Mercato (2012-2014)
Tak, dużo bardziej prawdopodobne. Atletico kupuje kolesia za 40mln, on strzela im w sezonie chyba z 50 goli, a potem sprzedają go nam za 30 mln ( bo my więcej nie wyłożymy ). Czy od wczoraj coś się zmieniło w piłce i ja to przeoczyłem ? Bramki się nie liczą czy coś ? Obniżają wartość piłkarza?Supersonic pisze:Wszystko spoko tylko nie wiem dlaczego:
:puck: uważacie, że Cavani jest lepszy od Falcao ( wszechstronniejszy, lepsza technika, lepsza gra głową, smykałka do gry kombinacyjnej).
:puck:Cavaniego łatwiej kupić. Stara zasada transferowa brzmi- sprzedawać byle dalej od ligowych rywali, więc zakładając że ani Cavani ani Falcao nie zagrają w LM w przyszłym sezonie to moim zdaniem nieco bardziej prawdopodobne jest ściągnięcie kolumbijczyka. :puck:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Supersonic
- Juventino
Oczywiście to najbardziej prawdopodobny scenariusz, po prostu tak sobie luźno myślę, że zawodnicy mistrza Włoch mogą być gorętszym towarem niż 7ej ekipy ligi, więc nie można wykluczyć sensownych ofert za naszych ( please nie za Vidala) . Na to liczę i wówczas korzystając z tego co daje los starać się przemeblować atak ile wlezie.ewerthon pisze: Bardzo prawdopodobne, że finał będzie taki, iż oprócz Quagliarelli, Vucinicia i Matriego, w kadrze będzie też jeden nowy napastnik wysokiej klasy i jeden młody, perspektywiczny.
Q i M niby mogą być jako goście nr. 4-5. Vucinic - wiadomo, że zostanie, natomiast nie wierzę by został hegemonem ataku. W ogóle moim zdaniem gość byłby dużo lepszy grając kogoś a'la Riquelme kiedyś. Nie jako napastnik. Wówczas waliłby 20 asyst na sezon, bo w tym jest świetny. Ale w Juve nie ma dziś takiej pozycji- to tylko takie moje przemyślenia

Ciekawe za ile byłby Bas Dost. Gość ma 23 lata a przywalił 32 bramy :shock: jasne to pierwszosezonowiec i w Eredivisie no ale 32 gole 23- latka? Nie powinien być drogi. Castaignos czy van Wolfsinkel też nie byli drodzy a drugi gra bardzo dobrze a pierwszy nie wiem bo jest Elią internaszionale, ale chyba ludzie z niego będą.
Luuk de Jong 22 lata - 25goli
John Guidetti 20 lat - 20 goli.
Obrodziło w tej Eredivisie.
edit:
@up - fajnie się zbulwersowałeś jak ekolog nad Rospudą, tylko nie wiem czy zauważyłeś "nieco bardziej prawdopodobne". Co nie oznacza, że łatwo któregokolwiek, ani tym bardziej tanio. Oznacza Falcao nieco łatwiej- czyli Cavaniego piekielnie trudno, a Falcao bardzo trudno na ten przykład.
@down
Czy na priva mógłbym prosić zdjęć kilka? Interesuje mnie ta rozrodczość :twisted: Jestem bliski spakowania się 8) Tu nie wrzucaj, bo jeszcze inni "jednoręcy bandyci" pojadą :twisted:
btw. Thomas Alva Edison? Chyba już nie da rady... :C
Ostatnio zmieniony 10 maja 2012, 23:42 przez Supersonic, łącznie zmieniany 4 razy.
- Cabrini_idol
- Juventino
W sobote robimy ognisko w górach stołowych, wpadniesz ? bedzie spodek i i okazy rozrodczeSupersonic pisze: W trakcie przerwy spotkania z Atalantą na murawie wyląduje latający spodek, wyjdą z niego Agnelli i Del Piero i pokażą całemu światu umowę podpisaną na następny rok. Kibice zaczną się zbiorowo gwałcić ze szczęścia i przybędzie wielu nowych Juventinich poczętych niejako z DNA Alexa i mistrzowskiej fety Conte'go ekipy. Duża część z nich zasili w przyszłości primaverę.
Ta spektakularna akcja sprawi, że o Juventusie wspomną w wiadomościach sportowych na TVP1 po raz pierwszy od 1939 roku więc wielu kibiców Juve przybędzie także nad Wisłą. I Odrą. I Sanem.
Tak bym to widział

