Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 16:42

@Czarny

To jeszcze moje ostatnie pytanie :]

Kartę Sky masz kupioną na e-bayu (co mnie interesuje), czy w 'tradycyjny sposób' przez znajomego we Włoszech, któremu przelewasz kasę, a on ma na siebie umowę?

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 16:44

a kto powiedział, że mam kartę sky? :smile:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 16:45

EE no to jak w końcu? :D

e. Bo rozumiem że są 2 opcje: kartka / umowa na obywatela Italii. Czy jest 3?

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 16:49

istnieją bardziej wysublimowane sposoby.
kliknij mnie ;)

aaa i słowo klucz: DREAMBOX

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 16:58

Patent niezły, u mnie niestety nie przejdzie bo mnie panna wywali z domu jak jej powiem że chce kupić "pudełeczko" do juve za ~1k zł.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 17:11

CzarnyZkultury pisze:istnieją bardziej wysublimowane sposoby.
kliknij mnie ;)

aaa i słowo klucz: DREAMBOX
Ile Cie to kosztowało/kosztuje?

Forza Juve!
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 17:23

skompletowanie sprzętu 850zl/
abo 55zl/msc

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 08:27

Nie wiem gdzie to napisać, dlatego daję tutaj
acmilan.com.pl pisze:Czy włoska Serie A nadal będzie transmitowana czy też zniknie z oferty Canal+? Władze C+ milczą w tej sprawie. Rafał Stec poinformował za pośrednictwem swojego kanału na popularnym portalu Twitter: "Canal+ nie kupił praw do Serie A na przyszły sezon".

Według informacji, konkurencyjne stacje takiej jak Polsat Sport czy też Orange Sport nie wyrażają dużej aktywności odnośnie nabycia tych praw. Milczenie władz Canal+ Polska może jednak oznaczać, iż rozmowy na temat przedłużenia praw do pokazywania spotkań Serie A trwają.
Narzekaliśmy w tym sezonie ? W takim razie co będzie w przyszłym ? :angry: . Niech sobie c+ zrobi osobny kanał C+Angielska Liga. Może wtedy da się puścić mecze z innych lig...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 11:55

A jednak panowie wiele wskazuje na to że nie będzie serie a w c+ w przyszłym sezonie.

Zastanawia mnie za to jeden z komentarzy pod tym newsem:
Przeciez od wczoraj wiadomo, ze prawa do Serie A kupila TVP, wiec mecze beda na TVP Sport.
Biorę się za szukanie czegoś nt.

edyta: ten koment to chyba jednak słaby troll, nie widzę w necie niczego co mogłoby ta teorie potwierdzić, albo nei umiem szukać ;p

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:34

Sorek21 pisze:Dwa lata temu Canal+ nabycie praw do Serie A ogłosił pod koniec sierpnia więc może teraz też tak będzie.

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=8370
"włoskiej", "angielskiej" to się jednak małą literą pisze, aż dziw, że wyprzedziłem Łukasza :-D
zakiii pisze:Właśnie w magazynie sport + extra Rafał Wolski powiedział do Tomka Lipińskiego coś w stylu, "do zobaczenia po wakacjach w kolejnym magazynie".

Także jest szansa :)
Faktycznie, nawet nie zwróciłem na to uwagi. Zobaczymy, może faktycznie będą długo negocjować a potem się okaże że jak Canal+ nie kupi to nikt inny nie będzie tego chciał i będzie kompromis.

