Mercato (2012-2014)
- pakman
- Juventino
A mowia ze w pilke gra sie z milosci dla kibicow .... kasa kasa i kasa:/ I teraz Arbay beda dyktowac warunki gry
Katar , Bahrain , ZEA , Arabia Saudyjska i inne kraje roponosne zabijaja juz ten sport. Co robi Uefa lub Fifa zeby to zmienic ? Dostaje czek na 19832931274938487328749 dolarow i MS w pilce nozne beda w ... Katarze
ma ktos chusteczki ????

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- rufi8
- Juventino
A o tym grajku ktoś coś wie więcej ? :
http://football-italia.net/18903/izco-a ... juve-talks
Na dniach mamy ponoć negocjować jego transfer, coś dużo tych pomocników
- jaqb
- Juventino
no ale to chyba oczywiste, że w przypadku przyjścia konkretnej dziewiątki całe magiczne trio z tego sezonu zostać nie może. czyli (w optymistycznym wariancie) matri odejdzie (bo na niego będzie raczej więcej chętnych niż na quaga, no i więcej za niego dostaniemy), albo (wariant pesymistyczny) nikogo nie uda nam się kupić i chłopaki w przyszłym sezonie postarają się wcisnąć trochę więcej niż 16 bramek razemIvory pisze:Operacja wykupienia Boriello ma jedynie sens, gdy sfinalizujemy transfer Cavaniego, którego częścią oferty będzie Matri albo gdy Matri zostanie kupiony przez Zenit, który jest w stanie zaproponować za niego bardzo konkretne pieniądze.jakku1 pisze:2. Borriello na chwile obecna raczej zostanie wykupiony.

- francois
- Juventino
Zamiana Matriego na Boriello nie ma sensu sama w sobie.Ivory pisze:Operacja wykupienia Boriello ma jedynie sens, gdy sfinalizujemy transfer Cavaniego, którego częścią oferty będzie Matri albo gdy Matri zostanie kupiony przez Zenit, który jest w stanie zaproponować za niego bardzo konkretne pieniądze.jakku1 pisze:2. Borriello na chwile obecna raczej zostanie wykupiony.
Z Catani to Lodiego bym jakoś przełknął, ale nie widzę sensu w transferze tego 29-letneigo Argentyńczyka.rufi8 pisze:A o tym grajku ktoś coś wie więcej ? :
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- deszczowy
- Juventino
To samo można powiedzieć o bogatych do nieprzyzwoitości "nowych Ruskich". Romek, Achmetow, Usmanow, Kadyrow, żeby daleko nie szukać. Buisness is buisness. A poza tym to ma swoje plusy - fajnie, że są ludzie, którzy chcą inwestować, wydawać kasę na zawodników. Gdyby nie Romek, to Chelsea by się dziś bujała gdzieś w środku tabeli. A że szastają kasą i psują rynek... coż, ich prawo i twarda ekonomia. Kto bogatemu zabroni?pakman pisze:A mowia ze w pilke gra sie z milosci dla kibicow .... kasa kasa i kasa:/ I teraz Arbay beda dyktowac warunki gryKatar , Bahrain , ZEA , Arabia Saudyjska i inne kraje roponosne zabijaja juz ten sport. Co robi Uefa lub Fifa zeby to zmienic ? Dostaje czek na 19832931274938487328749 dolarow i MS w pilce nozne beda w ... Katarze
ma ktos chusteczki ????
- Castiel
- Juventino
Matri jest beznadziejny w tym momencie. Po prostu żal. Już wolałbym żeby wrócił do nas Immobile, który może okazać się przydatny niż Borriello, który już pewnie nie rozwinie skrzydeł, a czego możemy się po nim spodziewać to widzieliśmy jak grał na wypożyczeniu. Dodatkowo 8 mln. Jezusie nazaretański NIE!
Jeśli założymy, że będziemy dalej grać 3-5-2 na 4 napastników powinno wystarczyć np dal Boże Cavani, Vucinic, Quag i może Giovinco. To by myślę wystarczyło. Poza tym...zawsze można przejść na 4-3-3 i inaczej dobrać zawodników nie tracąc zbytnio na sile ataku.
Jeśli założymy, że będziemy dalej grać 3-5-2 na 4 napastników powinno wystarczyć np dal Boże Cavani, Vucinic, Quag i może Giovinco. To by myślę wystarczyło. Poza tym...zawsze można przejść na 4-3-3 i inaczej dobrać zawodników nie tracąc zbytnio na sile ataku.
- pumex
- Juventino
Mówiłem, że tak będzie z Padoinem. Dokładnie tak. 5mln na typa, który chwilowo się przyda, ale za pół roku będzie pierwszym do odstrzału, bo jego jakość jest wątpliwa a tłok i chęć podniesienia jakości zmusi nas do pozbycia się jego karty. Kiedy w końcu przestaniemy marnotrawić kasę, bo wątpię, żeby ktoś nam zapłacił za niego 5mln!?jakku1 pisze:Pogbe takze podobno juz mamy, w zwiazku z czym sytuacja sie nieco zmienila. Razem z Giaccherinim, Padoinem, Marchisio, Pirlo, Vidalem i jeszcze jednym srodkowym pomocnikiem, ktorego mamy kupic, w pomocy bedzie zbyt duzy tlok. Padoin moze zostac sprzedany/wypozyczony.
