Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:10

Dzeko 30mln? Liczyłem, że to bedzie max 20-24.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:18

pan Zambrotta pisze:pumex przesadzasz. Cavani i Dzeko to zbliżeni do siebie umiejętnościami zawodnicy, Urus jest być może ciut lepszy, rok młodszy i ograny w lidze, ale jeśli na zawodnika Napoli mamy płacić 40 baniek, a Bośniaka da się wyrwać za 20 baniek, bez zawahania brałbym Dzeko.
Ja tam Dzeko w ogóle nie znam, ale skoro jest zbliżony umiejętnościami do Cavaniego... . Czyli tak jak Edison, zapieprza przez cały mecz, po całym boisku, cofa się po piłkę, jest waleczny, bardzo dynamiczny, dobrze się zastawia, potrafi klepnąć, minąć, super prawa noga, lewa nie najgorsza, dobra gra głową, dobra technika, instynkt strzelecki. Idealny, wręcz stworzony do gry Conte. To również cały Dzeko?

Kurde, swoją drogą, Serie A nie może stracić takiego napastnika :(.

EDIT: Znalazłem fajną kompilację bramek Cavaniego. Pełno goli z włoskich boisk, wszystkie z dynamicznej kamery

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:21

De Rossi pisze:
pan Zambrotta pisze:pumex przesadzasz. Cavani i Dzeko to zbliżeni do siebie umiejętnościami zawodnicy, Urus jest być może ciut lepszy, rok młodszy i ograny w lidze, ale jeśli na zawodnika Napoli mamy płacić 40 baniek, a Bośniaka da się wyrwać za 20 baniek, bez zawahania brałbym Dzeko.
Ja tam Dzeko w ogóle nie znam, ale skoro jest zbliżony umiejętnościami do Cavaniego... . Czyli tak jak Edison, zapieprza przez cały mecz, po całym boisku, cofa się po piłkę, jest waleczny, bardzo dynamiczny, dobrze się zastawia, potrafi klepnąć, minąć, super prawa noga, lewa nie najgorsza, dobra gra głową, dobra technika, instynkt strzelecki. Idealny, wręcz stworzony do gry Conte. To również cały Dzeko?
tak.

zaczynam zastanawiać się nad sensem udzielania sie na forum.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:30

De Rossi pisze:EDIT: Znalazłem fajną kompilację bramek Cavaniego. Pełno goli z włoskich boisk, wszystkie z dynamicznej kamery

Stwierdzam kozactwo, bo Cavani :prochno:
Dla mnie nie ma innej opcji niż on. Żaden Van Persil czy Higuain, a już na pewno nie Dzeko.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:31

Dante93 pisze:Dzeko 30mln? Liczyłem, że to bedzie max 20-24.
Prawie 20 to Matri kosztował.

Sezon 2011/2012
Matri - 31 meczów / 1835 minut na boisku 10 goli
Dżeko - 29 meczów / 1479 minut na boisku 13 goli

Jeszcze jakieś pytania?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:32

Cavani opcją najlepszą ale i najdroższą oraz najtrudniejszą do przeprowadzenia.

Dlatego nie ma co się jarać bo znacznie większe szanse są, że nie wyjdzie, niż wyjdzie. Dzeko to opcja gorsza ale tańsza i dużo bardziej realna. Zwłaszcza, że Marotta jest jego fanboyem.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:38

Mam nadzieje, że Juventus nie przyzydzi , bo kazdy wie, że Cavani to najlepszy jak i NAJPEWNIEJSZY zakup, pomimo ogromnych pieniedzy gwarantuje jeszcze wyzszy poziom w druzynie i nasze szanse w LM rosną o jakies 30 % nie mówiąc o obronie scudetto.

Nie porównujcie Cavaniego do Dzeko, troszkę jednak Dzeko to nie ta liga, mimo mojej sympatii.

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:45

Cavani jest zdecydowanie na 1 miejscu jeśli chodzi o napastników do wyciągnięcia.
Żaden RvP, Suarez, Dzeko, Torres, Falcao, Lewandowski.

Cavani jest młody, kurde... nie będę wymieniał jego zalet powiem tak, dla mnie on za bardzo nie ma wad. Idealny napastnik dla Juve.
Inni są starzy albo po prostu do Włoskiej piłki się nie nadają ;)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:52

Mate.G pisze:Cavani jest zdecydowanie na 1 miejscu jeśli chodzi o napastników do wyciągnięcia.
Żaden RvP, Suarez, Dzeko, Torres, Falcao, Lewandowski.

