Mercato (2012-2014)
- Vimes
- Juventino
- pan Zambrotta
- Juventino
a jakieś źródła do tego? Bo w bajkę o Zieglerze ciężko mi uwierzyć.
że niby Marotta sam sprowadzał Szwajcara, zna go na wylot z Sampdorii, przychodzi Conte na trening i z innymi asystentami stwierdza, że jeden z najlepszych lewych obrońców ligi tak naprawdę nie umie grać ?
że niby Marotta sam sprowadzał Szwajcara, zna go na wylot z Sampdorii, przychodzi Conte na trening i z innymi asystentami stwierdza, że jeden z najlepszych lewych obrońców ligi tak naprawdę nie umie grać ?

- zahor
- Juventino
Ale czy przekreśla go to w 3-5-2? Nawet jako tego zmiennika/gracza do rotacji? Bo do przodu grać chyba umie dobrze. No bo nie sądzę żeby bronił aż tak źle, żeby nawet takiej roli nie mógł pełnić.jakku1 pisze: - Ziegler odszedl, bo kompletnie nie potrafil grac w obronie. Po pierwszych dniach zgrupowania caly sztab szkoleniowy byl w wielkim szoku, jakie braki jesli chodzi o defensywe ma Szwajcar.
Trochę to dziwne. Przed sezonem nie mógł przecież liczyć na regularną grę. Ba, powiedziałbym że jego pozycja się wręcz poprawiła, bo stał się nagle jedynym nominalnym rezerwowym środkowym pomocnikiem przy trzyosobowym środku pola. Chyba że jest jasnowidzem i przewidział że nie będziemy mieć żadnych kontuzjijakku1 pisze: - Pazienza sam chcial odejsc. Po prostu poszlismy mu na reke.
jakku1 pisze:- Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.
Nie lubili niepokonanego tytana? Bohatera zeszłego sezonu? Najlepszego defensywnego pomocnika w Italii? Pewnie z zawiści.
- Castiel
- Juventino
Z tego co pamiętam to Ziegler był znany z ofensywnego usposobienia. Kto go tam wie w sumie...ważne żeby na De Ceglie nie poprzestać i ściągnąć porządnego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Armero. O nim nie można powiedzieć, że jest za słaby albo że coś tam...jest świetny.pan Zambrotta pisze:a jakieś źródła do tego? Bo w bajkę o Zieglerze ciężko mi uwierzyć.
Wracając jeszcze do Zieglera...pewnie po prostu na treningach mijali go jak chcieli i Conte powiedział, że z tego nic nie będzie i odszedł.
- jakku1
- Juventino
Zrodlo jest to samo, co zawsze ; ) Nie chce po raz setny tego wyjasniac...
Informacjami o Zieglerze sam jestem zdziwiony, bo przed sezonem ogladalem mecz Szwajcarii z Anglia, gdzie grali Ziegler, Lichtsteiner i Inler. Ziegler wydawal mi sie wtedy pewniakiem do pierwszego skladu Juve, bo zagral po prostu swietnie, kompletnie wylaczajac z gry Walcotta.
Co do Pazienzy to pamietam, ze juz podobne plotki byly pare miesiecy temu. On nie chcial podobno wiecznie grzac lawy, a szans na gre w pierwszej 11 nie mial zadnych, dlatego poprosil o przeprowadzke do Udinese. Nie wiem czy bedzie chcial wrocic do Juve i walczyc o sklad, mozliwe, ze tak bedzie.
Co do Melo to zahor wszystko napisal
Informacjami o Zieglerze sam jestem zdziwiony, bo przed sezonem ogladalem mecz Szwajcarii z Anglia, gdzie grali Ziegler, Lichtsteiner i Inler. Ziegler wydawal mi sie wtedy pewniakiem do pierwszego skladu Juve, bo zagral po prostu swietnie, kompletnie wylaczajac z gry Walcotta.
Co do Pazienzy to pamietam, ze juz podobne plotki byly pare miesiecy temu. On nie chcial podobno wiecznie grzac lawy, a szans na gre w pierwszej 11 nie mial zadnych, dlatego poprosil o przeprowadzke do Udinese. Nie wiem czy bedzie chcial wrocic do Juve i walczyc o sklad, mozliwe, ze tak bedzie.
Co do Melo to zahor wszystko napisal

- ewerthon
- Juventino
Mógłbyś dać do tego źródło? Będę miał kolejny powód by śmiać się z Pluto, a kocham to robić :-Djakku1 pisze: - Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.
Melo to najlepszy środkowy pomocnik świata, strzelił mnóstwo goli w tym sezonie w czołowej europejskiej lidze, Vidal może mu czyścić buty. Kolejna nieudana decyzja Marotty. Giuseppe out!
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Cholera wie, moze pierdzi w nocy, i nie daje spac kolegom z pokoju? Moze na treningach wozi sie, kim to on jaśnie pan piłkarz niepokonany tytan nie jest? Może z kolei siedzi cicho jak mysz pod miotla, i sie nie integruje w zaden sposob? Procenty to tylko procenty, jest klamstwo, wielkie klamstwo, i statystyka - jak to powiedzial pewien madry czlowiek - tak samo, w Juventusie mogli go nie lubic, gdzie indziej lubic. Moj kolega w LO trafil na klase, w ktorej -mimo ze nic takiego nie robil, lubily go tylko 3 osoby, reszta nadawanie za plecami, hejterstwo, czasem - rzadko - obelgi wprost. Ja z kolei, na studiach (juz zreszta olanychjakku1 pisze: Co do Melo to zahor wszystko napisal

A co do Zieglera, jedno krotkie slowo - szok.
Ale ogolnie jakku, good work

lubie Twoje ploteczki transferowe, a kilka ostatnich "infos" (tych o Melo, Zieglerze i Pazienzii a takze Buffonie, to naprawde interesujacy stuff ! dawaj wiecej !!)
BESTER MANN, BESTEEER !

