Mercato (2012-2014)
- bramek
- Juventino
Dobra sezon na ukończeniu, już powoli będzie można dobijać targu
Reasumując
Atak: VP, Suarez, Cavani, Dżeko, Damiao - To są najczęściej pojawiające się nazwiska w prasie i pojawienie się każdego z nich będzie znaczącym skokiem jakości.
Pomoc : Przeglądając różne strony znowu mnich z Belgii jest na pierwszym miejscu ?? Asamoah trochę osłabło, Verratti się komplikuje.
Obrona: Tutaj jest wielka niewiadoma od Astoriego do Bochettiego. Chyba tutaj najbardziej nie mamy pomysłu kim wzmocnić
I teraz dochodzę do dwóch pytań:
Cicho o lewej obronie ? Kielon nie będzie strzelał fochów że musi tam grać przy ewentualnym przyjściu porządnego środkowego obrońcy ?
Ucichło ostatnio, a szkoda o Ramirezie , ew. o tym szwajcarze z Basel. Wiadomo że na napastnika pójdzie ponad połowa budżetu. więc może takie uzupełnienie było by fajne.
btw. żeby grać u Conte, nie można być indywidualistą. Zarówna Krasic jak i Elia przedewszystkim opierają swój talent na grze indywidualnej. Jeden biega jak hart , drugi swojego czasu techniką wkręcał w ziemię. Jednak obu chyba brakuje tego co Conte ceni najbardziej czyli praca dla drużyny.
Reasumując
Atak: VP, Suarez, Cavani, Dżeko, Damiao - To są najczęściej pojawiające się nazwiska w prasie i pojawienie się każdego z nich będzie znaczącym skokiem jakości.
Pomoc : Przeglądając różne strony znowu mnich z Belgii jest na pierwszym miejscu ?? Asamoah trochę osłabło, Verratti się komplikuje.
Obrona: Tutaj jest wielka niewiadoma od Astoriego do Bochettiego. Chyba tutaj najbardziej nie mamy pomysłu kim wzmocnić
I teraz dochodzę do dwóch pytań:
Cicho o lewej obronie ? Kielon nie będzie strzelał fochów że musi tam grać przy ewentualnym przyjściu porządnego środkowego obrońcy ?
Ucichło ostatnio, a szkoda o Ramirezie , ew. o tym szwajcarze z Basel. Wiadomo że na napastnika pójdzie ponad połowa budżetu. więc może takie uzupełnienie było by fajne.
btw. żeby grać u Conte, nie można być indywidualistą. Zarówna Krasic jak i Elia przedewszystkim opierają swój talent na grze indywidualnej. Jeden biega jak hart , drugi swojego czasu techniką wkręcał w ziemię. Jednak obu chyba brakuje tego co Conte ceni najbardziej czyli praca dla drużyny.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 14:32 przez bramek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skibil
- Redaktor
Wydaje mi się, że to po prostu tylko Twoje "pobożne życzenia" i dlatego żadna gazeta nawet o nim nie wspomina w kontekście Juventusu.Bartek88 pisze: Czy moze ktos mi wkoncu powiedziec co z Doumbią? Ten transfer jest nierealny ze media nawet o tym nie wspominaja, czy co?

- zahor
- Juventino
Maly mógłby tutaj wyjaśnić Ci zawiłości procesu losowania rywali dla włoskich drużyn@D@$ pisze:Przede wszystkim może im się bardziej fartnie w losowaniu, bo mimo wsystko gorzej niż trafić na Anglików w el. LM to nie można. Generalnie Włochom zazwyczaj słabo się z nimi gra (w piłce klubowej), Napoli i Milan lekko to przełamali (ale nie do końca-Chelsea), ale już każdy inny rywal byłby lepszy dla Udinese.

No sam sobie na to pytanie odpowiedziałeś pierwszym zdaniem :lol: Raz, że początek sezonu w wykonaniu De Ceglie był naprawdę fatalny, czego efektem były te kombinacje z Chiellinim na lewej, ale mniejsza o to. Przede wszystkim wydaje mi się że w 3-5-2 Szwajcar byłby naprawdę przydatny. Zaryzykuję stwierdzenie że mogłoby być z niego więcej pożytku w tej formacji niż z jego rodaka po prawej stronie. Nawet jeżeli bronił zdecydowanie za słabo jak na obrońcę w 4-4-2, to nie znaczy że nie dałby rady zabezpieczyć tyłów grając w drugiej linii. A już na sto procent robiłby to lepiej niż Elia i prawie na pewno nie gorzej niż Estigarribia, stąd też Conte miałby w najgorszym przypadku większe możliwości rotacji. A już samo to, w mojej opinii, byłoby warte tych pieniędzy, które na jego wypożyczeniu zaoszczędziliśmy. Swoją drogą to ciekaw jestem przyszłości Szwajcara.@D@$ pisze:Tyle że wtedy nikt nie wiedział że skończy się z 3-5-2, ale ogólnie sprawa z Zieglerem jest dziwna. Tak w ogóle dalje utrzymujesz że oddanie Szwajcara do Turcji to był wielki błąd, nawet w przypadku mistrzoswta, co kiedyś pisałeś? (bez złośliwości, tak serio pytam).
- Lato1897
- Juventino
"Są jakieś sygnały z Hiszpanii, kilka z Anglii, więc zobaczymy. Wiem tylko jedno – nie wyjadę do Włoch."
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/lewa ... tykul.html
I to by było tyle w kontekście transferu Lewara do Juve. Może już wie, że nie dałby sobie rady :lol:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/lewa ... tykul.html
I to by było tyle w kontekście transferu Lewara do Juve. Może już wie, że nie dałby sobie rady :lol:
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 14:48 przez Lato1897, łącznie zmieniany 2 razy.