Cavani jest młody, kurde... nie będę wymieniał jego zalet powiem tak, dla mnie on za bardzo nie ma wad. Idealny napastnik dla Juve.
Inni są starzy albo po prostu do Włoskiej piłki się nie nadają ;)
:angry:

Tak, tak nikt już inny się nie nadaje tylko Cavani, ja rozumiem że jest on świetnym napastnikiem, idealnie do nas pasującym ale bez takich bzdur bo ręce same opadają
Jeżeli przyjdzie : Dzeko, Jovetic czy Suarez będzie to ogromne wzmocenienie naszego ataku, prawdziwy skok jakościowy. Ja się bym niesamowicie cieszył z każdego z nich (oczywiście jeszcze zależy to od warunków) tak jak i z Cavaniego.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 15:56 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 15:55

do usunięcia

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 16:02

Virgil pisze: :angry:
@up nie napisałem, że nikt inny się nie nadaje.
Z tych co podałem:
RvP stary, drogi, podatny na kontuzje.
Suarez ok ale wolę Cavaniego
Dzeko nie przekonuje mnie
Torres bez formy jedna jaskółka wiosny nie czyni (gol z Barceloną)
Falcao drogi,nie ograny w SerieA ale mimo to świetny piłkarz chciałbym go w Juve
Lewandowski w Niemczech nie ma obrony, co nie zmienia faktu, że Lewy jest dobrym piłkarzem, chciałbym go w Juve ale wolę Cavaniego
Jovetic ? Wolę Giovinco wobec Jojo mam mieszane uczucia.

Cavani do wyciągnięcia (jeśli Napoli nie gra w LM) doświadczenie, wiek, niesamowity charakter do gry.
Cavani gdy nie strzelił karnego w 75 minucie~ przy stanie 0=2(nie pamiętam z kim już to grali), dostał nowe płuca. Strzelił dwie bramki doprowadzając do remisu. Dzeko czy inny Torres by biegał i łapał się za głowę jak Amauri

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 16:11

pumex pisze:
Ouh_yeah pisze:Ale jeśli City weźmie Cavaniego to znowu będzie w zasięgu Dzeko.
Tylko że tutaj różnica klas jest już spora. Bo sorry, ale Dzeko nie ma takich umiejętności co Urugwajczyk
Ma, a wielu aspektach jest piłkarzem lepszym.

W tym sezonie oglądałem z 5spotkań Napoli i z 8 City. Moją opinię opieram wyłącznie na tym, co widziałem na boisku, więc mnie nie zjadajcie od razu.

Obaj są bardzo dobrymi napadziorami. Cavani jest bardziej dynamiczny i genialnie składa się do strzału, natomiast Dzeko gra równie dobrze obiema nogami i potrafi świetnie podać a'la Vucinić. Dodatkowo obaj świetnie dryblują jak na swój wzrost.
Z pewnością lepszy sezon miał Cavani, do tego jest ograny w lidze, mówi po włosku i jest młodszy, ale pod względem umiejętności czysto piłkarskich, w moim odczuciu, są to piłkarze na zbliżonym poziomie.
Mate.G pisze:Dzeko (...) by biegał i łapał się za głowę jak Amauri
Oglądaj więcej piłki - to pomoże.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 16:20

Prawie takie same wrażenie odniosłem oglądając Dzeko i Cavaniego pod względem skilla są to bardzo podobni zawodnicy. Jeden jest w formie, nie ma takiej presji na nim i wszyscy w klubie mu ufają i wierzą w niego, Dzeko nie ma takie komfortu, ale komentarze że Cavani jest piłkarsko dużo lepszy można między bajki włożyć, bo to po prostu nie prawda.
Transfer Cavaniego jest bezpieczniejszy ze względu na fakt, że Cavani jest w świetnej formie , znam ligę nie będzie problemów z aklimatyzacją.
Dzeko musiałby odbudować formę i pewność siebie, Juventus to na pewno odpowiednie środowisko aby to zrobić, ale nie jest to w żaden sposób pewne.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 16:40

Mate.G pisze:
RvP - Nie
Suarez - Nie
Dzeko - Nie
Torres - Nie
Falcao - Nie
Lewandowski - Nie
Jovetic - Nie
Cavani - Tak
I nagle się okazuje, że Edison jest jedynym napastnikiem, który nadaje się do Juve. Szczerze mówiąc, to każdego z wymienionych wyżej napastników(może prócz Torresa) brałbym z pocałowaniem ręki.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 16:48

Tak tak, dalej napalajcie się na Cavaniego, a później płaczcie, że do nas nie przyszedł. Co za ludzie...

Jeśli Conte chce za stałe grać formacją 3-5-2, to tak naprawdę nie mamy bardzo dobrych wing-backów. Lichtsteiner bardziej nadaję się do czteroosobowej formacji obronnej. A De Ceglie nie wiadomo jak będzie grał po kontuzji. Dlatego mam nadzieję, że jednak standardową formacją będzie 4-3-3 i to pod nią będą robione transfery.

Zablokowany