Arturo Vidal
- JuniorJuve
- Juventino
W chwili obecnej nie wyobrażam sobie Juventusu bez Arturo. Na początku obawiałem się, że tak jak to było w przypadku ściągnięcia Diego z Bundesligi, powtórzy się sytuacja z Chilijczykiem. Jeden sezon i out. Na szczęście myliłem się, i w przeciwieństwie do Brazylijczyka, Vidal stał się fundamentalną postacią w naszej drużynie. Jego wartość po tym sezonie bez wątpienia wzrosła, i zaraz Real czy MU będą chciały nam go wyrwać, ale z optymizmem patrzę w przyszłość z Arturo w składzie!
"Pamiętaj jednak, żeby robić swoje. Takie masz zadanie na tym trudnym świecie, musisz podtrzymywać swoją miłość i robić swoje, żeby nie wiedzieć co. Bierz się w garść i po prostu rób swoje"
- Dolce Vita
- Juventino
Już przed przyjściem Vidala wiedziałem, że u nas wypali i będzie czołową postacią. Oglądałem mecze Bayeru nieraz i była to u nich kluczowa postać, pierwszoplanowa. Jakoś zawsze mi pasował do Juve i cieszyłem się już od początku gdy go łączono z Juventusem. Dobrze, że nie poszedł do Bayernu. Mam też nadzieję, że nie odejdzie do żadnego Realu czy Barcelony gdy takie kluby się nim zainteresują. Ani do City, które zaoferuje mu kosmiczną gażę.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kocham Vidala, jak zapewne każdy na tym forum, ale jeśli to jest prawda:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
...to po prostu oświadczam, że maluję Jego wizerunek na ścianie...
Wszystko układa się rewelacyjnie... Jak to możliwe???
Arturo!

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
...to po prostu oświadczam, że maluję Jego wizerunek na ścianie...
Wszystko układa się rewelacyjnie... Jak to możliwe???
Arturo!

No chyba każdy niesamowicie polubił tego grajka. Jego się nie da nie lubić. Fantastyczna osobowość, do tego świetny piłkarz. Jak najwięcej takich w naszym klubie.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Pan Mietek
- Juventino
Ja radzę nieco tonować nastroje bo wielu piłkarzy tak mówiło a potem różnie się zachowywali ale, o czym pisałem już jakiś czas temu, Arturo chyba naprawdę kocha Juve. Latynosi często mają gorący temperament i miotają nimi silne uczucia ale myślę, że Arturo mówi szczerze.
Zacytuję sam siebie:
Zacytuję sam siebie:
Nie chcę wyjść na pośmiewisko jak pewien Łukasz ale chyba można już z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że Vidal to najlepszy zakup w erze post calciopoli.Mietek pisze:Jakby się tak zastanowić, to on chyba faktycznie marzył o Juve. Sami zobaczcie - latem był zawodnikiem dostępnym na takich warunkach, że w praktyce mógł pójść gdzie by sobie zamarzył a on wybrał Juve. Juve, które wówczas cieniowało, nie grało w pucharach a trenerem był młody Antek bez sukcesów na koncie. Albo nie chciał się przeliczyć albo miał szczególny sentyment do Naszej drużyny.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ładne słowa, niezależnie od tego, czy naprawdę tak uważa, czy nie. Przyszły sezon zweryfikuje siłę Juve, a Vidal będzie bardzo potrzebny. Oby grał jak najdłużej, prezentując dotychczasowy poziom.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
To zależy, czy zakontraktowanie Pirlo będziemy traktować jako zakupMietson pisze: Nie chcę wyjść na pośmiewisko jak pewien Łukasz ale chyba można już z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że Vidal to najlepszy zakup w erze post calciopoli.

Oczywiście nie ukrywam, że do Vidala czuję nieporównywalnie większą sympatię i pierwszy raz od czasów Nedveda tak bardzo polubiłem piłkarza...
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A czy Marchisio też jak było info o zainteresowaniu ze strony Realu im grzecznie podziękował? Bo wydaje mi się ,że takie zdarzenie miało miejsce. Też skomentował to krótko ,że jest wychowankiem, kocha Juve i tutaj zostaje. Fajnie ,że nasi zawodnicy są tak przywiązani do naszych barw
.

- pumex
- Juventino
WYWIAD Z VIDALEM, którego chyba nie widziałem ani na JP ani na SJ (udzielony przed spotkaniem z Atalantą).
Takie tam pierdoły, mniejsze bądź większe. Macie ochotę to przeczytajcie
Takie tam pierdoły, mniejsze bądź większe. Macie ochotę to przeczytajcie

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nevermind pisze:Świetna wiadomość. Arsenal się wzbogacił o 25 milionów euro i musi załatać dziurę po odejściu Nasriego, więc idealnym kandydatem będzie Vidal. Strasznie mnie to cieszy, bo Chilijczyk nie zasługuje nawet na czyszczenie butów Felipe. Każdą osobę krytykującą Melo najchętniej powiesiłbym za jaja na drewnianym, wiejskim płocie. Zdecydowanie najlepszy zawodnik środka pola w poprzednim sezonie zostaje sprzedawany przez każdego forumowego managera.Bandiera_Rossa pisze:Podobno do gry włączył się Arsenal, ciekawie się robi
Vidal nie przyjdzie, Melo nie odejdzie
A tak troszkę przypadkiem trafiłem na tak prawdziwą perełkę.
Jestem ciekaw jaka jest teraz opinia specjalisty NVM ; )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
ehh ten nasz Arturo.ewerthon pisze:Tak to jest, jak ktoś się wypowiada o zawodniku, którego nigdy w życiu nie widział na boisku.iltalismano pisze:
Jestem ciekaw jaka jest teraz opinia specjalisty NVM ; )
Tak szybko wkradł się do mojego serca. Nie wyobrażam sobie Juventusu bez niego. Jestem ciekaw na którym miejscu wśród najlepszych transferów tego roku znajdzie się nasz Chilijczyk, a także Pirlo i Vucinic.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jareckik
- Juventino
Never pewnie liczy po ciuchu na transfer Arturo do swojego ukochanego City...