Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 12:57

De Rossi pisze: No i oczywiście Lewandowski jest Bogiem, Bundesliga jest najlepsza, a Pepe to bardzo dobry gracz.
Wypowiedź całkiem fajna, tylko ta końcówka, gdzie jeździsz po rzeczach, o których sam wiele razy zaznaczałeś, że nie masz pojęcia- kompletnie niepotrzebna(tj. poziom Bundesligi i Lewandowskiego).

Ogólnie mi się ta kadra podoba. Patrząc na jego ostatnią formę, gdyby Milan miał Cassano cały sezon to wygraliby tytuł i to bez tych prezentów od sędziów. Balotelli też grać potrafi, jeśli tylko nie wybuchnie to da naprawdę dużo drużynie.
IMO mamy na papierze drugi skład na te mistrzostwa (po Niemiaszkach). Liczę też, że mimo wszystko wszyscy Juventini się znajdą w 23. Dżak niby jest do odstrzału, ale raz, że to bardzo wszechstronny piłkarz, dwa, że jest zawodnikiem typu konika szachowego.

jakku1 pisze: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Maggio, Balzaretti - Pirlo, Marchisio, De Rossi - Cassano, Balotelli.
fap fap fap
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 13:02 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 12:58

W eliminacjach chyba ani razu nie bylo tak, zeby Giovinco wystepowal na pozycji trequartisty, a Prandelli gral po prostu 4 srodkowych pomocnikow - De Rossim, Pirlo, Marchisio, Nocerino, Motta czy Montolivo (lub Aquilanim). Z przodu grala para napastnikow - Cassano z Rossim. Do kontuzji, oczywiscie.

Giovinco byl uwazany przez Cesare (i chyba dalej jest) za napastnika, SS. Zastanawia mnie jednak cos innego, czy faktycznie Prandelli rozwaza przejscie na 352? Mowiac szczerze, to byloby chyba najlepsze rozwiazanie dla kadry, bo problem pomocy i obrony przy takim module maja Wlosi w zasadzie rozwiazny.

Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Maggio, Balzaretti - Pirlo, Marchisio, De Rossi - Cassano, Balotelli.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 13:01

De Rossi pisze:Ominął Cię mundial w 2010?
wtedy było słabo z wyboru (chociażby brak Cassano), teraz jest jak jest bo jest lipa
De Rossi pisze:
Maly pisze:nie za bardzo ma kto wejść i zmienić obraz gry,
Di Natale, Giovinco. Chyba, że przyjmujemy, że Antonio jednak w reprezentacji rady nie daje, a Giovinco jest słaby dla zasady.
mówiłem o zmianie obrazu gry a nie wymianie jednego zawodnika na drugiego, to będą zmiany w stylu "a może on okiwa tego cholernego Ramosa", a nie "zawodnik o takiej charakterystyce poradzi sobie z Ramosem lepiej"

dalsze twoje "kontry" potwierdzają, że nie masz pojęcia o budowaniu drużyny, gdzie trzeba być gotowym na każda ewentualność, szczególnie w ataku - jak 80 minut nie będzie szło granie "klepy" to co Chielini twoim zdaniem na stałe pójdzie na atak...? no i te strzały Giovinco z 25 metrów...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 13:09

Maly pisze: no i te strzały Giovinco z 25 metrów...
Z ostatnich 4 spotkan ligowych:

Siena:
Lecce:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 13:17

Maly pisze:
De Rossi pisze:Ominął Cię mundial w 2010?
wtedy było słabo z wyboru (chociażby brak Cassano), teraz jest jak jest bo jest lipa
Sugerujesz że wówczas potencjał w ataku był bezsprzecznie większy niż obecnie?
Cassano, jeżeli nie będzie śladu po kontuzji (a wygląda że nie ma) jest zawodnikiem z pewnością nie gorszym niż wówczas, a zdaje się że w tym Milanie wręcz trochę zmądrzał.
Balotelli dwa lata temu był nieopierzonym szczylem, teraz jest ukształtowanym piłkarzem, świeżo upieczonym Mistrzem Anglii.
Quagliarella jadąc na mundial miał pozycję mniej więcej taką, jak teraz Giovinco.
Di Natale piłkarsko chyba nie jest w gorszej formie niż wtedy, natomiast nabrał od tego czasu trochę szlifów w rozgrywkach międzynarodowych co może wyjść tylko na plus.
Borini, co by on nim nie powiedzieć, nie ustępuje ani Iaquincie, ani Gilardino, ani Pazziniemu sprzed dwóch lat.
Maly pisze: mówiłem o zmianie obrazu gry a nie wymianie jednego zawodnika na drugiego, to będą zmiany w stylu "a może on okiwa tego cholernego Ramosa", a nie "zawodnik o takiej charakterystyce poradzi sobie z Ramosem lepiej"
Jeżeli dla Ciebie Cassano, Balotelli, Di Natale i Giovinco to piłkarze o takiej samej charakterystyce, to współczuję.
No, chyba że masz na myśli że jedyną alternatywą dla mierzącego 175 cm Cassano może być dwumetrowy Toni, a krasnal Giovinco już nie. Ale pocieszające jest to że taka Barcelona umiała wygrać LM nie mając alternatywny dla niskich Messiego czy Villi i gdyby zaszła potrzeba w 80. minucie przejścia na grę wrzutkami ze skrzydeł, to nic by im z tego nie wyszło.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 13:21 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 13:20

