez o 150% ceny byl przeplacony ale Sanchez.. :think: W sumie tez bym chcial na jego miejscu zamiast marnych 8 mln dostac 20 :whistle:

Tak, dajmy 8 mln za Verattiego, sprzedajmy jego polowe karty za 4, wypozyczmy by za rok wykupic ją za 10 baniek.
Co do tych dwoch to sie nie wypowiem, ale co jak co Veratti powinien sie u nas ogrywac, zwlaszcza, ze jak przyjdzie napastnik to nasza pomoc nie bedzie musiala pracowac za atak i linie pomocy jednoczesnie, wiec nie powinno byc tyle remisow i bedzie mogl chlopak wchodzic w tej 70 min.

KLIK ==>www
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:02

Fakty są takie, że Pogba zagrał 70 minut w Manchesterze, który nie miał środkowych pomocników, Verratti bryluje w drugiej lidze a Bouy i brat brata z Brazylii nie siedzieli jeszcze nawet na ławce rezerwowych.
No i jest Marrone który zagrał w CI z fatalną Romą i o pietruchę z Atalantą.

Bogactwo 8)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:03

Podoba mi się ten młody Verratti - tak przez grę (niestety tylko na skrótach), jak i opinie o nim jako nowym Pirlo, czy historie o plakatach Del Piero. Ale wrzucanie go w koszulkę z dychą to pomysł chybiony, coś jak plotki o przekazaniu kapitańskiej opaski w Milanie Ibrze... Niech ten numer odpocznie, potem zobaczymy. Poza tym - włoskie i turyńskie "10" jest dla fantasisty.
;)
pumex pisze:Podobno kibice Juventusu głośno 'zastanawiali się', czy Alex zasługiwał wtedy na numer, którym szczyciły się takie gwiazdy futbolu jak Platini czy Baggio.
Czyli się nie mylę - na moje oko numery przypisane do nazwisk weszły już po odejściu Baggio z klubu (po 1995; nie mogę znaleźć potwierdzenia, pewnie skończy się na wygrzebaniu z archiwów starych meczów), więc Aleksowi pewnie zdarzało się z tym numerem od czasu do czasu grywać za Baggio (kiedy ten był kontuzjowany), więc to nie do końca była "zmiana", raczej odziedziczenie - taki naturalny spadek. Wątpliwości być musiały, jednak wtedy Alex był już uznawany za mega talent (na tyle duży, że Lippi zdecydował się zaryzykować i postawić na niego, sprzedając Baggio), miał za sobą debiut w kadrze, a kolejnym mistrzowskim sezonem przekonał do siebie wszystkich.

Del Piero to piłkarz magiczny. Jeśli któryś z graczy zasługuje na zastrzeżenie numeru, nawet tak niezwykłego jak "10" - to tylko on. Ale mimo wszystko byłoby to nie fair i wątpię, żeby Alex tego chciał - sam kiedyś marzył o byciu kolejnym Platinim i wątpię ażeby chciał takie marzenia odbierać "potomnym".

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:04

pumex pisze:Panowie, litości. Ja wiem, że jest teraz moda na młodych, że talent i takie tam, ale chyba nie chcecie, by rolę rywalizującego z Marchisio/Vidalem (dodajmy, ważną rolę, bo przez grę na 3-ch frontach okazji do występów będzie sporo) pełnili Pogba, Bouy, nie mówiąc już o Gabrielu!??
Co do tego Gabriela to kompletnie nie mam pojęcia co on potrafi, opieram się tylko o opinie które czytałem w necie że to talent :prochno:

Nie miałem na myśli odpuszczania Asamoah czy kogoś innego kto realnie podniósł by rywalizację w naszej linii pomocy, chodziło mi bardziej o sytuacje kiedy nikt "poważny" do nas nie trafi i będzie wybór między jakimś ogórkowym kopaczem z klubu pokroju Lecce/Cerseny/czegokolwiek a daniem szansy jakiemuś młodzianowi.

W dalszym ciągu jestem zwolennikiem sprowadzenia Asamoah lub kogoś na jego poziomie z podobnymi umiejętnościami.

