Mercato (2012-2014)
- FlooZwT
- Juventino
Noo to tak zaczynamy marsz po Ligę Mistrzów ;]
Potrzebny nam jeden z dwójki - Cavani/Van Persie. Do tego młody dobry napastnik, bardzo bym chciał zobaczyć w Juve Immobile, a jak nie to Damiao albo nawet Lewandowski, oczywiście Del Piero zostaje ;]. Do pomocy kogoś na skrzydło, Giovinco nadaje się, zostawić Elie i nie wiem kto jeszcze, na pewno ktoś się znajdzie w lato. Na środek Raul Meireles albo Lass Diarra, jeszcze Verratti i gitara. Jeden jakiś obrońca na środek i lewy obrońca marzy mi się Cissokho i LM nadchodzimy!!!!!! Jeszcze lepsi niż wcześniej!!! To było by piękne
FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potrzebny nam jeden z dwójki - Cavani/Van Persie. Do tego młody dobry napastnik, bardzo bym chciał zobaczyć w Juve Immobile, a jak nie to Damiao albo nawet Lewandowski, oczywiście Del Piero zostaje ;]. Do pomocy kogoś na skrzydło, Giovinco nadaje się, zostawić Elie i nie wiem kto jeszcze, na pewno ktoś się znajdzie w lato. Na środek Raul Meireles albo Lass Diarra, jeszcze Verratti i gitara. Jeden jakiś obrońca na środek i lewy obrońca marzy mi się Cissokho i LM nadchodzimy!!!!!! Jeszcze lepsi niż wcześniej!!! To było by piękne

FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!!!!!!!!!!!!
FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!
- Dolce Vita
- Juventino
Uwielbiam Del Piero, ale po co ciągle iść w zaparte skoro fakty wskazują na coś innego? Alex odejdzie i nic na to nie poradzimy... Trzeba żyć dalej. Jak dla mnie zamiast szukać kogoś i wydawać zbędnie pieniądze lepiej brać Immobile i dawać mu szansę. Mogą być z niego ludzie. Robertowi radzę pozostać w BVB i potwierdzić w kolejnym sezonie klasę, a szansę na to mieć będzie bo Klopp go uwielbia i będzie na niego stawiał.
- bendzamin
- Redaktor
Nie wiem szczerze mowiac, czemu Was tak dziwi to, ze Buffon mogl odejsc. Mowilo sie o tym swojego czasu calkiem sporo, a dwa siodme miejsca z rzedu byly dla niego z pewnoscia wielkim upokorzeniem. Wielkie dzieki dla Conte, ze go zatrzymal i pozwolil mu wrocic na szczyt.
Wiesc o Melo, rzeczywiscie, troche dziwna. Jego cieszynki pozwalaly sadzic, ze jest dobrym duchem druzyny i postacia raczej lubiana.
A tym calym Zieglerem sie nie ma chyba co przejmowac, przyszedl za darmo, wiec na jego transferze na pewno nie stracimy, a nikt mnie w tym momencie nie przekona, ze zna sie lepiej niz Conte
Odejscie Del Piero cholernie zaboli, ale jest tez druga strona medalu - odejdzie w blasku chwaly, z jednym lub dwoma trofeami, w ktore mial swoj wklad. Lepsze to, niz gdyby - hipotetycznie zakladajac
a) odszedl po sezonie, w ktorym zajmujemy 7. miejsce
b) odszedl po sezonie, w ktorym nie sprawiamy zawodu, ale on siedzi caly czas na lawce i nie zdobywa nawet gola
Wiesc o Melo, rzeczywiscie, troche dziwna. Jego cieszynki pozwalaly sadzic, ze jest dobrym duchem druzyny i postacia raczej lubiana.
A tym calym Zieglerem sie nie ma chyba co przejmowac, przyszedl za darmo, wiec na jego transferze na pewno nie stracimy, a nikt mnie w tym momencie nie przekona, ze zna sie lepiej niz Conte

Odejscie Del Piero cholernie zaboli, ale jest tez druga strona medalu - odejdzie w blasku chwaly, z jednym lub dwoma trofeami, w ktore mial swoj wklad. Lepsze to, niz gdyby - hipotetycznie zakladajac
b) odszedl po sezonie, w ktorym nie sprawiamy zawodu, ale on siedzi caly czas na lawce i nie zdobywa nawet gola
- vieira4
- Juventino
Wiesz może coś o tym Curva Nord? Jego informacje często są ciekawe, jednak skąd on to wie? Teraz na przyklad pisze jakie żarty robi sobie z kolegów Pepe- czy to jakiś członek sztabu ? :lol:jakku1 pisze:Zrodlo jest to samo, co zawsze ; ) Nie chce po raz setny tego wyjasniac...
