Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:14

Wątpię w transfer Asamoah do Juve.. W sumie cieżko będzie znaleźć 4 pomocnika, który będzie godził się z 2go planową rolą w składzie. Nawet Pazienza miał większe ambicje i wybrał grę dla Udine. Czego absolutnie się nie spodziewałem.
Ciekawa opcja to Nainggolan (w transakcje Marotta włoży chociażby Ekdala) i już można go ściągać na dobrych warunkach. Ten transfer, jeśli DS od Cagliari nie oszaleje i puści go do Juve na rozsądnych warunkach to jest pewniakiem w lato.
Poza tym do pomocy kontraktujemy młodych - Verattiego i Pogbe. Ten drugi ma podobno dostać całkiem pokaźny kontrakt, także będzie dość szybko wprowadzany do 1go składu.
Priorytetem to jest atak.. Jakiś bramkostrzelny napastnik, który zagwarantuje te 20 goli w sezonie. W Cavaniego nie wierzę, tak samo jak w Aguero w tamto lato. Zresztą droga tego transferu jest pełna przeszkód..Już wcześniej ktoś to poruszył. Bardziej realni to np: Suarez, który w L`poolu się po prostu marnuje, Jovetic którego można wyciągnąć(zawodnik + mln €) i coraz częściej pojawiające się nazwisko v. Persiego w mediach.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:14

jakku1 pisze:@PumiJa tylko przekazuje dalej to, co przeczytalem ; )
I bardzo dobrze, że przekazujesz :wink: Po prostu dziwi mnie trochę, że tak bardzo go chcemy już od dłuższego czasu a sprawa jakby stała w miejscu, nawet na poziomie medialnych plotek :think:
TuttoJuve przeglądam codziennie, ale news o którym mówimy gdzieś mi chyba umknął, bo go nie kojarzę
matbar21 pisze:Ciekawa opcja to Nainggolan i już można go ściągać na dobrych warunkach.
Pewnie nie śledzisz tematów związanych z zimowym i letnim okienkiem transferowym, skoro piszesz takie rzeczy. Cellino nie chciał sprzedać Nainggolana zimą za mniej niż 15mln, teraz chce przynajmniej tyle. Śmiem wątpić, czy to są te dobre warunki, o których piszesz.

Poza tym, z tego co się orientuję, nie poszukujemy zawodnika, który będzie skazany na ławkę, tylko takiego, który ma poprzez swoje umiejętności napierać na Vidala i Marchisio. Belg tego kryterium nie spełnia.
filippo0 pisze:Jakku, to ciekawe co piszesz ale jakie jest źródło ? Rozumiem, że wyczytałeś to na jakimś forum, ale skąd ci ludzie mają takie info?
BYŁO TO JUŻ WAŁKOWANE NA FORUM TYSIĄC RAZY, EHH...
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 17:19 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:17

Jakku, to ciekawe co piszesz ale jakie jest źródło ? Rozumiem, że wyczytałeś to na jakimś forum, ale skąd ci ludzie mają takie info? Wiesz coś może o Verrattim?

