Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 21:31

Rossiemu odnowiła się kontuzja, którą złapał jesienią i przeszedł już operacje, a następną przejdzie za 3,5 miecha, czy coś w tym guście. Ogólnie 10 miesięcy ponoć ma nie grać, Giovinco to tańsza i bezpieczniejsza opcja. Rossiego powinno Napoli ściągnąć po taniości i opchnąć wielkie trio latem, oraz kupić innych graczy. Ja bym to tak widział. ;)

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 21:32

Virgil pisze: Szukając analogii do innych sportów w NBA Lebron James grał z 23 (numer Michaela Jordana) jak przeszedł do Miami Heat musiał zmienić bo tam 23 jest zastrzeżona właśnie jakoś nikt nie płakał że tak jest.
Akurat trafiłeś kulą w płot, Lebron zmienił numer jeszcze w Cavs. Ogólnie w Stanach panuje dyskurs, że z szacunku dla MJ nikt nie powinien grać z 23, a James po prostu się w to wpisał.
A z całym szacunkiem dla DP, może jest tak wielką legendą dla Juventusu jak MJ dla Bulls, ale już wkład w rozwój i popularność dyscypliny jak M23 ma zdecydowanie mniejszy

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 21:46

SKAr7 pisze:
Virgil pisze: Szukając analogii do innych sportów w NBA Lebron James grał z 23 (numer Michaela Jordana) jak przeszedł do Miami Heat musiał zmienić bo tam 23 jest zastrzeżona właśnie jakoś nikt nie płakał że tak jest.
Akurat trafiłeś kulą w płot, Lebron zmienił numer jeszcze w Cavs. Ogólnie w Stanach panuje dyskurs, że z szacunku dla MJ nikt nie powinien grać z 23, a James po prostu się w to wpisał.
A z całym szacunkiem dla DP, może jest tak wielką legendą dla Juventusu jak MJ dla Bulls, ale już wkład w rozwój i popularność dyscypliny jak M23 ma zdecydowanie mniejszy
True Story.

MJ był najlepszym koszykarzem jaki chodził po ziemi. Nie dla Fanów Byków, ale dla wszystkich. To całkiem inna para... butów.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:18

Wg. łonetu, Pastore powiedział, że Higuain rozmawia z PSG... Jeśli to prawda, to wielka szkoda. Chciałbym go zobaczyć w Juve.

Co do 10. Raczej nie widze sensu aby zastrzec ten numer. Ale jeśli ktoś ma biegać z dychą na plecach, musi być to piłkarz, który stanie się filarem Juve, a nie że przyjdzie Giovinco Paszoł! i zacznie nosić numer po Alexie. To jest chyba najbardziej rozpoznawalna 10 na świecie...

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:28

Kubba pisze:Wg. łonetu, Pastore powiedział, że Higuain rozmawia z PSG... Jeśli to prawda, to wielka szkoda. Chciałbym go zobaczyć w Juve.
A Mourinho powiedzial stanowczo,ze Benzema i Huigain to będą jego dwaj napastnicy w nastepnym sezonie.
Hmm...tak patrze na was, jak sie jaracie Cavanim to widze siebie sprzed roku zw. z Aguero :D Zeby tylko sie tak to nie skonczylo.
O Falcao naprawdę zapomnijcie, Marotta nie wyda 60 mln na jeden transfer.
Van Bommel sie do PSV wybiera.

Co do 10 nie jestem przeciwko zastrzegania jej, ale powinna ją dostać osoba naprawdę warta tego.

KLIK ==>www
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:45

Łączony był jakiś czas temu z nami Carlos Tevez, a zahor zawsze najeżdżał na tych, którzy nie chcieli go w Juve za jego charakter.
Co powiesz na to kolego?
https://m.ak.fbcdn.net/a2.sphotos.ak/hp ... 5976_n.jpg

Twoje argumenty nie będą miały teraz znaczenia dla wielu osób.
Przyznaję, też nie lubię Fergusona, ale to już kompletne przegięcie. Apacz ma tak nasrane we łbie, że trudno to w ogóle pojąć. Niech się trzyma z dala od Juve, nie chcę tutaj takich pomyleńców i w 4 literach mam to, co mógłby dać drużynie. Już wolę przeciętniaka Matriego, ale zdrowego umysłowo.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:54

ewerthon pisze:ash3/544804_10150756723258837_103572478836_9565436_1041055976_n.jpg
Bardzo niesmaczne. :?
Komu jak komu, ale Tevez powinien zawdzięczać Fergusonowi to, gdzie teraz jest. Ciekaw jestem jak wygląda atmosfera w szatni City z takimi idiotami na czele.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:57

ewerthon pisze:Łączony był jakiś czas temu z nami Carlos Tevez, a zahor zawsze najeżdżał na tych, którzy nie chcieli go w Juve za jego charakter.
Co powiesz na to kolego?

