Serie A (38): JUVENTUS 3-1 Atalanta [DPL na meczu!!!]
- jakku1
- Juventino
Ble ble ble ; ) W przepisach nie ma nic o gwiazdkach! Chyba, ze czegos nie wiem? Najlepsza jest ta sprawa z Blatterem - postawilbym duzo na to, ze Abete najpierw we wlasnej osobie nakrecil szefa Fifa na cyrk z tymi gwiazdkami, przez co otrzymalismy ten "szczery" list z gratulacjami, a teraz sie na to powoluje. Do Platiniego uderzyc nie mogl - wiadomo, wiec ustawil sie za plecami Szwajcara uprzednio wciagajac go w sprawe.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- yamakasi
- Juventino
Del Piero prosił kibiców o nie robienie żadnego pożegnania.Juve4ever10 pisze:Bez obrazy dla reszty ale dla mnie Panowie to byla żenada, połaczona z bieda... chyba że Del Piero nie odejdzie w tym sezonie.... Jaaa.... i nie wstydze sie tego w ogole....dzisiaj ryczalem jak bobr.... jezeli odejdzie w takich okolicznosciach co dzisiaj zobaczylem, to bedzie jedna wielka kupa.... On zasluguje na SHOW..... ciagle wieze (10%) ze zostanie.... Nadzieja umiera ostatnia.....!!
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- LordJuve
- Juventino
Jakieś źródełko tej sensacyjnej wiadomości?yamakasi pisze:Del Piero prosił kibiców o nie robienie żadnego pożegnania.Juve4ever10 pisze:Bez obrazy dla reszty ale dla mnie Panowie to byla żenada, połaczona z bieda... chyba że Del Piero nie odejdzie w tym sezonie.... Jaaa.... i nie wstydze sie tego w ogole....dzisiaj ryczalem jak bobr.... jezeli odejdzie w takich okolicznosciach co dzisiaj zobaczylem, to bedzie jedna wielka kupa.... On zasluguje na SHOW..... ciagle wieze (10%) ze zostanie.... Nadzieja umiera ostatnia.....!!
- Mateuszello
- Juventino
Nareszcie nastąpił moment wzniesienia tego pucharu. I to przez nikogo innego jak Alessandro Del Piero. Liczę, że nie będzie to jego ostatni puchar, a takim raczej będzie triumf w Copa Italia. Dziś jakoś szczególnie nie towarzyszyły mi spore emocje, oprócz radości w trakcie podniesienia pucharu ku górze. Piłkarzom chyba również jak mi największe uczucia euforii towarzyszyły tydzień temu, dziś cokolwiek by się nie wydarzyło niczego by nie zmieniło.
Mieszane uczucia miałem w trakcie zmiany Alexa. Z jednej strony był ogromny smutek, że już się z nami żegna i co by tu nie mówić - w dość miernie przygotowany sposób, lecz z drugiej strony myślałem o kolejnym meczu w jego wykonaniu - w Rzymie, który powinien być tym ostatnim. Może w trakcie jego/po nim będzie coś konkretnego.
Na początku meczu tknęła mnie lekka irytacja z powodu koloru koszulek, w jakich wyszliśmy u siebie. Na szczęście gdy dekoracja wtargnęła na płytę boiska wybiegliśmy w biało-czarnej koszulce.
Zastanawiam się też co z tą niespodzianką. Niektórzy tutaj na forum oczekiwali czegoś, co byłoby moim zdaniem prezentem małego kalibru jak np. występ w nowych koszulkach. Ja po oficjalnej wypowiedzi prezydenta oczekiwałem totalnego zaskoczenia... Nie wiem teraz czy to już się stało(może te 3 flagi, każda z osobną gwiazdką. Dla mnie żadne zdziwienie skoro tuż po poprzedniej niedzieli cały klub wszędzie identyfikował się z 30 mistrzostwami), czy moze jeszcze poczekamy

Co do Chielliniego cieszę się, że da radę wykurować się na Euro. Na początku nie zapowiadało się tak różowo jak nasze koszulki, więc skoro wiadomości są odrobinie bardziej optymistyczne(kosztem Pucharu Włoch niestety) jednak jestem zadowolony... mogło być zdecydowanie gorzej.
Tak nawiązujac jeszcze do tytuły mistrzowskiego, w Angli ostatecznie trafił do błękitnej części Manchesteru, po tym jak City przegrywało w samej końcówce 1:2 i dali radę podnieść się do 3:2, dzięki czemu finalnie nie pozwolili cieszyć się United, który wygrał skromnie 1:0
Mieszane uczucia miałem w trakcie zmiany Alexa. Z jednej strony był ogromny smutek, że już się z nami żegna i co by tu nie mówić - w dość miernie przygotowany sposób, lecz z drugiej strony myślałem o kolejnym meczu w jego wykonaniu - w Rzymie, który powinien być tym ostatnim. Może w trakcie jego/po nim będzie coś konkretnego.
Na początku meczu tknęła mnie lekka irytacja z powodu koloru koszulek, w jakich wyszliśmy u siebie. Na szczęście gdy dekoracja wtargnęła na płytę boiska wybiegliśmy w biało-czarnej koszulce.
Zastanawiam się też co z tą niespodzianką. Niektórzy tutaj na forum oczekiwali czegoś, co byłoby moim zdaniem prezentem małego kalibru jak np. występ w nowych koszulkach. Ja po oficjalnej wypowiedzi prezydenta oczekiwałem totalnego zaskoczenia... Nie wiem teraz czy to już się stało(może te 3 flagi, każda z osobną gwiazdką. Dla mnie żadne zdziwienie skoro tuż po poprzedniej niedzieli cały klub wszędzie identyfikował się z 30 mistrzostwami), czy moze jeszcze poczekamy