@jakku1, De Rossi: po co dyskutujecie z Małym? Przecież już post na poprzedniej stronie pokazał, że facet nie ma pojęcia o czym pisze...

Imo kadra jest bardzo mocna i można spokojnie ich obstawiać jako czarnego konia turnieju. Wszyscy "eksperci" będą srać pod siebie z zachwytu nad Hiszpanią i Niemcami, ale to właśnie Włosi mogą zrobić wielką niespodziankę. Chciałbym, żeby jednak Prandelli przestawił zespół na 3-5-2. Ma kim grać w takim ustawieniu, wielu zawodników tak właśnie grało w tym sezonie - czego chcieć więcej?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 14:09

http://football-italia.net/18803/prande ... urri-squad
Prandelli troche wyjasnia.
Nie chce typowej, statycznej "9", w Verrattim widzi nowego Pirlo, bedzie bazowal na 4-3-1-2. Cieple slowa dla Juventusu, ktory wedlug selekcjonera jest jedyny wloskim klubem, mocno skupiajacym sie na mlodych Wlochach 8)

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 14:15

Skibil pisze: Imo kadra jest bardzo mocna i można spokojnie ich obstawiać jako czarnego konia turnieju. Wszyscy "eksperci" będą srać pod siebie z zachwytu nad Hiszpanią i Niemcami, ale to właśnie Włosi mogą zrobić wielką niespodziankę. Chciałbym, żeby jednak Prandelli przestawił zespół na 3-5-2. Ma kim grać w takim ustawieniu, wielu zawodników tak właśnie grało w tym sezonie - czego chcieć więcej?
Obyś miał rację. Też mam nadzieję, że Włosi pokażą klasę i nawiążą do starych dobrych czasów.

I - to do De Rossiego - ja absolutnie nie mówię, że FantAntonio, Balotelli czy Gio są słabymi zawodnikami. Po prostu sądzę, że do ADP, Toniego i Tottiego trochę im jeszcze brakuje ;)

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 14:24

Nie chce typowej 9tki pewnie głównie dlatego, że jej nie ma :smile: Próbował przecież z Pazzo i Matrim ale nie dość, że nawet w poprzednim sezonie można było mieć wątpliwości czy to napastnicy na miarę repry to teraz są po prostu w słabej formie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 14:59

Jak będzie wyglądała pomoc wg. Was?
Marchisio/Nocerino - Pirlo - De Rossi?
:think:

Pan Z.
Przepraszam, już się robi. :)
E:
Done :ok:
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 17:28 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 15:18