no dobra nie chce załapac xczerwa,a wiec Edison i reszta mi zwisa

- Dolce Vita
- Juventino
Ściągnijmy Doumbię, Guidettiego i Damiao. To będzie bardzo udane mercato jeśli chodzi o napastników.
- pumex
- Juventino
I Giroud'a, de Jonga i jego brata, Huntelaara, Remy'ego...Dolce Vita pisze:Ściągnijmy Doumbię, Guidettiego i Damiao. To będzie bardzo udane mercato jeśli chodzi o napastników.
Boże, jakie ja ostatnio na tym forum głupoty wyczytuję... :doh: Weźmy ukochanego przez nas Bartka, który całe noce zastanawia się, czy Giovinco może być box-to-boxem

A sądzisz, że trudniej?Supersonic pisze:Wszystko spoko tylko nie wiem dlaczego (...) Cavaniego łatwiej kupić? (łatwiej niż Falcao)
1) W temacie Cavaniego możemy mieć cień nadziei, że bajerka kasa+żywy towar jakimś cudem przejdzie.
2) Cavani nie przyszedł do swojego obecnego klubu za 40 baniek, więc jest szansa, że byłby tańszy
3) Mimo wszystko Cavani nie ma tej renomy, co Falcao
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 09:21 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Ale tematu Falcao wogóle nie ma i i prawdopodobieństwo ściągnięcia go przez nas = 0%, więc twoja "błyskotliwa" dedukcja jest nic nie warta..Supersonic pisze:
@up - fajnie się zbulwersowałeś jak ekolog nad Rospudą, tylko nie wiem czy zauważyłeś "nieco bardziej prawdopodobne". Co nie oznacza, że łatwo któregokolwiek, ani tym bardziej tanio. Oznacza Falcao nieco łatwiej- czyli Cavaniego piekielnie trudno, a Falcao bardzo trudno na ten przykład.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pumex
- Juventino
Może zapodam Wam kilka plotek, które przeczytałem buszując po internecie przy porannej kawie.
Jeśli chodzi o obronę, to ponoć najbliżej dołączenia do nas jest Federico Peluso, którego będziemy mogli zobaczyć w akcji w niedzielę. Poza tym jeśli chodzi o młodzież, ponoć bacznie obserwujemy Marco Capuano - kolejnego obiecującego z Pescary oraz Lucas'a Digne - 18-letniego defensora Lille.
Młodym napastnikiem, o którym ostatnio często się mówi może być Omar El Kaddouri z Brescii.
Ponoć był pomysł z transferem Francesco Lodiego, który miałby być zmiennikiem Pirlo, ale w sprawę wmieszał się Milan
Jeśli chodzi o obronę, to ponoć najbliżej dołączenia do nas jest Federico Peluso, którego będziemy mogli zobaczyć w akcji w niedzielę. Poza tym jeśli chodzi o młodzież, ponoć bacznie obserwujemy Marco Capuano - kolejnego obiecującego z Pescary oraz Lucas'a Digne - 18-letniego defensora Lille.
Młodym napastnikiem, o którym ostatnio często się mówi może być Omar El Kaddouri z Brescii.
Ponoć był pomysł z transferem Francesco Lodiego, który miałby być zmiennikiem Pirlo, ale w sprawę wmieszał się Milan

- Skibil
- Redaktor
Oj tak, ja też byłbym zadowolony gdyby Lodi do nas przyszedł. Z miliard stron temu, gdy bawiłem się w FM'owca w tym temacie sam na niego stawiałem.
Ciekawi mnie natomiast, że Milan skąpi na Albercika 6mln a chce sciągać Lodiego który jest starszy, musiałby się wkomponować w zespół i jakoś wątpię, że będzie tańszy.