Kolejna rzecz, której bym nie zrozumiał. Mamy swojego wychowanka, który w tym sezonie naprawdę wywiązywał się zw swojej roli perfekcyjnie i zastępujemy go kimś innym - obcym. :?jakku1 pisze:Aha, jeszcze jest Marrone, ale on zawsze moze isc na wypozyczenie - chetni sie znajda.
Myślałem, że jedyną operacją, którą moglibyśmy podciągnąć pod marnotrawienie gotówki w tym mercato będzie wykup Estiego. Jak widać, wiele wskazuje na to, że znowu będziemy wymieniać zawodników w ramach 'sztuki dla sztuki'rufi8 pisze:A o tym grajku ktoś coś wie więcej ? :

- jakku1
- Juventino
Moim zdaniem jednak, w pewnych okolicznosciach, zamiana Matriego na Borriello jednak sens ma. O ile oczywiscie wczesniej zakupimy topowego napastnika do pierwszego skladu, a potem sprzedamy Matriego za rozsadne pieniadze badz wlaczymy go w jakas transakcje majaca na celu sprowadzenie lepszego gracza (np. Cavaniego). Borriello bedzie duzo tanszy (8m za niego nie zaplacimy przeciez), Roma chce sie go pozbyc, a wszystko jedno czy na lawce bedzie siedzial Matri czy Marco, poniewaz roznica pomiedzy nimi jesli chodzi o umiejetnosci nie jest az tak ogromna. Gdybysmy byli na tym wszystkich rotacjach do przodu jakies 7 - 8m euro to ja bym powiedzial, ze Marotta wykonal dobra robote.
@Pumex
Ale Marrone teraz bedzie bardzo potrzebowal gry, on ma juz 22 lata. Kolejny sezon na lawce bedzie dla niego strata czasu.
@Pumex
Ale Marrone teraz bedzie bardzo potrzebowal gry, on ma juz 22 lata. Kolejny sezon na lawce bedzie dla niego strata czasu.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- deszczowy
- Juventino
Btw: ponoć Milan klepnął Montolivo i jakiegoś Traore z Nancy. Ciekawe czy to prawda i co pokaże Riccardo w Mediolanie. Będziemy żałować, że na niego nie postawiliśmy, czy nie?
- Castiel
- Juventino
Różnie może być. On we Fiorentinie zarabia coś ponad 3 mln bodajże, a transfer do większego klubu oznacza podwyżkę. W Juve Pirlo tyle dostaje, a Montolivo pewnie byłby na starcie rezerwowym, ale komu jak komu, ale rezerwowemu płacić ponad 3 mln to w Juve nie zamierzano (mam nadzieję).deszczowy pisze:Btw: ponoć Milan klepnął Montolivo i jakiegoś Traore z Nancy. Ciekawe czy to prawda i co pokaże Riccardo w Mediolanie. Będziemy żałować, że na niego nie postawiliśmy, czy nie?
- SKAr7
- Juventino
Pełna zgoda Jakku
Czy wciąż szukamy jakiegoś słodziaka na ławę do ataku, czy wylecieliśmy kompletnie z gry o takiego Destro np.? I jest cokolwiek łączącego nas z pescarowym Insigną, czy chłopakom na górze on się po prostu nie podoba?
Tylko tak się zastanawiam, czy ten Asamoah naprawdę jest potrzebny. Rozumiem potrzebę gracza który u nas dołączy do topu, ale mamy tylu utalentowanych pomocników(zakładając, że Pogba i Marco dołączą), że aż głowa mała :doh: Nie wierzę, żeby żaden z nich nie wypalił i nie był w stanie w 12/13 zagrać na europejskim poziomie jako uzupełnienie. Pamiętam jak Immobile wyszedł na końcówkę z Realem i mijał królewskich jak tyczki, prawie gola strzelił.
No chyba, że chcemy stworzyć małe pomocnikowe Imperium i rozsyłać naszych agentów, żeby podbierali punkty Milanowi i Interowi w lidze :C
A sam Monto nie wydaje mi się wystawać ponad poziom Aquilaniego.
Czy wciąż szukamy jakiegoś słodziaka na ławę do ataku, czy wylecieliśmy kompletnie z gry o takiego Destro np.? I jest cokolwiek łączącego nas z pescarowym Insigną, czy chłopakom na górze on się po prostu nie podoba?
Tylko tak się zastanawiam, czy ten Asamoah naprawdę jest potrzebny. Rozumiem potrzebę gracza który u nas dołączy do topu, ale mamy tylu utalentowanych pomocników(zakładając, że Pogba i Marco dołączą), że aż głowa mała :doh: Nie wierzę, żeby żaden z nich nie wypalił i nie był w stanie w 12/13 zagrać na europejskim poziomie jako uzupełnienie. Pamiętam jak Immobile wyszedł na końcówkę z Realem i mijał królewskich jak tyczki, prawie gola strzelił.
