Mercato (2012-2014)
- pablo1503
- Juventino
Odejście z Totków jest możliwe. Może już nie ejst najmłodszym piłkarzem, ale na pewno nie można mu odmówić umiejętności. Nie raz oglądając mecze Tottenhamu, marzyłem, żeby Juve go kupiło.pumex pisze:pytanie czy odmówiłby Tottenhamowi (Ci na pewno zaoferują kontrakt) na rzecz Juve i przenosin do SerieA?
Apropos. Nie mam nic do kwoty jaką musielibyśmy zapłacić, bo w dzisiejszych czasach trzeba wyłożyć sporo kasy, żeby kogoś pozyskać. Problem jest w kontrakcie indywidualnym. 4 lata i 7.5mln, to o jakieś 2 lata za długo i 2 mln za dużo. Nie wiem czy ta informacja jest prawdziwa, ale mam nadzieję, że nie do końca.pumex pisze:(...)van Persie.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Po 1 QE??? Byłem przekonany, że Sorensen poszedł tylko na roczne wypożyczenie, bez żadnych połówek - niech mi to jakiś ekspert potwierdzi.Ouh_yeah pisze:Po 1 Bologna zapłaciła za jego połówkę więc szanse otrzyma. Jest tam dopiero od stycznia a podstawowi obrońcy nie zawodzili.
Po 2 Jako piąty stoper to sobie pogra tyle co trzeci bramkarz. Nie będzie dostawał powołań na mecze (czyli tak jak przed odejściem). Chcesz młodego chłopaka marnować na trybunach?
Po 3 Fajnie, że go lubisz ale jeśli się nie przebije tam to nie widzę go w Juventusie.
Po 2 Ja bym go wziął i na 4tego ('ogórki' Serie A, podstawa w CI), ale gdybym tak napisał to zostałbym sprowadzony do poziomu Doliny Śmierci
Po 3 No fajnie; fajnie też Frederik grał na prawej stronie obrony (na środku nie dostał większej szansy, co jest raczej zrozumiałe) oczywiście jak na jego wiek ogranie w Serie A i oczekiwania.
Nie chciałbym porównywać jakoś przesadnie porównywać ale taki Varane mimo wieku parę 'lajtowych 'spotkań dla Realu zaliczył i nie słyszałem by określano go jako zmarnowany talent.
Co do Assou-Ekotto, to przy pewnej LM dla Spurs ciężko go będzie wyciągnąć (rozważane już były analogiczne sytuacje z Morić'em, Bale'm czy VdV). Jeśli Anglia to Kolarov (Clichy szaleje i zaczyna wychodzić w 11stce regularniej), Serie A Armero i tego bym się trzymał. Aczkolwiek do umiejętności Kameruńczyka nic nie mam.

Jak RvP przejdzie do Juve to stawiam flaszkę pierwszym 5 jego fapaczom.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 17:28 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Hmm.. ciekawa wypowiedź.
Może nieprzyzwoicie to zabrzmi z ust wiernego kibica Juve, ale ciekawe, czy dla Ekotto Juventus jest większym...albo inaczej... atrakcyjniejszym klubem niż Koguty. Dla nas - kibiców jest naturalne, że tak, Juventus jest półkę wyżej niż Tottenham, ale dla niego..?
Gra w mocnej ekipie z najmocniejszej ligi świata, grał ze swoimi w LM, obecnie również ma na nią szanse i Tottenham w tych rozgrywkach nie będzie stawiany niżej niż Juventus. Ciekawe, jak postrzega nasz klub i czy nie miał na myśli drużyny, która ma lepszy status w Champions League 
Kolejny fapacz Persiego? Poza tym co to jest flaszka na 25596 zarejestrowanych użytkowników? 
Może nieprzyzwoicie to zabrzmi z ust wiernego kibica Juve, ale ciekawe, czy dla Ekotto Juventus jest większym...albo inaczej... atrakcyjniejszym klubem niż Koguty. Dla nas - kibiców jest naturalne, że tak, Juventus jest półkę wyżej niż Tottenham, ale dla niego..?

Chyba nie myślisz, że ktoś zaproponowałby Persiemu 2-letni kontrakt? :roll:pablo1503 pisze:Problem jest w kontrakcie indywidualnym. 4 lata i 7.5mln, to o jakieś 2 lata za długo i 2 mln za dużo.
Daj spokójjackop pisze:Jak RvP przejdzie do Juve to stawiam flaszkę.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Może to wystarczy. Swoją drogą nie widziałem tej wypowiedzi prędzej - rozsądny z niego chłopak.jackop pisze:niech mi to jakiś ekspert potwierdzi
Varane zaliczył 9 występów w tym sezonie. Sorensen potrzebowałby na to w Juventusie Conte chyba z 3 lata
Ja też lubię Freddiego i zadatki na pewno ma, ale na ostatniego do gry stopera to chyba lepiej wziąć jakiegoś kolejnego znajomego Conte w stylu Padoina.
Van Persie nie przyjdzie chociaż Marotta i Conte chyba faktycznie robią sobie nadzieje, że oferta Juve może być porównywalna z City albo Barcą szukającą napastnika.
Pumi, skoro wymienił Włochy to ciężko nie brać pod uwagę najlepszej włoskiej drużyny

Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 17:18 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakku1
- Juventino
Mnie sie wydaje, ze my w ogole sie nie przymierzamy do Van Persiego, a te newsy to pic na wode.Ouh_yeah pisze: Van Persie nie przyjdzie chociaż Marotta i Conte chyba faktycznie robią sobie nadzieje, że oferta Juve może być porównywalna z City albo Barcą szukającą napastnika.
O Van Persiem duzo pisze Di Marzio. No oczywiscie, mozna mu wierzyc albo nie. Np. dzisiaj stwierdzil, ze Cavani na 100% nie opusci Neapolu. Inne zrodla mowia, ze negocjujemy, albo ze nawet zlozylismy oferte. Jak zwykle na koncu sie okaze, czy Di Marzio znow dal ciala, czy tym razem jego wiesci okazaly sie wiarygodne.
Pumex
Znany ekspert SKY Gianluca oczywiscie

Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 17:29 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Tego właśnie pewny nie jestem, ale nie chce mi się szukaćOuh_yeah pisze:No i Juventus na pewno płaci lepsze pieniądze niż Tottenham.

Który? Bo jest chyba dwóch zapodających transferowe plotki - Gianni i Gianluca. O ile ten pierwszy czasami pisze z sensem, o tyle ten drugi wydaje się zwykłym pajacemjakku1 pisze:O Van Persiem duzo pisze Di Marzio.

- Bartek88
- Juventino
http://www.solojuve.com/transfery/trzec ... aniego.php ualala tutaj wypisują, ze jestesmy w stanie oddac Giovinco, De Cegle i Matriego za Cavaniego.
Nie wiem czy do dobry pomysl z Gio i De. De Ceglie to solidny gracz, nawet jesli mialby byc rezerwowym to i tak na LM kogos takiego potrzebujemy.
Zrodlo tego newsa niby goal.com ale nigdzie tam nie widze takiego niusa :? Ale jesli to prawda to czy Cavani jest wart pozbycia sie Giovinco ?
Nie wiem czy do dobry pomysl z Gio i De. De Ceglie to solidny gracz, nawet jesli mialby byc rezerwowym to i tak na LM kogos takiego potrzebujemy.
Zrodlo tego newsa niby goal.com ale nigdzie tam nie widze takiego niusa :? Ale jesli to prawda to czy Cavani jest wart pozbycia sie Giovinco ?
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 17:59 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Według Goal.com chcemy oddać De Ceglie, Giovinco, Matriego i dołożyć kasę. Masakrajakku1 pisze:Inne zrodla mowia, ze negocjujemy, albo ze nawet zlozylismy oferte.

Co do pensji w Tottenhamie to najlepiej opłacany Modric dostaje podobno 70 tys funtów tygodniowo. To chyba mniej więcej pułap Pirlo i Vucinicia u Nas.
- Tacchinardi.
- Juventino
Jeżeli oznacza to Cavani nie jest żart, jak czytam w tłumaczu Google, to chyba możemy być optymistami 8) A na serio, dobrze przetłumaczyło?Curva wczoraj napisał pisze:Se c'è ottimismo? Assolutamente sì, c'è l'intenzione di fare un mercato competitivo per l'Europa. Trattare Cavani non è uno scherzo.
Zresztą - detal. Dziś dostał się na goal.com (international, nie wiem kiedy na włoskiej było) artykuł Romeo Agrestiego (czyli Curvy) w którym znowu pisze jak to polujemy na Urugwajczyka. BTW co nagle Napoli zebrało się na De Ceglie?
Osobiście uważam, że transfer Edinsona jest jak najbardziej możliwy (nie można wierzyć w bajki o 50 mln ludzie). Straszą nas tym City i straszą i straszą, a jakoś o większym zainteresowaniu nie słyszałem (chcą RVP i były ploty o Higuainie). Kto poza tym? Chelsea? Jak przegrają finał LM to ich oferta będzie guzik warta - brak LM. Napoli nie jest już naszym bezpośrednim konkurentem (było to już wspominane) no i potrzebują pieniędzy. Albo Giovinco. Jesteśmy mistrzami Włoch, ale wygraliśmy to z Milanem. Wygrajmy Coppa Italia z Napoli i zasiadajmy do rozmów.
Aaa no i Conte preferuje Cavaniego. Podobno.
RVP to dla mnie bzdura i to totalna. Ale coś ostatnio lubimy się zabawiać w zasłony dymne (np. Nesta i Seedorf). Jovetic doświadczył prania mózgu we Violi (chce być jak Totti dla tego kluby i zbudują zespół pod niego) i jak dla mnie teraz jedynym wyborem jest Edinson. No dobra, może nie jedynym (Dżeko), ale najbardziej słusznym. Chyba, że ktoś uważa Giovinco za największy talent włoskiej piłki :doh:
@Bartek88
Giovinco jest wart oddania za Cavaniego. Pewnie w Napoli po jakimś czasie Sebastian będzie jeszcze lepszy, ale nie mamy innego wyjścia.