- RuffNovvy
- Juventino
na Robina Van Persi musiałby iść prawie cały budżet przeznaczony na transfery i byłby to najdroższy zakup Juve w historii . Lepiej podyskutować o piłkarzach spoza EURO 2012 bo wiadomo że na tych piłkarzy konkrety będą po mistrzostwach. Mój typ na obrońce http://en.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9phane_Mbia
- Daro_87
- Juventino
Właśnie... mercato zależeć będzie w głównej mierze od taktyki jaką będziemy grać. A z tą taktyką to jest raczej zagadka bo gramy różnie, raz 3-5-2 raz 4-3-3 i w sumie nie wiadomo to której Conte się przekonał bardziej.
Ja mam takie marzenia:
Kolarov, Astori, Sahin, Asamoah, A co do napadziora to powiem szczerze, że chyba każdego piłkarza przewijającego się w plotkach transferowych przywitałbym z radością, a więc: Cavani, Higuain, Suarez, Jovetić, Dzeko, Damiao
Ja mam takie marzenia:
Kolarov, Astori, Sahin, Asamoah, A co do napadziora to powiem szczerze, że chyba każdego piłkarza przewijającego się w plotkach transferowych przywitałbym z radością, a więc: Cavani, Higuain, Suarez, Jovetić, Dzeko, Damiao
>>FORZA JUVE<<
- annihilator1988
- Juventino
Ani Reto, ani, uchowaj Boże , Esti. Co to za pomocnik, który nie potrafi celnie dośrodkować ? Dla mnie Vargas byłby optymalnym rozwiązaniem, ale warunki są dwa:alina pisze: No więc właśnie. Niby Turcy chcą go kupić, ale z drugiej strony idealnie nadawałby się do 3-5-2. Esti wtedy oczywiście out.
a) Peruwiańczyk musi poddać się terapii odchudzającej,
b) Fiorentina musi wyrazić wolę sprzedaży swojego gracza, za mniej niż 8 mln euro.
- rufi8
- Juventino
http://transfery.info/52063,hatem-ben-a ... potentatow
Dla mnie to byłaby bomba. Prawą stronę mielibyśmy obsadzoną w 4-3-3 dużo lepiej niż teraz. Ben Arfa wraca do wysokiej dyspozycji. No ale równie dobrze może trafić do konkurencji lub pozostać w Newcastle.
Dla mnie to byłaby bomba. Prawą stronę mielibyśmy obsadzoną w 4-3-3 dużo lepiej niż teraz. Ben Arfa wraca do wysokiej dyspozycji. No ale równie dobrze może trafić do konkurencji lub pozostać w Newcastle.
- Łoles
- Juventino
W temacie Ben Arfy to wszystko zależy od ich miejsca w PL .
Jeżeli załapią się do Lm nie sądze żeby odszedł, w przypadku ich gry w LE to faktycznie może pokusić się o zmiane otoczenia - takei moje zdanie.
Jeżeli załapią się do Lm nie sądze żeby odszedł, w przypadku ich gry w LE to faktycznie może pokusić się o zmiane otoczenia - takei moje zdanie.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Dolce Vita
- Juventino
Jest jeszcze Dede z Vasco da Gamy. Też go z nami łączyli. W sumie najbardziej chyba właśnie jego bym u nas widział.bramek pisze: Obrona: Tutaj jest wielka niewiadoma od Astoriego do Bochettiego. Chyba tutaj najbardziej nie mamy pomysłu kim wzmocnić
Ramirez raczej na bank trafi do Liverpoolu. Dalglish się na niego napalił.bramek pisze: Ucichło ostatnio, a szkoda o Ramirezie
Piszesz o Shaqirim? Jeśli tak to Cię rozczaruję - dogadany z Bayernem i po sezonie trafia właśnie do nich. Swego czasu Nedved chciał go u nas, ale przyszedł Elia. :doh:bramek pisze:ew. o tym szwajcarze z Basel.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 16:24 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.
- rufi8
- Juventino
No i właśnie w tym upatruję naszej szansy, Newcastle ma coraz mniej szans na Ligę Mistrzów, została ostatnia kolejka do rozegrania i sądzę, że Tottenham nie da sobie wydrzeć czwartego miejsca. No ale zobaczymy. Tak czy siak Ben Arfa byłby ciekawą opcją i raczej tańszą od Joveticia, który zresztą woli grać z lewej strony.
- Dolce Vita
- Juventino
Ben Arfa? W tej chwili ma super formę, ale ma problemy z kontuzjami...Sam nie wiem. W Newcastle dostał ogromny kredyt zaufania bo wykupili go mimo kontuzji z Marsylii, która spisała go na straty. Jestem sceptyczny, a z Newcastle wolałbym Dembę Ba.
- pablo1503
- Juventino
A co sądzisz o Mosesie z Wigan?Dolce Vita pisze:Ben Arfa? W tej chwili ma super formę, ale ma problemy z kontuzjami...Sam nie wiem. W Newcastle dostał ogromny kredyt zaufania bo wykupili go mimo kontuzji z Marsylii, która spisała go na straty. Jestem sceptyczny, a z Newcastle wolałbym Dembę Ba.
Facet ma bajeczną technikę, wkręca najlepszych obrońców w ziemię.

- Dolce Vita
- Juventino
Szczerze powiem, że średnio widzę Anglików w Serie A choć Moses to nie rodowity Angol bo urodził się w Nigerii. Ma chłopak talent, ale czy dałby radę w Juve? Elia też miał opinię świetnego technika, który wkręcał obrońców w ziemie