Przyznaję, też nie lubię Fergusona, ale to już kompletne przegięcie. Apacz ma tak nasrane we łbie, że trudno to w ogóle pojąć. Niech się trzyma z dala od Juve, nie chcę tutaj takich pomyleńców i w 4 literach mam to, co mógłby dać drużynie. Już wolę przeciętniaka Matriego, ale zdrowego umysłowo.
Fajnie jest wyrwać z kontekstu zdjęcie i jeździć po sadyście z Argentyny, który życzy śmierci pogodnemu staruszkowi. Rzecz w tym że było to nawiązanie do faktu, że w 2009 roku SAF zapytany czy jego drużyna będzie musiała uznać kiedyś wyższość lokalnego rywala odpowiedział "po moim trupie". Może nawiązanie do tej wypowiedzi w ten sposób jest trochę niestosowne, niemniej jednak trzeba też brać poprawkę na typ humoru preferowany na wyspach.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:05

zahor pisze:
ewerthon pisze:Łączony był jakiś czas temu z nami Carlos Tevez, a zahor zawsze najeżdżał na tych, którzy nie chcieli go w Juve za jego charakter.
Co powiesz na to kolego?

Może nawiązanie do tej wypowiedzi w ten sposób jest trochę niestosowne,
Jasne, jest tylko trochę niestosowne, najlepiej pośmiejmy się z tego jeszcze :ok:
Koleś ma nie pokolei we łbie i nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości, wolisz, żeby taki grał w Juve, bo umiejętności są najważniejsze.
Wyłażą z niego jakieś kompleksy, jak na tej klasy zawodnika powinien też ją zachować poza boiskiem, ale jak widać, to dla niego zbyt wiele.

Tyle OT z mojej strony.

SilverR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:08

A według mnie to jest bronienie imbecyla na siłę. Poza tym kto jak kto, ale Tevez ma najmniejsze prawo po swoich numerach świętować to mistrzostwo.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:14

pan Zambrotta pisze:Pirlo oddał opaskę Bonucciemu, każdy rozumie dlaczego.
jedynie zahor chce, żeby dawny Milanista zakładał opaskę kapitańską Juventusu.
A Leo to Interista 8)
Kapitanem będzie Gigi z resztą gdzieś o tym jest w którymś newsie (na jp lub solo).
pablo1503 pisze:Chyba nie porównujesz Boruca do Buffona?
Btw. mówienie na głos tego, o czym się myśli, wcale nie jest charyzmą :wink:
Akurat po euro 2008 zasłużył na bycie kapitanem kadry, takie miałem poczucie przynajmniej. Nie chodzi o to że uratował Polskę przed blamażem, ale jak się wściekał, jak opieprzał Jopa i innych, to był prawdziwy wielki Boruc. ...Teraz nie ma o czym gadać bo w ogóle nie pojedzie.
jackop pisze:Za drobne na waciki jak znalazł, aczkolwiek bardzo, bardzo po cichu liczę, że może wróci Sorensen <3
Troszka psikus z jego wyjazdem do Bologni, jeden mecz zagrał, co z tego, że z golem.
blackadder pisze:We Włoszech, Anglii i Hiszpanii jest 39 zespołów z lepszym strzelcem od naszego Matriego. Wracamy do Europy, nie ma miejsca na eksperymenty. Cavani(ew.Dzeko)+ Giovinco.
To nie znaczy że cały nasz atak trzeba rozstrzelać. W ogóle dla mnie to cenne, że 20 zawodników Juve wpisywało się na listę strzelców w tym sezonie.
pumex pisze:Jeśli TE INFORMACJE SKY się potwierdzą, to biedny Giovinco zwabiony dychą na plecach będzie mógł zapomnieć o tym numerze, bowiem klub ponoć rozważa zastrzeżenie numeru w przyszłym sezonie
:dance: Jeśli to faktycznie jest dla Seby problem, to jest pacanem, ale sądzę, że tak to nie zaważy na jego decyzji.
Amarillo pisze:Ale permanentnie ? Jeśli tak to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> okrutny... bez względu na to kto nosił ten numer w każdej drużynie "10tka" jest potrzebna.
Jak miałby nosić ją jakiś Amauri (jak "11") czy Elia ("17"), to lepiej żeby nikt nie dostał.
Bartek88 pisze:Hmm...tak patrze na was, jak sie jaracie Cavanim to widze siebie sprzed roku zw. z Aguero :D Zeby tylko sie tak to nie skonczylo.
Skończyło się bardzo dobrze. Przyszedł Vucinic który swoje dołożył do mistrzostwa.
Bartek88 pisze:Co do 10 nie jestem przeciwko zastrzegania jej, ale powinna ją dostać osoba naprawdę warta tego.
Czyli kto? Nikt nie jest wart zastąpić Alexa. Z resztą po co komuś dodatkową presję wrzucać na wejście.
ewerthon pisze:Już wolę przeciętniaka Matriego, ale zdrowego umysłowo.
Tevez podobnie jak Balotelli został już dawno zdementowany przez Marottę. Żaden z nich nie przyjdzie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:19

