Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 19:12

Pewnie oglądaliśmy z tego samego :wink: I mialem dokładnie te same problemy no i niestety nerwowo nie wytrzymalem i już sobie darowałem :smile:

Immobile z tego co widze też już sie do statystyk wpisał. Oby pograł w tej Genui.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 19:45

Trochę posypało się plotek

Cissokho za 7 i Suarez 15-20 +Krasic - Jak dla mnie bajka. Chociaż przyznam że Cissokho dawno nie widziałem w akcji, jednak wydaje mi się że na pewno będzie lepszą alternatywą dla naszego Asthona od tych co mamy teraz.

Jakku1 przybywaj i skonfrontuj plotki

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 20:45

bramek pisze:Suarez 15-20 +Krasic
Czy to jest plotka pierwszej świeżości? Bo całkiem niedawno, a dokładnie 16 kwietnia Suarez deklarował chęć kontynuowania kariery w Liverpoolu.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 21:05

Bartek88 pisze:
Smiejcie sie, smiejcie z Gio w roli B2B, ja sie bede smial z was podwojnie jak do nas przyjdzie i go Conte zacznie tak ustawiac jak nie bedzie na ataku grac :prochno: Dżakerini to tez skrzydlowy, ahh a co on robil na pomocy? Na pewno pomylil sie z ustawieniem, karygodne :o :o
Giovinco nie zagra na pomocy, bo raz, że dla filozofii Conte za mało angażuje się w obronie dwa, że nie daje rady fizycznie. No harsh feelings, też kiedyś zapomiałem o aspekcie fizycznym, kiedy wpadłem na "genialny" pomysł przekierowania Gacka na lewą obronę.
Giovinco to tylko skrzydło/cofnięty napastnik, innej opcji dla niego w naszym systemie po prostu nie ma.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 21:11

w 4-3-3 giovinco bedzie gral na skrzydle, w 3-5-2 giovinco bedzie gral jednego z napastnikow

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 21:18

francois pisze:Myślę także nad tym, kto mógłby wzmocnić obronę. Oprócz Kolarova, który w City gra mało
No nie wiem czy Kolargol gra az tak mało... Poza tym Szejki zaplacily za niego grube hajsiwo i pomimo, ze nie licza sie z piniondzami, to nie sadze, ze dostaniemy go za np. 10mln.
Bartek88 pisze:Piszczkiem sie Real Madrid zaczal interesowac, fajnie jak polacy będą sie ogrywać w wielkich klubach, moze za dwa lata osiagniemy cos na MS :lol:
Nie ze Smuda na lawce.

Muj borze, mozemy miec z powrotem bardziej pasujacego do 3-5-2 Zieglera, to oni [Zarzad] na jakiegos dziada z Atalanty sie zasadząją :doh:
SilverR pisze:A na teraz? Cavani to marzenie. Nawet, jeżeli City rzeczywiście się włączy, to nie skreślałbym jeszcze nas z walki o niego. Naprawdę nie jesteśmy już 7mą drużyną w tabeli. Jesteśmy drużyną z ambicją i perspektywami na przyszłość.
A Ty bys sprzedal np. Vidala do Milanu? Nie wiem czy Aurelio jest chetny do wzmacniania rywala.
SilverR pisze:chyba nikt nie liczy, że pozyskamy i snajpera, i Joveticia.
Ja licze, pod warunkiem, ze za rzeczonego Jove dalibysmy FaQu i/lub Matri+hajs.
SilverR pisze:Jako wisienka na torcie Asaomah z Udine
Ten facio+ktos godny na zastepstwo Pirlo i nasza pomoc jest... az brak mi slow <3

Co do Pogby, to nie sadze zeby chlopaczkowi widzialo sie granie gdzies po wypozyczeniach, a nie wiem czy juz jest ready na pierwsza druzyne.
filippo0 pisze:MC mnie strasznie wkurza. Jak mają tyle siana to niech kupią sobie Falcao albo Hulka. Akurat się musieli uwziąć na Cavaniego.
:C

Rozwala mnie tez panujacy na forum motyw z Giovinco:
- kiedys: bufoniasty konus bez umiejetnosci
- dzis: musi przyjsc, dobry jest
Bartek88 pisze:Smiejcie sie, smiejcie z Gio w roli B2B, ja sie bede smial z was podwojnie jak do nas przyjdzie i go Conte zacznie tak ustawiac
Nie smieje sie, ale wtedy to Buffona do ataku.