TVP? Nie wiem kto miałby tam komentować, no dobra kilku się znajdzie, ale to jednak jeden kanał tylko, więć to nie byłaby dobra wiadomość, bo za wiele się nie zobaczy (+ np. jakieś lekkoatletyczne mistrzostwa będą w czasie jakiegoś szlagieru itp.).
Jak póki co rezugnuję z Canalu, nie w formie protestu tylko ogólnie szkoda kasy a i tak na mieście przeważnie oglądam Serie A, ale sobie interpetujcie jak chcecie :)

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 13:12

Ta cała szopka z Serie A i to jak jest traktowana włoska piłka w polskich mediach zaczyna się robić niezwykle irytująca, ale wszystko wskazuje na to, że będziemy musieli się pogodzić z jeszcze mniejszą ilością calcio w tv. Sam cały czas nie rozumiem powodów dla których nasza ukochana liga jest ignorowana. Grają tam znakomici piłkarze, wielkie gwiazdy futbolu, mistrzowie świata czy Europy, a słuch po tej lidze ginie na naszych oczach.

Zastanawiam się czy osoby takie jak Lipiński czy Kowalski zrobiły cokolwiek, aby ratować ligę włoską w Canale Plus ? Rozumiem, że to tylko redaktorzy, ale skoro deklarują taką pasję i przywiązanie do Półwyspu Apenińskiego to chyba powinni delikatnie nacisnąć na redaktora naczelnego czy innego pachołka który tam rządzi ? Póki co wszystko wskazuje na to, że w Canale Plus ligi włoskiej sobie za "rok" nie obejrzymy, a najgorsze jest to, że chyba nigdzie w polskiej tv nie obejrzymy, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują. Będziemy skazani na oglądanie Farselony, Realu i szejkowypchanych klubów z Anglii.

Osobiście, gdy tylko pojawi się oficjalny komunikat w sprawie Serie A na cyfrze, oczywiście ten negatywny, rezygnuję z dekodera. Nie ma nigdzie ani pucharu Włoch, a jeszcze miałoby zabraknąć rozgrywek ligowych. Żal, żal i niewiedza o poziomie ligi włoskiej jest porażająca w Polsce. Momentami aż mi wstyd, że mamy tak ociemniałych kibiców - szczególnie jak czytam komentarze i opinie na temat ligi wloskiej na innych portalach. Sezonowcy i amatorzy - nic więcej. Sikają na widok Messiego czy Ronaldo, a żeby docenić prawdziwe gwiazdy, lojalne klubom to sami wiecie...ale co się dziwić, patrząc na roczniki urodzenia tych niby fanów Farsy, Realu, Man City it.

Nasuwa mi się jedno pytanie, trochę polityczne: "Jak żyć Canale Plus, jak żyć ?"

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 13:18

Myśle że jak w lecie będzie kilka wiekszych transferów do angli to już w ogóle w c+ będzie fapfest na ich punkcie i będą puszczać PL all the time a o serie a pozostanie juz tylko wspomnienie.

Wiem że to w sumie normalne że pokazuje się "produkt" najbardziej medialny ale to podchodzi pod dyskryminację :|

Zainteresowali by się Serie A dopiero jakby trafiło tam kilku grajków ciągnących za sobą sezonowców ale na to nie ma co liczyć, zresztą nie wiem czy bym chciał aby tak się stało tbh.

krab13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 17:52

Za to Orange Sport pokaże finał pucharu włoch.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 18:00

Rzeczywiście, masz rację :) teraz zobaczyłem w programie, że o 21 transmisja - znakomicie !!! Plus dla Orange Sport :D

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 18:04

krab13 pisze:Za to Orange Sport pokaże finał pucharu włoch.
:ok: super wiadomosc

Mi sie wydaje, ze jednak Canal+ moze probowac negocjowac kupno praw do transmisji Serie A na nastepny/e sezon/y i dlatego w ogole sie w tej sprawie na FB na razie nie wypowiadaja.

No i racja, Paulo, polscy fani pilki to w wiekszosci idioci. Najwiecej lajkow pod dysksusja o tej sprawie zbiera taka wypowiedz:
Adrian Lewandowski Kupcie Bundesligę. Serie A jest na równi pochyłej i już niedługo zrówna się poziomem z Ekstraklasą.

:angry:

Obrazek
ODPOWIEDZ