Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 22:57

jakku1 pisze:Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo.
Jakku1 jestem tym bardziej zaskoczony niż brakami w defensywie Zieglera. Wydawało mi się, że Melo to wariat tylko na boisku, a poza nim dusza człowiek. Ciekawe czego jeszcze się dowiemy.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 22:58

a jakieś źródła do tego? Bo w bajkę o Zieglerze ciężko mi uwierzyć.
że niby Marotta sam sprowadzał Szwajcara, zna go na wylot z Sampdorii, przychodzi Conte na trening i z innymi asystentami stwierdza, że jeden z najlepszych lewych obrońców ligi tak naprawdę nie umie grać ? Obrazek

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:02

jakku1 pisze: - Ziegler odszedl, bo kompletnie nie potrafil grac w obronie. Po pierwszych dniach zgrupowania caly sztab szkoleniowy byl w wielkim szoku, jakie braki jesli chodzi o defensywe ma Szwajcar.
Ale czy przekreśla go to w 3-5-2? Nawet jako tego zmiennika/gracza do rotacji? Bo do przodu grać chyba umie dobrze. No bo nie sądzę żeby bronił aż tak źle, żeby nawet takiej roli nie mógł pełnić.
jakku1 pisze: - Pazienza sam chcial odejsc. Po prostu poszlismy mu na reke.
Trochę to dziwne. Przed sezonem nie mógł przecież liczyć na regularną grę. Ba, powiedziałbym że jego pozycja się wręcz poprawiła, bo stał się nagle jedynym nominalnym rezerwowym środkowym pomocnikiem przy trzyosobowym środku pola. Chyba że jest jasnowidzem i przewidział że nie będziemy mieć żadnych kontuzji:smile:
jakku1 pisze:- Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.

Nie lubili niepokonanego tytana? Bohatera zeszłego sezonu? Najlepszego defensywnego pomocnika w Italii? Pewnie z zawiści.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:04

To z Zieglerem jakiś kit. Podobnie jak z Pazienzą, który mógł odejść definitywnie ale wybrał wypożyczenie bo latem chce znów powalczyć o uznanie Conte (potwierdzone info przez agenta).

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:04

pan Zambrotta pisze:a jakieś źródła do tego? Bo w bajkę o Zieglerze ciężko mi uwierzyć.
że niby Marotta sam sprowadzał Szwajcara, zna go na wylot z Sampdorii, przychodzi Conte na trening i z innymi asystentami stwierdza, że jeden z najlepszych lewych obrońców ligi tak naprawdę nie umie grać ? Obrazek
Z tego co pamiętam to Ziegler był znany z ofensywnego usposobienia. Kto go tam wie w sumie...ważne żeby na De Ceglie nie poprzestać i ściągnąć porządnego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Armero. O nim nie można powiedzieć, że jest za słaby albo że coś tam...jest świetny.
Wracając jeszcze do Zieglera...pewnie po prostu na treningach mijali go jak chcieli i Conte powiedział, że z tego nic nie będzie i odszedł.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:10

Zrodlo jest to samo, co zawsze ; ) Nie chce po raz setny tego wyjasniac...

Informacjami o Zieglerze sam jestem zdziwiony, bo przed sezonem ogladalem mecz Szwajcarii z Anglia, gdzie grali Ziegler, Lichtsteiner i Inler. Ziegler wydawal mi sie wtedy pewniakiem do pierwszego skladu Juve, bo zagral po prostu swietnie, kompletnie wylaczajac z gry Walcotta.

Co do Pazienzy to pamietam, ze juz podobne plotki byly pare miesiecy temu. On nie chcial podobno wiecznie grzac lawy, a szans na gre w pierwszej 11 nie mial zadnych, dlatego poprosil o przeprowadzke do Udinese. Nie wiem czy bedzie chcial wrocic do Juve i walczyc o sklad, mozliwe, ze tak bedzie.

Co do Melo to zahor wszystko napisal :D

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:14

jakku1 pisze: - Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.
Mógłbyś dać do tego źródło? Będę miał kolejny powód by śmiać się z Pluto, a kocham to robić :-D

Melo to najlepszy środkowy pomocnik świata, strzelił mnóstwo goli w tym sezonie w czołowej europejskiej lidze, Vidal może mu czyścić buty. Kolejna nieudana decyzja Marotty. Giuseppe out!

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:16

jakku1 pisze: Co do Melo to zahor wszystko napisal :D
Cholera wie, moze pierdzi w nocy, i nie daje spac kolegom z pokoju? Moze na treningach wozi sie, kim to on jaśnie pan piłkarz niepokonany tytan nie jest? Może z kolei siedzi cicho jak mysz pod miotla, i sie nie integruje w zaden sposob? Procenty to tylko procenty, jest klamstwo, wielkie klamstwo, i statystyka - jak to powiedzial pewien madry czlowiek - tak samo, w Juventusie mogli go nie lubic, gdzie indziej lubic. Moj kolega w LO trafil na klase, w ktorej -mimo ze nic takiego nie robil, lubily go tylko 3 osoby, reszta nadawanie za plecami, hejterstwo, czasem - rzadko - obelgi wprost. Ja z kolei, na studiach (juz zreszta olanych :whistle: ) w druga strone - trafilem na grupe ludzi z ktorych moze 4 osoby daly sie lubic. Nigdy nie wiesz w jakie towarzystwo trafisz. Wiec moze to i zawisc, moze faktycznie byl/jest jakis dziwny/inny, albo moze to wlasnie wiekszosc graczy stanowiacych Juventus jest ta "inna" ? :D (90% - wcale nie musieli to byc Alex, Gigi, Kielon i powiedzmy Marchisio - czyli gracze ktorych ubostwiamy badz bardzo lubimy za trwanie przy Juve dlugie lata ;) )

A co do Zieglera, jedno krotkie slowo - szok.