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:32

Co do naszego przyszłego Mercato to potrzebujemy 4-5 zawodników, którzy nie będą tylko uzupełnieniem składu, a mają być realną alternatywą do gry w wyjściowej jedenastce. Nasze całe poczynania w okienku transferowym będą determinowane przez jedną transakcję - zakup napastnika. Z tego co zostanie z budżetu będzie bardzo trudno coś 'ugrać', ale zobaczymy jak to będzie.
Atak. Większość chciałaby zobaczyć w biało-czarnej koszulce Cavaniego, ale on jest poza naszym zasięgiem. De Laurentiis nam go nie sprzeda chyba, że za cały nasz budżet. Dla właścicieli Man. City czy PSG ~50 mln nie będzie problemem. Chciałbym się mylić, ale Edinson jeśli odejdzie, to wyjedzie z Włoch i to za 'ciężkie' pieniądze. Po ostatnich wypowiedziach Marotty można się domyślać, że nie zobaczymy Teveza, Suareza i Bolatelliego. Wcześniej z listy życzeń wypad m.in. Higuain. Na ryzyko typu Damiao nie mamy czasu i pieniędzy. Pozostaje więc jedynie Robin Van Persi, może nie jest najmłodszy, ale pogra jeszcze na wysokim poziomie kilka lat. Dodatkowo za rok kończy mu się kontrakt to i cena nie będzie astronomiczna (25-30 mln). Arsenal dodatkowo znalazł już następcę RVP - Podolskiego. Do ataku dodatkowo potrzebujemy zmiennika dla Vucinica, tutaj jedyną opcją za rozsądne pieniądze jest Giovinco (poniżej 10 mln).
Pomoc. Potrzebujemy klasowego zawodnika do środka, który będzie mógł zmienić w razie potrzeby kogoś z naszej trójki. Dobrym rozwiązaniem byłby Asamoah lub Meireles. Dodatkowo można postawić na wychowanków i młodych Włochów (np. Verratti, Marrone). Na lewą stronę jakiś klon Lichtsteiner, Kolarov chyba ostatni nie gra za wiele w Man City to może jakaś promocje na niego będzie. Jest jeszcze Cissokho.
Obrona. Gramy trójką środkowych obrońców i obecnie nie mamy żadnego zmiennika, tutaj musimy kogoś kupić i zaraz po napastniku powinien to być nasz priorytet. Plotki mówią o Ivonovicu z Chelsea i chętnie zobaczyłbym go w Juve.

Podsumowując:
1. Robin Van Persi (25-30 mln)
2. Branislav Ivanovic (15 mln)
3. Kwadwo Asamoah / Raul Meireles (15 mln)
4. Aleksandar Kolarov / Aly Cissokho (10-15 mln)
5. Giovinco (10 mln)

Suma: 75-85 mln (całkiem sporo, a ceny raczej optymistyczne)

Sprzedamy lub damy w rozliczenie Krasica, Elia, Matriego lub Quaqliarelle, jakieś pieniądze powinny wpłynąć za Melo i Zieglera. Łącznie powinno być jakieś 40 mln.

Skład na przyszły sezon:
Bramka: Buffon, ???
Środek obrony: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Ivanovic (może również grać Cecares, Vidal)
Boki obrony/pomocnicy: Lichtsteiner, Caceres, De Ceglie, Kolarov, Pepe, Giaccherini
Środek pomocy: Pirlo, Vidal, Marchisio, Asamoah, Marrone, Pogba (może również grać Pepe, Giaccherini)
Napastnicy: Vucinic, Giovinco, Boriello, Van Persi, Matri

...i żeby to było takie łatwe do osiągnięcia jak napisanie tego, ale myślę, że przy budżecie 50-70 mln jest to do osiągnięcia.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 17:37 przez jarek88, łącznie zmieniany 2 razy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:34

pumex pisze: TuttoJuve przeglądam codziennie, ale news o którym mówimy gdzieś mi chyba umknął, bo go nie kojarzę
Pytania o Asamoaha na VS sa dosc czeste, mowiac szczerze. Wczoraj czy przedwczoraj bylo jedno, dzisiaj tez ktos pytal o Kwadwo ; ) Nie dziwie sie, ze ludzie sa tak zainteresowani tym tematem, bo pilkarz Udinese to naprawde fajny zawodnik i przydalby sie nam. Niemniej Curva caly czas powtarza jedno: Asamoah dalej jest naszym celem numer 1 jesli chodzi o srodek pomocy. Oczywiscie, nikt na 100% nie powie, ze on bedzie naszym graczem, ale to nasz glowny target. Tak samo jak Jovetic czy Cavani. Czy sie uda ich sciagnac? Nie wiem. I pewnie na chwile obecna, nikt tego nie wie.