- Virgil
- Juventino
Po co nam następny pomocnik jak Lodi ? Do środka pomocy jeden grajek (Asmoah najlepiej) i koniec szczególnie że młodzieży mamy na te pozycje zastrzęsienie nie mówię że mają od razu stanowić o sile pierwszego składu ale powinni szanse dostawać dosyć często.
Cavani to dużo realniejsza opcja od Falcao( który jest wcale nie realny) , ale Dzeko jest na dzień dzisiejszy chyba realniejszy od Cavaniego.
Czy to prawda że chcemy definitywnie zakupić tego grajka z Pescary Verattiego za 7,5mln ?
Cavani to dużo realniejsza opcja od Falcao( który jest wcale nie realny) , ale Dzeko jest na dzień dzisiejszy chyba realniejszy od Cavaniego.
Czy to prawda że chcemy definitywnie zakupić tego grajka z Pescary Verattiego za 7,5mln ?

- Dante93
- Juventino
Po co Lodi? Po to, że to inny gracz niż reszta naszych środkowych pomocników. Zastepcy dla Pirlo jako takiego mieć nie będziemy(no chyba, że kupimy Sahina/zostawimy młodego Verratiego) a w takiej roli wlaśnie na Lodiego spoglądamy.
Argument 'Po co Lodi jak może bd mieli Asamoaha' też jest śednio trafiony, bo ani Asamoah ani Marchisio ani Vidal nie potrafią spełnić na boisku takiej roli jaką spełnia Pirlo. Lodi to doświadczony zawodnik, dysponujący świetnym długim podaniem, świetnym uderzeniem z dystansu, świetnymi stałymi fragmentami. Jego styl jest stosunkowo podobny do stylu Pirlo, dlatego w sytuacji gdy, nie daj boże, Pirlo łapie kontuzje/dołek formy Lodi mógbły go zastąpić w sposób bardzo sensowny. Ale to czysta abstrakcją, Juventusu nie stać na to, żeby teraz na każdą pozycje zapewniać sobie bardzo dobrych rezerwowych. Sprowadzmy do środka Asamoah'a i będe very happy.
Hmm co do tematu napastników, w zestaw Jovetić+Cavani najśmielsi optymiści nie wierzą, ale może... Cavani+A.Ayew z Olimpique? OM jest w dołku zdaje sie nawet pucharów nie będzie za rok. Ayew może jakiegoś super sezonu nie rozgrywa(8 bramek) ale to zdecydowanie wyróżniająca sie postać. W dodatku to stosunkowo młody chlopak który idealnie by pasowal i do taktyki i do profilu mentalnego drużyny. Jak dla mnie jest to taka dużo lepsza wersja Pepe. Wybiegany, dobry technicznie, szybki, z niezłym uderzeniem i podaniem. Do 4:3:3 na prawą strone ataku jak dla mnie bomba.
Argument 'Po co Lodi jak może bd mieli Asamoaha' też jest śednio trafiony, bo ani Asamoah ani Marchisio ani Vidal nie potrafią spełnić na boisku takiej roli jaką spełnia Pirlo. Lodi to doświadczony zawodnik, dysponujący świetnym długim podaniem, świetnym uderzeniem z dystansu, świetnymi stałymi fragmentami. Jego styl jest stosunkowo podobny do stylu Pirlo, dlatego w sytuacji gdy, nie daj boże, Pirlo łapie kontuzje/dołek formy Lodi mógbły go zastąpić w sposób bardzo sensowny. Ale to czysta abstrakcją, Juventusu nie stać na to, żeby teraz na każdą pozycje zapewniać sobie bardzo dobrych rezerwowych. Sprowadzmy do środka Asamoah'a i będe very happy.
Hmm co do tematu napastników, w zestaw Jovetić+Cavani najśmielsi optymiści nie wierzą, ale może... Cavani+A.Ayew z Olimpique? OM jest w dołku zdaje sie nawet pucharów nie będzie za rok. Ayew może jakiegoś super sezonu nie rozgrywa(8 bramek) ale to zdecydowanie wyróżniająca sie postać. W dodatku to stosunkowo młody chlopak który idealnie by pasowal i do taktyki i do profilu mentalnego drużyny. Jak dla mnie jest to taka dużo lepsza wersja Pepe. Wybiegany, dobry technicznie, szybki, z niezłym uderzeniem i podaniem. Do 4:3:3 na prawą strone ataku jak dla mnie bomba.
- squinter
- Juventino
Wydaje mi sie, ze mimo wszystko OM wie, ze to ich wyrozniajaca sie postac i nie pusci go tak latwo.Dante93 pisze: Hmm co do tematu napastników, w zestaw Jovetić+Cavani najśmielsi optymiści nie wierzą, ale może... Cavani+A.Ayew z Olimpique? OM jest w dołku zdaje sie nawet pucharów nie będzie za rok. Ayew może jakiegoś super sezonu nie rozgrywa(8 bramek) ale to zdecydowanie wyróżniająca sie postać. W dodatku to stosunkowo młody chlopak który idealnie by pasowal i do taktyki i do profilu mentalnego drużyny. Jak dla mnie jest to taka dużo lepsza wersja Pepe. Wybiegany, dobry technicznie, szybki, z niezłym uderzeniem i podaniem. Do 4:3:3 na prawą strone ataku jak dla mnie bomba.
- pumex
- Juventino
Spokojnie z tym Lodim. Nawet nie potrafię powiedzieć na ile wiarygodne jest źródło, z którego wyczytałem informację o zainteresowaniu jego osobą.
Natomiast jeśli potwierdzą się inne plotki, to chyba możemy zapomnieć o kolejnym top playerze - Cavanim. Podobno City jest skłonne zapłacić za niego 40mln i zaoferować mu 160tys funtów tygodniowo (ponoć w grę wchodzi także transakcja wiązana z Adebayorem). Oczywiście informacja ma na razie status plotki, ale... :roll:
Natomiast jeśli potwierdzą się inne plotki, to chyba możemy zapomnieć o kolejnym top playerze - Cavanim. Podobno City jest skłonne zapłacić za niego 40mln i zaoferować mu 160tys funtów tygodniowo (ponoć w grę wchodzi także transakcja wiązana z Adebayorem). Oczywiście informacja ma na razie status plotki, ale... :roll:

