Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:25

Róbcie tę petycje z interistami, milanistami i innymi me%%%%i.
Jak nie będzie Serie A w żadnej polskiej telewizji to nie tyle nie będę oglądał, co nie będzie wspólnego grzania piwa oraz hałaśliwych imprez w knajpach przy okazji meczów.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 23:26 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:26

Napisałem mail do Polsatu Sport. Może oni coś podziałają. Jest przynajmniej dla nich jakaś okazja,żeby poszerzyć swoją ofertę. Tak jak zainwestowali boks, który pokazują późno w nocy a i tak mają oglądalność. Myślę, że dla nich lepiej pokazać serie A zamiast holenderskiej lub rosyjskiej.
Już chyba wolę Kołtonia, Borka i Iwanowa niż tych z C+.

JUVENTUS #LE6END
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:27

endrjuJT pisze: Już chyba wolę Kołtonia, Borka i Iwanowa niż tych z C+.
Zwróć jeszcze uwagę na to, że w C+ mieliśmy swojego komentatora, a Borki i inne Kołtonie są zdecydowanie anty-Juve.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:31

endrjuJT pisze:Napisałem mail do Polsatu Sport. Może oni coś podziałają. Jest przynajmniej dla nich jakaś okazja,żeby poszerzyć swoją ofertę. Tak jak zainwestowali boks, który pokazują późno w nocy a i tak mają oglądalność. Myślę, że dla nich lepiej pokazać serie A zamiast holenderskiej lub rosyjskiej.
Już chyba wolę Kołtonia, Borka i Iwanowa niż tych z C+.
Daj znać, jeśli dostaniesz odpowiedź koniecznie.

Push3k - oni kibicują tym, którzy dobrze grają, także jak Juve da radę, to i posympatyzują nagle.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:35

endrjuJT pisze:Już chyba wolę Kołtonia, Borka i Iwanowa niż tych z C+.
Owe trio + W. Kowalczyka i po pierwszej transmisji będziesz szukał arabskich transmisji...

endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:36

Pamiętam, że Kołtoń nawijał w koło o calciopoli. Fakt.
Z tym, że wtedy to była dosyć świeża sprawa. Kołtoń, który zna się na włoskiej piłce mógłby po prostu rozkręcić to w Polsacie, mimo że jest taką mądralą :D
Wydaje mi się po prostu, że Ci w Polsacie mają większą zajawkę na Piłkę ogólnie, a że nie mają zbyt dużo na swojej antenie mogłaby to być dla nich okazja do przejęcia serie A, bo kasę wiadomo mają.. Boję się tylko, że faktycznie C+ jednak to wykupi i wrzuci do jakiś kanałów premium dodatkowo płatnych...

JUVENTUS #LE6END
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:48

AdiZ pisze:
Owe trio + W. Kowalczyka i po pierwszej transmisji będziesz szukał arabskich transmisji...
jakby na forum dalo rade kliknalbym "lubie to" :lol:

Obrazek
endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:51

matej pisze:
AdiZ pisze:
jakby na forum dalo rade kliknalbym "lubie to" :lol:

Akurat Panowie osobiście wole oglądać Juve z komentarzem Kołtonia niż nie oglądać jej wcale albo szukać linków po necie.

JUVENTUS #LE6END
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:58

Ja tam bez Canal+ sobie radzę- wszak niemal każdy mecz jest na streamach. Szczerze powiedziawszy to ja mam bardzo duzą nadzieję że te prawa zechce kupić Sportklub- Bardzo fajny komentator tam jest i nie byłoby to tak olewane jak Serie A w Canal+ ponieważ nawet głupią brazylijską robią non stop jakieś magazyny, podsumowania itp. Nie wiem co by było jakby wykupili ligę prestiżową, wspominam też jak mieli Bundesligę bardzo pozytywnie

Pozatym jeszcze jedno- Ostatnio przegladajac kanaly ktore mam w vectrze w kilku zobaczylem pozycje takie jak Tottenham TV, Milan TV czy Borussia TV. Może któraś stacja łaskawie ruszyłaby cztery litery i zakupiła Juventus Channel? :lol:

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 00:05

vieira4 pisze:Ja tam bez Canal+ sobie radzę- wszak niemal każdy mecz jest na streamach..
Wiesz, ale oglądanie na streami jest nudne. Niech kupi ktokolwiek. Mogę nawet na tvtrwam oglądać.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 00:06 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 00:06