Mam nadzieję że w miarę zrozumiałem wytłumaczyłem o co mi chodzi.

Co do Verrattiego to im więcej o nim czytam i ogladam jakichś Video tym większą mam nadzieję że do ans trafi.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:13

Ouh_yeah pisze:Fakty są takie, że Pogba zagrał 70 minut w Manchesterze, który nie miał środkowych pomocników, Verratti bryluje w drugiej lidze a Bouy i brat brata z Brazylii nie siedzieli jeszcze nawet na ławce rezerwowych.
No i jest Marrone który zagrał w CI z fatalną Romą i o pietruchę z Atalantą.

Bogactwo 8)
Tak w sumie... to Ty masz rację, pumi. W wypadku kontuzji któregoś z naszych podstawowych pomocników, to mamy/będziemy mieli do dyspozycji pokaźne grono niedoświadczonych i mało ogarniętych piłkarzy. No i może Padoina, ale nie na pewno.

Łechtaczki to nie głaszcze, przydałby się jakiś ogarniety, doświadczony grajek. Najlepiej jakiś ładny, duży Murzyn z wydepilowaną klatą. Przydałby się... Lass?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:13

pumex pisze:Panowie, litości. Ja wiem, że jest teraz moda na młodych, że talent i takie tam, ale chyba nie chcecie, by rolę rywalizującego z Marchisio/Vidalem (dodajmy, ważną rolę, bo przez grę na 3-ch frontach okazji do występów będzie sporo) pełnili Pogba, Bouy, nie mówiąc już o Gabrielu!??
Gdybyśmy mieli jednego, dwóch talencików, to faktycznie byłoby to głupie. Ale my "mamy" Verattiego i Marrone na miejsce Pirlo, Marrone, Giaccheriniego, Appelta i Buoya na miejsce Marchisio i Padoina, Pogbę i Gacka na miejsce Vidala. Nawet po odjęciu Appelta i Buoya którym najdalej jeszcze do poważnej piłki, wygląda to dobrze.
Imo wszyscy mogą spokojnie zagrać ogon z każdym, a połowa jest w stanie rozegrać pełen wymiar z nieco słabszym przeciwnikiem, nawet zastąpić danego gracza w razie kontuzji na jakiś czas. Bo na drużyny z absolutnego topu to tylko MVP przez 90 minut. Nie mówiąc o tym, że któryś z tych dzieciaków może eksplodować w przyszłym sezonie.
Poza tym ja bardzo lubię Kwadwo, tylko te kilkanaście milionów może nam zabraknąć na transfer "wisienki na torcie", a dorodny murzyn przegrałby walkę o skład z Vidalem.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 14:16 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:14

Łukasz pisze:Podoba mi się ten młody Verratti - tak przez grę (niestety tylko na skrótach), jak i opinie o nim jako nowym Pirlo...
Łoles pisze:Co do Verrattiego to im więcej o nim czytam i ogladam jakichś Video tym większą mam nadzieję że do ans trafi.
Heh. Nie tylko u nas na forum panuje podniecenie tym młodym piłkarzem. Ponoć we Włoszech jest prawdziwy boom na Verattiego. W telewizji co rusz przypominają akcję Pirlo-Baggio w Brescii i porównują ją do akcji Verratti-Insigne w Pescarze. Faktycznie wyglądają niemal identycznie
Łoles pisze:chodziło mi bardziej o sytuacje kiedy nikt "poważny" do nas nie trafi i będzie wybór między jakimś ogórkowym kopaczem z klubu pokroju Lecce/Cerseny/czegokolwiek a daniem szansy jakiemuś młodzianowi.
Aaa, to co innego. Z tym się zgadzam w pełni :wink: Mniejszym złem byłoby postawienie na 'zielonego' młodzika z talentem niż na podstarzałego ochłapa z ligowego średniaka. Jednak najlepszym wyjściem jest jednak dokooptowanie kogoś ekstra.
deszczowy pisze:Tak w sumie... to Ty masz rację, pumi
8)
SKAr7 pisze:Poza tym ja bardzo lubię Kwadwo, tylko te kilkanaście milionów może nam zabraknąć na transfer "wisienki na torcie", a dorodny murzyn przegrałby walkę o skład z Vidalem.
Bardzo często będziemy grali co 3 dni. Musi być ktoś, kto nie tylko zagra ogony, ale kto godnie zastąpi naszych najlepszych, gdy ci będą potrzebowali odpoczynku

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:18

SKAr7 pisze:jest cokolwiek łączącego nas z pescarowym Insigną, czy chłopakom na górze on się po prostu nie podoba?
Pescarowy Insigna, to własność Napoli.

