Mercato (2012-2014)
- Bartek88
- Juventino
Jak caly goal.comjakku1 pisze:Otoz, wszystko rozchodzi sie o wloskie forum Juve - vecchiasignora.com. Jesli ktos ma ochote to niech najlepiej sie tam zaloguje, aby na wlasne oczy obserwowac tamat l'angolo del guru. To w tym temacie wypowiadaja sie wszyscy "eksperci" (np. dziennikarze), ludzie zwiazani z klubem (ale nie, nie ma Marotty), a takze oczywiscie zwykli kibice. Jest tam takze ten slynny "Curva" (czyli Romeo Agresti), ktory jak juz wczesniej wspomnialem od niedawna pracuje dla goal.com, wczesniej byl (i pewnie dalej jest) zwiazany z Juventus Channel (wystepowal w roznych programach tego kanalu).
Curva ma dosc duzy szacunek wsrod innych uzytownikow, nie tylko forum VS ale takze juventuz.com, z jednego i prostego wzgledu - czesto przekazuje bardzo ciekawe informacje na temat rynku transferowego, ktore pozniej sie sprawdzaja. Tutaj moge przytoczyc chociazby sprawy z ostatniego mercato (zimowego), kiedy to Curva idealnie "przepowiedzial" transfery Caceresa (chociaz media trabily o Guarinie), Borriello, oraz srodkowego pomocnika "ktory bedzie dosc tani i uniwersalny".
Reszte, pozostawiam do oceny wam. Nie jest wykluczone oczywiscie, ze w przyszlosci nawet Curva zacznie sie mylic, ale tego zarowno sobie jaki wam nie zycze ; )

- pumex
- Juventino
Łee, dzięki za takie newsy, gdzie o szybsze bicie serca przyprawiają mnie słowa "Manchester United"jakku1 pisze:Wlasnie zerknalem na SJ (Pumi, masz cos o Asamoahu tutaj ; )).
I tak jestem pewny, że za góra trzy dni, po kolejnej Twojej porcji newsów ktoś wyskoczy z pytaniem, skąd to wszystko wiesz :roll:jakku1 pisze:jeszcze male wyjasnienie dla ludzi, ktorzy nie wiedza z jakiego zrodla czerpie informacje ; ) Chce zeby wszystko bylo jasne i klarowne, aby potem nikt mi nie zarzucil tego, ze cos sobie wymyslam albo konfabuluje.
Otoz, wszystko rozchodzi sie o wloskie forum Juve (i tak dalej..)
Poza tym od razu apeluję, żeby dzieci, które właśnie dowiedziały się o VS nie przynosiły stamtąd plotek, bo znając życie będą one bez selekcji i błędnie przetłumaczone. Niech tym zajmuje się Jakku, tak jak było do tej pory. Amen

- bramek
- Juventino
Ja mam pytanie czy gdzieś w miarę poważne źródła wypowiadają się o Suarezie(wiem wiem jestem jego chorym fanem) i ew. jakimś obrońcy ?? Bo niepokojąca cisza na ten temat
Atak
Key + Mirko + Boriello << To wygląda trochę biednie, chyba że ew. mamy w zamyśle ściągnięcie do siebie Sebe.
Po za tym te plany chyba klarują sytuację że podstawowym ustawieniem ma być 3-5-2, a 4-3-3 raczej z doskoku
Atak
Key + Mirko + Boriello << To wygląda trochę biednie, chyba że ew. mamy w zamyśle ściągnięcie do siebie Sebe.
Po za tym te plany chyba klarują sytuację że podstawowym ustawieniem ma być 3-5-2, a 4-3-3 raczej z doskoku
- Eric6666
- Juventino
hmmm z ponad 40 mln nie podchodź ;d Dzeko chce odejść, Cavani podobno do wyciągnięcia, Suarez wg. komentatorów C+ chce zostać w Liverpoolu i podobno powiedział, że w lato nigdzie na 100% nie odejdzie, RvP wg. trenera zostaje w Arsenalu, kiedyś czytałem, że Viola chce budować zespół młody i najlepszych sprzedawać, a ma w jego centrum być Jovetic, więc jego odejście też jest średnio możliwe; Hazard idzie do Anglii do jakiś niebieskich ;xsquinter pisze:Falcao wlasnie wsadzil taka brame, ze czapki z glowjak ja bym go chcial w Juve...
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- strong return
- Juventino
Właśnie takiego Falcao potrzebujemy. Wyskakiwać z kasy ludzie na zrzutkę-trzeba uzbierać ledwie "50" kawałków. 