Informacjami o Zieglerze sam jestem zdziwiony, bo przed sezonem ogladalem mecz Szwajcarii z Anglia, gdzie grali Ziegler, Lichtsteiner i Inler. Ziegler wydawal mi sie wtedy pewniakiem do pierwszego skladu Juve, bo zagral po prostu swietnie, kompletnie wylaczajac z gry Walcotta.
Co do Pazienzy to pamietam, ze juz podobne plotki byly pare miesiecy temu. On nie chcial podobno wiecznie grzac lawy, a szans na gre w pierwszej 11 nie mial zadnych, dlatego poprosil o przeprowadzke do Udinese. Nie wiem czy bedzie chcial wrocic do Juve i walczyc o sklad, mozliwe, ze tak bedzie.
Co do Melo to zahor wszystko napisal
- Zawidowianin
- Juventino
O Melo wypowiedział się Ferrara, już po trenerskiej przygodzie w Juventusie. Powiedział mianowicie, że Brazylijczyk jest bardzo wyniosłym typem. Vidal wydaje się byc jego przeciwieństwem, mniej pajacowania (choc cieszynki z Pepe czy Bonuccim godne zapamiętania
) a więcej etyki pracy na boisku (jakkolwiek by to nie brzmiało)

onliforpipul
- Bartek88
- Juventino
Melo i Vidal to dwie rozne charakterystyki pilkarskie, wiec nie ma co ich porownywa. Melo to pilkarz, ktory ma odbierac pilke w pomocy i rozbijac ataki przeciwnika, co robil doskonale, za co przez wielu byl niedoceniany - ma wlasnie do tego psychiczne i fizyczne predyspozycje, a Vidal to maratonczyk, biega, strzela, odbiera, ale jego zadaniem nigdy nie bylo bycie murem i rozbijanie kontr.Zawidowianin pisze:O Melo wypowiedział się Ferrara, już po trenerskiej przygodzie w Juventusie. Powiedział mianowicie, że Brazylijczyk jest bardzo wyniosłym typem. Vidal wydaje się byc jego przeciwieństwem, mniej pajacowania (choc cieszynki z Pepe czy Bonuccim godne zapamiętania) a więcej etyki pracy na boisku (jakkolwiek by to nie brzmiało)
- RuffNovvy
- Juventino
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucas_Rodr ... a_da_Silva moje marzenie , wcześniejsze się sprawdziły (Thuram i Diego)
- Capitan
- Juventino
O ewentualnym odejściu Alexa nie chcę pisać. Nie chcę nawet sugerować, że powinien to zrobić lub nie. To powinna być tylko i wyłącznie jego decyzja.bendzamin pisze:Odejscie Del Piero cholernie zaboli, ale jest tez druga strona medalu - odejdzie w blasku chwaly, z jednym lub dwoma trofeami, w ktore mial swoj wklad. Lepsze to, niz gdyby - hipotetycznie zakladajac
Przypomnę jedynie historie 2 wielkich piłkarzy - Fernando Hierro i Didier Deschamps, oboje rocznik 68. Pierwszy kończył karierę w Realu po sezonie, w którym był mocno i wg mnie słusznie krytykowany. Miał wtedy 35 lat i brakowało mu szybkości i kondycji. Później jeszcze przez 2 lata błąkał się po Katarze i Boltonie, gdzie jednak większość sezonu przesiedział na ławce. Drugi, jak wiemy, skończył karierę w Valencii 2001 roku, w wieku 33 lat, trochę niespodziewanie, rok po mistrzostwie europy, wciąż jednak w chwale zwycięstwa.
- Mate.G
- Juventino
Ja mówię dla Hulka nie.logatus pisze:Ciekawie czy jest możliwe wyciągnięcie Hulka z FC Porto?