No chyba, że chcemy stworzyć małe pomocnikowe Imperium i rozsyłać naszych agentów, żeby podbierali punkty Milanowi i Interowi w lidze :C
Nawet jeśli będzie grał jakoś niesamowicie, będzie Nocerino przyszłego sezonu, to nie będziemy żałować- przynajmniej Ci co bardziej ogarnięci. Milan potrzebuje takiego zawodnika, my takiego mamy, według Jakku już dwóch i nie ma sensu się licytować, bo i tak byśmy tę licytację przegrali- my nie potrzebujemy, oni owszem.deszczowy pisze:Btw: ponoć Milan klepnął Montolivo i jakiegoś Traore z Nancy. Ciekawe czy to prawda i co pokaże Riccardo w Mediolanie. Będziemy żałować, że na niego nie postawiliśmy, czy nie?
A sam Monto nie wydaje mi się wystawać ponad poziom Aquilaniego.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 13:37 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- jaqb
- Juventino
swoją drogą to te wszystkie ruchy w obrębie naszego trójkąta snajperów pokazują, jak bezsensowną decyzją było wykupienie quagliarelli tamtego lata (jeśli oczywiście nie było przymusu wykupu). W rundzie jesiennej i tak grał bardzo mało i jego rolę spokojnie mógł odegrać toni, a na wiosnę byłaby zamiana luki na boriello. jakości żadnej byśmy na tym nie stracili, bo fabio niestety w tym sezonie operował sobie w zakresie słabo-tylko dobrze. Dodam, że raczej w dolnych rejonach tego zakresu. Zakładając więc wykup boriello i odejście matriego, będziemy mieli na trybunach w przyszłym sezonie fabio bądź marco - około trzydziestoletniego napastnika, na którego te kilka milionów poszło i którego nikomu na sensowne pieniądze już raczej nie wciśniemy. po co?
- Łukasz
- Juventino
Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, bo byłem wtedy dzieciak, ale na początku lat 90-tych numer nie był chyba przypisany na stałe do piłkarza, pierwszy skład w danym meczu zawsze miał 1-11. Wydaje mi się, że mieniło się to już po Baggio, a wtedy nikt nie mógł mieć pretensji o "10" do Aleksa. Mylę się?pumex pisze:Przypomnijmy sobie, jak część kibiców reagowała na zmianę numeru przez Del Piero z 16 na 10
@deszczu - Nawet jeśli będzie grał nieźle, żałować nie ma czego - to zbyt chimeryczny i przeciętny grajek. Wolę nadzieję, jaką niesie ze sobą Verratti niż widmo przereklamowanej przeciętności.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 13:29 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Moim zdaniem nie. Facet nie jest jakimś wybitnym zawodnikiem, a ma już 27 lat. Znacząco się nie rozwinie, a na pewno oczekiwał wyższego kontraktu niż Asamoah z Udinese, za którego sprowadzeniem jestem.deszczowy pisze:Btw: ponoć Milan klepnął Montolivo i jakiegoś Traore z Nancy. Ciekawe czy to prawda i co pokaże Riccardo w Mediolanie. Będziemy żałować, że na niego nie postawiliśmy, czy nie?
- pumex
- Juventino
Ja sytuacje znam z artykułu, który kiedyś przeczytałem w jakiejś gazecie (pisali w nim również o zmianie numeru Messiego z 30 na 10). Podobno kibice Juventusu głośno 'zastanawiali się', czy Alex zasługiwał wtedy na numer, którym szczyciły się takie gwiazdy futbolu jak Platini czy Baggio.Łukasz pisze:Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, bo byłem wtedy dzieciak, ale na początku lat 90-tych numer nie był chyba przypisany na stałe do piłkarza, pierwszy skład w danym meczu zawsze miał 1-11. Wydaje mi się, że mieniło się to już po Baggio, a wtedy nikt nie mógł mieć pretensji o "10" do Aleksa. Mylę się?pumex pisze:Przypomnijmy sobie, jak część kibiców reagowała na zmianę numeru przez Del Piero z 16 na 10
Chodzi mi o to, że takie dyskusje zawsze będą przy okazji odejścia gwiazd i chyba nigdy nie będzie sytuacji, gdzie cała populacja tifosich jednomyślnie zgodziłaby się co do kandydata do '10'
Popieram w pełnej rozciągłościewerthon pisze:Moim zdaniem nie. Facet nie jest jakimś wybitnym zawodnikiem, a ma już 27 lat. Znacząco się nie rozwinie, a na pewno oczekiwał wyższego kontraktu niż Asamoah z Udinese, za którego sprowadzeniem jestem.deszczowy pisze:Btw: ponoć Milan klepnął Montolivo i jakiegoś Traore z Nancy. Ciekawe czy to prawda i co pokaże Riccardo w Mediolanie. Będziemy żałować, że na niego nie postawiliśmy, czy nie?