Ale ogolnie jakku, good work :ok:
lubie Twoje ploteczki transferowe, a kilka ostatnich "infos" (tych o Melo, Zieglerze i Pazienzii a takze Buffonie, to naprawde interesujacy stuff ! dawaj wiecej !!)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:21

jakku1 pisze: - Ziegler odszedl, bo kompletnie nie potrafil grac w obronie. Po pierwszych dniach zgrupowania caly sztab szkoleniowy byl w wielkim szoku, jakie braki jesli chodzi o defensywe ma Szwajcar.
To czemu był pewnym punktem w Sampie? Tam nie poznali się na jego ogromnych brakach? W Turcji też? Nie zaprzeczam temu co piszesz, po prostu mnie to zastanawia. I w Anglii też wcześniej grał. Cóż, wiem jednak, że Conte wie co robi i skoro chciał go oddać to musiał mieć powód.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 23:22 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:21

Dobry Mudżyn pisze: Cholera wie, moze pierdzi w nocy, i nie daje spac kolegom z pokoju?
Możliwe...Del Piero przecież ciągle gadał (pewnie dalej gada jak oszalały) przez telefon tak, że Di Livio znienawidził to urządzenie...
Różne przypadki chodzą po ludziach. Melo był palantem na boisku i wieść, że jest taki sam poza nim nie jest wielkim zaskoczeniem, ale ta o Reto - wow.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:28

jakku1 pisze:- Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.
Zawsze myślałem, że Melo to taki 'swój chłop'. Rozrywkowy, jajcarski... Zaskoczeni.
jakku1 pisze:- Buffon byl na skraju odejscia z klubu, ale Conte go przekonal do tego, aby pozostal.
Po pierwsze - pewne źródło?
Po drugie - jaki miałby być powód?
Po trzecie - zszokowałeś mnie tą informacją :shock:

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:33

pablo1503 pisze:
jakku1 pisze:- Buffon byl na skraju odejscia z klubu, ale Conte go przekonal do tego, aby pozostal.
Myślę że to mogło mieć jakiś związek z depresją z którą się zmagał i o której powszechnie wiadomo.
Dolce Vita pisze: To czemu był pewnym punktem w Sampie? Tam nie poznali się na jego ogromnych brakach? W Turcji też? Nie zaprzeczam temu co piszesz, po prostu mnie to zastanawia. I w Anglii też wcześniej grał. Cóż, wiem jednak, że Conte wie co robi i skoro chciał go oddać to musiał mieć powód.
Wiesz co, na podobnej zasadzie dopiero jak Taiwo przyszedł do Milanu to okazało się że nie umie bronić, a przynajmniej nie tak jak wymagał od niego trener.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:41

zahor pisze:
pablo1503 pisze:
Myślę że to mogło mieć jakiś związek z depresją z którą się zmagał i o której powszechnie wiadomo.
Dolce Vita pisze: To czemu był pewnym punktem w Sampie? Tam nie poznali się na jego ogromnych brakach? W Turcji też? Nie zaprzeczam temu co piszesz, po prostu mnie to zastanawia. I w Anglii też wcześniej grał. Cóż, wiem jednak, że Conte wie co robi i skoro chciał go oddać to musiał mieć powód.
Wiesz co, na podobnej zasadzie dopiero jak Taiwo przyszedł do Milanu to okazało się że nie umie bronić, a przynajmniej nie tak jak wymagał od niego trener.

W sumie ma to sens Zahorze. Lepsi niz Taiwo czy Ziegler nie dawali sobie rady we Wloszech - chociazby Quaresma, ktory wczesniej w Porto (nie mowie tylko o ogorkach z ligi port.) osmieszal na skrzydle bocznych obroncow klasy swiatowej czy Mendieta - profesor w Valencii. ALE jest jedno ALE. Taiwo jak i Ci 2 - jak i wielu innych zmienialo ligę, i otoczenie. Ziegler z kolei, gral we Wloszech juz sporo, i gral DOBRZE. Wiadomo, zarowno oczekiwania, jak i metody treningowe jak i wiele, wiele innych rzeczy, zapewne sa inne w Sampie, jak i Juve, ale cholera...az tak? :think:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:43

Z Taiwo też było wielkie zaskoczenie. Absolutny pewniak u Deschampsa w Marsylii, uważany za jednego z najlepszych lewych obrońców w Europie, a w Milanie coś takiego... Nawet sami milaniści byli zachwyceni tym ruchem transferowym. Chyba kwestia aklimatyzacji w danej lidze. Jak on sobie radzi w QPR? Wie ktoś? Zdarza mi się oglądać Premier League, ale mecze QPR akurat nie bardzo. Swoją drogą w Anglii niezłe jajca - mistrz kraju z 95 roku spada z ligi, a farciarze z Wigan jednak nie :prochno:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 23:51

Jakoś nie chce mi się wierzyć w te plotki o odejściu Buffona , już kilka razy było to wałkowane i zawsze zostawała zresztą kto go wie :P może chciał coś wygrać.

Zablokowany