evilboy pisze:@deszczowy: Nie przesadzajmy, nie jest aż tak źle. Już sam fakt, że w podstawowym składzie reprezentacji Włoch zagra bramkarz + środek defensywy + środek pomocy Juventusu daje dużą pewność z tyłu. Balotelli, Cassano i Giovinco w ataku też jakiśtam poziom zapewniają. Nie ma szału, ale też "nie ma lipy!" ;)
Ale pisanie w zdecydowany sposób, że Italia ma najlepszy skład to jednak lekkie nadużycie, aczkolwiek też wierzę, że stać ich na wiele (fajnie jakby z Chorwatami pogonili Hiszpanów po fazie grupowej do domu). To trochę jak wszyscy huczą jak to Niemcy sa jedynym i niepodważalnym faworytem. Napewno należa do tych co się liczą najbardziej, ale poczekajmy :stop: Wielu już było "słomianych faworytów" jak choćby Argentyna 2002...
pumex pisze:Verratti jest w szerokiej kadrze :shock: Dobrze i źle. Dobrze, bo znaczy, że nie tylko nam się wydaje, iż jest dobry i nabierze kadrowego doświadczenia. Źle, bo powołanie do repry zawsze w jakiś sposób podwyższa cenę zawodnika, która w tym przypadku i tak jest dosyć duża.
Bez przesady, to nie działa aż tak diametralnie, że raz się w kadrze znajdzie i już cena mozno rośnie (choć może i zaintersowanie nim wzrasta), ale to znak, że należałoby szybko go zaklepać. Ciekawa sprawa, że jest dwóch graczy z Serie B, trochę niecodzienna sytuacja, tym bardziej, że druga liga jednak mocno odstaje.
Kiedyś w Polsce było oburzenie, że powoływani się zawodnicy będący na zapleczu najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii czy Hiszpanii, choć oczywiście jest różnica między młodym obiecującym a przygasającą gwiazdką.
Ouh_yeah pisze:Prandelli już dawno ich ogarnął. Balotelli w kadrze jest potulny jak baranek a Cassano grał wyśmienicie.
Miesiąc czy dwa temu głośno było o tym, że Prandelli da sobie spokój z Balotellim, tak więc nie jest tak różowo a nie sądzę że chodziło tylko o zawieszenie w MC. Cassano-zgoda, jest w stanie wiele zrobić dla reprezentacji. Byle zdrowy był i nie stało się nieszczęście, bo to jednak serducho.
jakku1 pisze:Z Wlochami moze byc tak samo jak z Juventusem w przyszlej LM. Nikt na nich nie stawia, krazy obiegowa opinia o tym, ze Wlosi sie skonczyli, zlota generacja 2006 dawno wymarla, a najwieksza "gwiazda" Italii - Balotelli to psychol. Cassano? Prawie umarl w samolocie. Giovinco? A kto to w ogole jest? Pirlo? A on wytrzyma kondycyjnie caly mecz?
To już wiesz jak pójdzie Juventusowi za rok w LM? Nawet na to są przecieki? Z resztą nie jestem przekonany, że nikt na Juve nie stawia, no może nie wygraną, ale myślę, że ta seria bez porażki się rozniesie i Juventus będzie poważnie traktowany. A jak nie to nawet lepiej.
Co do Pirlo to póki gra to jestem spokojny o tę reprezentację. Wystarczy przypomnieć sobie jak ważny był w 2006 i jak grali Włosi bez niego przez dwa mecze w 2010 i jak zmienił obraz gry w 20 minut ze Słowacją.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 15:33

Adasiu, czy moglbys przestac trollowac kazdy moj post i czytac ze zrozumieniem? ; )

Wlosi - podobnie jak Juventus w przyszlym sezonie LM - moga byc czarnym koniem rozgrywek. O to chodzilo. Oczywiscie, w naszym przypadku to zalezy jeszcze od paru czynnikow, ale zakladam, ze jednak w mercato uda sie solidnie wzmocnic druzyne.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 16:04

jakku1 pisze: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Maggio, Balzaretti - Pirlo, Marchisio, De Rossi - Cassano, Balotelli.
To ma sens. Nawet bardzo duży sens. Chciałem oponować, że przecież zmiana ustawienia wymagałaby ogrania, ale przecież cały tył jest zgrany, Maggio regularnie gra na tej pozycji i jest ona dla niego optymalna, Balza też ma z nią kontakt (choć Palermo nie gra regularnie trójką z tyłu), a w środku Vidala zmienia De Rossi - piłkarz o zbliżonej charakterystyce i podobnej jakości. Atak, potencjalnie najsilniejszy. Dodatkowo - w przeciwieństwie do 4-3-3 i 4-3-1 ta taktyka nie ma większych dziur (przy obecnej niezłej dyspozycji Bonuca), nie trzeba kombinować z prawym skrzydłem, czy łatać trequartisty przeciętnym Monto.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 18:45

Kadra mi się podoba, ale żal mi dwóch rzeczy - olania (prawdopodobnie) i d e a l n e g o pomysłu z 3-5-2 i braku PDC.

Conte by wygrał to EURO ze swoim 3-5-2.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 19:03

alina pisze:Kadra mi się podoba, ale żal mi dwóch rzeczy - olania (prawdopodobnie) i d e a l n e g o pomysłu z 3-5-2 i braku PDC.
Przecież on ma kontuzję. Poza tym z tego co wiem, to jego doświadczenie z reprezentacją jest raczej niewielkie (Giaca też, ale ten w tym momencie jest w dobrej formie).

Prandelli obiektywnie ocenił umiejętności i powołał bardzo dobrą kadrę, do jednego bądź dwóch zawodników można się przyczepić. Szkoda tylko, że nie dał szansy Miccoliemu. Facet sam ciągnie to Palermo w każdym kolejnym sezonie, mógłby się przydać w kadrze.

Jeśli Balotelli nie odwali żadnej maniany, to facet może zostać gwiazdą EURO.

ODPOWIEDZ