- mixery
- Juventino
Vucinić i Pirlo dostają ponad stówe
.
Co do wymiany na Cavaniego to nie jestem przekonany. Gdyby było to coś w stylu Matri +25 to wiadomo, ale DC i Gio to cięższa decyzja. Jestem ciekawy jak się sytuacja rozwinie.

Co do wymiany na Cavaniego to nie jestem przekonany. Gdyby było to coś w stylu Matri +25 to wiadomo, ale DC i Gio to cięższa decyzja. Jestem ciekawy jak się sytuacja rozwinie.
- fallweiss
- Juventino
Rozglądając się trochę po rynku odnoszę wrażenie, że pomimo iż jesteśmy mistrzem Włoch, to zainteresowanie naszym klubem (przez napastników ze światowego topu) jest mierne. Ja nie mam wątpliwości, że w sytuacji, w której napastników w tym sezonie będą szukać niemal wszystkie mocne ekipy (może poza City), większość przegląda oferty z Hiszpanii i Anglii. Zobaczcie np. szum wokół Lewandowskiego - czy ktoś mu proponuje kierunek włoski?, otóż nikt nawet o tym nie wspomina. Będzie ciężko kogoś zyskać spoza Serie A, dlatego lepiej chyba się skupić na domowym podwórku. Dla mnie nr 1 byłby Jovetic i Lavezzi, który mógłby u nas przejąć rolę SS.
- jakku1
- Juventino
@Bartek88
http://www.goal.com/en-sg/news/3874/exc ... -on-cavani
Napoli interesuje sie De Ceglie, bo Zuniga - chociaz momentami gral dobrze - to jest jednak prawonozny pilkarz, ktory generalnie wyglada lepiej po prawej stronie. Juz wczesniej byly gdzies plotki na temat tego, ze nasz Paolo moze interesowac De Laurentiisa. Nie wydaje mi sie jednak, zebysmy go oddali. Nie mamy innego lewego obrony (bo Chiellini to jednak SO), sztab w niego wierzy, gral chlopak ostatnio bardzo dobrze.
Jesli zas chodzi o Matriego, to jego wylot z klubu jest bardzo mozliwy. Bardziej palace pytanie na chwile obecna brzmi, czy razem z nim odejdzie Quag, czy jednak Fabio zostanie z nami na przyszly sezon.
Z Giovinco wszystko jest mozliwe. Ja bym jednak wolal nie wzmacniac rywala az tak wielka gora hajsu i pilkarzem, ktory juz jest bardzo dobry.
http://www.goal.com/en-sg/news/3874/exc ... -on-cavani
Napoli interesuje sie De Ceglie, bo Zuniga - chociaz momentami gral dobrze - to jest jednak prawonozny pilkarz, ktory generalnie wyglada lepiej po prawej stronie. Juz wczesniej byly gdzies plotki na temat tego, ze nasz Paolo moze interesowac De Laurentiisa. Nie wydaje mi sie jednak, zebysmy go oddali. Nie mamy innego lewego obrony (bo Chiellini to jednak SO), sztab w niego wierzy, gral chlopak ostatnio bardzo dobrze.
Jesli zas chodzi o Matriego, to jego wylot z klubu jest bardzo mozliwy. Bardziej palace pytanie na chwile obecna brzmi, czy razem z nim odejdzie Quag, czy jednak Fabio zostanie z nami na przyszly sezon.
Z Giovinco wszystko jest mozliwe. Ja bym jednak wolal nie wzmacniac rywala az tak wielka gora hajsu i pilkarzem, ktory juz jest bardzo dobry.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- mateusz6
- Juventino
Co z tym Pogbą? Przychodzi czy nie? Strasznie ciekawa będzie sytuacja ze środkowymi pomocnikami w to mercato. Jest święta trójka, Giach, Marrone, który pójdzie pewnie na wypożyczenie lub na wymianę oraz Pazienza. Ten ostatni bez cienia wątpliwości odejdzie za jakieś grosze. W Primaverze kiszą się Bouy i Appelt. Obaj też pewnie pójdą na wypożyczenie. Ma przyjść Verratti, który przy Pirło mógłby stać się jego godnym następcą. Jakieś 15 meczów pewnie by zagrał w sezonie. Tylko te 8 mln za jego kartę to za dużo jak na grajka z Serie B. Zjechać do 6 mln i będzie OK. Oprócz tego jeszcze Conte chce b2b, który będzie naciskał na Vidala i Marchisio. Prasa pisze o Asamoahu, który jest ok, ale fajną opcją może być Moussa Sissoko i Lass, którzy mają kontrakty do 2013 i ich cena wahałaby się ok. 10 mln. Możliwości jest multum i ufam Beppe i Conte.
Może damy Napoli Giovinco, a oni nam Insigne
Może damy Napoli Giovinco, a oni nam Insigne

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.