Co do Chielliniego cieszę się, że da radę wykurować się na Euro. Na początku nie zapowiadało się tak różowo jak nasze koszulki, więc skoro wiadomości są odrobinie bardziej optymistyczne(kosztem Pucharu Włoch niestety) jednak jestem zadowolony... mogło być zdecydowanie gorzej.
Tak nawiązujac jeszcze do tytuły mistrzowskiego, w Angli ostatecznie trafił do błękitnej części Manchesteru, po tym jak City przegrywało w samej końcówce 1:2 i dali radę podnieść się do 3:2, dzięki czemu finalnie nie pozwolili cieszyć się United, który wygrał skromnie 1:0
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Szukacie dziury w całym z tym pożegnaniem Del Piero. Po prostu nie potraficie się cieszyć. Dla niego chyba najlepszym pożegnaniem było to, że mógł podnieść trofeum, które w ostatnich latach wydawało się nieosiągalne. On nie kończy kariery, na tym stadionie na pewno jeszcze zagra.
- juvus16
- Juventino
- Paulo
- Juventino
Oczywiście żadne polskie media w informacjach sportowych nie poinformowały o tym co się dzisiaj stało - o koronacji nowego mistrza Włoch...widziałem już Polsat, żydowski tvn, zobaczymy jeszcze TVP, ale nadziei sobie nie robię. To jest aż frustrujące jakie my mamy szmatławce od sportu w tym kraju
Co do meczu i wydarzeń - mam mieszane uczucia. Cieszyłem się, ale jednocześnie ten Del Piero...grande giocatore. Coś mi nie pasowało w tym pożegnaniu z Turynem i tym stadionem. Zabrakło mi takiej pełnej magii, wzruszenie było i oglądanie Del Piero ze łzami w oczach - przykry widok. Jak większość łudzę się, że to nie koniec...

Co do meczu i wydarzeń - mam mieszane uczucia. Cieszyłem się, ale jednocześnie ten Del Piero...grande giocatore. Coś mi nie pasowało w tym pożegnaniu z Turynem i tym stadionem. Zabrakło mi takiej pełnej magii, wzruszenie było i oglądanie Del Piero ze łzami w oczach - przykry widok. Jak większość łudzę się, że to nie koniec...
- Martin
- Juventino
@Paulo: Juventus scudetto zdobył tydzień temu. TV nie śledziłem namiętnie ale dzień później trafiłem na info na TVN. Info, które trwało 5 sekund i brzmiało: "A we Włoszech Juventus został mistrzem". W tle logo i piłkarze. To wszystko. Musisz się przyzwyczaić, że w polskich mediach raczej o tym nie wspomną. Szkoda tylko, że 6 lat temu o Juve było głośno, aż do przesady.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- pakman
- Juventino
Na Orange Sport Info - w pasku z wiadomosciami napisali o Juve i Scudetto ale to chyba tylko tyle bylo 

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- Paulo
- Juventino
@Martin zdobył tydzień temu, ale ja napisałem o koronacji dzisiaj, bo łudziłem się, że może chociaż w taki dzień coś powiedzą, pokażą. Swoją droga nie rozumiem czemu Serie A jest aż tak olewana w polskiej tv. Kiedyś pamiętam pokazywali newsy o włoskiej lidze w różnych stacjach, a teraz kompletne dno. Po 17 latach kibicowania Juve już się przyzwyczaiłem, ale nadal aż człowieka trzęsie w środku, tym bardziej że jest aż tylu kibiców Juve w Polsce. Osobiście wolę oglądać włoską telewizję na co dzień. Nawet informacje ze świata są bardziej rzetelnie przedstawiane niż w naszej "tv".
Co do tego co się działo 6 lat temu pozostawiam bez komentarza. Wtedy byliśmy ciągle na cenzurowanym. Marzy mi się, aby kiedyś ta sprawa została wyjaśniona raz na zawsze, ale i tak pewnie nic nie powiedzą w polskim bagnie telewizyjnym.
Dzisiaj mecz był ewidentnie tłem dla reszty wydarzeń, ale rekord jest...szkoda, że przez nikogo nie jest ogłaszany w polskich mediach, bo nawet farselona czy Real nie mają szans w swojej słabej lidze, aby to osiągnąć. Ani jednego meczu przegranego...
Co do tego co się działo 6 lat temu pozostawiam bez komentarza. Wtedy byliśmy ciągle na cenzurowanym. Marzy mi się, aby kiedyś ta sprawa została wyjaśniona raz na zawsze, ale i tak pewnie nic nie powiedzą w polskim bagnie telewizyjnym.
Dzisiaj mecz był ewidentnie tłem dla reszty wydarzeń, ale rekord jest...szkoda, że przez nikogo nie jest ogłaszany w polskich mediach, bo nawet farselona czy Real nie mają szans w swojej słabej lidze, aby to osiągnąć. Ani jednego meczu przegranego...
- CuoreBiancoNero.
- Juventino
Jestem wzruszona ... poruszona
lezka w oku sie kreci .... nikt ,nigdy nie zastapi naszego kapitana
wielka ,wspaniala kariera .... wielki pilkarz,wielki czlowiek !
Alex Del Piero