SKAr7 pisze:Tylko tak się zastanawiam, czy ten Asamoah naprawdę jest potrzebny.
Jest potrzebny, bo to gracz który może zastąpić Vidala/Marchisio bez zmiany jakości gry, ba - może nawet wygryźć ze składu naszego wychowanka. Lepiej mieć trzech równorzędnych box-to-box, niż dwóch dobrych i liczyć, że jak coś to może młodzi wypalą. Zresztą ta utalentowana, że aż głowa mała, młodzież nie powąchała jeszcze murawy w Serie A. Verrattiego i Pogby nie liczę, ponieważ, ten pierwszy ma doświadczenie, ale to pozycja Pirlo, a drugi tak na prawdę, jeszcze nie wiadomo gdzie zagra.

jakku1 pisze:Jesli chodzi o Destro to chyba wylecielismy z gry.
Nie chyba, lecz na pewno.

deszczowy pisze:Btw: ponoć Milan klepnął Montolivo i jakiegoś Traore z Nancy. Ciekawe czy to prawda i co pokaże Riccardo w Mediolanie. Będziemy żałować, że na niego nie postawiliśmy, czy nie?
Montolivo i Traore zostali już potwierdzeni przez Allegriego.
No i właśnie takimi pytaniami mnie zawodzisz.

Łukasz pisze:niż widmo przereklamowanej przeciętności.
Nie zauważyłem, aby jarano się Montolivo tak, by można stwierdzić, że jest przereklamowany. Riccardo to gracz, jak Aquilani, który nie rozwinął się jak powinien. Z tej dwójki zawsze bardziej podobał mi się zawodnik Violi. Montolivo ma przestoje w grze, czasem za długo myśli co zrobić z piłką, ale potrafi też błysnąć świetną piłką z większą częstotliwością, niż Alberto. Już, kiedyś wspominałeś Łukasz, że Ty po prostu go nie lubisz ;).

BTW. W Mediolanie w przyszłym sezonie, być może będzie i Alberto i Riccardo i Nocerino - tak właśnie wyglądała podstawowa pomoc Italii do lat 21 na Młodzieżowych Mistrzostwach Europy w Holandii, kilka lat temu.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:22

Jeżeli ten mudzin, o którym pisze deszczowy, będzie dość pokaźny i będzie się "podobał" Conte to pewnie będzie grał, Elia nie grał bo był za mało mudzińsk (sam kolor skóry nie czynił go pokaźnym mudzinem, był poprostu za mały i brakowało mu wyglądu jakby go prosto z plaży zawieli :prochno: ) i ot cała tajemnica.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:25

pumex pisze:Mniejszym złem byłoby postawienie na 'zielonego' młodzika z talentem niż na podstarzałego ochłapa z ligowego średniaka.
Dla tego młodzika na pewno ale w Juventusie liczą się wyniki a nie ogrywanie młodzieży :roll:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:30

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Mniejszym złem byłoby postawienie na 'zielonego' młodzika z talentem niż na podstarzałego ochłapa z ligowego średniaka.
Dla tego młodzika na pewno ale w Juventusie liczą się wyniki a nie ogrywanie młodzieży :roll:
Wydaje mi się mimo wszystko że taki młodzik dałby (a przynajmniej starał by się dać) więcej niż ogór ściągnięty z nastej drużyny serie a - tak mi się przynajmniej wydaje.
Zresztą to dywagacje jedynie w przypadku kiedy nie wzmocni nas żaden porządny pomocnik, a liczę że jednak ktoś taki do nas trafi.

Zablokowany