@filippo0
Poszukaj jakiegos mojego poprzedniego posta, w ktorym to gdzies wyjasnialem ; ) A jesli Ci sie nie chce (czym wcale nie bylbym zdziwiony :prochno:) to poczekaj troszke. Mysle, ze napisze odnosnie tej kwestii, o ktora pytasz jakiegos duzego posta i po prostu wstawie sobie link do sygnaturki ; )

Tak, Veratti jest juz podobno nasz, oczywiscie w 50% (wspolwlanosc). Na pewno jednak nie bedzie gral w naszych barwach w przyszlym sezonie, poneiwaz albo zostanie w Pescarze albo zostaie gdzies wypozyczony. W tej sprawie, wedlug Curvy, tez mozemy byc spokojni. Trzeba czekac na jakies informacje oficjalne.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:35

it doesn't matter pisze:A przeczytales tego posta? Czy tylko zobaczyles wyrazy "Borriello" i "wezmiemy"
Kuben pisze:Tylko jeśli będzie za darmo! Czytaj uważnie :wink:
Przeczytałem uważnie.
Sam pomysł jest absurdalny, nawet jeżeli Marco byłby za 50%.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:44

jakku1 pisze:Tak, Veratti jest juz podobno nasz, oczywiscie w 50% (wspolwlanosc). Na pewno jednak nie bedzie gral w naszych barwach w przyszlym sezonie, poneiwaz albo zostanie w Pescarze albo zostanie gdzies wypozyczony.
To 50% będzie miał Juventus, 50% Pescara a Verratti będzie grał w jeszcze innym klubie?

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:47

Ouh_yeah pisze:
jakku1 pisze:Tak, Veratti jest juz podobno nasz, oczywiscie w 50% (wspolwlanosc). Na pewno jednak nie bedzie gral w naszych barwach w przyszlym sezonie, poneiwaz albo zostanie w Pescarze albo zostanie gdzies wypozyczony.
To 50% będzie miał Juventus, 50% Pescara a Verratti będzie wypożyczony do jeszcze innego klubu?
Jak Pescara nie wejdzie, to chlopak na pewno nie bedzie gral w Serie B, bo ani Pescara by na nim duzo wiecej nie zarobila (umowmy sie, nawet jak zdobedzie 20 goli to jego cena za gre w Serie B nie podskoczy), ani pilkarz by sie nie rozwinal i nie sprawdzil na najwyzszym poziomie ligowym ; )

Wtedy mozliwe jest wypozyczenie do Parmy albo innego klubu. Albo tez po prostu sprzedaz drugiej czesci karty - tego juz nie wiem.

Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 18:42

Nie wiem czy było, ale wklejam z devilpage.pl.

Nad swoją przyszłością zastanawiał się ponad miesiąc. Dziś już wiadomo, jaką podjął decyzję. Paul Pogba niemal na sto procent przeniesie się do Juventusu Turyn, z którym ma podpisać czteroletni kontrakt.

Reprezentant Francji U-19 nie przedłuży wygasającego latem kontraktu z Manchesterem United. Sir Alex Ferguson nie tak dawno przyznał, że warunki nowej umowy zostały uzgodnione. Piłkarz tymczasem reprezentować ma barwy mistrza Włoch. W barwach Starej Damy zarobi 1 milion euro rocznie.

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... juventusu/

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 18:55

jakku1 pisze:2. Pamietacie jak bylo z Miccolim i Di Vaio, ktorzy zrobili miejsce dla Zlatana? W tym roku mozemy podobny manewr wykonac, z tym, ze tymi, ktorzy odejda beda Matri i Quag (Matri jest kandydatem numer 1 do odstrzalu). Bardzo mozliwe, ze to sie tak wlasnie skonczy, chociaz nie jest wykluczone takze, ze ktorys z nich zostanie.
Pamiętam i źle to wspominam, jakbym mógł to bym Miccoliego i Di Vaio zostawił i nie kombinował :) (inna rzecz, że to było po mało udanym sezonie i potrzeba było zmian). Tak czy siak uważam że nie jest kwestią czy któryś z dójki Matr-Fabio zostaje tylko czy zostaną obaj czy jeden. Że co najmniej jeden z nich zostanie to jestem w stanie się nawet założyć, a Matri+Quagliarella razem w 2012/13 też mnie nie zdziwi. Dobra masło maślane zrobiłem...
Matri nr 1 do odstrzału? Ja tam 5-10 widzę przed nim.
Łoles pisze:jeżeli z tego co pisze @jakku1 przyjdzie do nas Asamoah i daj boże Cavani + Jovetic to dopiero będzie fap festival :D