wielka ,wspaniala kariera .... wielki pilkarz,wielki czlowiek !
Alex Del Piero

"Juve nel sangue,Juve nel cuore ,Bianconeri si nasce ,Bianconeri si muore"
- Jaro
- Juventino
Panie i Panowie. Po prostu cieszmy się, nie narzekajmy na tvp, nie dyskutujmy o liczbie zdybytych mistrzostw, każdy wie ile ich zdobylismy. 6 lat czekalismy na ponowne cieszenie się z tytułu najlepszej drużyny we Włoszech, mało tego jesteśmy niepokonani w tym sezonie.
Wszystko wróciło do normy, znów zrobiło się wkoło Nas dużo szumu, przeciwnicy powątpiewają w Nasze umiejętności, liczbę mistrzostw, przychylnośc sędziów. Cieszy mnie to niezmiernie, to znak, że znów jestesmy najlepsi.
Wszystko wróciło do normy, znów zrobiło się wkoło Nas dużo szumu, przeciwnicy powątpiewają w Nasze umiejętności, liczbę mistrzostw, przychylnośc sędziów. Cieszy mnie to niezmiernie, to znak, że znów jestesmy najlepsi.
- bendzamin
- Redaktor
:płaczę:Del Piero na FB pisze:DI PIU’, NIENTE
Più di 8 scudetti.
Più di una promozione dalla serie B
Più di una Coppa Italia (e speriamo due)
Più di 4 supercoppe italiane
Più di una Champions League
Più di una Supercoppa europea
Più di una Coppa Intercontinentale
Più del gol alla Fiorentina
Più di un gol alla Del Piero
Più del gol a Tokyo
Più delle mie lacrime
Più del gol a Bari
Più di un gol al volo di tacco nel derby
Più di un gol per l’Avvocato
Più della linguaccia contro l’Inter
Più dell’assist a David
Più del gol numero 187
Più del gol alla Germania
Più di Berlino
Più del gol al Frosinone
Più del titolo di capocannoniere in B
Più del titolo di capocannoniere in A
Più della standing ovation al Bernabeu
Più di 704 partite con la stessa maglia
Più di 289 gol
Più di una punizione che vuol dire Scudetto
Più del gol all’Atalanta
Più di ogni record
Più della maglia numero 10 con il nome Del Piero
Più della fascia di capitano
Più di tutto…
C’è quello che mi avete regalato in questi 19 anni.
Sono felice che abbiate sorriso, esultato, pianto, cantato, urlato per me e con me.
Per me nessun colore avrà tinte più forti del bianco e nero.
Avete realizzato il mio sogno. Più di ogni altra cosa, oggi riesco soltanto a dirvi: GRAZIE.
Sempre al vostro fianco
Alessandro
//
NOTHING CAN BE BETTER THAN...
Than 8 scudettos.
Than a promotion from serie B.
Than Coppa Italia (let's hope two)
Than 4 Italy Super Cups.
Than Champions League
Than Europa Super Cup.
Than Intercontinental Cup.
Than a goal scored to Fiorentina.
Than a Del Piero style goal.
Than a goal in Tokyo.
Than my tears.
Than a goal in Bari.
Than a back-heel volley goal in derby.
Than a goal for Avvocato.
Than a tongue stuck out in a game against Inter.
Than an assist to David.
Than a goal number 187.
Than a goal in Germany.
Than Berlin.
Than a goal scored to Frosinone.
Than top goalscorer title in serie B.
Than top goal scorer in serie A.
Than a standing ovation at Bernabeu
Than 704 matches in black-n-white jersey.
Than 289 goals.
Than a free kick scored that meant scudetto.
Than a goal against Atalanta.
Than any record.
Than jersey number ten with the name Del Piero.
Than captain's band.
Nothing, but... what you have given me in these 19 years.
I'm happy that you have smiled, cheered, cried, sung, shouted for me and with me.
No color will ever be brighter for me than black and white.
You've made my dream come true. More than any other thing, today I just want to say THANK YOU.
Always by your side
Alessandro