- koki90
- Juventino
Lodi przydałby się na pewno ze względu na świetną lewą nogę. Karne i wolne bije lepiej niż Pirlo, przynajmniej w tym sezonie. Ale czy z gry będzie dawał choć połowę tego co Pirlo ? nie mam pojęcia. Transfermarkt wycenia go na 4 mln E. Do 5-6 mln do rotacji byłby idealny. Za tę cenę nie widzę lepszego kandydata.
Wzmocnienie pomocy Lodi + Asamoah oceniłbym jako znakomite ruchy. Tylko czy my finansowo będziemy w stanie temu wszystkiemu podołać?
Najbardziej martwi mnie atak. Marotta sam zaczął pompować balon niczym Secco. Dlatego ciężko nam będzie w negocjacjach nie tylko z powodu zaporowych cen za topowych napastników, ale także sami postawiliśmy się w gorszej pozycji do negocjacji, bo przecież już się naburmuszamy, że klasowego napastnika na pewno kupimy. Stawiam, że naszą wisienką na torcie w ataku będzie co najwyżej Damiao. Przemawiają za nim głównie 2 fakty. Nie ma wyrobionej marki i ponoć sam do nas chce przejść. Telenowela jak z Krasiciem bardzo możliwa, oby z innym zakończeniem.
Nadal twierdzę, że potrzeb mamy wiele, a pieniędzy wręcz przeciwnie. Kolejne trudne mercato przed nami. Zobaczymy jak wybrnie z tego Marotta.
Wzmocnienie pomocy Lodi + Asamoah oceniłbym jako znakomite ruchy. Tylko czy my finansowo będziemy w stanie temu wszystkiemu podołać?
Najbardziej martwi mnie atak. Marotta sam zaczął pompować balon niczym Secco. Dlatego ciężko nam będzie w negocjacjach nie tylko z powodu zaporowych cen za topowych napastników, ale także sami postawiliśmy się w gorszej pozycji do negocjacji, bo przecież już się naburmuszamy, że klasowego napastnika na pewno kupimy. Stawiam, że naszą wisienką na torcie w ataku będzie co najwyżej Damiao. Przemawiają za nim głównie 2 fakty. Nie ma wyrobionej marki i ponoć sam do nas chce przejść. Telenowela jak z Krasiciem bardzo możliwa, oby z innym zakończeniem.
Nadal twierdzę, że potrzeb mamy wiele, a pieniędzy wręcz przeciwnie. Kolejne trudne mercato przed nami. Zobaczymy jak wybrnie z tego Marotta.