Idealna okazja aby ściągnąć Cavaniego, Napoli nie ma LM więc ta trójka na pewno się rozsypie.
Panie Marotta masz proste zadanie Cavani+Gio. I każdy będzie happy

- Capitan
- Juventino
A odnośnie transferów, to na wg mnie najpilniejszą sprawą jest rasowy napastnik. Ktoś pokroju Davida Trezeguet, dla którego 15-20 goli w sezonie jest realnym celem. Może właśnie Cavani lub van Persie.
Patrząc na aktualną listą strzelców seria A, trudno uwierzyć, że to Juve jest mistrzem.
Patrząc na aktualną listą strzelców seria A, trudno uwierzyć, że to Juve jest mistrzem.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Potrzebujemy wzmocnień w każdej formacji. Przynajmniej: dwóch obrońców, pomocnika i dwóch napadziorów. Zestaw Nesta-Armero-Asamoah-Giovinco-Cavani byłby z pewnością mega wzmocnieniem. Nie chcę dykutować o realnych szansach na sprowadzenie wymienionej piątki - chodzi mi raczej o charakterystykę i poziom sportowy.
Do Zieglera raczej nigdy nie byłem przekonany, ale żeby aż tak dyskredytować jego umiejętności defensywne? Myślałem raczej, że fizycznie nie nadążał...
PS. Ktoś wie dlaczego na transfermarkcie nasze szanse na Pogbę skoczyły o ponad 30%? Jakieś niusy?
Do Zieglera raczej nigdy nie byłem przekonany, ale żeby aż tak dyskredytować jego umiejętności defensywne? Myślałem raczej, że fizycznie nie nadążał...
PS. Ktoś wie dlaczego na transfermarkcie nasze szanse na Pogbę skoczyły o ponad 30%? Jakieś niusy?
- D-Rose
- Juventino
Mudzina ponoc ogłosila pisemnie jakiemus dyrektorkowi w United, ze zaakceptowała kontrakt w Juventusie.yanquez pisze:PS. Ktoś wie dlaczego na transfermarkcie nasze szanse na Pogbę skoczyły o ponad 30%? Jakieś niusy?
http://manusite.pl/?co=aktualnosci&id=32804Paul Pogba postanowił podpisać kontrakt z Juventusem, tym samym odrzucił nową umowę proponowaną mu przez Manchester United.
Decyzja młodego pomocnika została przekazana pisemnie Davidowi Gillowi przez jego agenta, Mino Raiolę. Nie doszło do bezpośredniego kontaktu pomiędzy Pogbą a Sir Aleksem Fergusonem.
Od kilku miesięcy trwały negocjacje nad nową umową dla Francuza, który chciał zarabiać prawie 20 tysięcy funtów tygodniowo, na co nie mógł się zgodzić Manchester United.
Jednak niedawno agent zawodnika doszedł do porozumienia z United, i nowy kontrakt czekał na Pogbę, który ostatecznie zdecydował się go nie podpisywać.
Pogba zagwarantował sobie zarobki rzędu miliona euro za sezon, a Raiola za doprowadzenie do transferu ma uzyskać 2 miliony euro.
W związku z przenosinami Pogby do Włoch, Sir Alex Ferguson postanowił, że Francuz nie będzie mógł trenować z pierwszą drużyną a także z zespołem rezerw. 19-latkowi pozostaną jedynie treningi indywidualne.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Raiola nakłonił Pogbę, żeby ten odszedł z ManUtd mającego problemy w środku pola do Juventusu, w którym żaden zmienniki MVP sobie nie pogra więcej niż 5 meczów w sezonie.
Ma facet talent, trzeba przyznać
Ma facet talent, trzeba przyznać

- Virgil
- Juventino
Ja myślę że czynnikiem bardzo determinującym nasze mercato będzie formacja
do 3-5-2 potrzeba trochę innych zawodników niż do 4-3-3 mimo licznych podobieństw między taktykami. Głównie chodzi o o pozycję prawego skrzydłowego ataku. W 4-3-3 to jest nasza największa luka, o ile Vucinic może nie rozwalił systemu w przekroju całego sezonu był to dobry transfer , nie bardzo dobry ale dobry. Tylko jeżeli byśmy kupili stricte ofensywnego gracza i snajpera to co jak byśmy grali 3-5-2 ? ławka ? Trochę bez sensu. Szybkie pytanie do osób znających tego zawodnika czy Destro może grać na prawej stronie ataku ?