Prawda jest taka Panowie i Panie, że stanęliśmy przed wielkim problemem. Serie A straciła w oczach wszystkich polskich telewizji i prasy oraz została zepchnięta na absolutny margines. To nie jest tylko problem kibiców Juve, ale wszystkich włoskich klubów które mają swoje fankluby w Polsce. Sama sytuacja ze zdobyciem mistrzostwa Włoch przez Juventus pokazuje, że nie ma się co łudzić. Jeżeli nie weźmiemy spraw w swoje ręce to zostaniemy z niczym. Żadnej wzmianki o tak ważnym wydarzeniu w tv, słowa o Del Piero, słowa o pożegnaniu zawodników na San Siro. Canal Plus totalnie się wypiął na Serie A co widać po ostatniej niedzieli. Łaskawie dać 10 minut po meczu Lazio - inter ceremonię Juve ? W dodatku ci komentatorzy którzy w tym sezonie kompromitowali się co kolejkę. Pan Lipiński którym tak wszyscy się podniecają, a który tak naprawdę chyba jest antyfanem Juve. Proponuje poczytać Jego niektóre wpisy na blogu canalu plus. Zero obiektywizmu w wielu meczach, złośliwe oceny niektórych zawodników Juve. Kolejny do pary to ten klaun który przekręca nazwiska i imiona zawodników. Jedynie Julian Kowalski w jakimś sensie się wypromował i całkiem przyjemnie się słuchało Jego komentarza w tym sezonie.

Pytanie jest ważne: co my, jako kibice Serie A w Polsce oraz Juventusu możemy zrobić, aby przywrócić włoską ligę na anteny sportowe ? Zaraz po MŚ 2006 każdy wycierał sobie gębę imieniem wielkiego Juventusu Turyn. Wtedy nie mieliśmy się jak bronić. Gdy wracamy do gry, do wielkiej piłki, nawet o tym nie ma informacji. W Europie czy na świecie sukces Juve odbił się szerokim echem a w Polsce ? Niepokonana drużyna w całym sezonie, znakomita gra a każdy sika przy tej farselonie i Realu, które wcale takie wspaniałe nie są jak pokazała LM w tym sezonie.

Do fanów Kołtonia - nigdy w życiu nie chce słuchać tego "mądrali" w meczach Juventusu. To facet któremu poprzewracało się w głowie w ostatnim czasie i ma się za nie wiadomo kogo, a w Cafe Futbol momentami brylował z niektórymi niewiedzą :whistle: jeżeli ktoś z Polsatu ma komentować ligę włoską to tylko Przemysław Pełka, ewentualnie Bożydar Iwanow. Pełka to fachowiec w każdym calu, zawsze świetnie przygotowany merytorycznie, a emocjonalnie również nie najgorszy (pamiętacie to "cacko" z MŚ 2006 ?).

Trzeba działać szybko i na szeroką skalę, bo zostaniemy zmarginalizowani w Polsce na rzecz nawet takich lig jak holenderska, czy belgijska, nie daj Boże innej kopaniny europejskiej.

endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 00:13

Odpisali na maila z PS.

Cytuję: "Z natury rzecz o zakupach informujemy po ich sfinalizowaniu, a nie spekulujemy przed bądź w trakcie ewentualnych negocjacji...

pozdrawiamy"

Może coś chociaż spróbują...

JUVENTUS #LE6END
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 00:15

endrjuJT pisze:Odpisali na maila z PS.

Cytuję: "Z natury rzecz o zakupach informujemy po ich sfinalizowaniu, a nie spekulujemy przed bądź w trakcie ewentualnych negocjacji...

pozdrawiamy"

Może coś chociaż spróbują...
Brzmi to tak jakby szukali kąska.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 00:18 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
logatus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 00:17

A może TVP zakupi prawa? :P

A tak na poważnie ,szkoda że to już koniec.Pamiętam jako mały dzieciak ogladałem mecze Juve z Zidanem na czele w C +....

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 00:21

Zgadzam się tutaj odnośnie Canal+- nie ma co ukrywać, poziom komentarza nie jest tam najlepszy. Wydawało mi się że tylko jak słyszę ten "przesadny obiektywizm" w komentarzu Lipińskiego- nie wiem czy rzeczywiście jest on kibicem Juve- ale często jego komentarz wręcz przybierał formę anty. Jego kolega którego nazwiska niestety nie pamiętam to po prostu amator- do dziś pamiętam jak wypowiadał przez pierwsze 15 minut spotkania nazwisko Estigarribi.

Jeśli Polsat by to przejął to szczerze powiedziawszy nic dla mnie to nie zmienia- bo nie mam tego programu. Swoją drogą myślę, że transfer Lewandowskiego do Włoch sprawiłby jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki i każda stacja by chciała mieć prawa do tych spotkań dla siebie.

Nie rozumiem po co w Polsce mamy chyba z 6 stacji sportowych z czego 1 prezentuje ciekawe rzeczy dla kibica piłki, druga przez 24 godziny nadaje powtórki LM, trzecia to stacja europejska i jej program jest chyba najciekawszy, czwarta poza pierwszą ligą nie ma nic ciekawego, piąta prezentuje widzom skoki figurowe koni a szósta transmituje mecze Ligi Brazylijskiej i to by było na tyle. Przecież to im się chyba nie opłaca.

ODPOWIEDZ