Normalnie wziąłbym urlop żeby to porządnie opić :dance:
Jak już to jeden przyjdzie. Nie rozumiem was ludzie, opić na należy mistrzstwo a nie przyjście jakiegokolwiek grajka :doh:
W ogóle skąd pomysł że Marco odejdzie za darmo? Ja wiem, że my straciliśmy 10 mln na Diego, ale chyba nie są takimi baranami by kupić gościa za 10 i po roku puścić za darmo? Niby jeszcze lepsza akcja była z Amaurim, ale jego temat się latami ślimaczył.
jakku1 pisze:Aha, zapomnialem o jednym, Destro jest DUZO blizej Interu. Chyba odpuscilismy w jego kwestii.
Destro, Isla, Lavezzi... No coś za dużo tych "przktycznie już w Interze", któreś plotki śmierdzą. Kiedyś sie jeszcze o Tevezie u nich mówiło :whistle:
deszczowy pisze:LO? Jest trochę w końcu ogarniajacy kuwetę DC, jest Caceres. No, chyba że udałoby się z Cissokho.
Co cię tak wzięło z tym Cissokho? Ja myślę, że jeszcze kto inny przyjdzie. A Caceres to szału na lewej nie pokazał.

Nieźle dowalił wczoraj pan Lipiński, że niby pół karty Giovinco jest teraz warte jakieś...20 mln :) Może myślał, o całej :think:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 18:59

jakku1 pisze:
1. Cavani lub Jovetic jednak ; / Dwoch raczej nie kupimy.
Dużym plusem w negocjacjach może być fakt, że żaden z tych zawodników już niedługo nie będzie sobie zaprzątał głowy żadnymi mistrzostwami. Rzecz jasna sprowadzenie Joveticia będzie po prostu łatwiejsze. We Fiorentinie sporo zmian nastąpi w tym sezonie, a wskutek zajęcia niskiego miejsca w tabeli nie będą sobie mogli pozwolić na jakieś wielkie zakupy, no chyba, że sprzedadzą Czarnogórca.

jakku1 pisze: Wtedy mozliwe jest wypozyczenie do Parmy albo innego klubu.
Nie podoba mi się robienie interesów z tym klubem. Już raz nas nieźle wydymali i nie dziwię się, że ich dyrektor bez przerwy powtarza o doskonałych relacjach z Juventusem.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 19:08

jakku1 pisze:Zrodlo pewne ; )

3. Van Persiego nie nalezy sie raczej spodziewac w przyszlym roku w Juve. Jest to fajny pilkarz, ale tak:
a) Cavani i Jovetic - ow pilkarze najbardziej podobaja sie Conte i zajmuja pierwsze miejsca na jego liscie zyczen.
Ja gdzieś dzisiaj przeczytałem ( nie pamiętam gdzie więc nie przytocze źródła ;) ), że sprawa z RVP to zasłona dymna, a naprawdę chcemy właśnie Cavaniego. Jak dla mnie może to być prawda, a jak by była szansa że do tego jeszcze Jovetic to sory, ale nie wychodze z łazienki przez tydzień... faptastic . Ale raczej mało realne aby obaj do nas zawitali.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 19:09 przez fazzi, łącznie zmieniany 2 razy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 19:08

Co do tego Nainggolana, on jest w ogole warty taki szmalec? Z tego co widzialem jego niektore wystepy, to niczym sie nie wyroznial.
I wytlumaczcie mi, prosze, jeszcze jedna rzecz - skoro mamy pozbywac sie Matriego i Fabio, to po co przedluzalismy z nimi kontrakty?