Do 3-5-2 potrzebujemy też bardzo klasowego obrońcy do środka, gdyż Bonucci-Barzargli-Chellini + jedynie Caceres (który może być potrzebny na innej pozycji) to zdecydowanie za mało. A wręcz potrzebnych by było dwóch obrońców. Przy 3-5-2 nie spodziewałbym się też zakupu lewego obrońcy - tam jest De Ceglie, Padoin, grał też nam Giac itd wątpię w zakup kogoś na tamtą pozycję. Są pilniejsze potrzeby.
A myślę że skład trzeba budować tak aby Conte mógł nadal zmieniać te taktyki gdyż daje to fajne efekty( np. mecz z Interem).
Trzeba jednak zrobić mało rewolucję w klubie a transfery ograniczyć do 2 gwiazd i 2 uzupełnień jak to widzę tak.
Obrona
Tutaj trzeba moim zdaniem zakupić kogoś solidnego. Mi się marzy Hummels, gdyż uzupełnienie składu to moim zdaniem za mało trzeba wzmocnić tą formację i kupić kogoś kto będzie konkurencją dla każdego z naszych stoperów. Jakiś pogodzony z tą rolą ławkowicz to za mało. Na prawej i lewej stronie jesteś obstawieni. Więc jeden transfer byłby wystarczający
Pomoc
Też widzę tu tylko jedno wzmocnienie ktoś na ławkę ale jako 4 środkowy pomocnik już teraz o odpowiednim poziomie - Asmoah wydaje się być idealny. Do tego niestety trzeba się pożegnać z Maronne (wypożyczenie czy coś) , Estim bo są zbędni.
Atak
Na pewno w tej formacji szykuje się rewolucje, szczerze to ja byłem tylko zadowolony z postawy Vucinica ( i tylko dlatego że ostatnio był w świetnej formie bo miał wcześniej też serię b. słabych wręcz żenujących występów). Del Piero odchodzi to raczej pewne :płaczę: a ani z Quagliarelli ani z Matriego nie byłem zadowolony. Myślę że jeżeli Marotta dogada się z Romą w kwestii niższej ceny i z zawodnikiem w sprawie kontraktu to Boriello zostanie z nami jako rezerwowy.
Ktoś z dwójki Matri-Quag odejdzie jeżeli nie dwóch.
Tutaj pojawia się dużo nazwisk i trudno ocenić które są realne, a które nie gdyż zamieszanie na rynku jeżeli chodzi o nachodzące mercato będzie w Europie dużo, dlatego może to są pobożne życzenia ale ja to widzę tak :
-Cavani/Dzeko + Giovinco+ew. Destro (jeżeli ten może grać na prawej stronie ataku i tylko pod takim warunkiem) i out Quagliarella, Matri/Boriello, Krasic, Elja
Wtedy w ataku byśmy zostali z Vucinicem, nowym snajperem(to musi być priorytet uwielbiam Jovetica ale mając wybór między nim a snajperem jak Dzeko czy Cavani serce musi ustąpić rozumowi po prostu Juve jest potrzebny snajper a nie sądzę aby Jo-jo mógł z powodzeniem grać ustawiony jako "9"). , rezerwowym snajperem(Matri/Boriello) i Giovinco z Destro. ewentualnie sam Destro jeżeli Gio się gdzieś wypchnie za dużą kasę. Tylko
Vucinic MUSI MUSI mieć kogoś kto będzie z nim rywalizował o miejsce w składzie dlatego Gio byłby idealny.
Podsumowując ja widzę to to tak
- bardzo solidny obrońca na środek
- rezerwowy solidny środkowy pomocnik, tylko obawiam się czy Marotta nie wykombinował sobie że będzie z Conte tego Pogbę wpuszczał do składu i że ma Padoin, Giaca itd którzy od biedy tam grali i wcale nie sprowadzimy nikogo już.