PS.
A Cavani nie wynalazl zarowki, toteż ma na imie Edinson :!:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
SilverR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 21:32

A Ty bys sprzedal np. Vidala do Milanu? Nie wiem czy Aurelio jest chetny do wzmacniania rywala.
Oczywiście, że nie, ale czy Napoli jest zespołem, który będzie naszym rywalem w walce o mistrzostwo? Nie wierzę w to, awans do Ligi Mistrzów to najwięcej, na co ich stać. W filozofii takiej drużyny wpisane wręcz jest motto "taniej kupić drożej sprzedać", a ciężko o bardziej dogodną chwilę na zarobienie dużych pieniędzy na tym chłopaku - wciąż młody, ale ograny i w formie. A jeżeli Napoli w LM nie zagra to sam może zechcieć odejść a w takim przypadku na siłę się piłkarza nie trzyma. Na pewno nie będzie im zbyt na rękę puszczanie Cavaniego do Juve, ale na siłę raczej tego transferu nie będą blokować. Marotta tylko i aż musi przedstawić bardzo dogodną ofertę.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 21:51

Dante93 pisze:Pewnie oglądaliśmy z tego samego :wink: I mialem dokładnie te same problemy no i niestety nerwowo nie wytrzymalem i już sobie darowałem :smile:

Immobile z tego co widze też już sie do statystyk wpisał. Oby pograł w tej Genui.
Drugi od góry na adthe? ;)
Obejrzałem pierwszą połowę i Veratti zrobił na mnie świetne wrażenie. Gość sprawia takie wrażenie, że jakby w dowolnym momencie zgasić światło na stadionie, to on dokładnie wie, gdzie są wszyscy zawodnicy. No i największe zaskoczenie - on całkiem dobrze gra w obronie mimo iż chuchro straszne. Bardzo chciałbym go zobaczyć w SerieA.

Opinia po pierwszym obejrzanym meczu - Veratti jest z pewnością wart 7baniek i jako rozgrywający prezentuje się znacznie lepiej niż Aqua w Juve. choć to oczywiście jedynie serieB

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 22:52

Bartek88 pisze:Smiejcie sie, smiejcie z Gio w roli B2B, ja sie bede smial z was podwojnie jak do nas przyjdzie i go Conte zacznie tak ustawiac jak nie bedzie na ataku grac :prochno:
Skwituję to tak: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Ostatnio podobnie rozbawił mnie Tony Montana, pisząc , że nie rozumie zachwytów nad Cassano, a Antonio "z rzadka ma jakieś przebłyski geniuszu i to byłoby tyle".

Widzę, że ktokolwiek zobaczy na żywo w akcji Verattiego, od razu się do niego przekonuje.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 23:10

Wnerwia mnie jak ktoś mówi, że to tylko SerieB...jakby niektórzy zapomnieli skąd przyszedł ile grał i jakie miał statystyki symbol Juve po którego golach wszyscy fapali jak p_______
Verratti ma już na koncie jakies 60 meczy w SerieB, a w tym sezonie spisuje się świetnie. Warto w niego zainwestować.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 23:20

Jestem zdecydowanie na tak jeżeli chodzi o Verrattiego. Nie mamy naturalnego następcy Pirlo, nie chcę się rozwodzić nad tym co się stanie jak Andrea się posypie, bla bla bla. Wolę się skupić na samych walorach piłkarskich, a Verratti naprawdę bardzo przypomina stylem gry Pirlo, ma kilka charakterystycznych zagrań do znudzenia przypominających naszego mistrza. Zagranie górą nad linią obrony do wychodzącego w tempo zawodnika, czy prostopadły no-look pass to jedne z nich. Myślę, że powinniśmy tego chłopaka zakontraktować i od niego rozpocząć nasze tegoroczne mercato.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 23:43

Otóż to Verratti musi być zakontraktowany, bo musimy mieć następcę Pirlo. Prędzej czy później Andrea zawiesi buty na kołku albo odpukać, (jeszcze nie teraz !) załapie poważną obniżkę formy lub kontuzję i leżymy i kwiczymy. Ten młodziak naprawdę ma papiery na piłkarza wielkiego formatu, a jak wiemy piłkarzy tego typu we Włoszech i na świecie jest jak na lekarstwo. Do tego Marco jest zadeklarowany jeśli chodzi o barwy klubowe ( na jego stronce jest foto jak był małym bajtlem w koszulce Juve). Takich piłkarzy nam potrzeba: tak jak mówił Marotta nie bad boysi lub najemnicy tylko piłkarze, którzy gryzą trawę i oddadzą wszystko dla tych barw! Do tego napastnik o wysokim kalibrze: Cavani/Suarez/Dżeko/Higuain/Falcao/Van Persie- kolejność losowa, ktokolwiek z nich przyjdzie nie będę się gniewał. Giovinco- to najwyższy czas na powrót do Juve, w tym sezonie 15 goli i podobna liczba asyst. To jest wielki progres i naprawdę czas na lepszy klub niż Parma, bo tam ma słabszych kolegów, a u nas mógłby zagrać jeszcze lepiej. Biłby się z Vucinicem o skład, naprawdę jakościowo tylko na tym zyskamy. Lewy obrońca lepszy od De Ceglie, który de facto i tak w tym sezonie zrobił spory postęp. Akurat na ławkę jak znalazł. I do tego środkowy obrońca na uzupełnienie naszego stanu posiadania i mamy naprawdę dobry skład. Więcej nam nie potrzeba, bo mamy też piłkarzy z Primavery- do środka pomocy zawsze można dokoptować jeszcze: Ouasima Bouya i Lukę Marrone- też myślę, że oni mogą stanowić siłę naszego środka pola. No i na przyszły sezon śledzić na bieżąco występy w Genoi Ciro Immobile- jak tam będzie łupać jak w Pescarze, to mamy 99% pewności, że jest goleador- do tego włoski :!: na wiele wiele lat. Do tego : Grosso (za niego ani centa nie dostaniemy), Krasić, Elia, Melo out- za nich możemy koło 20 mln dostać. Reszta to będą same zaskórniaki oraz przedłużenie jakiś tam współwłasności i tak powinno wyglądać mercato.