- Dolce Vita
- Juventino
To czemu był pewnym punktem w Sampie? Tam nie poznali się na jego ogromnych brakach? W Turcji też? Nie zaprzeczam temu co piszesz, po prostu mnie to zastanawia. I w Anglii też wcześniej grał. Cóż, wiem jednak, że Conte wie co robi i skoro chciał go oddać to musiał mieć powód.jakku1 pisze: - Ziegler odszedl, bo kompletnie nie potrafil grac w obronie. Po pierwszych dniach zgrupowania caly sztab szkoleniowy byl w wielkim szoku, jakie braki jesli chodzi o defensywe ma Szwajcar.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 23:22 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
Możliwe...Del Piero przecież ciągle gadał (pewnie dalej gada jak oszalały) przez telefon tak, że Di Livio znienawidził to urządzenie...Dobry Mudżyn pisze: Cholera wie, moze pierdzi w nocy, i nie daje spac kolegom z pokoju?
Różne przypadki chodzą po ludziach. Melo był palantem na boisku i wieść, że jest taki sam poza nim nie jest wielkim zaskoczeniem, ale ta o Reto - wow.
- pablo1503
- Juventino
Zawsze myślałem, że Melo to taki 'swój chłop'. Rozrywkowy, jajcarski... Zaskoczeni.jakku1 pisze:- Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.
Po pierwsze - pewne źródło?jakku1 pisze:- Buffon byl na skraju odejscia z klubu, ale Conte go przekonal do tego, aby pozostal.
Po drugie - jaki miałby być powód?
Po trzecie - zszokowałeś mnie tą informacją :shock:

- zahor
- Juventino
Myślę że to mogło mieć jakiś związek z depresją z którą się zmagał i o której powszechnie wiadomo.pablo1503 pisze:Po pierwsze - pewne źródło?jakku1 pisze:- Buffon byl na skraju odejscia z klubu, ale Conte go przekonal do tego, aby pozostal.
Po trzecie - zszokowałeś mnie tą informacją :shock:
Wiesz co, na podobnej zasadzie dopiero jak Taiwo przyszedł do Milanu to okazało się że nie umie bronić, a przynajmniej nie tak jak wymagał od niego trener.Dolce Vita pisze: To czemu był pewnym punktem w Sampie? Tam nie poznali się na jego ogromnych brakach? W Turcji też? Nie zaprzeczam temu co piszesz, po prostu mnie to zastanawia. I w Anglii też wcześniej grał. Cóż, wiem jednak, że Conte wie co robi i skoro chciał go oddać to musiał mieć powód.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
zahor pisze:Myślę że to mogło mieć jakiś związek z depresją z którą się zmagał i o której powszechnie wiadomo.pablo1503 pisze:Po pierwsze - pewne źródło?jakku1 pisze:- Buffon byl na skraju odejscia z klubu, ale Conte go przekonal do tego, aby pozostal.
Po trzecie - zszokowałeś mnie tą informacją :shock:Wiesz co, na podobnej zasadzie dopiero jak Taiwo przyszedł do Milanu to okazało się że nie umie bronić, a przynajmniej nie tak jak wymagał od niego trener.Dolce Vita pisze: To czemu był pewnym punktem w Sampie? Tam nie poznali się na jego ogromnych brakach? W Turcji też? Nie zaprzeczam temu co piszesz, po prostu mnie to zastanawia. I w Anglii też wcześniej grał. Cóż, wiem jednak, że Conte wie co robi i skoro chciał go oddać to musiał mieć powód.
W sumie ma to sens Zahorze. Lepsi niz Taiwo czy Ziegler nie dawali sobie rady we Wloszech - chociazby Quaresma, ktory wczesniej w Porto (nie mowie tylko o ogorkach z ligi port.) osmieszal na skrzydle bocznych obroncow klasy swiatowej czy Mendieta - profesor w Valencii. ALE jest jedno ALE. Taiwo jak i Ci 2 - jak i wielu innych zmienialo ligę, i otoczenie. Ziegler z kolei, gral we Wloszech juz sporo, i gral DOBRZE. Wiadomo, zarowno oczekiwania, jak i metody treningowe jak i wiele, wiele innych rzeczy, zapewne sa inne w Sampie, jak i Juve, ale cholera...az tak?

BESTER MANN, BESTEEER !

- Dolce Vita
- Juventino
Z Taiwo też było wielkie zaskoczenie. Absolutny pewniak u Deschampsa w Marsylii, uważany za jednego z najlepszych lewych obrońców w Europie, a w Milanie coś takiego... Nawet sami milaniści byli zachwyceni tym ruchem transferowym. Chyba kwestia aklimatyzacji w danej lidze. Jak on sobie radzi w QPR? Wie ktoś? Zdarza mi się oglądać Premier League, ale mecze QPR akurat nie bardzo. Swoją drogą w Anglii niezłe jajca - mistrz kraju z 95 roku spada z ligi, a farciarze z Wigan jednak nie