- Brutalo
- Juventino
Druga też niczego sobiesquinter pisze:Falcao wlasnie wsadzil taka brame, ze czapki z glowjak ja bym go chcial w Juve...

2005–2009 River Plate 87 (39)
2009–2011 FC Porto 50 (41)
2011– Atlético Madrid 38 (28 )

- mateusz6
- Juventino
60 baniek i jest nasz. Myślę, że by się opłaciło.Brutalo pisze:Druga też niczego sobiesquinter pisze:Falcao wlasnie wsadzil taka brame, ze czapki z glowjak ja bym go chcial w Juve...
. Szczena mi opadła, że Atletico dało 40 mln za jakiegoś piłkarza, ale akurat Falcao jest wart tych pieniędzy.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Dało bo miało, wcześniej zgoniło Aguero za ponad 40mln.Brutalo pisze:Druga też niczego sobiesquinter pisze:Falcao wlasnie wsadzil taka brame, ze czapki z glowjak ja bym go chcial w Juve...
. Szczena mi opadła, że Atletico dało 40 mln za jakiegoś piłkarza, ale akurat Falcao jest wart tych pieniędzy.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Morrfi96
- Juventino
Siemka. Jestem tu nowy, ale orietuje się w temacie. Jestem pewien, że w Juve sprawdzilby się Clint Dempsey, skrzydłowy Fulham. Jest on bardzo skuteczny(chcę przypomnieć mecz LE z sezonu 2009/2010), gdzie zapewnił The Cottagers awans.
Jest on w kręgu zainteresowań kilku czołowych angielskich klubów. jako fan Fulham oraz Juve może subiektywnie stwierdze, że z miejsca wskoczylby do pierwszej 11. Cena: ok.10 mln euro.
Jest on w kręgu zainteresowań kilku czołowych angielskich klubów. jako fan Fulham oraz Juve może subiektywnie stwierdze, że z miejsca wskoczylby do pierwszej 11. Cena: ok.10 mln euro.
Pozdrawiam,
Morrfi96
Morrfi96
- ewerthon
- Juventino
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Brać. Chęć odejścia tego zawodnika może tutaj zaważyć na kwocie transferu. Nie oszukujmy się, na piłkarzy typu Van Persie czy Higuain po prostu nas nie stać. A Dżeko byłby jednak tańszy. Umiejętności ma spore i nie zmienia tego słabszy sezon w City.
Brać. Chęć odejścia tego zawodnika może tutaj zaważyć na kwocie transferu. Nie oszukujmy się, na piłkarzy typu Van Persie czy Higuain po prostu nas nie stać. A Dżeko byłby jednak tańszy. Umiejętności ma spore i nie zmienia tego słabszy sezon w City.
- Cabrini_idol
- Juventino
Swego czasu Juve mialo podobną filozofię , sprzedajmy gwiazdę , kupujemy 2 wschodzące gwiazdy. Zidane> Buffon,Nedved.^FAZZI^ pisze:Dało bo miało, wcześniej zgoniło Aguero za ponad 40mln.Brutalo pisze:Druga też niczego sobiesquinter pisze:Falcao wlasnie wsadzil taka brame, ze czapki z glowjak ja bym go chcial w Juve...

FIlozofię ? Raz się zdarzyło. Bo pieniądze leżały wyjątkowo wielkie na stole.Cabrini_idol pisze:Swego czasu Juve mialo podobną filozofię , sprzedajmy gwiazdę , kupujemy 2 wschodzące gwiazdy. Zidane> Buffon,Nedved.^FAZZI^ pisze:Dało bo miało, wcześniej zgoniło Aguero za ponad 40mln.Brutalo pisze: Druga też niczego sobie. Szczena mi opadła, że Atletico dało 40 mln za jakiegoś piłkarza, ale akurat Falcao jest wart tych pieniędzy.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Cabrini_idol
- Juventino
Fazzi - bardzo duzo było takiej własnie myśli w latach 90 . Sprzedajmy za duze pieniadze , kupujemy za duze pieniadze.( jak na tamte lata) . Za czasów Moggiego.