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 19:20

squinter pisze:Co do tego Nainggolana, on jest w ogole warty taki szmalec? Z tego co widzialem jego niektore wystepy, to niczym sie nie wyroznial.
I wytlumaczcie mi, prosze, jeszcze jedna rzecz - skoro mamy pozbywac sie Matriego i Fabio, to po co przedluzalismy z nimi kontrakty?

Zeby sprzedac ich za wiecej :D

Jesli pilkarz warty jest - zalozmy - 10 milionow, i ma rok do zakonczenia kontraktu, a gosciu chce odejsc, zadna, powiadam, ZADNA druzyna nie pusci go za 10. Nawet za 5, byle cos na nim zarobic (bo czemu maja placic mu ostatni rok kontraktu, a potem zeby odszedl za darmo?) - chyba ze jest naprawdę jednym z najwazniejszych lub najwazniejszym punktem zespolu.

Jesli zas, analogicznie, ten sam pilkarz przedluzy kontrakt, do zalozmy chociaz nawet 3-4 lat - to z kolei za 10 milionow NIKT go nie pusci. 15 minimum. MINIMUM. ;)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 19:51

Wlasnie zerknalem na SJ (Pumi, masz cos o Asamoahu tutaj ; )).
W mediach pojawiały się - i pojawiają nadal - plotki o tym, że Juventus jest poważnie zainteresowany pomocnikiem Udinese - Kwadwo Asamoahem. Takie newsy można było przeczytać m.in. na tuttosport.com, tuttomercatoweb.com czy na włoskojęzycznym forum, na którym wypowiada się niejaki Curva - niegdyś związany z Juventus Channel. Owy forumowicz co jakiś czas pisze o potencjalnych wzmocnieniach Juventusu. W poprzednich okienkach transferowych udało mu się trafić kilka zakupów. Wracając zaś do Asamoaha, według TalkSport, to Juve oraz Manchester United są głownymi klubami, które starają się o angaż tego zawodnika. 24-latek ma być alternatywą dla Anglików, jeśli nie pozyskaliby Shinji Kagawy z Borussii Dortmund. Transfer pomocnika Udinese miałby zamknąć się w kwocie około 12 milionów euro.
Ja wszystko rozumiem i w ogole, ale zeby wrzucac to na glowna...

Ale zeby nie byl to post w sumie o niczym, to napisze tak jak obiecalem, jeszcze male wyjasnienie dla ludzi, ktorzy nie wiedza z jakiego zrodla czerpie informacje ; ) Chce zeby wszystko bylo jasne i klarowne, aby potem nikt mi nie zarzucil tego, ze cos sobie wymyslam albo konfabuluje.

Otoz, wszystko rozchodzi sie o wloskie forum Juve - vecchiasignora.com. Jesli ktos ma ochote to niech najlepiej sie tam zaloguje, aby na wlasne oczy obserwowac tamat l'angolo del guru. To w tym temacie wypowiadaja sie wszyscy "eksperci" (np. dziennikarze), ludzie zwiazani z klubem (ale nie, nie ma Marotty :D), a takze oczywiscie zwykli kibice. Jest tam takze ten slynny "Curva" (czyli Romeo Agresti), ktory jak juz wczesniej wspomnialem od niedawna pracuje dla goal.com, wczesniej byl (i pewnie dalej jest) zwiazany z Juventus Channel (wystepowal w roznych programach tego kanalu).

Curva ma dosc duzy szacunek wsrod innych uzytownikow, nie tylko forum VS ale takze juventuz.com, z jednego i prostego wzgledu - czesto przekazuje bardzo ciekawe informacje na temat rynku transferowego, ktore pozniej sie sprawdzaja. Tutaj moge przytoczyc chociazby sprawy z ostatniego mercato (zimowego), kiedy to Curva idealnie "przepowiedzial" transfery Caceresa (chociaz media trabily o Guarinie), Borriello, oraz srodkowego pomocnika "ktory bedzie dosc tani i uniwersalny".

Reszte, pozostawiam do oceny wam. Nie jest wykluczone oczywiscie, ze w przyszlosci nawet Curva zacznie sie mylic, ale tego zarowno sobie jaki wam nie zycze ; )
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 20:35 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany