Kontrakt Del Piero
- bendzamin
- Redaktor
No wlasnie, ale z drugiej strony - in blanco moglo chyba odnosic sie nie tylko do pensji, ale i do warunkow / dlugosci kontraktu.
W kazdym razie bardzo mi przykro, ze Juventus nie pozwoli spelnic czlowiekowi, ktory poswiecil mu wiekszosc swojego zycia marzenia, jakim jest zakonczenie kariery w tych barwach. Oby przynajmniej odszedl w chwale zwyciestwa i zostal pozegnany z klasa.
W kazdym razie bardzo mi przykro, ze Juventus nie pozwoli spelnic czlowiekowi, ktory poswiecil mu wiekszosc swojego zycia marzenia, jakim jest zakonczenie kariery w tych barwach. Oby przynajmniej odszedl w chwale zwyciestwa i zostal pozegnany z klasa.
- LordJuve
- Juventino
No i to jest kluczowa kwestia. Wydaje mi się, że gdyby było inaczej to wszystkim stronom zależałoby na oficjalnym oświadczeniu, że odejście Alexa to jego niezależna decyzja przy pełnym wsparciu ze strony klubu. Wtedy każdy mógłby przełknąć czarę goryczy i pogodzić się z decyzją Il Capitano.stahoo pisze:U nas narazie nie wiadomo jak jest, ale dużo zaczyna wskazywac na to, że to nie do końca decyzja Alexa...
Jeżeli jest inaczej to zarząd zasługuje na małe "piekło". Rozumiem budowanie nowej drużyny, ale Del Piero tak się nie traktuje: można krytykować jego grę, przydatność/jej brak dla drużyny, jego rolę na boisku itp. ale ta cała sytuacja to co innego.
Hm a nie wydaje Ci się, że po ostatnich wypowiedziach i przeprosinach Agnelliego z października ubr. wynika pewna obawa, powiedzmy, o problemach w komunikacji na linii zarząd - Del Piero? To nie pierwszy raz, wcześniej też bywało różnie, aczkolwiek jeżeli prezydent klubu wypowiada kwestię, która szokuje wszystkich a dzień później za nią przeprasza to chyba nie wszystko zostało dobrze przemyślane?white_wolv pisze:Tak mnie ostatnio oświeciło po którymś z newsów, przecież to Del Piero pierwszy powiedział/napisał o "swoim ostatnim kontrakcie 'in blanco' " i w tym kontekście deklaracja Agnelliego wygląda trochu inaczej..
Wydaje mi się, że zabrakło krótkiej dyskusji w 4 oczy między Agnellim i Del Piero: "Ale, więc jak to jest, chcesz z nami zostać czy to już rzeczywiście ostatni sezon?".
Nie ogarniam, ale jakie opinie pojawiają się na włoskich forach? Nie myślą o swego rodzaju petycji z wyrazami poparcia dla Alexa? Hm, będziemy tak czekać czy zrobimy coś? Z dwojga złego lepsze to niż petycja do TVP...
Srry, ale KTO dziś podpisuje kontrakt piłkarski in blanco? Dajcie spokój...już za sam ten gest klub powinien wystosować oficjalne zapytanie do Alexa, czy ten ŻYCZY sobie i chce dalej reprezentować barwy Juve. Do czego doszło?bendzamin pisze:No wlasnie, ale z drugiej strony - in blanco moglo chyba odnosic sie nie tylko do pensji, ale i do warunkow / dlugosci kontraktu.
- mati888
- Juventino
zaraz Ci wyskoczy baron albo ktoś o podobnych poglądach i napisze, że to była zagrywka typowo pod publikę. Żeby zamazać słabą formę, chciał czymś innym złapać kibiców za serca, a Alexowi nic od klubu się nie należy, a tak w ogóle, to za Capello powinien odejść :doh:LordJuve pisze:Srry, ale KTO dziś podpisuje kontrakt piłkarski in blanco? Dajcie spokój...już za sam ten gest klub powinien wystosować oficjalne zapytanie do Alexa, czy ten ŻYCZY sobie i chce dalej reprezentować barwy Juve. Do czego doszło?
petycja to ładny pomysł, ale jak ją im podrzucić? I właśnie - to, o co pytasz - czy we Włoszech nikt o tym nie pomyślał? Nie obserwuję włoskich forów, bo włoskiego znam tyle co nic, ale może ktoś coś takiego wypatrzył? Do tego, czy zarząd poruszy garstka (no, nawet niech te 3,000, na więcej bym nie liczył) kibiców z Polski?
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- LordJuve
- Juventino
Ależ oczywiście nie chodzi tylko o kibiców z Polski a przede wszystkim o tych z Włoch. Przecież w ubiegłych latach pojawiały się różne petycje tworzone na włoskich forach. Sam, z tego co pamiętam, coś podpisywałem. Dlatego pytam o włoskie fora bo być może coś tam planują i moglibyśmy się dołączyć?mati888 pisze: petycja to ładny pomysł, ale jak ją im podrzucić? I właśnie - to, o co pytasz - czy we Włoszech nikt o tym nie pomyślał? Nie obserwuję włoskich forów, bo włoskiego znam tyle co nic, ale może ktoś coś takiego wypatrzył? Do tego, czy zarząd poruszy garstka (no, nawet niech te 3,000, na więcej bym nie liczył) kibiców z Polski?
Uważam, że większość kibiców Juve podpisałoby petycję poparcia dla Del Piero. Wtedy wchodzą w grę liczby znacznie poważniejsze niż garstka kibiców z Polski.
Też nie znam włoskiego więc nie wiem jak się ma sprawa w Italii, ale wiem, że mamy tutaj kilka osób dobrze orientujących się w tym środowisku.
Cmon ludzie, tu nie chodzi o Serie A w TVP czy odwołanie Conte a gest solidarności i wsparcia dla naszego symbolu. Skoro on, przez te 20 lat, zrobił tyle dla Juve to czy my mamy prawo nie zrobić dla niego tak małego gestu?
Niech zarząd wie, że kibice Juve mogą więcej niż inni.
- Łukasz
- Juventino
@LJ - petycja już jest - link wrzucony jest kilka stron wcześniej.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Tak jakby tam na górze nikt nie wpadł na tę myśl, że kibice nie będą chcieli odejścia Alexa.LordJuve pisze:Niech zarząd wie, że kibice Juve mogą więcej niż inni.
Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu są zbierane podpisy pod jakąś petycją bo gdzieś na tuttojuve mi mignął jakiś nagłówek mówiący o tym.
- LordJuve
- Juventino
Tak jakbyś nie wpadł na pomysł, że tu bardziej chodzi (przynajmniej z mojego punktu widzenia) o wsparcie dla Del Piero?Ouh_yeah pisze:Tak jakby tam na górze nikt nie wpadł na tę myśl, że kibice nie będą chcieli odejścia Alexa.LordJuve pisze:Niech zarząd wie, że kibice Juve mogą więcej niż inni.
Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu są zbierane podpisy pod jakąś petycją bo gdzieś na tuttojuve mi mignął jakiś nagłówek mówiący o tym.
Chodzi Wam o to: http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=90655?
Dlaczego nie pojawiło się żadne info na stronie JuvePoland (chyba, że pominąłem, w takim wypadku wielkie mea culpa)?
Przez FB czy wysyłałeś email do Tuttosport?Smok-u pisze:Sam się podpisałem :-DOuh_yeah pisze:Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu są zbierane podpisy pod jakąś petycją bo gdzieś na tuttojuve mi mignął jakiś nagłówek mówiący o tym.
Chciałbym aby Alex został, zobaczymy czy tak się stanie.
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2012, 12:38 przez LordJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Sam się podpisałem :-DOuh_yeah pisze:Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu są zbierane podpisy pod jakąś petycją bo gdzieś na tuttojuve mi mignął jakiś nagłówek mówiący o tym.
Chciałbym aby Alex został, zobaczymy czy tak się stanie.
- LordJuve
- Juventino
No i tak powinna kończyć się gra Alexa w Juve a nie w czasie jakiegoś podrzędnego meczyku z kangurami...--Maq-- pisze:Ja myślę, że nie tylko kibice Juve chcieliby okazać wsparcie Alexowi, ale też i innych klubów, którzy bardzo cenią Del Piero. Te pamiętne owacje na stojąco w Madrycie lub Manchesterze, ahh

- juventussek
- Juventino
Czy komuś też się wydaje/wydawało że zarząd i Alex się zgrywają żeby pod koniec sezonu przy zwycięstwie w lidze, ogłosić że Alex podpisuje kolejny kontrakt z Juventusem? Taki Happy end. Od pierwszej wiadomości że DP odejdzie jakoś dziwne przeczucie miałem. Przecież Agnelli to chyba dobry znajomy naszego Alexa jeszcze jak był młodszy to z pewnością był jego fanem. Nie dość że Legenda to jeszcze jak wchodzi na boisko to pokazuje klasę. Jedyne sensowne wyjaśnienie odejścia DP to brak porozumienia w sensie że Alex chce grać w podstawie a Conte woli go wpuszczać ale na końcówki albo na mecze o nic.
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Ja osobiście nie wierzę w to, że kibice Juventusu w Turynie i Ci którzy przyjeżdżają na Juventus Stadium na mecze nie mają w planach czegoś szczególnego, czegoś co sprawiłoby żeby DP został jeszcze z nami. Albo na meczu ostatniej kolejki albo w finale CI na pewno będzie działo się coś konkretnego związanego z nowym kontraktem dla Alexa, coś co pokaże miłość kibiców do naszej Legendy. Mam nadzieję, że nie będzie już za późno...
- Castiel
- Juventino
Andrea ewidentnie chce przeprowadzić totalną rewolucje w klubie. Wprowadzić nową krew i wykreować nowy mistrzowski Juventus. Del Piero jest dla niego przeszkodą...taką pozostałością po starym Juventusie. Już niedługo i zostanie mu już tylko Buffon.
- lukasza310
- Juventino
Cytat z Marotty na temat przyszłośći Alessandro Del Piero. "Klub wyraził już swoje zdanie w tym temacie i nie chcę się dalej w to zagłębiać. Dziś świętujemy tytuł, przy zdobyciu którego Del Piero miał duży udział i wiemy, że jest mistrzem, który dał tak wiele dla tego klubu".
Agnelli
Alex nadal ma ważny mecz do rozegrania, finał Coppa Italia z Napoli. Byłoby to triumfem, gdyby zakończył swoją przygodę z Juventusem dwoma trofeami. Mógłbym przez 30 minut czytać listę zalet Alessandro, ale tylko trzech graczy w historii Juventusu można uznać za jego symbole: Giampiero Bonipertiego, Michela Platiniego oraz właśnie Alessandro Del Piero. Klub i kibice będą zawsze wdzięczni Alexowi, który ma jeszcze jeden ważny mecz do rozegrania.
Wszystko jasne Del Piero odchodzi koniec kropka
Agnelli
Alex nadal ma ważny mecz do rozegrania, finał Coppa Italia z Napoli. Byłoby to triumfem, gdyby zakończył swoją przygodę z Juventusem dwoma trofeami. Mógłbym przez 30 minut czytać listę zalet Alessandro, ale tylko trzech graczy w historii Juventusu można uznać za jego symbole: Giampiero Bonipertiego, Michela Platiniego oraz właśnie Alessandro Del Piero. Klub i kibice będą zawsze wdzięczni Alexowi, który ma jeszcze jeden ważny mecz do rozegrania.
Wszystko jasne Del Piero odchodzi koniec kropka
- StaryDobryNedved
- Juventino
No odchodzi, odchodzi. Sam z resztą już to kilkakrotnie potwierdził. Boleje nad tym no ale co nie ma co już płakać nad rozlanym mlekiem, ciekawi mnie gdzie tylko Alex wybierze się na emeryturę i żeby to nie był jakiś mega lichy poziom bo chciałbym sobie go pooglądać...
Agnelli swoją wypowiedzią jednak trochę przesadził, Boniperti i Alex tak ale Platini? Dał wiele temu klubowi na boisku ale czy tak wiele poza nim jak inne legendy tego klubu? Dla mnie Zoff jest już ważniejszą legendą.
Agnelli swoją wypowiedzią jednak trochę przesadził, Boniperti i Alex tak ale Platini? Dał wiele temu klubowi na boisku ale czy tak wiele poza nim jak inne legendy tego klubu? Dla mnie Zoff jest już ważniejszą legendą.