- 2-3 zmiany w ataku w tym jedna gwiazda.
do 3-5-2 potrzeba trochę innych zawodników niż do 4-3-3 mimo licznych podobieństw między taktykami. Głównie chodzi o o pozycję prawego skrzydłowego ataku. W 4-3-3 to jest nasza największa luka, o ile Vucinic może nie rozwalił systemu w przekroju całego sezonu był to dobry transfer , nie bardzo dobry ale dobry. Tylko jeżeli byśmy kupili stricte ofensywnego gracza i snajpera to co jak byśmy grali 3-5-2 ? ławka ? Trochę bez sensu. Szybkie pytanie do osób znających tego zawodnika czy Destro może grać na prawej stronie ataku ?
Do 3-5-2 potrzebujemy też bardzo klasowego obrońcy do środka, gdyż Bonucci-Barzargli-Chellini + jedynie Caceres (który może być potrzebny na innej pozycji) to zdecydowanie za mało. A wręcz potrzebnych by było dwóch obrońców. Przy 3-5-2 nie spodziewałbym się też zakupu lewego obrońcy - tam jest De Ceglie, Padoin, grał też nam Giac itd wątpię w zakup kogoś na tamtą pozycję. Są pilniejsze potrzeby.
A myślę że skład trzeba budować tak aby Conte mógł nadal zmieniać te taktyki gdyż daje to fajne efekty( np. mecz z Interem).
Trzeba jednak zrobić mało rewolucję w klubie a transfery ograniczyć do 2 gwiazd i 2 uzupełnień jak to widzę tak.
Obrona
Tutaj trzeba moim zdaniem zakupić kogoś solidnego. Mi się marzy Hummels, gdyż uzupełnienie składu to moim zdaniem za mało trzeba wzmocnić tą formację i kupić kogoś kto będzie konkurencją dla każdego z naszych stoperów. Jakiś pogodzony z tą rolą ławkowicz to za mało. Na prawej i lewej stronie jesteś obstawieni. Więc jeden transfer byłby wystarczający
Pomoc
Też widzę tu tylko jedno wzmocnienie ktoś na ławkę ale jako 4 środkowy pomocnik już teraz o odpowiednim poziomie - Asmoah wydaje się być idealny. Do tego niestety trzeba się pożegnać z Maronne (wypożyczenie czy coś) , Estim bo są zbędni.
Atak
Na pewno w tej formacji szykuje się rewolucje, szczerze to ja byłem tylko zadowolony z postawy Vucinica ( i tylko dlatego że ostatnio był w świetnej formie bo miał wcześniej też serię b. słabych wręcz żenujących występów). Del Piero odchodzi to raczej pewne :płaczę: a ani z Quagliarelli ani z Matriego nie byłem zadowolony. Myślę że jeżeli Marotta dogada się z Romą w kwestii niższej ceny i z zawodnikiem w sprawie kontraktu to Boriello zostanie z nami jako rezerwowy.
Ktoś z dwójki Matri-Quag odejdzie jeżeli nie dwóch.
Tutaj pojawia się dużo nazwisk i trudno ocenić które są realne, a które nie gdyż zamieszanie na rynku jeżeli chodzi o nachodzące mercato będzie w Europie dużo, dlatego może to są pobożne życzenia ale ja to widzę tak :
-Cavani/Dzeko + Giovinco+ew. Destro (jeżeli ten może grać na prawej stronie ataku i tylko pod takim warunkiem) i out Quagliarella, Matri/Boriello, Krasic, Elja
Wtedy w ataku byśmy zostali z Vucinicem, nowym snajperem(to musi być priorytet uwielbiam Jovetica ale mając wybór między nim a snajperem jak Dzeko czy Cavani serce musi ustąpić rozumowi po prostu Juve jest potrzebny snajper a nie sądzę aby Jo-jo mógł z powodzeniem grać ustawiony jako "9"). , rezerwowym snajperem(Matri/Boriello) i Giovinco z Destro. ewentualnie sam Destro jeżeli Gio się gdzieś wypchnie za dużą kasę. Tylko

Podsumowując ja widzę to to tak
- bardzo solidny obrońca na środek
- rezerwowy solidny środkowy pomocnik, tylko obawiam się czy Marotta nie wykombinował sobie że będzie z Conte tego Pogbę wpuszczał do składu i że ma Padoin, Giaca itd którzy od biedy tam grali i wcale nie sprowadzimy nikogo już.
- 2-3 zmiany w ataku w tym jedna gwiazda.