ewerthon pisze: Koleś ma nie pokolei we łbie i nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości
Zacytuj moją wypowiedź w której sugeruję że facet ma po kolei we łbie.
Albo nie rozumiesz tego co piszę, albo w jakimś, sobie znanym celu przeinaczasz moje wypowiedzi. Za każdym razem kiedy zabieram głos w sprawie ew. transferu Teveza, piszę "kretyn, ale mógłby nam dać bardzo dużo i dałoby się go okiełznać na tyle, żeby był z niego pożytek".
Swoją drogą - co powiesz na temat np. Maradony? Moim skromnym zdaniem strzelanie z wiatrówki do dziennikarzy jest dużo bardziej godne potępienia niż pajacowanie z jakimś napisem. Uważasz że źle by było gdyby Argentyńczyk pod koniec lat 80' trafił do Juve zamiast do Napoli?

Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:30

Gdyby tak każdemu piłkarzowi zaglądać do CV przed wręczeniem opaski kapitana to:
- Buffon nie - bo grał w Parmie
- Chiellini nie - bo grał w Livorno i Fiorentinie (a to niewybaczalny błąd)
- Bonnuci nie - bo to pomiot z interu

A poza tym głupia gadka. Praktycznie cały sezon kapitanem był Gigi i niby co się zmienia po odejściu Del Piero? Naszym kapitanem jest Gigi i nim będzie dopóki nie odejdzie lub nie zakończy kariery.

PS: poza tym idealne podsumowanie zmian, jakie zaszły w zeszłym roku w naszej kadrze - Bonuc w roli kapitana, bo był najstarszy stażem na boisku :D Ładnie się porobiło. Od pośmiewiska do kapitana. Ale utarł wam nosy (i swój też poniekąd) :P

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 23:50

@D@$ pisze:
blackadder pisze:We Włoszech, Anglii i Hiszpanii jest 39 zespołów z lepszym strzelcem od naszego Matriego. Wracamy do Europy, nie ma miejsca na eksperymenty. Cavani(ew.Dzeko)+ Giovinco.
To nie znaczy że cały nasz atak trzeba rozstrzelać. W ogóle dla mnie to cenne, że 20 zawodników Juve wpisywało się na listę strzelców w tym sezonie.
Oczywiście, to naprawdę niesamowite że najlepszy strzelec zdobywców Scudetto strzelił mniej bramek niż najskuteczniejsi zawodnicy dwóch spadkowiczów i mówi wiele o sile zespołu jako kolektywu. Mimo to nie usprawiedliwia to naszych napastników z tak słabych statystyk i to inwestycje do linii ataku najbardziej przyczynią się do poprawy wyników. Giovinco w tym sezonie produkował 0,72 bramki na mecz, Cavani - 0,78. Oczywiście gdyby grali razem te statystyki by się nakładały, ale w tak dobrze poukładanym zespole i z takim wsparciem jak nasza podstawowa trójka z pomocy mogliby walczyć o króla strzelców między sobą. Real w ciągu ostatnich 10 lat wydał prawie miliard euro i nadal nie mogą wygrać LM. Bez poważnych wzmocnień będzie ciężko o 1/4.

Co do kapitana to biorąc pod uwagę charyzmę, doświadczenie, poważanie w zespole oraz pozycję na boisku, Pirlo pasowałby doskonale, jednak mimo tego że świetnie wpasował się w zespół i jest uwielbiany przez kibiców, 10-letnia przeszłość w Milanie go przekreśla.
Nie ma wątpliwości że kapitanem będzie Buffon, najlepszy bramkarz świata który mimo plotek o odejściu i może nawet chęci do tego w niektórych momentach, został z nami w najcięższych chwilach. Logiczne wydaje się to że drugim kapitanem będzie Chiellini, po nim Marchisio. Z tego co pamiętam to w kontakcie Giorgio jest zapis że po Del Piero i Buffonie to on będzie następny w kolejce po opaskę.

Jeśli chodzi o zastrzeżenie numeru '10' to jestem za, ale do momentu oficjalnego zakończenia kariery przez Del Piero. Juventus to historia wielkich numerów '10' i powinna być ona kontynuowana, ale taki gest ze strony klubu byłby piękny.
EDIT:
Do całej sprawy odwołał się sam Alex:
- Kiedy byłem mały marzyłem, by kiedyś zagrać w Juventusie z numerem dziesięć na plecach. Dlatego pragnę, by dzieci ciągle miały taką możliwość

źródło: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Klasa sama w sobie.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 01:51 przez blackadder, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 00:12

Sprawę kapitana powinien załatwić sam Conte, bądź zarządzić wybory w zespole. Ciężko osądzać z zewnątrz kto najbardziej nadawałby się na kapitana. To musi być osoba, która jest "przedłużeniem" trenera, ktoś kto ma charyzmę i zaufanie innych zawodników. Dla mnie jedynym kandydatem jest Buffon. Co do wice-kapitanów ciężko się odnieść.

Zablokowany