AAA zapomniałbym:

Giaccherini, Caceres- oczywiście wykup
Borriello- powinien wrócić do Romy, chyba że wytargujemy z Romą lepsze warunki wykupu
Estigarribia- czułe papa do domu

No i jeszcze nie wiem, bo coś było mówione, że do ataku jakiś młody Włoch z talentem- coś w deseń Mattia Destro, ale zobaczymy. Bo i tak już dziś mamy w ataku przesyt i ktoś wtedy musiałby odejść, przeca jeszcze Vicek!

Dobra kończe, bo co chwila ktoś mi się przypomina, to w sumie możnaby z tego książkę napisać :prochno: .

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:23

http://www.canalplus.pl/sport/news-juve ... zami_18955

O,proszę. C+ pisze o naszych transferach ; )

Dla wszystkich którzy uwielbiają Boriello niestety zła informacja... z tego co wynika z powyższego news'a Marco nas opuści.

W sumie to same pewniaczki powyżej. Jestem ciekaw tylko ile zainkasujemy ze sprzedaży Krasica,Eliero i kogos jeszcze... z 15mil?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:29

Rozwala mnie tez panujacy na forum motyw z Giovinco:
- kiedys: bufoniasty konus bez umiejetnosci
- dzis: musi przyjsc, dobry jest
Giovinco dla mnie to bufoniasty konus ale przyznaje dobry jest. Może nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem jego transfery (wręcz przeciwnie) to jeśli przyjdzie i nie będzie po pierwszym meczu na ławce robił afery to byłbym z tego nawet zadowolony.

Z innych wzmocnień chętnie widziałbym u nas Cissokho na lewej obronie. Potrzebny jest nam zawodnik na tą pozycje, a do Aly'ego mimo iż ostatnio spuścił trochę z tonu zawsze miałem jakąś taką sympatie. Myśle że w perspektywie gry w LM taki zawodnik bardzoby nam się przydał.

Naszym najważniejszym transferem będzie nowy napastnik. Już się trochę nazwisk przewinęło w ostatnim czasie. Dla mnie najlepsze byłby zakup kogoś z trójki Cavani, Suarez, Lewandowski. Dużo mówiło się też o RvP ale dla mnie jego transfer jest obecnie niemożliwy, a pozatym nie wiem mimo jego niewątpliwej klasy czy warto inwestować w zawodnika, która pogra natym poziomie jeszcze 4 max 5 sezonów. Lepiej kupić kogoś kto jest jeszcze młody, a o podobnej klasie co Robin. Cavani zdecydowanie błby moim marzeniem. Uwielbiam tego zawodnika. Jest dobry fizycznie, a do tego potrafi też pracować w defendyswie co jest dużym plusem. Jest też Suarez, którego ostatnio zbyt często nie oglądałem. Więcej go pamiętam z występów jeszcze w Ajaxie i muszę przyznać, że już wtedy robił wrażenie. Jeśli udało by się wyciągnąć, któregoś z tych zawodników do 35 milionów to Marotta nawet nie powinien się zastanawiać. Wspomniałem też o naszym rodaku Lewandowskim. Robert według mnie świetnie pasowałby do naszej drużyny. Potrafi dobrze się zastawić, przytrzymać piłkę. Nie jest też typowym dobijaczem. Potrafi on też asystować, a wczoraj udowodnił, że i z klasowymi rywalami potrafi pokazać pełnie swoich umiejętności. Oczywiście jego wadą jest średnia skuteczność ale nawet w tym aspekcie widać progres i Robert za rok, dwa możebyć zawodnikiem kompletnym. Ale niestety ten transfer jest mało prawdopodobny z racji tego, że Robert padł ofiarą złej renomy jaką ma Serie A w mediach oraz dlatego, że ciężko Juve będzie sprostać oczekiwaniom pana Kucharskiego, który zachowuje się jakby Robert byłby faworytem do wygtrania złotej piłki.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:38

Transfer Giovinco dał by Antosiowi kolejną opcję taktyki, a mianowicie

4-3-1-2 z Giovinco w roli AM/SS.

Idealne mercato jak dla Mnie to:

+ Cavani (40)
+ Giovinco (12)
+ Cissokho (8 )
+ Veratti (5)
+ Astori (7)
+ Pazienza (powrót z wypożyczenia, przydał by się na szeroką kadrę)
+ Caceres (8 )

- Krasic (10)
- Elija (6)
- Boriello
- Iaquinta (1)
- Melo (10)
- Martinez (1)
- Motta (2)

Jeżeli zainkasujemy około 30 milionów za wszystkie transfery to możemy się zamknąc w prognozowanych 50 milionach na '-' po całym mercato.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany